Dodaj do ulubionych

Jaki wózek

28.02.14, 10:36
Jesteśmy na etapie kupna wózka spacerowego. I aż głowa boli od przeglądania. Emila jeszcze nie siedzi i tak się zastanawiam jak sobie da rady w normalnym wózku? Może polecicie jakiś który nadawałby się, bo można go łatwo przystosować a może lepiej pomyśleć o jakimś specjalistycznym? Najlepiej żeby był z dobrą amortyzacją, lekki i ładnysmile Bardzo podobają mi się niemieckie hartan i gesslein, ale czy to się u nas sprawdzi? I jak jest z dofinansowaniem wózków?
Obserwuj wątek
    • bijou82 Re: Jaki wózek 28.02.14, 17:32
      Z nfz,mops,pcpr dofinansowane są tylko wózki specjalistyczne,z których do zwykłego najbardziej podoby jest chicco - różni się od tego kupowanego w sklepie klinem odwodzącym tylko. My dopłacaliśmy do niego jakies 4 lata temu 200zł.
      Pierwsze 3-4 lata jezdzila w zwyklej spacerówce, ktorej nie przystosowywalismy jakoś specjalnie, jedynie co to wykładałam podniesiony podnóżek kocem by było miękko. Gdy nie siedziała (do 2 r.z.) to jezdzila na plasko,ewentualnie w pozycji pollezacej. Gdy siedziała już to normalnei na siedzącą. mielismy też kubełkowy concord neo. Pierwszy nasz specjalistyczny to był chicco, potem inwalidzki Smyk. aktualnie mamy thomashilfen Swifty. Z tym ze wozki specjalistyczne są zazwyczaj spore gabarytowo i dopóki Mala mieści się w spacerówkę, nie siedzi samodzielnie (czyli i tak wozicie na płasko lub półleżąco) to wydaje mi się że każda z dobrą amortyzacją będzie ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka