Dodaj do ulubionych

Pomóżcie mi - ZAPARCIA

16.12.05, 20:10

Mój mały synek nie może zrobić kupki... to trwa juz dłuższy czas. jak mogę mu pomóc? Czy to wynik mojej diety? Bardzo prosze o odpowiedzi - szybkie. On płacze, prze i czerwieni się, ale nic nie robi...
Obserwuj wątek
    • mamaemmy Re: Pomóżcie mi - ZAPARCIA 16.12.05, 20:45
      kompletnie nie znam się na karmieniu piersiąsad
      U dziecka karmionego butlą wystarczy dać jakieś owoce,do zupki dodać oliwę z
      oliwek...
      Ale przy cycowym-może Ty faktycznie powinnaś zmienić dietę?Może spytaj na forum
      niemowle,bo tam co druga karmi piersiąsmile
    • ania.silenter Re: Pomóżcie mi - ZAPARCIA 16.12.05, 20:56
      Moje obie córki miały okropne zaparcia i jedyne co im pomagało to niestety
      czopek glicerynowysad. Przy Oli myślałam już, że będę ją "czopkować" aż do 18-
      nastkisad((. Trwało to ok. pół rokusad.
      pozdrawiam
    • kriskrawczyk Re: Pomóżcie mi - ZAPARCIA 16.12.05, 22:41
      Witaj. Nasz synek też miał zaparcia. karmiony piersią. Moja kochana małżonka
      wypiła rano butelkę soku z marchwi (takie jednodniowe bez dodatków ale nie
      kubusie etc.) i mały cały dzień już się wypróżniał. Musisz tylko dobrać dawkę
      bo dla naszego cała butelka soku z marchwi była ciut za duża i poszło w drugą
      stronę. Spróbuj.
    • gosiaszek Re: Pomóżcie mi - ZAPARCIA 16.12.05, 23:13
      U nas pomogła "herbatka ułatwiająca trawienie" HIPPa. I trzeba dużo poić. O
      marchewce słyszałam niestety, że jest zapierająca. Ale ja karmiłam butlą.
    • brzdac_22 Udało się :) 17.12.05, 11:43
      Czopek glicerynowy pomógł smile (a właściwie to 1/4 czopka).
      Myślę że Mateusz specjalnie nie robił kupy żeby szybciej dobić do 2 kilo. Bo gdyby po tej kupie był wazony to pewnie jeszcze siedzielibyśmy w szpitalu smile)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka