zbiszkopcik 18.06.12, 16:08 Była któraś z mam tam ? Jak wygląda sam zabieg i warunki dla mamy i dziecka? Wiem, ze dziecko niby ma spać w salce szpitalnej, a mama w pokoju w innym miejscu. I tu jest problem- nie wyobrażam sobie tego. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamusianatusi Re: Naświetlania w zezie- Szczecin Pomorzany 18.06.12, 17:38 zbiszkopcik napisała: > Była któraś z mam tam ? > Jak wygląda sam zabieg i warunki dla mamy i dziecka? > Wiem, ze dziecko niby ma spać w salce szpitalnej, a mama w pokoju w innym miejs > cu. > I tu jest problem- nie wyobrażam sobie tego. > A jesteś ze Szczecina,lub masz gdzie się zatrzymać z dzieckiem? Jeśli tak to zrób tak jak my-umów się na dojeżdżanie na naświetlania,poza tym masz w Szczecinie większy wybór niż tylko Pomorzany.Byłam z Natusią ale w Zdrojach i na Słowackiego w przychodni i nie leżałyśmy na oddziale,tylko codziennie przez 10 dni dojeżdżałyśmy na naświetlania-ale z tego co wiem wszędzie wygląda to podobnie.W sumie jeśli byłabyś na oddziale to naświetlania trwają 6 dni-bo wykonują więcej zabiegów.Umówiłam się na termin i godzinę która mi pasuje,wchodziłam z dzieckiem,Pani świeciła światełkiem w oczy (dosłownie przez 5 sekund) następnie trzeba dziecku pokazywac np.zabawki,czy obrazki kolorowe-tak by oczy pracowały-taka przerwa trwa 15 minut,następnie kilka naswietleń i znowu przerwa 15 min.,po tych 15min.kolejne naświetlenia i do domu w sumie byłam tam codziennie przez 45 minut....A w szpitalu i Ty i dziecko na darmo się tylko stresujecie-dom to jednak dom.... Odpowiedz Link
mamusianatusi Re: Naświetlania w zezie- Szczecin Pomorzany 18.06.12, 17:44 A i w sumie my miałyśmy też ćwiczenia odwodzenia oczu ,ale czasowo wychodzi tak samo...Nie wiem gdzie masz bliżej i czy takie rozwiązanie Ci pasuje ale zadzwon i zapytaj w Zdrojach i na Słowackiego jeszcze,a może i na Pomorzany mogłabyś dojeżdżać....Lub wynając coś na te 10 dni... Odpowiedz Link
zbiszkopcik Re: Naświetlania w zezie- Szczecin Pomorzany 18.06.12, 17:59 Wiesz, gdybym byla ze Szcecina nie pchałabym sie na oddzial Odpowiedz Link
mamusianatusi Re: Naświetlania w zezie- Szczecin Pomorzany 18.06.12, 18:04 zbiszkopcik napisała: > Wiesz, gdybym byla ze Szcecina nie pchałabym sie na oddzial No wiesz-pomyślałam,że nie wiesz o takim rozwiązaniu....My też nie jesteśmy ze Szczecina,ale wolałam mieć całe dni wolne,niż kisić się na oddziale. Pomyśl o tych Zdrojach jeszcze,bo tam można być na sali razem z dzieckiem.... Odpowiedz Link
zbiszkopcik Re: Naświetlania w zezie- Szczecin Pomorzany 18.06.12, 18:57 Mielismy zaklepany termin w Zdrojach wlasnie, ale zrezygnowalismy ze wzgledu na koszta, ze tak to ujme. 10 dni pobytu z dzieckiem w Szczecinie, to nasz miesieczny budzet- wynajecie mieszkania, wyzywienie. Dlatego Pomorzany nas urzadzaja w tym sensie, ze i ja mam miejsce dla siebie. Tylko nie podoba mi sie rozwiazanie, ze mama nie spi na sali z dzieckiem. hehe ja i tak zrobie tak, ze bedzie mala ze mna, bo po prostu nie wyobrazam sobie inaczej. No jak mozna zostawic dziecko w obcym miejscu, na obcej sali z jeszcze dwojka dzieci i sobie pojsc spac do pokoju...To jest dla mnie takie nieprzemyslane do konca. No, ale w czwartek jedziemy, wiec sie sama przekonam. Zreszta, nie mam tez zamiaru przy ladnej pogodzie kisic sie z dzieckiem caly dzien w szpitalu Odpowiedz Link
mroszkowiak Re: Naświetlania w zezie- Szczecin Pomorzany 17.07.14, 11:28 Czy ktoś ma jeszcze jakieś doświadczenia z pobytu w szpitalu z dzieckiem? Czy wiek dziecka (ok.2 lat) ma jakieś znaczenie przy możliwości bycia z dzieckiem non stop? Czy rzeczywiście naświetlań na dojazdy nie praktykuje się u tak małych dzieci? Na przepustki w weekendy też nie chcą wypuszczać? Naprawdę nie da się z nikim dogadać, aby móc spać z dzieckiem w jednej sali? Mam umówiony pobyt, ale jestem pełna obaw... Będę wdzięczna za odpowiedź Odpowiedz Link
zbiszkopcik Re: Naświetlania w zezie- Szczecin Pomorzany 17.07.14, 13:06 Oczywiście, że da się dogadać. Śpisz spokojnie z dzieckiem na sali na materacu, karimacie czy co tam masz. Ważne, żeby przed przyjściem oddziałowej zwinąć i schować do toalety chociażby. Wręcz jest wymóg, żeby być z dzieckiem non stop. Na Pomorzanach wykonują naświetlania ambulatoryjne też , ale odpłatnie. Jak jest z przepustką nie wiem, nie korzystałam - w soboty też są naświetlania. Wyjścia poza oddział z dzieckiem są KATEGORYCZNIE zabronione, więc o spacerach zapomnij. Poza tym- naświetlania w zezie ambulatoryjnie wykonują w przychodni okulistycznej na Słowackiego, PRZYCHODNIA SPECJALISTYCZNA ul. Słowackiego 19, 71-434 Szczecin tel. , 91 422-77-13 Odpowiedz Link