Dodaj do ulubionych

kolor kupki

24.10.13, 19:23
dziewczyny, prosze o wasza rade,moja ponad dwulatka miala dzisiaj twarda , bardzo jaso-brazowa , cuchnacai pokryta jakby sluzem kupke.wczesniej duzo gazow.... raczej z tym zawsze jest wszystko ok ale nie wiem czy to powod do niepokoju? czy moze to po jakims jedzeniu? wczoraj jadla u znajomych zupe pomidorowa doprawiano ziarenkami smaku.....nigdy ja tego nie uzywam,wszystko naturalne.a tak jadla to co zwykle.sama nie wiem ......jakas alergia? a jezeli jest alergia to czym sie objawia? jakie wyniki zwykle sie robi, zeby wykryc alergie? nie wiem sama co mam myslec..teraz wybieramy sie na morfologie.
Obserwuj wątek
    • misiekjasiek Re: kolor kupki 24.10.13, 20:12
      Jedna podejrzana kupa to nie jest powód do niepokoju, poczekaj może na następne i jeśli dalej będą miały dziwną konsystencję (kolor nie gra roli), małą będzie bolał brzuch, będzie dużo gazów, śluz, krew itd. to wtedy idź do lekarza.
      Być może coś zjadła, po prostu.
      Nie sądzę, żeby jeden stolec odchylony od "normy" świadczył od razu o alergii, to raczej przewlekłe sytuacje i towarzyszące inne objawy.
      Jeśli chcesz ją przebadać, zbadaj kał. Ale może poczekaj trochę, tzn. do następnych wypróżnień.
    • mama-cudownego-misia Re: kolor kupki 24.10.13, 20:15
      Wiesz, jak kłuć dziecko, to nie tylko morfologię, ale też CRP. Tylko nie jestem przekonana, czy warto tak od razu. Są jakieś dodatkowe objawy? Bo pojedyńcza kupa to może być byle co - niedomyty owoc, brudne rączki w buzi, jakieś konserwanty w żarciu...
      Ja bym poobserwowała, dała probiotyki, bo te na pewno nie zaszkodzą, i ewentualnie ze 2-3 dni lekkostrawną dietę (wsio gotowane, mało surowizny, żadnej chemii, danonków, słodyczy...). Jak to się utryma z tydzień albo dojdą dodatkowe objawy, to do lekarza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka