Dodaj do ulubionych

Filipek 1240gram 29tc

23.08.06, 14:16
Dziś już 46 doba życia Filipka nadal oddycha przez respirator płucka są
włukniste i nie chca dopuścić nic a nic . Leki zbyt wiele nie pomagają
czekamy aż będzie na tyle silny i siłą mieśni będzie oddychał. Dziś Filipek
waży 1730gram i w sumie nic oprucz wzrostu wagi nie chce drgnąć do przodu.
Wierze że mój synek jest silny ale bardzo mnie to niepokoi że nie jest
lepiej.Jak czytam jak wasze dzieciaczki idą do przodu to bardzo wan
zazdroszcze i gratuluje i mam nadzieje ze niedługo tez będę mogła wam napisać
to samo o Filipku. Pozdrawiam wszystkich rodziców pa
Obserwuj wątek
    • mamaemmy Re: Filipek 1240gram 29tc 23.08.06, 14:33
      Skarbie,zobaczysz ze i Ty niedługo napiszesz nam,że Filipek SAM oddycha!
      Daj mu czas!U nas lekarze zawsze mówili,że jak dziecko przybiera na wadze to
      jest to bardzo dobry znak!!
      Może spróbuj tak jak ja to robiłam-codziennie przed zasnieciem wyobrazaj
      sobie,że wchodzisz na oddział a tu podbiegają do Ciebie pielegniarki i mówią Ci
      z usmiechem,że Filipek zaczął sam oddychać i respirator mu nie jest potrzebny!
      Wizualizacje naprawde działają!Poczytaj naszą historie!Polecam książkę"Potega
      podswiadomosci"tam więcej o tej metodzie i przykladach z zycia jak pomogła ona
      ludziomsmile

Tylko pozytywnie myśl!!!
      • marta_i_koty Re: Filipek 1240gram 29tc 23.08.06, 19:25
        Mój Szymek (27tc, 1200g) bardzo dlugo miał klopoty z oddychaniem - urodzil sie
        RDS II stopnia i układ oddechowy szwankował u niego prawie 3 miesiace... Oprócz
        tego, że ciągle nastepowaly znaczne spadki saturacji, to jeszcze zapadl na
        zachłystowe zapalenie płuc, co z pewnoscia nie poprawilo i tak kiepskich
        rokowań... Ale jakoś z tego wylazł, chociaz tlen był w robocie 2,5 miesiaca,
        dziecko szarzało, zapominalo oddychać i generalnie bylo bardzo niewesoło...
        Byłam tym załamana, myslalam, ze nigdy nie zabiore go do domu... Ale jednak sie
        udało, dzis ma 11 lat i dawno zapomnielismy o szpitalu...smile Bądź dobrej myśli,
        widocznie Filipek potrzebuje wiecej czasu, aby dojść do siebie... Zobaczysz, za
        jakis czas będziesz mieć sto pociech z malego rozrabiaki...smile
    • traganek Re: Filipek 1240gram 29tc 23.08.06, 20:52
      napisałam mejla
      pozdrawiamsmile
    • roksana.cz Re: Filipek 1240gram 29tc 24.08.06, 09:11
      Justyno! Trzeba wierzyć, wierzyć i jeszcze raz wierzyć!! To naprawdę pomaga.
      Jestem mamą 2-letniego Kacperka, który też miał problemów bez liku, a teraz...
      strach się bać tak łobuzuje wink Z Twoim Filipkiem będzie tak samo, zobaczysz.
      Już niedługo... Trzymamy za Was kciuki - Roksana z Kacperkiem
      • justynakif Re: Filipek 1240gram 29tc 26.08.06, 13:28
        Jest lepiej Filipek waży 1780 gram no i potrzebuje juz tylko kilka oddeszków z
        respiratora lekarze nie chca sami go odłączać tylko czekają aż sam do znak że
        da rade być samodzielnym.Wczoraj miał podawana krew pojawiła sie anemia lecz
        jest tylko lepiej
        • jolantusia1 Re: Filipek 1240gram 29tc 26.08.06, 14:33
          ciesze sie ze jest lepiej jeszcze troche i Filipek bedzie z toba w domu
          • justynakif Re: Filipek 1240gram 29tc 26.08.06, 14:37
            tylko czekam na ten dzień

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka