Dodaj do ulubionych

Jaki neonatolog we Wro - do tej żóltaczki?

04.08.12, 10:27
Dziewczyny polećcie kogoś..mysle o tym Michalskim..potrzebuję kogoś kompetentnego, kto będzie znał dobrze temat konfliktu i pomoże wyprowadzić małego z tego..
Obserwuj wątek
    • mama-cudownego-misia Re: Jaki neonatolog we Wro - do tej żóltaczki? 04.08.12, 13:13
      Michalski jest the best. A tak w ogóle to gratulacje i nie przejmuj sie niejedzeniem - jak żółtaczka minie, to i apetyt się polepszy smile
      • ewelajnawrocek Re: Jaki neonatolog we Wro - do tej żóltaczki? 04.08.12, 21:23
        Beatko, jak sie do niego umówic? Dzwoni sie na jego komórke? Ile bierze za wizyte i czy jest naprawde kompetentny w noworodkach?
        • mama-cudownego-misia Re: Jaki neonatolog we Wro - do tej żóltaczki? 04.08.12, 22:03
          Nie wiem, czy teraz pracuje na jakimś oddziale noworodkowym, kiedyś był ordynatorem oddziału patologii niemowlęcia w Korczaku. Młoda tam leżała chyba z miesiąc, ja z nią, i noworodki z żółtaczką to tam na pęczki się przewijały, większość małych pacjentów miała właśnie żółtaczkę.
          Z tego, co widzę, ma własną praktykę koło Factory + gdzieś na Pilczyckiej przyjmuje. U siebie kiedyś brał 100 albo 120 zł, już nie pamiętam. Ale myśmy chyba od 2 lat u niego nie byli, bo młoda już trochę za duża na chodzenie do neonatologa smile

Wiesz, ja mam o nim jak najlepsze zdanie. Bywał oschły w kontakcie, szczególnie w szpitalu, gdzie było dużo rozhisteryzowanych mam, a on był sam na oddziale i miał straszny zapieprz, ale Małgosię z wcześniactwa wyprowadził konkursowo, pediatra pierwszego kontaktu się zachwycała po prostu. Był bardzo drobiazgowy, zawsze przeprowadzał dokładny wywiad, dokładnie badał, również neurologicznie, każda wizyta trwała po 40 minut albo i więcej, wszystko ustawiał - dietę moją, dietę dziecka, plan dnia, suplementy, dawkowanie D3 potrafił co 2 tygodnie zmieniać w zależności od tego, jak miękka była czaszka (młoda miała z tym pewne problemy, bo miała krzywy łepek i dzięki temu, ze D3 było ani za mało, ani za dużo, miał się szansę zaokrąglić)...

Myślę, ze on nie sprawi, że ta żółtaczka Leosiowi wcześniej minie, bo to se raczej ni da, ale bezpiecznie Was przeprowadzi przez ten najtrudniejszy okres i niczego nie przegapi.
          • mamaolisia Re: Jaki neonatolog we Wro - do tej żóltaczki? 04.08.12, 22:12
            Ewelina ja Ci mogę polecić dr.Rudnicką ona jest neonatologiem i ordynatorem na Oddziale Noworodkowy na Kamieńskiego,Jak coś to nr moge Ci wysłac na priv.
            • solania123 Re: Jaki neonatolog we Wro - do tej żóltaczki? 04.08.12, 23:02
              Ja Rudnicką też polecam gorąco- najlepsza z neonatologów przyjmujących w gabinecie Dr Koralewskiej na Partynicach, więc do Was blisko.
              • ewelajnawrocek Re: Jaki neonatolog we Wro - do tej żóltaczki? 05.08.12, 09:56
                Aniu, a jak sie do niej umawia?
                • solania123 Re: Jaki neonatolog we Wro - do tej żóltaczki? 05.08.12, 14:39
                  Na priva wysłałam maila z tel. komórkowym.
                  A jakby co to możesz też się normalnie w rejestracji umawiać, tylko proś, że chcesz bezpośrednio do Dr Rudnickiej, bo tam na Partynickiej kilka lekarek przyjmuje.
                  Podaję tel do rejestracji; 71/ 368 19 19
                  • ilovetwins michalski 06.08.12, 12:22
                    hej
                    michalski przyjmuje w prywatnym gabinecie na ul. trawowej - to jest muchobor wielki.
                    dzwonisz na jego komorke, albo odbiera on, albo recepcjonistka i umawiasz się na wizyte.
                    kosztuje 100 zł.
                    ja tez go polecam, jest dobry.
                    • mamaduo Re: michalski 06.08.12, 12:31
                      Ewelina, tez polecam Michalskiego, poza tym pamietaj ze on jest z Korczaka, pracuje w szpitalu. Ma kompleksowe podejscie do dzieci i nie lekcewazy obaw rodzicow, dla mnie to wazne.
                      • ewelajnawrocek Re: michalski 06.08.12, 12:47
                        kurcze, umowilam sie juz wstepnie do rudnickiej i teraz nie wiem juz kto z nich jest lepszy..;/ ona jest ordynatorem na kamienskiego, on na koszarowej..
                        • mama-cudownego-misia Re: michalski 06.08.12, 13:18
                          Pewnie więcej przypadków żółtaczki w życiu widział Michalski, bo taka już specyfika jego oddziału, ale to przecież nie jest jakieś niesamowicie rzadkie schorzenie, a i cudownego leku na nie nie ma. Każdy w miarę inteligentny neonatolog Twojego synka równie sprawnie poprowadzi.
                          • mamaolisia Re: michalski 06.08.12, 16:12
                            No nie wiem Beatko bo dr.Rudnicka mogła widzieć wiecejwink nie bede się licytywac ale uważam że jest równie dobra jak Michalski,chociaż on mi osobiscie nie podpasował a kontakt rodzic lekarz tyz ważnywink
                            • mama-cudownego-misia Re: michalski 06.08.12, 17:14
                              No wiem, wiem, że to o ten kontakt chodzi smile
                              Wiesz, ja jej nie znam, mi chodziło głównie o to, ze on szefował patologii niemowlaka, i właściwie głównie żółtaczki i takie już trochę odchowane wcześniaki u niego leżały.
                              • mamaolisia Re: michalski 06.08.12, 19:22
                                Wiem Beaciu ja do Rudnickiej mam pełne zaufanie jak Ty do Michalskiegowink mam nadzieje że jak Ewelina wróci z wizyt do podzieli się z nami opinią....
                                • mamaduo Re: michalski 06.08.12, 20:45
                                  o Rudnickiej sie nie wypowiadam, ale moja siostra ostatnio byla u niej ze swoim 4 tyg. maluchem ( po zoltaczce wlasnie) i przezyla taka maskare z p. dr, ze dzownila do mnie z placzem. To tak a propos kontaktu lekarz - rodzic.
                                  Co do kontatktu z Michalskim to ja nie mam mu nic do zarzucenia, zdanie jak Beata, poza tym, ze nie byl dla mnie nigdy oschly ani nic. No pod wrazeniem jestem goscia i tyle big_grin
                                  za wizyte bierze 100 PLN.
                                  beata a tak a propos, to on nie tylko sie maluchami zajmuje, starszymi dzieciakami tez - ja do niego chodze jak pewnie wiesz od niedawna - mlode jakies 3,5 roku mialy jak bylam pierwszy raz. Jest pediatrą neonatologiem.
                                  • mamaolisia Re: michalski 06.08.12, 21:34
                                    Wiesz Aga,ja do dr Rudnickiej mam mega zaufanie ona prowadzi Oliwierka już 4 lata nie mam jej nic do zarzucenia,jest rzetelna,dokładna i zawsze trafia z diagnoza,moja sasiadka również do niej jezdzi po bardzo nie miłych przeżyciach z dr.Michalskim...tak jak mówia jednemy się podoba corką innemy teściowawink czekam na wieści od Eweliny
                                    • mama-cudownego-misia Re: michalski 06.08.12, 21:54
                                      Nie ma co drzeć kotów, dziewczynki smile Każda z nas ma dobrego neonatologa, który jej podpasił, i kropka. A Ewelinie zarówno Michalski, jak i Rudnicka są w stanie pomóc.

Mamoduo - wiem, ze on się starszymi też zajmuje, ostatni raz u niego byliśmy, jak mała miała 3 lata, ale dla nas to drugi koniec miasta, dobrych pediatrów-nie-neonatologów mam bliżej. Ale mimo wszystko bardzo cenię sobie i jego i dr Suchańską (bo myśmy właściwie do tej dwójki chodzili).

• ewelajnawrocek Re: michalski 06.08.12, 21:55
                                      Dziewczyny, ale mi mieszacie w głowie smilesmile Ide w pon do Rudnickiej, bo juz umowilam i zobacze czy mi sie spodoba. Mam nadzieje ze w przeciagu tego tygodnia nic złego sie nie wydarzy i nie trafimy do szpitala.
                                      • ewelajnawrocek zmieniając temat.. 06.08.12, 22:03
                                        to polećcie mi jeszcze kardiologa..wiem, ze ponoc najlepsza jest Kukawczynska, ale po dwoch kontaktach z nią nie mam ochoty jej wiecej widziec..przekazała mi info o złym ekg małego w ten sposob jakby miał on zaraz umrzec..rozważam Bułacika..
                                        neurologa..jest to ktos lepszy od Dołyk?
                                        do usg bioderek?
                                        gdzie dostac szczepionke na pneumokiki refundowana z zalecenia dla wczesniaka?
                                        jakis sensowny POZ w okolicach Krzykow? Mam dosc przychodni na Borowskej, bo przez tydzien potrafia nie odebrac telefonu..
                                        co na zaropiałe oczko, gdy sol fiz. nie pomaga?
                                        • mama-cudownego-misia Re: zmieniając temat.. 06.08.12, 22:11
                                          Bulacik powinien być ok, same dobre rzeczy o nim słyszałam (chociaż nasza przygoda z kardiologiem się na Kukawczyńskiej skończyła).
                                          neurolog - Dołyk jak najbardziej, ale ona strasznie pro-vojtowa. Nie wiem, czy chcesz tak od razu z vojtą zaczynać, ja bym nie chciała przy tylko lekko obniżonym napięciu... My chodziliśmy do dr Kuzior-Pławiak, właśnie żeby tak od razu nie musieć łamać zaleceń neurologa wink. A potem już głównie rehabilitant pilnował - Michalski polecił Dominiaka.
                                          Ortopeda: Michajłow.
                                          Szczepienia za free w poradni szczepień - kiedyś przy Korczaku była, nie wiem, czy teraz dalej? trzeba by poszukać w necie.

Na zaropiałe oczko pediatra albo okulista dzieciowy, szczególnie jeśli to infekcja, a nie niedrożny kanalik. W każdym razie żadnych świetlików, rumianków i tym podobnych.
                                          • ewelajnawrocek Re: zmieniając temat.. 06.08.12, 22:23
                                            Nie, nie, nie chodzi o rehabilitację, nie ma zaleconej..chodzi o konsultacje przed szczepieniem..u bułacika kiedys bylam z mlodym, b. dobre wrazenie zrobił, ale nie wiem czy jest tak samo kompetentny..
                                            wlasnie co do oczka to nie wiadomo czy kanalik czy infekcja, dotyczy tylko 1 oka
                                            • mama-cudownego-misia Re: zmieniając temat.. 06.08.12, 23:03
                                              No niestety ja mam tylko info z drugiej ręki, ale bardzo pochlebne smile.
                                              A na oczko to tylko lekarz może coś poradzić.
                                        • ilovetwins Re: zmieniając temat.. 06.08.12, 22:40
                                          ja polecam:
                                          - mimo wszystko kukawczynską, nie wiem, czy bylas u niej w gabinecie na kamienskiego, czy tylko w szpitalu, bo powiem ci, ze wg mnie kontakt z nią w gabinecie, a w szpitalu, to niebo a ziemia. w gabinecie (na nfz) jest mila, kontaktowa, rzeczowa, wyjasnia wszystko; a w szpitalu, to myslalam, ze sie zalamie, bo nawet nie spojrzala na mnie, popisala w karcie, poburczala pod nosem, a ja wyszlam z placzem załamana.

- dolyk nie polecam (jedynie sluszny vojta, a wg niej moje dziecko nie bedzie siedziec ani chodzic), chociaz na jedną wizyte co do szczepien, to akurat moze byc. my w sumie chodzilismy do ambickiej-ciby w promyku, ale wlasciwie to prowadzila nas rehabilitantka i tu jesli bys szukala, to bardzo gorąco polecam joanne hosse od bobathow - w promyku lub prywatnie. o kuzior plawiak mam niestety tez zle zdanie, ona z kolei wszystkie znane mi dzieci kolezanek lubila traktowac luminalem, "bo bedzie spalo spokojnie".

- usg bioderek - michajlow jest super i drugi jego kolega, nie pamietam jak sie nazywa, ale maja razem gabinet.
                                          gdyby byly do niego klopoty z umowieniem sie na wizyte, mega kolejki lub zajety telefon, to bardzo polecam super dokladnego radiologa spec. od dzieciaczkow, nie tylko od bioderek ale roznych usg - janusz cmikiewicz, przyjmuje na zelaznej w proximum, naprawde swietny lekarz www.znanylekarz.pl/janusz-cmikiewicz/chirurg/wroclaw

- w korczaku dziala wciaz poradnia szczepien, my tam chodzimy, mamy darmowe szczepionki, o ktorych piszesz, niech ci dolyk da tam skierowanie, wlasnie po to do niej warto isc; pamietaj, ze korczak jest teraz na koszarowej.

pozu na krzykach nie znam i o oczku tez malo wiem ;-(
                                          • ewelajnawrocek Re: zmieniając temat.. 06.08.12, 22:47
                                            bylam u kukawczynskiej prywatnie jeszcze w ciazy, miła nie była ale do przezycia, za to w szpitalu kazdy wychodzil od niej z płaczem..
                                            do dołyk to pewnie nie bedzie miejsc ale sprobuje..
                                            wlasnie wyczytalam w innym watku ze pneumokoki osobno niz inne szczepionki, dobrze wiedziec..
                                            • bijou82 Re: zmieniając temat.. 06.08.12, 22:57
                                              Ewelina ja polecam Bułacika,3 lata Magdę moja prowadził,teraz mamy kontrolę za pół roku,dokładny podczas badań (magda miała ekg,przepływy w tętnicach także szyjnych i usg),udziela informacji
                                              do neurologa chodzimy do jędrzejczyk-góral,u dołyk byłam raz potraktowała Magdę jak dziecko spisane na straty więc więcej nie poszłam,choć słyszę od zaprzyjaźnionych matek pozytywy na jej temat więc ja też polecam
                                              poradni szczepien w korczaku juz nie ma-przeniesiona jest na koszarową,żadna poradnia nie funkcjonuje juz w korczaku na kasprowicza
                                              ortopedę polecam szybińskiego,Magda jest pod jego opieką,operował ją w lutym na zwichnięte biodro,jestem zadowolona z wyniku operacji,z kontaktu z nim i z podejściem do dziecka
                                              i jeśli możesz wybierz się do okulisty lub zapytaj rudnickiej o to oczko ropiejące,skoro sól fizj nie pomaga
                                              Trzymajcie się ciepło i powodzenia w tym maratonie po lekarzach,mam nadzieję że szybko się skończy i będziesz miała same dobre wieści!
                                              • mamaduo Re: zmieniając temat.. 07.08.12, 12:43
                                                wszystkie poradnie z Korczaka dzialaja tylko sa na Koszarowej teraz (wjazd od Sportowej jest).
                                                Z neurologow tez polecam Jedrzejczak-Goral, przyjmuje na NFZ na Białowieskiej. Dołyk mi nei podeszla.
                                                Co do kardiologow to chodze do Kukawczynskiej i zawsze jest bardzo mila, ale jak Ci nie pasuje, to nie ma o czym mowic.
                                                • solania123 Re: zmieniając temat.. 07.08.12, 14:46
                                                  Ja też tylko Kukawczyńską polecam- wyprowadziła Antka z mega nadciśnienia płucnego i zawsze była miła i pomocna.
                                                  Jeśli chodzi o neurologa to wcześniej Dołyk, ale mnie denerwowała i byłam u Jędrzejczyk-Góral- prywatnie przyjmuje też w gabinecie na Partynickiejsmile ( tam gdzie Rudnicka).
                                                  • ewelajnawrocek Re: zmieniając temat.. 07.08.12, 15:54
                                                    A ja dzis bylkam w luxmedzie i zostalam mega kompetentnie obsłuzona przez tamtejsza pediatre i jesli nie bedziemy musieli wracac do szpitala to chyba daruje sobie innych lekarzy..zalezy jakie beda wyniki..dała mi dzis skierowania za free..do kardio na nowowiejska do jakiegos lekarza Zahirne czy jakos podobnie.., do neurologa do Ciby do Promyka..musze korzystac za free z czego się da, bo kasa idzie jak woda..
                                                  • mamaolisia Re: zmieniając temat.. 07.08.12, 15:56
                                                    Ewelinka do amibickiej-ciby w Promyku jest gigantyczna kolejkawink chyba że pacjenci z luxmedu mają jakieś przywileje...
                                                  • ewelajnawrocek Re: zmieniając temat.. 07.08.12, 16:28
                                                    Wlasnie dzwonilam..wizyta mozliwa prawie na zawołaniesmile
                                                  • mamaolisia Re: zmieniając temat.. 07.08.12, 18:56
                                                    i jeszcze powiedz że na NFZ ?
                                                  • ewelajnawrocek Re: zmieniając temat.. 07.08.12, 19:14
                                                    nie, no cos Tysmile
                                                  • ewelajnawrocek byłam u rudnickiej.. 13.08.12, 19:04
                                                    wizyta ok, babka kumata...tylko hemoglobina nam leci na łeb na szyjesad((
                                                  • mamaolisia Re: byłam u rudnickiej.. 13.08.12, 21:42
                                                    Ciesze się ja byłam u niej w sobotę bo Olis ma ZUM i mówiłam jej że przyjdziesz z synkiemwink
                                                    Teraz rozmawiałam z nią przez tel, bo posiew zły wyszedł i trzeba powtórzyć.
                                                  • ewelajnawrocek Re: byłam u rudnickiej.. 14.08.12, 08:08
                                                    no wlasnie mi babka w recepcji mowila, ze zostalismy zapowiedzenismile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka