Dodaj do ulubionych

Kara za brak prawa jazdy

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.04.05, 12:56
Witam, prosze o pomoc, jakie są kary za brak prawa jazdy. nie brak w czasie
kontroli przy sobie tylko wogóle za nieposiadanie lub gdy prawo jazdy jest
zatrzymane wczesniej np za punkty. Z góry dzieki za odpowiedz, najlepiej
jakby sie wypowiedziały osoby które już miały taką nieprzyjemną sytuacje,
ponieważ ja słyszałem różne wersje, i to nawet od samych policjantów, jesten
mówił ze sprawa w sadzie za strwarzanie smiertelnego zagrozenia na drodze
drugi że mandat kredytowy 500zł... Z góry dzieki za odpowiedź !
Obserwuj wątek
    • Gość: kleo Re: Kara za brak prawa jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 13:02
      a jaka jest kara za jazde bez prawa jazdy (jak jeszcze sie go nie posiada) ??
    • Gość: Lukasz___ Re: Kara za brak prawa jazdy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.04.05, 13:41
      W miedzyczasie dowiedziałem sie ze kolega który nigdy nie miał prawa jazdy i go
      zatrzymali płacił 500 zł i drugie 500 płaciłwlasciciel samcohodu za
      udostepnienie go osobie ktora nie ma prawka. Coś słyszałem ze jeszcze
      odroczenie ze przez rok nie mozna zrobic prawka ale on akurat nie dostał.
      • Gość: :) Re: Kara za brak prawa jazdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 19:16
        za nie posiadanie uprawnien do prowadzenia pojazdów silnikowych jest 500zł lub
        sprawa w sądzie, i chyba brak mozliwosci ubiegania sie o prawo jazdy przez
        kolejne trzy lata.
        jesli sie nie posiada prawa jazdy przy kontroli (a ma sie uprawnienia) mandat
        jest 100 albo 200zl
        jesli zatrzymane za puknty, wtedy jest wniosek o ponowny egzamin(i kurs chyba
        tez)
        na twoim miejscu nie chcialbym sluchac porad tych, ktorzy prawko stracili...
        i tobie tez nie radze takich sprawdzianow..
    • Gość: kleo Re: Kara za brak prawa jazdy IP: *.aster.pl 21.04.05, 19:42
      Znajoma mi opowiadala, ze Policja ja zlapala za jazde bez prawa jazdy (cwiczyla
      przed egzaminem:) 700 zl ja to kosztowalo.... Policja jest przekupna.....
      • Gość: ja ja ja Re: Kara za brak prawa jazdy IP: *.in-addr.btopenworld.com 23.04.05, 19:23
        Ale nasz kraj jeste popie..ny.J amieszkam w Anglii od kilku lat,w Polsce
        robilkem prawo jazdy teraz je wymienilem na angielskie i nawet jak polisja mnie
        zatrzyma bez prawa jazdy to mi nic nie zrobi,i mam 2 tygodnie na dostarczenie
        im na posterunek zeby im udowodnic ze posiadam i po sprawie.Malo tego nie ma
        obowiazku posiadania nawet dokumetow od samochodu.Szerokiej drogi.
    • Gość: sss Re: Kara za brak prawa jazdy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.05, 21:41
      mandat lub wniosek w sądzie grodzkim
    • Gość: Gutek Re: Kara za brak prawa jazdy IP: *.NET / *.stella.net.pl 06.05.05, 02:07
      Wystarczy poczytać kodeks wykroczeń.....tam jest wszystko :>
      Generalnie postepowanie mandatowe lub sad grodzki (w zaleznosci od upodoban
      policjanta :> )
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka