Gość: ewqa IP: *.gem.pl 26.02.10, 15:45 Zna ktoś może którąś z tych szkół? Uczęszcza? Poleca...? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewqa Re: Warszawa Expert vs Dobra Szkoła IP: *.gem.pl 26.02.10, 16:48 Dajcie znać pls Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benita Re: Warszawa Expert vs Dobra Szkoła IP: 109.243.132.* 28.02.10, 12:23 Mnie też interesuje cos na temat szkoły Expert. Zna ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Warszawa Expert vs Dobra Szkoła IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.11, 12:42 Stanowczo ODRADZAM te szkole. Kurs teoretyczny to zenada - p. Jerzy puszcza filmy, a na pytania odpowiada zdawkowo lub rzuca szowinistyczne komentarze. Trafilam tam z polecenia i uwazam, ze to byla strata pieniedzy. Jazdy z Dominikiem byly niby ok, ale nie nauczyl mnie np. zawracania przy uzyciu infrastruktury i generalnie dawal malo wskazowek (mam porownanie po jazdach doszkalajacych w innej szkole). Z ekspertami maja niewiele wspolnego... Szkola moze sie jedynie nadawac dla ludzi, ktorzy potrafia juz jezdzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luck Re: Warszawa Expert vs Dobra Szkoła IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.13, 13:22 Expert to totalna porażka i brak profesjonalizmu. W 100% zgadzam się, że jest to wyrzucenie pieniędzy w błoto!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Warszawa Expert vs Dobra Szkoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.12, 03:20 Odradzam. Kurs teoretyczny to zenada (ogladanie filmow), a czesc praktyczna tez pozostawia wiele do zyczenia. Mnie nie nauczono wielu obowiazkowych elementow, np. zawracania z uzyciem infrastruktury. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Warszawa Expert vs Dobra Szkoła 28.02.10, 19:04 Robiłam w Dobrej Szkole - mi się podobało i polecam:) Teoria z panią Olą - bardzo ok, choć jak to teoria nie jest najfajniejszym elementem kursu;) Za to praktyka...bajka :) Jeździłam z Mariuszem i bawiłam się świetnie, do jazdy zostałam przygotowana bardzo dobrze, zastrzeżeń nie mam - może tylko za krótko było? Zawsze ten sam Instruktor, nie zmieniałam bo dogadywaliśmy się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewqa Re: Warszawa Expert vs Dobra Szkoła IP: *.gem.pl 01.03.10, 10:30 Super- dzięki! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Warszawa Expert vs Dobra Szkoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.10, 17:49 A ja polecam EXPERT'a ;) Naprawdę cierpliwi instruktorzy, jazda bez stresu, nauczyć się można wszystkiego, ja zdałem za pierwszym razem ;) Jeździłem z Zenkiem, naprawdę fachowy instruktor ;) Polecam Wszystkim! I przede wszystkim mają chyba najtaniej, fajne kubeczki rozdają dla kursantów :D Polecam tą Szkołę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IZA Re: Warszawa Expert vs Dobra Szkoła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.10, 22:47 Ja też polecam szkole Expert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Warszawa Expert vs Dobra Szkoła IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.03.10, 13:31 Witam Ja uczęszczałem do szkoły nauki jazdy EXPERT.Z pewnością mogę ją wszystkim polecić!świetne przygotowanie do egzaminu i miła atmosfera.Egzamin mam już za sobą zdałem za pierwszym razem! Jeżeli chcecie się dowiedzieć wiecej na temat tych szkół odwiedzajcie ich strony. Odpowiedz Link Zgłoś
inkawaii Re: Warszawa Expert vs Dobra Szkoła 20.11.10, 22:48 Nie wiem jak inni instruktorzy, ale serdecznie ODRADZAM pana Łukasza Experta, do niedawna ze szkoły Expert, wkrótce ze szkoły o podobnej nazwie. KOMPLETNY BRAK PROFESJONALIZMU I ODPOWIEDZIALNOŚCI. Zgłosiłam się do niego z polecenia, jednak dwa lata potrafią zmienić człowieka i widać nie jest to taki instruktor jak kiedyś. Do końca wierzyłam, że jego metody i podejście są mimo wszystko skuteczne, ale pan Łukasz Expert: - NIE SZANUJE KLIENTA, JEGO CZASU I PIENIĘDZY - CAŁY CZAS ROZMAWIAŁ PRZEZ TELEFON* - 10 RAZY ZMIENIŁ MIEJSCE/CZAS JAZD NA GODZINĘ PRZED PLANOWANYM ROZPOCZĘCIEM - NIE KONTROLOWAŁ PRZEBIEGU KURSU**, nie pamiętał, co było robione - STOSOWAŁ BŁĘDNĄ jak się okazuje KOLEJNOŚĆ NAUCZANIA*** - KŁAMAŁ mówiąc, że jest szefem szkoły i nie można go zmienić na innego instruktora - NIE MÓWIŁ, CO ROBIĘ ŹLE, bo "OBSERWOWAŁ" (głównie swój telefon..., przez 30h) - jest NIErzetelny i NIEodpowiedzialny Podsumowując: "Ekspert to osoba, która z każdym dniem wie coraz więcej o coraz mniejszej liczbie rzeczy, aż pewnego dnia wie wszystko o niczym" i pan Łukasz w pełni odpowiada tej definicji i w jej świetle zasługuje na tytuł experta, który sobie nadał. *tematy rozmów m.in.: zamawianie stolika wina i róż dla jednego kolegi w knajpie innego kolegi, szukanie wśród znajomych z policji aspiranta X, który spisał numery kolegi Y uciekającego na motorze przed policją ITD.), na prośby o ograniczenie telefonów rzucał tekstami typu "skup się na jeździe" lub "bo Ty to byś chciała żeby cała uwaga była skupiona na Tobie". **(kartę w całości wypełnił ok. 20 godziny kursu i dał do podpisu, mówiąc że to standardowy zabieg, żebym mogła się już zapisać na egzamin a ostatnie 10h wyjeździmy przed egzaminem praktycznym) ***ŁUK po raz pierwszy ćwiczyłam w dwudziestej drugiej godzinie kursu, PARKOWANIE w 25, ZAWRACANIE znałam tylko z przypadkowych sytuacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Warszawa Expert vs Dobra Szkoła IP: 89.74.213.* 01.12.10, 21:48 Ja z całą pewnościa polecam Experta, a w szczególności p.Anetę. Wczoraj zdalem za pierszym razem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mininini+ Re: Warszawa Expert vs Dobra Szkoła IP: *.home.aster.pl 07.12.10, 01:23 z dwojga złego - dobra szkoła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krecik Re: Expert IP: *.unknown.vectranet.pl 10.12.10, 02:22 w Expercie wykupiłem jazdy doszalające 5 szt. i po poszłem na egzamin i zdałem, kurs robiłem w innej szkole ale nie będę robił antyreklamy. Szczerze polecam Experta, jeździłem z Panem Markiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Expert - jazdy doszkalające IP: 178.73.51.* 13.12.10, 13:33 też polecam jazdy doszkalające w tej szkole. Warto sobie pojeżdzić przed egzaminem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domi Re: Expert IP: *.unknown.vectranet.pl 15.12.10, 18:46 Experta poleciła mi znajoma, a jej inna znajoma, zapisaliśmy się przez internet, dostaliśmy rabat 10%, mają indywidualne podejście do klienta...czułem się jak gość. Ja zdałem za pierwszym razem kumpela za 2. Jeździłem z Darkiem, kumpela z Jackiem..nazwisk nie pamiętam Dzięki chłopaki !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Expert IP: *.unknown.vectranet.pl 18.12.10, 13:16 potwierdzam dobra szkoła, ja jeżdziłam z Jackiem Ambroziakiem...pokłady cierpliwości. I tak jak piszecie instruktora można zmienic mowiono mi o tym jak przydzielano mi instruktora, dlatego nie wiem co po niektórzy tego nie robią jeśli coś nie pasuje, tylko potem wylewają obelgi na forum !!! Inka to Ty płaciłaś i Ty powinaś wymagać a po fakcie myśle, że też możesz iść z relkamacją do szkoły i to będzie dobre dla przyszłych kursantów;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabi Re: Expert czy warto ? IP: *.unknown.vectranet.pl 18.12.10, 13:23 Czesc, no własnie szukam dobrej szkoly w wa-wie. Na necie o expercie pisza przewaznie pozytywnie, ale moze ktos z was poleca inna szkole. Od miesiaca jestem w wa-wie i za bardzo sie nie orjetuje a w lutym odbieram auto sluzbowe i mam malo czasu na zrobienie prawka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Expert czy warto ? IP: *.unknown.vectranet.pl 18.12.10, 13:35 Sabi bralem w expercie jazdy doszkalajace mysle, ze instruktor mi pomogl zdac, przez 4 godz cwiczylem z nim trasy egzaminacyjne, polecam z experta marka, ale nazwiska nie mapietam (starszy gosc, chwalil sie, ze plywa na desce;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grek Re: Expert czy warto ? IP: *.unknown.vectranet.pl 18.12.10, 13:37 Sabi ja polecam Imole, mają biura w każdej dzielnicy Warszawy, szybko i konkretnie. POLECAM IMOLE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Expert czy warto ? IP: *.unknown.vectranet.pl 18.12.10, 13:40 z dwojga expert, o Imoli słyszałem wiele nieprztchylnych opinii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirrr Re: IMOLA!!!!!!!!!!!!!! IP: *.unknown.vectranet.pl 18.12.10, 13:42 ja robilem prawko w Imoli i polecam, nic złego mnie tu nie spotkało, wręcz przeciwnie. Gorąco polecam szkołę Imola ;-0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rowerzystka Re: IMOLA!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 28.06.12, 14:53 Instruktorzy w szkole Imola to jakieś buractwo! Dziś o mało nie zostałam potrącona przez L-kę Imoli na ursynowie! Jechałam rowerem z DZIECKIEM w FOTELIKU na pasach na zielonym koleś nawet nie zahamował kursantowi samochodu i jeszcze zaczął mnie wyzywać i drzeć się na ulicy....chamstwo, bezmyślność, głupota, nieodpowiedzialność!!!! Wstyd,że ktoś kto nie widzi pieszych, rowerzystów na pasach kiedy mają prawo tam być(na swoim zielonym świetle) może uczyć innych jeździć! Niebezpieczne sytuacje z L-kami mogą się zdarzać, bo to jest nauka ale od czego jest dodatkowy hamulec???Skandal i szok, nigdy bym nie poszła do tej szkoły na kurs i nikomu nie polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Instruktor Imoli Re: IMOLA!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 28.06.12, 21:58 Niestety ale Pani rowerzystka mija się z prawdą. Przejeżdżając rowerem po pasach dla pieszych (ale nie po ścieżce rowerowej,bo takowej w tym miejscu nie ma) z dzieckiem stworzyła dla siebie i dla dziecka niewyobrażalne zagrożenie.Po moim zatrzymaniu się i zwróceniu uwagi Pani rowerzystce ta wpadła w furię, która oczywiście wynika to z nieznajomości przez nią przepisów.Niestety ale w Warszawie przejeżdżanie po pasach dla pieszych rowerami jest nagminne.Zapraszam Panią rowerzystkę na doszkolenie z przepisów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Expert czy warto ? IP: 46.113.213.* 18.12.10, 19:49 Do sabi: Pytaj znajomych. Nie szukaj w Necie, tu jest za dużo autoreklam, i nie zawsze są prawdziwe. Szukaj konkretnego instruktora, który dobrze przygotował Twoich znajomych / znajomych Twoich znajomych do egzaminu. Na pewno znajdziesz. Wtedy idź do OSK, gdzie uczy, bo najważniejsze - to jest dobry instruktor. Inaczej zapłacisz o wiele więcej, niż możesz sobie to dzisiaj wyobrazić. I będziesz wielokrotnie podchodził / a do egzaminu. Zresztą, prawie na pewno zapłacisz więcej, radzę nie sugerować się ceną za kurs na stronach internetowych OSK. Chyba że - jak pisałam gdzie indziej- umiesz jeździć i potrzebujesz tylko zaświadczenia o ukończeniu kursu, wtedy możesz pójść na szybki kurs z byle kim i byle gdzie. Albo też - jeżeli firma zapłaci za Twój kurs, wtedy też można... Cytat z innego wątku, pisze instruktor/ właściciel szkoły: "60% Instruktorów i szkół kombinuje jak "wydoić" kursanta z kasy.. przykład- 2 dniowa teoria- przeciez to jakaś paranoja. NIE DA SIĘ ZROBIĆ W 2 DNI 30 GODZIN WYKŁADÓW! PRZEKRĘTEM ŚMIERDZI NA KILOMETR! Potem taki kursant bez elementarnych wiadomosci zdaje wielokrotnie egzaminy i płaci za kolejne"doszkalacze" Uważać na takie super szybkie oferty! " Itd., itp. [...] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bnk Re: dobra szkoła z nazwy IP: 178.73.48.* 30.04.12, 22:42 witam, jedyną DOBRĄ cechą tej szkoły to cena. pierwsze wrażenie jednakże bardzo pozytywne, miła pani z sekretariatu, instruktor znający się na rzeczy ALE... sympatyczność obsługi kończy się po uiszczeniu wpłaty za jazdy, o ile zanim zdążyłem się zapisać na kurs na maile z zapytaniami dostawałem odpowiedzi błyskawicznie, tak później kontakt urwał się w 100%. instruktor może i zna się na jeździe ale totalnie nie umie przekazać wiedzy. jeśli masz przejechane sporo km pojazdem to pewnie sobie poradzisz bo to tylko formalności, jeśli chcesz się nauczyć jazdy od podstaw to na pewno nie wybieraj dobrej szkoły. nie ufajcie pierwszym wrażeniom ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaa Re: Warszawa Expert vs Dobra Szkoła IP: 46.113.55.* 18.12.10, 23:17 idz do AUTO JAZDY NA BEMOWIE sami profesjonalisci i mega pozytywne opinie-wiem z doswiadczenia pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Warszawa Expert vs Dobra Szkoła, Auto Jazda IP: 217.243.196.* 20.12.10, 09:19 Czy ktoś jeszcze poleca Auto Jazdę z Bemowa ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tasuki Re: Warszawa Expert vs Dobra Szkoła IP: *.play-internet.pl 26.07.12, 11:19 moja znajoma chodziła do szkoły expert i średnio się jej podobało!osobiście polecam szkołę as na ulicy chłopickiego, miałem bardzo fajnego i cierpliwego instruktora, chociaż cena trochę wysoka jak za kurs na prawko kategorii B, ale wcześniej nie sprawdziłem ceny:/ a wystarczyło wejść na stronkę chociażby www.autoq.pl (rankingi szkół, zdawalności) aby porównać oferty cenowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Warszawa Expert vs Dobra Szkoła IP: *.dynamic.chello.pl 10.11.12, 17:49 Zgadzam się z negatywnymi opiniami na temat szkoly "Expert". Jest to szkoła tylko z nazwy profesjonalna. Wykupiłam 2 godziny doszkalające w tej szkole - o 2 za dużo. Z takim chamstwem i brakiem profesjonalizmu nigdzie się nie spotkałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: Warszawa Expert IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.12, 16:11 ja w expercie byłem na doszkalaniu i spoko, jeździłem z Arkiem -polecam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jawa Re: Warszawa Expert Mobilek IP: *.play-internet.pl 03.12.12, 23:12 polecam szkołę Mobilek, zdałem za pierwszym razem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sknz Re: Warszawa Expert Mobilek IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.13, 13:48 Chyba raczysz żartować z tym Mobilkiem. Z reszta radze poczytac w necie. Póki co toczy sie pozew grupowy przeciwko szkole o oszustwa jakich sie dopuscili. Polecam sprawdzic na FB profil Mobilek.pl gdzie ludzie sie zebrali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trevor89 Re: Warszawa Expert vs Dobra Szkoła IP: *.home.aster.pl 12.12.12, 15:53 UWAGA PRZYSZLI MOTOCYKLIŚCI - OMIJAJCIE SZKOŁĘ EXPERT W WARSZAWIE!!! UWAGA NA INSTRUKTORA JACKA!!! Uwagi do szkoły: 1) odradzam teorię weekendową każdemu, kto chce się czegoś nauczyć, ja ją wybrałem, bo zależało mi na czasie, ale wszystko musiałem opanować sam. Instruktorowi Dominikowi „coś wypadło” i w sobotę zajęcia skończyliśmy po 2 h, w niedzielę po ok. 6 h – tak wygląda właśnie obiecywane przez szkołę 30h teorii NIC NIE ODRABIALIŚMY 2) szkoła nie posiada urządzeń symulujących test teoretyczny – są tylko wersje papierowe, a wewnętrzny egzamin teoretyczny był przeprowadzony bez żadnego uprzedzenia – instruktor się jeszcze dziwił, że nie wiem nic o konserwacji łańcucha w motocyklu (bo niby skąd, nie mówił o tym…) 3) szkoła wydaje wniosek do wordu, który jest nieaktualny – wypełniłem w domu, a w wordzie musiałem wypełniać ponownie, zupełna strata czasu 4) szkoła nie umawia nikogo na jazdy (wbrew temu co twierdzą na stronie!!!), trzeba pamiętać, żeby w ogóle poprosić numer telefonu do instruktora 5) nie mają własnego placu, na zajęciach jest spory tłok i sporo ludzi z innych szkół, plac nie jest w centrum tylko na woli – przy pkp Kasprzaka, „pełnowymiarowe place manewrowe blisko WORD” – nieprawda Uwagi do kursu praktycznego: 1) Przy zapisie poinformowano mnie, że jazdy w weekend są jak najbardziej możliwe (miałem wolny czas głównie w weekendy) - w praktyce: instruktor Jacek nigdy nie zgodził się na jazdy w weekend (a to jakiś wyjazd miał, a to impreza, a to coś tam...), w efekcie musiałem zwalniać się z pracy na jazdy, co znacznie przedłużyło kurs i musiałem zdawać w grudniu na kat. A... 2) Instruktor nie wykazywał większego zainteresowania nauką: w trakcie dwugodzinnych spotkań (na inne nie chciał umawiać) pierwsze 30-45 min ZAWSZE spędzał w swojej kanciapie, umawiając klientów na jazdy ("idź się rozgrzewać na placu, bo ja muszę ludzi poumawiać"), następnie dawał ćwiczenie do robienia typu ósemka (min 30 min) i jakieś drugie typu slalom egzaminacyjny lub nieegzaminacyjny (też min. 30 min) i tak w kółko 2-3 ćwiczenia, 3) pojawiwszy się na placu, głównie gadał z kolegami lub przez telefon 4) 20h jazd to kolejno: 16 h NA PLACU i TYLKO 4h (słownie: cztery) W MIEŚCIE!!!!!!!!!! i jeszcze p. Jacek nie był zażenowany jak mi to wyjaśniał... przecież to KPINA - powód jest oczywisty: na placu są co najmniej 2 osoby, a w mieście obsługuje się tylko 1, więc im więcej jazd w mieście, tym mniej szkoła zarabia... Wielokrotnie informowałem, że nie mam innego prawka i nie mam w związku z tym obycia na mieście, ale nie zgodził się na więcej jazd po mieście, bo „przecież jeździsz rowerem, nie?” 5) na placu słabo przygotowują do egzaminu z placu manewrowego, takie zasady jak oglądanie się przy ósemce i slalomie oraz takie ćwiczenia jak hamowanie awaryjne i do punktu są ćwiczone tylko w ciągu 2 ostatnich godzin ("na koniec zrobimy sobie egzamin wewnętrzny") 6) p. Jacek nie umie dobrze przygotować do egzaminu na placu: nauczył mnie, że hamowanie do punktu (najczęściej słupka) wykonuje się na znak egzaminatora, a to nieprawda – tak w word warszawa wykonuje się hamowanie awaryjne. Co więcej, dopiero na koniec wyjaśnił, że należy oglądać się w trakcie slalomu i ósemki, przez wiele godzin wyrabiał u mnie nawyk nieoglądania się, tak samo przy ruszaniu z miejsca 7) jak poprosiłem około 10 godziny (wciąż tylko na placu), żeby poćwiczyć do egzaminu, to się obraził: „myślałem, że chcesz się uczyć jeździć, a nie tylko egzamin, no ale jak chcesz…” i z fochem zaczął tłumaczyć niektóre zadania na placu 8) niby 4 godziny jazd w mieście, ale przez każdym wyjazdem min. 40 min „rozgrzewania się na placu” a on w tym czasie musi „poumawiać ludzi”, więc w sumie jest tylko 3 h bardzo stresujących jazd w mieście. Jazdy tylko z „plecaczkiem” – zupełnie inaczej niż na egzaminie 9) w trakcie jazd w mieście najmniejszy błąd komentuje bardzo dosadnie i wulgarnie, ciągle przeklina, jest niecierpliwy, stresujący i dominujący 10) odmówił pomocy przy wyborze ubrań: „każdy lubi co innego” „no co tu mówić” 11) wbrew stronie internetowej nie uczy przeciwskrętu, slalomu bez trzymanki, redukcji międzygazem Zdałem za 1 razem – ale nie dzięki „expert szkole”, tylko dzięki nauce przepisów w domu oraz wypożyczeniu na 6 dni skutera i przejechaniu po trasie „odlewnicza” i ogólnie warszawie ponad 50 godzin z moim chłopakiem – który notabene też zdał za 1 razem, ale uczył się w innej szkole (w Legionowie) i miał już prawko kat. B Uwag nie zgłaszałem szkole, bo p. Jacek jeszcze bardziej by się obraził i ciekawe jak skończyłbym kurs Podsumowując – OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marta-marciniak Re: Warszawa Expert vs Dobra Szkoła 07.04.13, 21:39 Expert to świetna szkoła, zdałam za pierwszym razem <3 polecam szczególnie pana Marka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Warszawa Expert vs Dobra Szkoła IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.13, 22:15 Świetna szkoła?? to chyba przypadek, że jest tu taka opinia. załatwianie swoich spraw w trakcie jazd: wieczne rozmowy przez telefon, postój na jedzenie na stacji, wizyty "na 5 minut" do kolegi to norma. Instruktor tak wykwalifikowany, że niczego mnie nie nauczył. SERDECZNIE NIE POLECAM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: Warszawa Expert vs Dobra Szkoła IP: *.centertel.pl 31.07.13, 16:35 Niedawno ukończyłam kurs w Szkole Expert, prawo jazdy zdałam ale odbyłam jazdy w szkole pro-motor. chce was tylko przestrzec, że na kat. A znajdzcie sobie lepszą szkołę! Pan Jacek wielki motocyklista a połowe kursu przesiedział w garażu, przerost ambicji nad tym co faktycznie pokazał podczas kursu. Kolejna sprawa człowiek który prowadził kurs pan Wojciech, wiedzy za dużo to on nie posiadał, ale najgorsze to sposób zachowania... kultura nie zbyt wysokich lotów... Znajdzcie sobie lepsza szkołe, szkoda waszych pieniedzy...drugi raz bym tam nie poszła.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grześ jaka szkoła na kat. A IP: 178.73.8.* 01.08.13, 09:51 może polecacie jakąś szkołę do zrobienia prawka na motor ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Warszawa Expert vs Dobra Szkoła IP: *.dynamic.chello.pl 01.08.13, 16:24 Inka, możesz napisać kiedy byłaś na kursie w Expercie? Może byłyśmy na tym samym kursie. Ja też niedawno zdałam egzamin (za pierwszym razem) i moje doświadczenia ze szkołą Ekspert są pozytywne. Teoria (prowadził pan Wojtek) przedstawiona została w bardzo przystępny i profesjonlany sposób. Zajęcia prowadzone były w miłej i wesołej atmosferze a wszelkie wątpliwości były na bieżącą wyjąśniane na tablicy. Instruktor odpowiadał na każde pytanie nawet te głupie które zadawaliśmy. Wilokrotnie pytał czy są jakies wątpliwości i czy przedstawiony materiał jest zrozumiały. Nie zauważyłam by miał braki w wiedzy. Co do kultury też raczej nie mogę potwierdzić twoich słów. Miły i kompetentny. Zajęcia teoretyczne zakończone zostały prezentacją egzaminu teoretycznego w którym Instruktor doskonale znał odpowiedzi. Poinstrułował nas o tym jak nalezy udzielać odpowiedzi i czego nalezy się wystrzegać. Praktykę miałam z Jnstruktorem Jackiem i owszem czesto zajęcia zaczynały się od rozgrzewki gdzie w tym czasie Pan Jacek umawiał się z kursantami którzy własnie kończyli zajęcia jednak w mojej ocenie to raczej z pozytkiem dla mnie bo dwugodzinne zajęcia zaczynałam o pełnej godzinie i kończyłam o pełnej godzinie. Czyli jazdy trwały 120 minut. A te połowe szkolenia które niby to jnstruktor przesiedział w garażu to chyba mocno przesadziłaś. Zazwyczaj trwało to ok 10-15 minut. Mi takie podejście odpowiadało bo wolałam sie umawiać po zajęciach niż poświecać czas w którym mogłam jeździć. Gorąco Polecam tę szkołę. I na koniec, jeśli już się pisze o braku wwychowaniu, to nalezy pamiętać, że niegrzecznie jest oskarżać kogoś anonimowo. Zwłaszcza że po kursie teoretycznym pracownik biura wypytywał mnie o przebieg i wrażenia z odbytego szkolenia. Serdeczności Magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trevor89 Re: Warszawa Expert vs Dobra Szkoła IP: *.static.chello.pl 12.11.13, 15:34 Z całym szacunkiem, ale wmawianie przyszłym kierowcom, że 4 godz. jazdy po mieście jest przygotowaniem do egzaminu kat. A to bezczelność! Z 20 godzin praktyki w szkole "Expert" 16 godzin jest zawsze na placu! Zwłaszcza instruktor Jacek był mało dyspozycyjny (zamiast na placu z kursantami, wolał siedzieć w garażu) i pracował "na odwal się" (te same 2-3 ćwiczenia do znudzenia, bardzo nerwowy, sypał przekleństwami). Nawet wyjazd na miasto poprzedzał 30-45 min. "rozgrzewką", przez co z ww. 4 godz. robiły się co najwyżej 3... Co do teorii weekendowej - pisałem w moim wcześniejszym poście, nie będę się powtarzać :) Ciekawe, jak Twój brat zdał ten egzamin... O ile tego też nie zmyśliłaś dla reklamy Experta :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trevor89 Re: Warszawa Expert vs Dobra Szkoła IP: *.static.chello.pl 12.11.13, 15:39 Oczywiście, uwagi o "niby-bracie" są do użytkownika "Iwonka" (poniżej) ,podpisującego się tym rażąco zmyslonym nazwiskiem M-coś-tam :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Warszawa Expert vs Dobra Szkoła IP: *.dynamic.chello.pl 01.08.13, 23:04 A ja zdecydowanie polecam Experta - miałam jazdy doszkalające na kat. A w 3 różnych szkołach (ABC Trans, Kulikowisko i Expert), ale tylko w tej ostatniej instruktor (swoją drogą - P. Wojtek) traktował ludzi poważnie i spędzał 99,9% czasu na placu ze swoimi kursantami. Nie mam żadnych zarzutów co do zachowania, tym bardziej co do braku wiedzy - kodeks ruchu drogowego cytował bez większych problemów. Oczywiście zdałam i zawdzięczam to właśnie P. Wojtkowi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwonka Re: Warszawa Expert vs Dobra Szkoła IP: *.play-internet.pl 02.08.13, 10:43 Szkola jazdy ekspert to jedna z najlepszych szkół w Warszawie z panem Wojtkiem miałam kurs teoretyczny i jazdy i to bardzo dobry instruktor dzięki niemu umiem jezdzic autem a z panem Jackiem mój brat miał kurs na motor i też był bardzo zadowolony a wiec nie którzy po prostu szukają dziury w całym.Ja osobiście jestem bardzo zadowolona.Naprawde szkolą godna polecenia.Iwona i Paweł Mianoiwwicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Warszawa Expert vs Dobra Szkoła IP: *.warszawa.vectranet.pl 20.09.13, 16:38 "Dobrej Szkoły" już nie ma a "Expert" właśnie upada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Warszawa Expert vs Dobra Szkoła IP: *.warszawa.vectranet.pl 23.09.13, 08:13 "Dobrej Szkoły" już nie ma a "Expert" to porażka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Warszawa Expert vs Dobra Szkoła IP: *.dynamic.chello.pl 03.02.14, 18:02 dobra szkoła ha banda zlodziei wiszo instruktorom kase i nie myslo wypłacic cwaniaczki Odpowiedz Link Zgłoś