Dodaj do ulubionych

Oprawki Fisher Price vs Mira Flex

18.03.13, 16:03
Czy ktoś z Was miał styczność z tymi dwoma oprawkami i może je porównać?

Mamy teraz Mira Flexy i są bardzo elastyczne, za bardzo. Za każdym razem trzeba je odpowiednio wygiąć, żeby pasowały do twarzy.
Nie widziałam oprawek FP na żywo, na zdjęciu wydają mi się bardziej stabilne, mniej elastyczne. Może to kwestia designu a może faktycznie coś w tym jest.

Aby zmienić oprawki na FP musimy zorganizować ekstra wyjazd, dlatego chcę najpierw popytać na forum, może ktoś coś podpowie.
Obserwuj wątek
    • polaa27 Re: Oprawki Fisher Price vs Mira Flex 18.03.13, 16:20
      Nie mieliśmy miraflexów, ale 3 oprawki FP za nami. Nie są tak elastyczne, zeby dały się odkształcić w ręku. Tzn. jak na nie usiądziesz, czy dziecko je poszarpie to nic się nie stanie, najwyżej szkło wypadnie z ramki, ale nie pękną i nie odkształcą się.

Zauszniki wygina się na ciepło w salonie. Ewentualnie możesz zanurzyć we wrzątku na pare minut i sama dogiąć.

Poza tym są leciutkie i bardzo wygodne. Mój młody nosił je praktycznie od samego początku - uczył się w nich turlać, raczkować, chodzić i nigdy mu nie przeszkadzały. Ja jestem bardzo zadowolona z FP.
      • ada-0 Re: Oprawki Fisher Price vs Mira Flex 19.03.13, 10:33
        Witam,
        Moja córka miała najpierw FP a potem te włoskie (kupione ze względu na koszty-taniej o 100,00). Ogólnie polecam FP są mniej elastyczne ale bez problemu daja się dopasować w domowych warunkach. Dla mnie jeszcze jednyą przewagą FP jest brak gumki z tyłu ( nie pamietam czy była w kąplecie my jej nigdy nie zakładaliśmy). W FP miałyśmy normalne zauszniki, a gumka w tych drugich po pewnym czasie troszkę się rozciągneła i trzeba było częściej poprawiać, przy myciu okularów trzeba uważać żeby nie zamoczyć gumki bo mokrej nie założysz na głowę dziecka.
        Teraz jesteśmy w zwykłych oprawkach. Obydwie firmy sprawdziły się w 100% jeśli chodzi o dziecięce możliwości ruchowe.
        pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka