mimi0080 21.06.07, 09:19 Pomóżcie jak interpretować wyniki morfologii, który ze wskaźników świadczy o anemii dziś idę powtórzyć badanie krwi Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaigora1 Re: problem z anemią 21.06.07, 10:36 taki pierwszy i łatwy do odczytania wskaxnik to wartośc hemoglobiny Odpowiedz Link
mojbartus Re: problem z anemią 21.06.07, 17:02 Wynik hemoglobiny norma od 10,5 my walczymy 4miesiace i dopiero cos ruszylo gdy maly zaczal jesc cos wiecej oprocz picia mleczka tz zupki z mieskiem itd soczki juz nasz winik to 10,3 nasza poprzeczka to 12... przez pierwszy miesiac byla 9,5 pozniej sie obnizyla 9,4 a teraz 10,3 do tego trzeba cierpliwosci wiem o tym juz sama doskonale... Anemia u wczesniaczkow to standard,,, pozdrawiam i zycze duzo zdrowka i cierpliwosci zobacz mojego skarbka www.bartoszeknasz.blog.onet.pl Odpowiedz Link
mimi0080 Re: problem z anemią 21.06.07, 20:53 no to z Jaśkiem było nie wesoło 15 marca miał 8,9 hemoglobiny dziś z drżącym sercem poszłam powtórzyć morfologię i jest dobrze ...11....!!!!! bardzo się martwiłam, ale jest dobrze...fakt Jaś wsuwa wszystko banany zupki deserki ostatnio miał twardsze kupki więc hemofer odstawiłam na kilka dni mimo to wynik jest dobry....dziękuję Wam...album to dzieło mojego męża, który troszkę się wstydził pokazać...on zawsze jest po drugiej stronie ...obiektywu jego pasją jest fotografia...niebawem dołożymy troszkę zdjęć...pozdrawiam Odpowiedz Link
mojbartus Re: problem z anemią 21.06.07, 20:57 11 no to super wynik!!! nie ma czym sie bac. A maz nie ma czym sie wstydzic bo zdjecia sa rewelacyjne!!!!naprawde super sprawa. pozdrawiamy Odpowiedz Link
mojbartus Re: problem z anemią 21.06.07, 17:03 swietnie zrobione zdjecia ekstra super przystojniacy jak stworzylas taka stronke na fotki jest ekstra Odpowiedz Link
wioola_13 Re: problem z anemią 21.06.07, 23:12 Zdjęcia są super! Brawa dla Taty! A anemia powoli ustąpi! cierpliwości! Odpowiedz Link
workmama Re: problem z anemią 22.06.07, 08:35 witaj,pierwszym wskaznikiem swiadczacym o anemi to hemoglobina ponizej normy.Pozdrawiam Odpowiedz Link
zorrgula Re: problem z anemią 22.06.07, 10:13 A robiliście poziom żelaza? Tylko niestety krewke pobiera się wtedy z żyły Pozdrawiamy Z&A Odpowiedz Link
moni_flis Re: problem z anemią 22.06.07, 11:16 zorrgula napisała: > A robiliście poziom żelaza? Tylko niestety krewke pobiera się wtedy z żyły > Pozdrawiamy Z&A niekoniecznie! u nas ukłuli dwa paluszki! Ja pozbyłam sie anemii dajac dzieciom sok z bukaka! wyniki szybko podskoczyly! dawalam ok 5 miesiaca! poza tym szpinak do zupek! polecam! Odpowiedz Link
zorrgula Re: problem z anemią 22.06.07, 10:14 PS Strona ze zdjęciami no i same zdjęcia rewelacyjne Odpowiedz Link
mimi0080 Re: problem z anemią 22.06.07, 11:48 nie robiłam poziomu żelaza bo lekarz nie zleciła...trzymam się tego,że wynik nie jest taki zły chociaż tej hemoglobiny,bo było blisko przetoczenia krwi... chyba... Odpowiedz Link
zorrgula Re: problem z anemią 22.06.07, 12:09 Moni_flis mi zawsze i wszędzie niestety pobierali z żyły, tzn Zuzi. Co do poziomu hemoglobiny to nie tak tragicznie, moja Zuza miała przetaczaną krew dopiero przy 6,1, ale wtedy to już była blada jakś ściana Odpowiedz Link
moni_flis Re: problem z anemią 22.06.07, 12:53 Moi urodzili sie z hematokrytem 28! W szpitalu lezeli miesiac i mieli tam pretaczana krew po 2 razy kazdy! Do 6 miesiaca zycia wyniki były lekko ponizej normy! Dostawali standardowo hemofer! Sprobujcie ten sok z buraka! polecila mi inna mama trojaczkow, ktora dawala soim dzieciom juz 4-miesiecznym! Naprawde super działa! Odpowiedz Link