milkaplp 21.09.12, 21:26 Dziewczyny jak wygląda pierwsza wizyta u neurologa? Moja znajoma idzie z synem, bo mały jej w nocy lunatykuje (donoszony ma 13 miesięcy) i zastanawia się jak wygląda pierwsza wizyta. Ja nie byłam z młodą więc nie wiem. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuzu-and-more Re: neurolog 22.09.12, 12:28 Dzieci często lunatykuja w nocy ponieważ maja niewykształcony do końca układ nerwowy, problem zaczyna się wtedy kiedy jako dorosly lunatykuje. Wiem coś o tym bo mąż lunatykuje A co do wizyty: wypyta o wszystko, bedzie kazał opisać w jakich sytuacjach lunatykuje, czy np. w dzień nie działo się zbyt duzo emocjonujących dla dziecka rzeczy itp. ewentualnie da skierowanie na badania i tyle Odpowiedz Link
brzanka7 Re: neurolog 27.01.13, 10:51 Na pierwszej wizycie neurolog zbierze wywiad odnośnie ciazy, porodu, rozwoju dziecka. Powinien tez zbadać odruchy i napięcie mięśniowe. Tak przynajmniej nas badano. Z lunatykowaniem powyższe rzeczy związku raczej nie maja, ale wydaje mi się, ze to taka neurologiczna rutyna - jak sluchanie serca i oglądanie gar dla u pediatry. Ania Odpowiedz Link