Dodaj do ulubionych

Czy chłopiec może dostac lalkę?

04.12.12, 19:31
już pisze o co chodzi mój synek od tygodnia ogląda jedną bajkę wiec mam 20 minut spokoju jest nią wspaniała Dora... i stąd moje pytanie gdyż chrzestna chce mu zrobic prezent pod choinkę kupic Tańczącą Dorę wypada?
Obserwuj wątek
    • phere_nike Re: Czy chłopiec może dostac lalkę? 04.12.12, 19:34
      Sorki, ale nie rozumiem pytania. Co znaczy "wypada"?
      • mama_janka007 Re: Czy chłopiec może dostac lalkę? 04.12.12, 19:36
        ewa, nad czym ty sie zastanawiasz? JASNE!!!!!
        • mama-cudownego-misia Re: Czy chłopiec może dostac lalkę? 04.12.12, 19:37
          A czemu nie? smile
      • mamaolisia Re: Czy chłopiec może dostac lalkę? 04.12.12, 19:38
        Moja mam twierdzi że nie "wypada" chłopcu kupować lalki pod choinkę dlatego użyłam tego słowawink
        • mama_janka007 Re: Czy chłopiec może dostac lalkę? 04.12.12, 20:22
          kiedys dziewczynkom nie wypadalo nosic spodni, ale te czasy chyba mamy za sobawink
          moi maja lalke. tak sie o nia tluka ze bede musiala dokupic druga. lala jest dzidziusiem, klada ja spac, przebieraja ja- btw fajne cwiczenie na motoryke!- , karmia, czytaja jej bajki. ostatnio probowali ja wykapac... przez pol godziny tlumaczylam, ze lali kapac nie wolno bo plywac nie potrafi ("my ja nauczymy!!!") ale ogolnie nie widzialo mi sie suszenie ustrojstwa, bo korpus ma materialowy.
          nigdy mi jakos do glowy nie przyszlo zeby kwestionowac stosownosc posiadanie przez chlopcow lalki.
          zabawka jak kazda inna.
          • mamaolisia Re: Czy chłopiec może dostac lalkę? 04.12.12, 20:27
            Werka ja też tak uwazam ale jak mama na mnie naskoczyła to zgłupiałam....
            poprostu nie myślałam logicznie i tyle ...
            • mamaduo Re: Czy chłopiec może dostac lalkę? 04.12.12, 20:31
              no pewnie. A te Dory sa bardzo fajne tak w ogole. Moj Kuba teraz zazyczyl sobie na Mikolaja Kucyka Pony - sam sobie wybral - takiego do czesania, rzecz jasna. I z tortem bodajze. A pod choinke Smoka Spika dzidziusia (tez z tych cholernych Kucykow). Twoj to przynajmniej z jakiejs madrej bajki chce postac wink a moje prawie tych Kucykow nie ogladaja a maja faze na nie i co zrobisz.
        • mama-cudownego-misia Re: Czy chłopiec może dostac lalkę? 04.12.12, 20:28
          Wiesz, w przedszkolu sporo chłopców bawi się "człowiekami, jak to kiedyś nazwała moja córa. I to na różne sposoby - niekoniecznie od razu czeszą i przebierają, ale odgrywają scenki, teatrzyki... Lalka to po prostu figurka, tylko większa i zwykle ma bardziej ruchome stawy. Żołnierzyka chłopcu wypada, to i lalkę też.
          • t.tolka Re: Czy chłopiec może dostac lalkę? 04.12.12, 20:34
            Ja kiedys wysuszylam lalke z materialowym korpusem. Szkoda, ze nie sprawdzilam wypelnienia, bo to byl ryz. Sila eksplozji, suszylam na kaloryferze, byla porazajaca. Sara na urodziny dostanie lotniskowiec. Nie zastanawialam sie czy wypada
            • mama_janka007 Re: Czy chłopiec może dostac lalkę? 04.12.12, 20:41
              tolka big_grin big_grin big_grin big_grin padlam big_grin big_grin
          • beatka126 Re: Czy chłopiec może dostac lalkę? 04.12.12, 20:35
            Jak byłam mała i sporo czasu spędzałam z kuzynem, to obowiązkowo pod choinkę obydwoje dostawaliśmy po lali i brumbrum... Kuzyn z tego wyrósł... mi miłość do samochodów została...
            • mamaduo Re: Czy chłopiec może dostac lalkę? 04.12.12, 20:55
              BTW Kasia zazyczyla sobie samolot i globus smile
              • zdunia1979 Re: Czy chłopiec może dostac lalkę? 04.12.12, 21:44
                Moi chłopcy dostaną kuchnię, garnki, kubki, fartuszki itp. od Mikołajasmile
                • iwona_woz Re: Czy chłopiec może dostac lalkę? 04.12.12, 21:59
                  Moj synek ma lalke, wozek i kuchnie. Reszta zabawek typowo chlopieca. Ale widzi mezczyzn z wozkami,,dziecmi gotujacymi obiady wiec uczy sie zajec doroslego mezczyzny.
                  • wyspa-ela Re: Czy chłopiec może dostac lalkę? 04.12.12, 22:39
                    ehhh te mamy, mnie czasami moja też tak terroryzuje "nie wypada", " no już powinien...", "czas najwyższy, on już przecież duży jest", "musisz go nauczyć" itp. a co do lalki Dora to super pomysł, my mieliśmy torta z Dorą na urodziny i młody chcial go zabrać do domu wink
                    Pod choinkę będzie kuchnia z garnkami i sprzętem kuchennym, pralka już jest, dostał na dzień dziecka wink - prezenty jak u zduni wink
    • makarcia Re: Czy chłopiec może dostac lalkę? 04.12.12, 23:24
      To fantastyczne, że chłopcy uczą się opiekować, czesać, wyrażać uczucia itd...
      Moja uczy się obsługiwać kolejkę elektryczną i zdalnie sterowane Audi.
      Świat się zmienia. Trzeba umieć coraz więcej. Role się zacierają. Ludzie coraz bardziej ze sobą współpracują. Super!
      • pannatunia Re: Czy chłopiec może dostac lalkę? 05.12.12, 09:02
        Mój Miki od roku bawi sie lalką bobaskiem, wozi w wózku, przebiera, karmi i myje. Reakcja znajomych i rodziny - kupiłaś chłopakowi lalkę?! Ja sama bawiłam si e głównie pistoletami, autami, fakt, że byłam 1 dziewczynka pośeród 14 chłopaków na osiedlu sprawiło, że lepiej pracuje mi się z facetami niz z babami i znam sie na markach aut ich silnikach itp, więc czemu mam zabraniać synowi zabawy lalkami?
    • brzanka7 Re: Czy chłopiec może dostac lalkę? 05.12.12, 10:33
      Pewnie! smile
      Ja Erykowi kupuję kucyki z My Little Pony, bo uwielbia tą bajkę.
      Problem mam odwrotny, bo w przedszkolu pod choinkę chłopcy dostaną samochody a dziewczynki lakę. No i co my później z tym zrobimy? Żadne z moich dzieci nie chce się bawić ani lalkami ani samochodami.

Pozdro
      Ania
    • kasiaforenc Re: Czy chłopiec może dostac lalkę? 05.12.12, 10:46
      Mój tata całe dzieciństwo bawił się lalkami. Miał nawet do tej lalki piękny wiklinowy wózek smile Babcia nigdy nie widziała w tym problemu i wychodziła ze swoim chłopczykiem i jego lalką w wózku na spacery a były to pierwsze lata 60 roku. Oczywiście czego się nasłuchała to tylko ona wie smile
      Julka lubi samochody, stacje benzynowe itp. I my z mężem też nie utrudniamy jej rozwijania swoich zainteresowań motoryzacją wink
      • kiri77 Re: Czy chłopiec może dostac lalkę? 05.12.12, 20:10
        Ja tez mialam zamiar kupic mlodszemu lalke taka szmacianke on uwielbia robic tuli tuli, no i tez jestem zdania ze to pomoze mu pozniej odnalezc sie w roli ojca.niestety poszla o to klotnia w domu i musialam ja kupic w tajemnicy bo moj maz jest kategorycznie za jego glownym argument to"chcesz z nich geja zrobic" no i nic nie dociera.
        • estera7977 Re: Czy chłopiec może dostac lalkę? 05.12.12, 20:20

A Oliś ma wózek? bo jak nie to kupie mu wózek i będzie tą Dorę woził Ewciu wypada jak najbardziej smile))

mama Martynki(25t.c.750g)Julki(42t.c.3950)(Zuzi aniołka[*])
          smyki.pl/domeny/dzidzi.pl/martynkazuzia/index.php?
          • mamaolisia Re: Czy chłopiec może dostac lalkę? 05.12.12, 20:28
            Esterka nie ma wózka Oliś a Ty sie nie wygłupiaj...
        • mama-cudownego-misia Kiri77 05.12.12, 20:37
          Dawno się tak nie uśmiałam smile)) Te chłopy to jednak głupie są. Jak by mi mój z takim tekstem wyskoczył, to zaraz bym mu dmuchaną lalę w seksszopie sprawiła, żeby na własnej skórze sprawdził, czy faktycznie od kontaktu z lalką stanie się gejem tongue_out

Inna sprawa, ze mój też wyskakuje z durnymi tekstami typu "kupmy jej model nowego merca, żeby umiała poznać dobre auto i wiedziała, komu ma dawać d... ". Nic tylko lać kapciem, aż zmądrzeje i zamilknie uncertain.
          • wyspa-ela m-c-m 05.12.12, 21:20
            no teraz to ja padłam hahaha "gratulejszyn" dla męża haha na początku pomyślałam że sam by pewnie się pobawił takim wypasionym modelem, ale jak doczytałam to padłam normalnie
          • mamusianatusi Re: Kiri77 05.12.12, 23:37
            mama-cudownego-misia napisała:

> Dawno się tak nie uśmiałam smile)) Te chłopy to jednak głupie są. Jak by mi mój z
            > takim tekstem wyskoczył, to zaraz bym mu dmuchaną lalę w seksszopie sprawiła, ż
            > eby na własnej skórze sprawdził, czy faktycznie od kontaktu z lalką stanie się
            > gejem tongue_out
            >
            > Inna sprawa, ze mój też wyskakuje z durnymi tekstami typu "kupmy jej model nowe
            > go merca, żeby umiała poznać dobre auto i wiedziała, komu ma dawać d... ". Nic
            > tylko lać kapciem, aż zmądrzeje i zamilknie uncertain.

Hahaha ! Padłam i leżę ! wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka