Dodaj do ulubionych

Kwietniowa Susanna

08.03.07, 15:40
Proszę bardzo:
www.friends-forum.com/forum/showthread.php?t=27954&page=35&highlight=susanna
Model z okładki - dla mnie miodziosmile
Obserwuj wątek
    • malgoha1 Re: Kwietniowa Susanna 08.03.07, 15:51
      Podaj link jeszcze raz
      Małgorzata
      • aiszka4 Re: Kwietniowa Susanna 08.03.07, 16:05
        Sprawdzałam i u mnie ten link działa - gazetka jest w połowie strony.
        A w razie czego w skrócie:
        glinki.com/?l=qgmw2i
        • aiszka4 P.S. 08.03.07, 16:09
          Właśnie ściągnęłam "Wiażem szali" też fajne, jest m.in. clapotis z warkoczami
          i fajne ażurki.
          • maladanka Re:djvu? 08.03.07, 16:11
            pieknie mi się ściągneło i....nie moge objerzec, komputer mi melduje,że mam do
            Irfana pobrac plugin ...jejku ...i co mam zrobić,pomożecie starszej pani smile
            • aiszka4 spróbuj pobrać stąd 08.03.07, 16:19
              www.instalki.pl/programy/download/przegladarki_grafiki/DjVu_Browser_Plugin.php
              • maladanka Re:mam! 08.03.07, 16:48
                Hurra, udało się - musze się oswoic jeszcze ale objerzałam - super!
                Mnie pokazywało,że mam do Irfana Pluginy pobrac, ale tam mi sie jakies
                ostrzeżenia pojawiały , a tu ..myk...i siedzi w komputerze
                Bardzo dziękuję
                img148.imageshack.us/img148/6255/13f130331bc6ef2bba0dfecpq4.gif
    • malina95 Re: Kwietniowa Susanna 08.03.07, 18:29
      Dziewczyny, proszę, powiedzcie, czy wystarczy ściągnąć tę przeglądarkę (jak
      zrobiłam) i ten plik mi się otworzy, czy coś jeszcze trzeba zrobić? I tak czas
      oczekiwania jest teraz 40 minut. A może któraś mogłaby mi przesłać na gazetową.
      Pięknie proszę. Jola
      • aiszka4 Re: Kwietniowa Susanna 08.03.07, 18:56
        Poszło. I szlae przy oakzjismile
        Daj znać, czy przeszło.
        • malina95 Re: Kwietniowa Susanna 08.03.07, 18:57
          Kochana jesteś, dzięki !!
    • malina95 Re: Kwietniowa Susanna 08.03.07, 19:15
      Ułomna chyba jestem. Ściągnęłam tę przeglądarkę, mam pliki w poczcie, a kiedy
      chcę otworzyć pokazuje mi się komunikat (Adobe) że plik, lub załącznik jest
      uszkodzony. O matko i córko...
      • aiszka4 Re: Kwietniowa Susanna 08.03.07, 19:35
        Susanna jest w djvu, nie otworzysz pod Adobem
        • malina95 Re: Kwietniowa Susanna 08.03.07, 19:55
          Ja ściągnęłam tę przeglądarkę, o której mowa wyżej czyli chyba dobry format,
          tylko nie wiem jak to zrobić żeby plik uruchomić w tej przeglądarce
          • aiszka4 Re: Kwietniowa Susanna 08.03.07, 20:29
            A ropakowałaś pobrany plik? Wtedy powinnaś móc ogladać pliki djvu bez żadnych
            operacji dodatkowych.
            • malina95 Re: Kwietniowa Susanna 08.03.07, 21:26
              Aiszka, dzięki za pomoc, ale umiem sobie poradzić, wchodzę na ten adres z
              przeglądarką, naciskam pobierz, i zapisuje mi się ten program, ale po wejściu
              na folder widzę tylko pliki "help" i "przykłady". Nie wiem co jest źle. Nie
              wiem jak rozpakować.
              • aiszka4 To już nie wiem:( 08.03.07, 21:37
                Jak ja klikam na ikonę pobranego pliku, to mi sie otwiera Instalator programu.
    • jokaer Re: pomocy 09.03.07, 07:04
      a ja ściagam ten plik w tym djvu, mam już zainstalowaną przeglądarkę , ale jak
      chcę to obejrzeć to owszem , otwieram w przeglądarce firefox i okazuje się , że
      otwiera mi sie tylko jedna strona tytułowa gazetki i nic więcej--dlaczego ???

---
      dagmargallery.republika.pl
      • jokaer Re: już mam :)) 09.03.07, 07:39
      • ivoncja Re: pomocy 09.03.07, 09:47
        Bo w djvu nie jest tak jak w Adobe (niestety),że otwieraja się wszystkie strony
        i można sobie przewijać.U góry możesz otworzyć licznik stron i stamtąd wybierać
        albo strzałkami przechodzić do następnej strony. Możesz też kliknąć "więcej
        przycisków" (na końcu paska) i otwiera się możliwość podglądu wszystkich stron.
        • jokaer Re: pomocy 09.03.07, 10:06
          no właśnie i gdybym nie machnęła myszką przypadkowo, to nie zobaczyłabym tego
          paska z narzędziami na samym dole; no gapa ze mnie smile)

---
          • mragin Re: pomocy 09.03.07, 12:56
            patrze na a strone i ani rusz nie wiem z której strony to ruszyc aby otworzyc
            wytłumaczcie starszej pani please
            • jokaer Re: ale? dokładnie 09.03.07, 14:27
              czy masz już sciagniety plik na swój komputer czy w ogóle nie wiesz jak sciągnąć
              • mragin Re: ale? dokładnie 09.03.07, 18:14
                nie mam nie mam otwieram link i co dalej a tak przy okazji to joaker bolerko
                bardzo ładnie wychodzi nawet siee nie spodziewałam ze tyle umiem dzieki bardzo
                • jokaer Re: ale? dokładnie 09.03.07, 18:39
                  klikasz na słowo - rapid - pod zdjęciem kwietniowej susanny- babeczka w
                  niebieskiej bluzeczze-

otwiera się link i jest na ekranie taka tabelka , na samym dole w okienku pisze
                  FREE- klikasz na to okienko i wtedy pokazuje sie czas za jaki sciągnie się plik
                  albo zaczyna się odmierzac czas w sekundach;

jesli serwer ma limit ograniczony to pokazuje się nad tabelka taki napis ---

You have reached the download-limit for free-users. Want to download more?
                  Get your own Premium-account now! Instant download-access! (Or wait 17 minutes)

w nawiasie pisze , że za 17 minut będzie dostępny plik do sciągnięcia;

oczywiście to jest przykład--------

klikasz sobie wtedy na pasku narzedzi na strzałke przejdz do poprzedniej strony
                  i wtedy masz znów tą tabelkę z FREE

musisz teraz odczekać te przykładowe 17 minut
                  ale nie więcej( czyli jakieś 15-16)
                  bo wtedy zacznie sie nowy czas oczekiwania,

klikasz na free i wtedy pojawia sie nad tabelką odliczanie sekund;

jak już sie odliczą to wtedy pojawi sie okienko i wypisane 4 cyfry lub liczby
                  nas takim zakreskowanym obrazku, które musisz wpisać w okienko;

jak wszystko jest dobrze to wreszcie pojawi Ci się komunikat czy chcesz zapisać
                  plik na dysku,

klikasz tak i sciąga Ci się ten plik;

jest tylko jedno ale , żeby otworzyć pliki u siebie na komputerze musisz mieć do
                  tego zainstalowane programy ;

ta Susanna jest akurat plikiem z rozszerzeniem djvu. i do tego jest specjalny
                  program podaję adres

www.djvu.com.pl/download.php
                  jesli masz, to okey, a jak nie, to ktoś Ci go musi zainstalować, wzglednie sama

ja pod instrukcje syna sobie zainstalowałam w linuxie

cieszę sie , że bolerko wychodzi, bo jest bardzo fajne smile

p.s.
                  najlepiej wszelkie pliki sciagać rano do 9, krotko sie czeka
                  ---

• mragin Re: ale? dokładnie 09.03.07, 22:26
                    ale ,ze mnie gapa ja szukałam u góry nazwy/ susanaa/ ściagać i zapisywać w
                    djvu to ja umiem i z tym to sobie poradze dzięki wielkie za podpowiez .
    • malina95 Re: Kwietniowa Susanna 09.03.07, 15:09
      Hurra, i mnie się wreszcie udało !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka