Gość: Łstw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 15:48 za miesiąc zaczyna kurs i chciałbym się dowiedzięć jak długo średno on trwa :) :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Re: jak długo tra kurs IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 26.03.05, 10:29 To zalezy jak często będziesz się zapisywać. Ja np. zaczęłam jazdy w listopadzie a za tydzień mam egzamin....Ale bez obaw, ja po prostu na początku nie chciałam zbyt często jeździć, a potem instruktor był zawalony iloscią kursantów i nie było możliwości jeździć częściej - max. 2 razy w tygodniu. Ale zapisuj sie tak często jak to tylko możliwe i nie odkładaj jazdy w czasie. Im szybciej skończysz tym lepiej, bo chodzi o to, żeby nabrać wprawy, a jeżdżąc kilka razy w m-cu zapomina się co się ćwiczyło ostatnio (kilka dni temu...mam na myśli placyk) Przy dobrych wiatrach w ciagu m-ca skończysz kurs, no ewentualnie 2 m-ce...Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: jak długo tra kurs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 21:47 Ja zaczęłam kurs w sierpniu, we wrzesniu miałam jazdy a egzamin miałam 5 listopada który zdałam za pierwszym podejsciem czego Tobie również życzę :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Missy3 Re: jak długo tra kurs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 00:22 A jakbym zaczęła teraz teorię to przed 10 maja ja skoncze?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: jak długo tra kurs IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 29.03.05, 17:34 Teori powiadasz? Masz dobry m-c, jak się przyłożysz, to się napewno wyrobisz :- ) Ja zaczęłam jazdy jak nie skończyłam teorii, a potem sama w domu siedziałam nad książką i wielu rzeczy dowiedziałam się sama (metodą dedukcji przy robieniu testów naprzykład) - to też dobry pomysł! Najlepiej połącz teorię z nauką praktyczną, wtedy będzie łatwiej i szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egal Re: jak długo tra kurs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 02:10 Łącznie z jazdami sam kurs może zająć ok. 5 tygodni (jeśli np. bierzesz po 2 h dziennie). U mnie teoria trwała 2,5 tygodnia (najpierw w tyg. = 3 x w tyg. po 4 h lekcyjne, później 1 spotkanie 4 h i jedno 2 h, podczas którego zdawało się pierwszy egzamin z teorii, który niby miał dopuszczać do jazd. Niby, bo niektórzy mieli jazdy już przed tym egzaminem, a poza tym na jego zaliczenie był jeszcze tydzień, w przypadku niezaliczenia za pierwszym razem. Jazdy to już zależnie od Twojej dyspozycji - czyli właściwie sama decydujesz, ile będzie trwał Twój kurs. Później oczekiwanie na egzamin - min. 2 tyg. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egal Re: jak długo tra kurs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 02:12 Przy tym braniu po 2 h dziennie, to oczywiście chodziło mi o jazdy ;) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś