Dodaj do ulubionych

nie gryzie- połyka...

25.01.11, 14:02
Ucze małego gryzienia a on połyka no i wymiotuje...wiem ze początki sa trudne ale chyba powinien chociaż próbowaćsad
Jak mu probuje położyć jedzenie z boku na zębach - gryzie mnie , wyrywa się itd...
oszaleję z tym moim maluchem....
Obserwuj wątek
    • mama-cudownego-misia Re: nie gryzie- połyka... 25.01.11, 15:08
      hehe, to my tak trochę na forum, trochę telefonicznie smile.
      Nic na siłę, nie szarp się z nim. Spróbuj na początek czegoś, co się rozgniata na języku (takie maluśkie kosteczki topionego serka, miękki banan utytłany w przecierze). Ewentualnie wersja a la "wredna matka": roztopiona (ale nie gorąca) mordoklejka do paszczy.
      • mam-ann Re: nie gryzie- połyka... 25.01.11, 17:43
        ahahahha wersja wredna matka mnie połozyła,

biedne dziecko big_grin
        wyobraziłam sobei ta męczarnie big_grin
        • mama-cudownego-misia Re: nie gryzie- połyka... 25.01.11, 20:52
          Ja to pamiętam z dzieciństwa smile. Takie irysy były, coś między cukierkiem, a super-glu...

No i takich trzeba szukać, bo teraz się na rynku pojawiło coś o nazwie mordoklejka, co od razu kupiłam w ilościach hurtowych, mając nadzieję na chwilę ciszy w domu, ale niestety... To zwykła krówka jest, zero efektu kneblowania.
          • agusia79-dwa beatko 26.01.11, 00:30
            jeśli szukasz czegoś takiego to polecam krówki aro- te zawsze tak fantastycznie przyklejają się do podniebienia
            albo krówki, które przywiózł mi mąż- z serwisu opon jako gratis- mobil1 miały nadrukowane na etykiecie.
    • zdunia1979 Re: nie gryzie- połyka... 25.01.11, 18:49
      My zaczynaliśmy od biszkoptów. Kupiłam tez takie fajne gryzaki z siatką na końcu (taki woreczek). Tam ładowałam bardzo słodkie cuda ale twardawe (na początku żeby ich zachęcić do gryzienia). Chłopakom smakowało i rozgryzali. Dopiero miazga przechodziła przez oczka tej siatki. Można tam włożyć wszystko, jest 100% bezpieczne. Tą siatkę prałam w pralce na 90 stopni, więc była higieniczna. I tak powoli opanowaliśmy gryzienie. potem biszkopty, banany, paróweczki cielęce itp.

Pozwodzenia!
      • basmix1970 Re: nie gryzie- połyka... 25.01.11, 19:19
        A gdzie taką siatkę można kupić? Bo my jesteśmy na etapie nauki gryzienia, mała podjada chrupki kukurydziane, ale ja bym jej dała chętnie gotowaną marchewkę czy coś w tym stylu.
    • zdunia1979 gryzaki 25.01.11, 19:54
      www.bezpiecznydzieciak.pl/search.php?text=gryzak
      Ja kupowałam w tym sklepie. Miałam te zielonym uchwytem. Naprawdę fajna sprawa.
      • basmix1970 Re: gryzaki 25.01.11, 20:22
        Dzięki. Już zamówiłam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka