Dodaj do ulubionych

Prezent na roczek

24.03.07, 21:41
Podpowiedzcie co można dać dzieciom na roczek. Moje maluchy mają za dwa
tygodnie urodziny, tego samego dnia chrzciny no i wielkanoc- bo wszystko
wypada w Wielką Sobotę. Kompletnie nie mam pomysłu na prezent(y) dla nich.
Chciałabym żeby nie była to głupia zabawka lub przedmiot, ale może coś
rozwijającego. Wiadomo, że chodziki i inne cuda odpadają. Ale co można im
kupić? Dodam, że Antoś jest na poziomie obrotów i ćwiczenia raczkowania a
Zosia na razie ćwiczy obroty.
Obserwuj wątek
    • marta.bartek Re: Prezent na roczek 24.03.07, 21:48
      Karolek skończył w lutym roczek. Jesteśmy zachwyceni następującymi prezentami:
      1) Koń na biegunach i z kołami jednocześnie(zakup na allegro), drewniany łoś na
      biegunach IKEA, stojak (wygląda jak pianino) do nauki chodzenia ze SMYKA (jakby
      lada na trzech nogach, jedna stoi w miejscu, dwie się kręcą i mały może przy
      nich w koło chodzić, ma przyciski do muzyczki (kilka fajnych melodyjek),
      elementy wiszące, literki, cyferki, lusterko, itp. Jak malca chodzenie nie
      interesuje to wszystko można podwiesić pod ladę i może się bawić leżąc).
      Pozdrawiam! karolmasiak.blog.onet.pl
    • minkapinka Re: Prezent na roczek 24.03.07, 21:57
      u nas wielkim powodzeniem i to długo cieszyły sie zabawki z guzikami
      naśladującymi rożne dźwięki. Zabawki tego typu
      allegro.pl/item177225907_grajace_zwierzatka_chicco_zabawka_edukacyjna_.html
      allegro.pl/item175889396_chicco_magiczny_las_zabawka_edukacyjna.html
      • trojakowamama Re: Prezent na roczek 24.03.07, 22:04
        Jeśli nie macie maty edukacyjnej to polecam. Moje dzieci bardzo stymulowała
        właśnie do obrotów, do wyciągania rączek.
        • minkapinka Re: Prezent na roczek 24.03.07, 22:06
          Wydaje mi sie, ze mata edukacyjna to raczej do roku. Dziecko, które zaczyna sie
          przemieszczać nie będzie zainteresowane matą.
    • minkapinka Re: Prezent na roczek 24.03.07, 22:02
      Zobaczyłam zdjecia Twoich dzieci. Sliczne dzieciaczki. I wIdac niesamowita
      róznice wielkosciowo-wagową. Antos wyglada juz na roczniaka (bujna czupryna, juz
      taki mały facecik), a Zosia słodka i baaardzo drobniutka.
    • mbkow Re: Prezent na roczek 24.03.07, 23:05
      napisze Ci, czym interesuje sie moj 10.5 mies synek. ma mase zabawek po 3lenim
      bracie. a wiec przede wszystkim Tymek uwielbia jezdzik chicco - lokomotywe, ma
      ktorej zreszta Stas ciagle jezdzi. interesuje sie bardzo farma FisherPrice. to
      tez taka przyszlosciowa zabawka, bo Stas sie nia nadal czasem bawi. Tymus
      jeszcze lubi cymbalko-pianio. takie cymbalki z klawiszami.
      Twoje dzielne blizniaki na razie prowadza zycie "podlogowe" wink ale to jest
      kwestia miesiecy, jak zaczna miec duze wymagania i nie usiedza w miejscu wink te
      zabawki typu pchacz do nauki chodzenia, mata, szybciutko ida w odstawke...
      a moze taka plastikowa bujawka dla Twoich blizniaczkow?
      calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=124_125&products_id=3639
      pozdr, monika
    • oyate Re: Prezent na roczek 24.03.07, 23:46
      Mój Dorianek tydzień temu dostał od mojego brata to:
      www.allegro.pl/item175511745_wesola_kolorowa_zyrafa_fisher_price_uczy_wstawac.html

Na prawdę polecam, zwłaszcza,że Twoje dzieciaczki właśnie będą się niedługo
      uczyły wstawaćsmile)
    • aga10000 Re: Prezent na roczek 25.03.07, 12:24
      Pewnie mnie zakrzyczycie, ale myślę, że nie ma sensu wymyślać prezentu na siłę,
      bo jest okazja. Nasze maluchy są w takim wieku, że nie zdają sobie sprawy ze
      "specjalności" pewnych dni. I tak dostaną masę różności od innych, więc nasz
      zginie w tłumie. Oczywiście może się mylę, ale i tak pozdrawiam AGA
      • traganek Re: Prezent na roczek 25.03.07, 13:00
        Ja tak nie uważam. Myślę, że moje dzieci przeszły zbyt wiele i muszą otrzymać
        coś od rodziców z okazji połączonych urodzin, chrzcin i świąt.
        Nie musi to być koniecznie zabawka...
        Co myślicie o flipperze- siedzonku do kąpieli? Myślałam też o zjeżdżalni do
        ogrodu ale oboje jeszcze nie siedzą więc może to za wcześnie...
        • minkapinka Re: Prezent na roczek 25.03.07, 13:28
          We flipperze dziecko tez musi siedziec, a na zjezdzalnie to chyba za wczesnie
        • mamaigora1 prezenty do nauki raczkowania i obrotów :) 25.03.07, 18:29
          My do nauki raczkowania kupiliśmy Igorowi taka samobiezna kulę, ona uciekała a
          Igor tak bardzo chciał za nią podążac, że w końcu mu sie udało. Była to inna
          kula niz te z linku, a le zasada działania pewnie podobna smile
          www.allegro.pl/item177968456_fisher_price_pelzak_wirujaca_kula_do_raczkowania.html
          www.allegro.pl/item177371716__renomowany_playskool_zacheca_do_raczkowania_.html

Do nauki obrotów mysmy tez wykorzystywali taka kulę interaktywna, akurat TOLO,
          ale pewnie tu przydadza sie wszelkaie kolorowe zabawki przykuwające uwage smile
          U nas sprawdziła sie tez mata edukacyjna, lusterko etc, ale to pewnie juz
          masz smile))

A co to jest ten flipper do kapilei, bom ciekawa ?
          • traganek Flipper 25.03.07, 20:53
            Ale to chyba dla mniejszych dzieci niż Igorsmile

Właśnie zamówiłam tę kulę. Antoś się na pewno ucieszysmile
            A matę rzeczywiście już mamy.
            • traganek Re: Flipper 25.03.07, 20:53
              Zapomniałam wkleić link
              www.allegro.pl/item178461312_fotelik_do_kapieli_flipper_term_wsk_wody_nowy_.html
              • mamaigora1 Re: Flipper 26.03.07, 07:49
                fajne smile
                Zapytałam z ciekawości, zdaje sie, że to jakas nowość, nie było to
                rozpowszechnione w Polsce gdy Igor był mały.

A Kupic jak najbardziej, dzieci jeszcze nie siedza, ale to przeciez kwestia nie
                lat, a miesięcy - zleci jak z bicza strzelił smile
          • oyate Re: prezenty do nauki raczkowania i obrotów :) 26.03.07, 11:17
            Co do przedmiotów donauki raczkowania mój Dorianek właśnie wczoraj dostał od
            chrzestnej mojej Asi tosmile)
            www.allegro.pl/item175128906_pilka_pelna_niespodzianek_simba_hit_cena_zobacz_.html

Piłeczka sama się toczy przez pokój zachęcając dziecko do raczkowania, no w
            naszym przypadku do biegania za nią.
    • aga_aga75 Re: Prezent na roczek 26.03.07, 11:33
      My za pieniądze zebrane podczas chrzcin, które też wypadały w pierwsze urodziny
      kupiliśmy Julii mini wieżę do jej pokoju i kilka płyt z muzyką dla dzieci.

Z zabawek, które lubiła mając około roczku to chyba piaskownica jest faworytką
      (do tej pory z resztą). Z posta rozumiem, że macie ogród więc może to byłby
      pomysł? Na pewni przyda się na kilka lat. My zamówiliśmy taką drewnianą z
      ławeczką dla rodzica.
    • aro6 Re: Prezent na roczek 26.03.07, 13:12
      Traganku nie mam jeszcze doświadczenia w kupowaniu prezencików dla maluszków,
      ale chciałabym życzyć Zosi i Antosiowi wszystkiego najlepszego, dużo dużo
      zdrówka i 100latek. pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka