michaelandro 13.05.04, 08:49 Hej, czy ktoś z was wie coś na temat jazzu w Józefowie? Widziałem jakiś plakat, ale nie zdążyłem przeczytać. Chętnie bym się wybrał... Stachursky w otwockim parku nie robi na mnie wrażenia ;) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brysioklara Re: jazz w Józefowie 13.05.04, 08:54 www.linia.com.pl/public/article.php?7-893-0 pozdrawiam :0, znam Al Chemików, zapowiada się qwięc naprawdę wyjatkowo Odpowiedz Link
michaelandro Re: jazz w Józefowie 13.05.04, 09:33 świetnie! No więc jak moi drodzy? Kto pojawia się w sobotę? :) Odpowiedz Link
roza_luksemburg Re: jazz w Józefowie 13.05.04, 18:17 Hej! Pewnie ja albo my ;) Pozdrawiam R :) Odpowiedz Link
brysioklara Re: jazz w Józefowie 13.05.04, 19:04 Różo! Sprowadzajcie sie do Józefowa póki czas, teraz panuje tu hossa kulturalna. W przeciwiwństwie do miast ościennych, Józefów tętni życiem kulturalnym. Evivia l'arte! Odpowiedz Link
roza_luksemburg Re: jazz w Józefowie 13.05.04, 19:53 Hej! Niestety obecnie wciaz trwaja negocjacje co do techniki budowy i kształtu domu...;(( Ale nie proznujemy, szczegolnie ja poniewaz bardzo lubie wpadac w wolnej chwili do Jozefowa na male wycieczki "najladniejszedomoznawcze" ;)). My wraz z naszymi rodzinami jestesmy wprost urzeczeni Jozefowem. Cala okolica jest przepiekna, no i te sosny...Teraz Jozefow to sosny i bez. Tez bede miala kolo domu. :) To juz zaklepane :). Pozdrawiam Roza Z Luksemburga :) ( jeszcze) ;) Odpowiedz Link
michaelandro Re: jazz w Józefowie 13.05.04, 20:08 Jest mi niezmiernie miło, że właśnie tacy ludzie chcą się tu osiedlać. Będzie dobrze :) Odpowiedz Link
roza_luksemburg Re: jazz w Józefowie 13.05.04, 22:23 :))) PS. Na ktora jest koncert i gdzie i kiedy mozna kupic bilety gdyz sobota tuz tuz :)? Odpowiedz Link
michaelandro Re: jazz w Józefowie 13.05.04, 22:54 oj ja też właśnie nie wiem. Na stronie linii jakoś nie widać godziny tego koncertu. A ja mam dylemat... nie wiem czy wybrać spotkanie z piękną studentką historii sztuki czy ten koncert... ech... a tak przy okazji tego koncertu to możnaby zrobić spotkanie otwockich forumowiczów. Co myślicie? pzdr Odpowiedz Link
brysioklara Re: jazz w Józefowie 14.05.04, 20:02 Koncert będzie o godzinie 18:00, a wejście chyba za fiko, nie mam tu jednak pewności. W MOKu zawsze imprezy startują o 18:00 Odpowiedz Link
roza_luksemburg Re: jazz w Józefowie 14.05.04, 22:35 Dzieki za info, bede zatem jutro o 18 w MOKu. Pozdrawiam :) Roza Odpowiedz Link
amigo9 Re: jazz w Józefowie 08.06.04, 13:13 A czy istnieje w Otwocku jakieś miejsce, gdzie można by zorganizować koncert? Knajpa? Klub? Przenosimy się z rodzinką do Otwocka. Kiedyś mieliśmy klub muzyczny w Lublinie i mój mąż strasznie za tym tęskni. Na założenie knajpy już w życiu się nie zgodzę (za dużo problemów w stosunku do kasy), więc musiałby się rozwieść (jakoś nie chce). Ale mógłby pobawić się w organizowanie koncertów (mamy trochę znajomości w tych kręgach). Pytanie tylko, czy gdzieś można by to zrobić? Muzyka: acid jazz, funk, r&b, hip-hop, soul (generalnie rytmy Pozytywnych Wibracji, jeśli ktoś wie, o co mi chodzi) Odpowiedz Link
chiste Re: jazz w Józefowie 08.06.04, 15:26 O Boże!!! Który klub w Kozim Grodzie był Wasz? Witam kolejnego lubelaka! :D Odpowiedz Link
amigo9 Re: jazz w Józefowie 08.06.04, 15:44 SOX - rynek Starego Miasta. Może się znamy? Odpowiedz Link
amigo9 Re: jazz w Józefowie 08.06.04, 15:46 SOX - rynek Starego Miasta. Może się znamy? Choć wątpię, bo amigo to moja ksywka z tamtych czasów. Odpowiedz Link
chiste Re: jazz w Józefowie 08.06.04, 15:51 amigo9 napisała: > SOX - rynek Starego Miasta. W bramie pod fundacją Kidyby. Wchodzilo sie w podwórze, potem po schodkach w prawo na dół; 2 sale i piwo EB. > Może się znamy? Raczej nie. Zresztą SOX juz nie istniał, kiedy opuszczałem Looblyn. Wolałem Dyszona w dawnym Cap pubie ;-P > Choć wątpię, bo amigo > to moja ksywka z tamtych czasów. No sorry, ksyw to ja nie zapamiętuję ;-) Odpowiedz Link
amigo9 Re: jazz w Józefowie 08.06.04, 16:00 dokładnie. Tylko widzę, że pamiętasz okres schyłkowy. Działo się tam coś jak jeszcze było piwo Lech i 10,5. Odpowiedz Link
michaelandro Re: jazz w Józefowie 08.06.04, 16:04 Strasznie mnie uradowała perspektywa przybycia do Otwocka ludzi, którzy pozytywne wibracje nie tylko czują ale i roztaczają je dookoła :)) Odpowiedz Link
chiste Re: jazz w Józefowie 08.06.04, 16:06 michaelandro napisał: > Strasznie mnie uradowała perspektywa przybycia do Otwocka ludzi, którzy > pozytywne wibracje nie tylko czują ale i roztaczają je dookoła :)) > Nie ciesz sie, nie ciesz. I tak nas wszystkich Noe w Arce stąd w końcu wywiezie :D Odpowiedz Link
amigo9 Re: jazz w Józefowie 08.06.04, 19:36 do chiste: Czyżbyś studiował prawo i miał wątpliwą przyjemność poznania pana Kidyby? do michelandreo: dzięki za pozytywne przyjęcie ale nikt mi nie odpowiedział na pytanie, czy jest takie miejsce w Otwocku, gdzie można by spróbować organizacji koncertów? I czy to by przeszło w Otwocku, tzn., czy znaleźli by się chętni. Pzdr. Odpowiedz Link
amigo9 Re: jazz w Józefowie 08.06.04, 19:53 A jakie warunki lokalowe ma ten SMOK? Koleś na zdjęciu, z wypowiedzi itp wygląda ok? Może tam dało by się coś zorganizować? Odpowiedz Link
michaelandro Re: jazz w Józefowie 08.06.04, 21:26 Myśle, że z nim mogłabyś śmiało pogadać, to chyba człowiek otwarty na propozycje. Ale warunki lokalowe w SMOKu są raczej kiepskie. Wg mnie można spróbować też coś zrobić w budynku cechu. Ostatnio był tam koncert bluesowy. Odpowiedz Link
amigo9 Re: jazz w Józefowie 09.06.04, 09:45 sorry ale mów do mnie jak do dziecka, gdzie jest budynek cechu? Odpowiedz Link
chiste Re: jazz w Józefowie 09.06.04, 10:44 Cech jest przy ul. Kołłataja 1. Chodzi tu raczej o tzw. klub "Hefajstos" mieszczący sie w budynku cechu. Jadąc z Warszawy autobusem wysiadasz 1 przystanek przed ul. Orlą. Koncerty bluesowe odbywaja sie cyklicznie własnie w tym miejscu. Sam budynek "Hefajstosa" przypomina w środku gieesowską klubokawiarnię. Pełni tez rolę sali weselnej. W srodku znajduje sie bar "U Rycha". Koncerty bluesowe odbywaja się od niedawna, cylkicznie (co miesiąc). Organizatorem jest Jerzy J. Kaczmarek, lokalny dziennikarz i znajomy muzyków. Imprezy odbywaja sie w "Hefajstosie", ponieważ w naszej wiosce nie ma innej sali, w której moznaby zorganizowac koncert. Teatr sie sypał, wiec zostal zamknięty, MDK stoi niedokończone od 20 lat. A imprezy ambitne sa sekowane przez lokalnych "speców" od kultury. Kaczmarkowi się chciało i pokazał, że mozna inaczej. W tym mieście jest zapotrzebowanie na cos więcej niz festyny i pizzę. Nie wiem, czy trafił w dziesiątkę, ale jego imprezy bluesowe odniosły ogromny sukces, jak na tak małą wioskę. Zawsze na koncercie jest full ludzi. Podaje link do strony "kaczmarkowo-bluesowej": www.akord.neostrada.pl Odpowiedz Link
amigo9 Re: jazz w Józefowie 09.06.04, 11:12 dzięki za obszerną relację. Trochę mnie zmroziła gieesowska atmosfera. A ten klub to ma niezależnego właściciela, czy należy do cechu? Z kim trzeba by gadać? Odpowiedz Link
chiste Re: jazz w Józefowie 09.06.04, 11:22 Gadać trzeba ze starszym cechu. A jesli chodzi o "Smoka", to sadzę, ze trzeba najpierw gadać z Jackiem Grymuzą, kierownikiem klubu. Juz teraz moge powiedzieć, ze raczej znajdziecie ze soba wspólny jezyk :) Klub działa w ramach Otwockiego Centrum Kultury, które jest jednostka organizacyjna gminy. Bliższe informacje na mail podam, bo forum sie juz troche rozjeżdża. Odpowiedz Link
michaelandro Re: jazz w Józefowie 09.06.04, 12:29 Wiesz, dzisiaj zauwazylem ze do wynajęcia jest Nowoczesna, taka knajpa w centrum miasta. Nie ma lepszej lokalizacji dla tego typu przedsiewziecia. Kiedys przesiadywali tam czlonkowie otwockich organizacji zbrojnych, a teraz calkiem podupadla. Można tam wprawdzie wpaść na woodeczke za 3,5 ale zadna to rewelacja skoro zamykają o 21. Odpowiedz Link
amigo9 Re: jazz w Józefowie 09.06.04, 12:50 tak jak już pisałam, nie chcę robić knajpy. Na prawdę ciężki to kawałek chleba, chyba, że sie jest z mafijki. Chodzi mi raczej o miejsce, gdzie można by coś organizować powiedzmy raz w miesiącu. Czyli jakaś spora sala, chętnie z zapleczem gastronomicznym i nie w stylu geesowskim. A gdzieś czytałam, że w Otwocku jest jakiś klub i ostatnio przeszedł metamorfozę. Możesz mi coś nt. powiedzieć Odpowiedz Link
michaelandro Re: jazz w Józefowie 09.06.04, 14:08 W Otwornicy klub, ktory przeszedł metamorfoze? hm.... moze myslisz o galaktyce... ale to raczej dyskoteka z kolesiami z bialymi rekawiczkami i gwizdkami. Nie wiem o które miejsce może chodzić. Wydaje mi się ze najodpowiedniejszy byłby wspominany tutaj hefajstos w cechu. A jego PRLowatosc przeciez mozna przekuc w jakis sukces, tyle nostalgii za tamtymi czasami ostatnio.... Odpowiedz Link
amigo9 Re: jazz w Józefowie 09.06.04, 15:05 chyba tak to się nazywało. nie pamiętam. W każdym razie rozumiem że to miejsce raczej na koncerty Ich Troje, a nie na moją muzykę? Odpowiedz Link
michaelandro Re: jazz w Józefowie 09.06.04, 16:11 Na ich troje może nie, ale na maniczki jak najbardziej ;) Odpowiedz Link
roza_luksemburg Re: jazz w Józefowie 15.05.04, 15:00 Tak, dla potwierdzenia ze strony MOKu: Koncert jazzowy - Zespół "Alchemik" i goście ze Stanów Zjednoczonych 15.05.04 godz. 18:00 cena biletu 10 zł Pozdrawiam Roza Odpowiedz Link
roza_luksemburg Re: jazz w Józefowie 16.05.04, 06:54 Hej! I co, byl ktos z Was? Jak wrazenia? Pozdrawiam Roza Odpowiedz Link
michaelandro Re: jazz w Józefowie 16.05.04, 09:20 A Ty Różo byłaś? ja wybrałem jednak spotkanie, a potem koncert galowy zespołu Promni. Obiecuję jednak, że na następnym józefowskim jazzowaniu się pojawie, tym razem z piękną specjalistką od historii sztuki ;) Odpowiedz Link
roza_luksemburg Re: jazz w Józefowie 16.05.04, 10:07 Jasne, koncert byl rewelacyjny! Zaluj,ze nie byles bo bylo warto ;). Przejade sie rowniez na dzisiejszy spektakl o Annie Achmatowej. Mam nadzieje, ze bedzie rownie udany. :) Pozdrawiam Roza Odpowiedz Link