Dodaj do ulubionych

Tok myślowy 4-latki: wiem, dlaczego wyginęły dino

19.01.12, 18:22
Dzisiaj wieczorem, grając w "Zagadki Smoka Obiboka", Karolinka wyciągnęła kartę z pytaniem: "Ten mały domek, przez Eskimosa wybudowany, z lodu i śniegu ma dach, podłogę i wszystkie ściany". Karolinka odpowiada: iglo.
Chwalę ją, mówię, że w nim chowają się ludzie np. podczas burzy śnieżnej, opowiadam o niskich temperaturach, biegunie S i N etc.
Karolinka przez chwilę słucha, potem widzę że o czymś intensywnie myśli i nagle pada z jej ust pytanie:
A dlaczego zginęły dinozaury?
Ja zbita z tropu, ciężko kojarząca po całym dniu, zanim zdążyłam nawiązać do epoki lodowcowej Karolinka tłumaczy mi, w jakże prosty logicznie sposób:
Bo nie potrafiły budować iglo....
smile, pozdrawiamy kiss
Obserwuj wątek
    • eda321 Re: Tok myślowy 4-latki: wiem, dlaczego wyginęły 19.01.12, 18:32
      Noooo niezła jest ! Giganciara z tym swoim tokiem myślowym - już kiedyś mi się spodobało i zapamiętało to ze słoniną dla sikorek (chyba jeszcze z zeszłej zimy, nie?). A jak tam Karolinka sobie radzi z chodzeniem? Pozdrawiamy
      • dokaweja Re: Tok myślowy 4-latki: wiem, dlaczego wyginęły 19.01.12, 18:52
        Thx. Chodzenie to może za dużo powiedziane, ale występuje. Potrafi przejść ok. 3 m sama, trochę patologicznie, ale ciągle walczymy. Uczy się przy trójnogach i jest straaaaszliwie uparta i zawzięta. Jak się uprze, że chce iść za rączkę, a nie przy trójnogach, to ani kij ani marchewka nie pomoże sad Może to dobrze na przyszłość....
        • eda321 Re: Tok myślowy 4-latki: wiem, dlaczego wyginęły 19.01.12, 19:00
          no to bardzo podobnie jak u nas. Błażo postawił pierwsze samodzielne kroki w czerwcu 2011r. i do dzisiaj raczej nie można tego nazwać chodzeniem. Puszcza się po kilka kroków ale głównie krzyczy, że "za rączkę i koniec kjopka". Życzymy powodzenia i wytrwałości
          • zdunia1979 Re: Tok myślowy 4-latki: wiem, dlaczego wyginęły 19.01.12, 19:09
            Inteligentna bestiasmile takie cucne teksty powinno się zapisywać bo kurcze za szybko się zapomina. A nie ma nic piękniejszego smile

Pozdrawiam Was dziewczynki!
            • zdunia1979 Re: Tok myślowy 4-latki: wiem, dlaczego wyginęły 19.01.12, 19:10
              takie cucne teksty

Oczywiście miało być cudne tekstysmile Ale cucne też brzmi sympatyczniesmile
              • dokaweja Re: Tok myślowy 4-latki: wiem, dlaczego wyginęły 19.01.12, 19:53
                Nawet bardzo smile
                • bijou82 Re: Tok myślowy 4-latki: wiem, dlaczego wyginęły 19.01.12, 20:42
                  Karola jest świetna i tyle smile
                  Zresztą wiesz że jestem jej fanką nie od dziś
                  Trzymajcie się Dziewczyny smile
    • mamusianatusi Re: Tok myślowy 4-latki: wiem, dlaczego wyginęły 19.01.12, 20:23
      Właśnie wraz z synkiem (również z PMDz)obejrzałam stronke o Karolci i wyczytałam przy okazji o tych dinusiach smile Super dziewczynka i tak pieknie walczy smileOby tak dalej.
      • zdunia1979 Ale ona urosła 19.01.12, 21:02
        Dokaweja jakiś czas temu (chyba mocno dawno) oglądałam film jak Karola robi pierwsze kroczki. Teraz zerknęłam na waszą stronkę i po prostu zobaczyłam zupełnie inną dzieczynkęsmile Jest prześliczna, taka radosna, mordka uśmiechnięta. A jak urosła smile

Gratuluję córysmile
        Dzielne jesteście, tak tzrymajcie dziewczyny!
        • dokaweja Re: Ale ona urosła 19.01.12, 21:10
          Dzięki dziewczyny kiss Walka jest przeokrutna, ale z wizją na zwycięstwo smile
          • wyspa-ela Re: Ale ona urosła 19.01.12, 22:19
            Karola jest super smile wiedzę dziewczyna ma smile wizja na zwycięstwo to bardzo dobra wizja smile

pozdrawiamy
          • anna_fv Re: Ale ona urosła 19.01.12, 22:25
            Dorota, a czemu Ty się tak pojawiasz i znikasz, co?

Zdunia ma racje, Karolcia cudna jest smile I ani przez chwile nie wątpie w to zwycięstwo smile
            Jesteście wielkie dziewczyny!
            • skomroch1 Re: Ale ona urosła 20.01.12, 00:41
              A wiecie, że Karolinka to jest pierwsza miłość mojego syna? Ma chłopak gust, co?
              Ha!
              • dokaweja Re: Ale ona urosła 23.01.12, 13:38
                Zaglądam tu i czytam non stop - z bycia mamą wcześniaka chyba się jednak nie wyrasta. A dlaczego zbyt często nie piszę - chyba dlatego, że nie chcę jednak być zbyt aktywna, bo to w sumie przygnębiające dla "młodych" mam wcześniaczków, że nie zawsze jest idealnie i może zostać dość trwały, widoczny ślad tego, o czym każda z nas pragnie jak najszybciej zapomnieć. Sama pamiętam, że lubiłam czytać historie z happyendem
                kiss dla optymistów
                PS. Każdy z Twoich skomroch 2 facetów ma gust smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka