Gość: magda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 11:40 Jak długo -po zakończeniu kursu czekaliście na egzamin (praktyczny) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kolec Re: termin egzaminu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 11:47 jeszcze nie ukończyłem kursu egzamin mam we czwartek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VVVV Re: termin egzaminu IP: *.czerniakowska / 212.160.106.* 13.11.05, 12:00 Ktoś już tu pisał o przepisie, że (pierwszy) egzamin nie później jak 30 dni od zgłoszenia do WORD kompletu 'papierów'. Odpowiedz Link Zgłoś
w357 Re: termin egzaminu 13.11.05, 12:04 Gość portalu: kolec napisał(a): > jeszcze nie ukończyłem kursu egzamin mam we czwartek! ============================================================= ?????? O jakim egzaminie piszesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolec Re: termin egzaminu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 15:16 praktycznym bo teoretyczny juz 27.X. zdałem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GREG.K Re: termin egzaminu IP: 194.146.216.* 13.11.05, 13:23 Mój kumpel w 3 dni po zakończeniu kursu zapisał sie w wordzie był termin i zdał prawko.30 dni to nieprawda nie zawsze tak jest!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehhhh Re: termin egzaminu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 14:22 nie liczy sie od zakonczenie kursu, ale od ruszenie sie do wordu, idziesz i zapisujesz sie na pasujacy/ najbliższy termin. ten najbliższy to zazwyczaj 2- 3 tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: termin egzaminu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 15:07 tylko kuźwa dlaczego nikt wcześniej o tym nie wspomnina. O wszystko zawsze trzeba się pytać samemu!! Odpowiedz Link Zgłoś
w357 Re: termin egzaminu 13.11.05, 16:43 Gość portalu: mag napisał(a): > tylko kuźwa dlaczego nikt wcześniej o tym nie wspomnina. O wszystko zawsze > trzeba się pytać samemu!! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Hi,Hi ! W polsce , to normalne !!! Mam inne pytanko (do Kolca). Jak to zrobić, aby zdawać egzamin teoretyczny przed zakończeniem kursu??? Czy trzeba mieć jakieś specjalne znajomości, czy kogoś oszukać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolec Re: termin egzaminu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 16:53 ja powiedziałem dla swojego instruktora zeby od razu mi wypisał zaświadczenie o ukończeniu kursu! a on powiedział, ze jak wszystko zapłacisz to wypisze! ja zapłaciłem i mi wypisał.(nie miałem chyba nawet 3godz. wyjeżdzonych) Odpowiedz Link Zgłoś
w357 Re: termin egzaminu 13.11.05, 16:56 Czyli lekkie oszustwo !!! Na papierze kurs ukończyłeś, a w praktyce, to nie...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: termin egzaminu IP: *.chello.pl 13.11.05, 16:57 w357 napisał: Jak to zrobić, aby zdawać egzamin teoretyczny przed zakończeniem kursu??? > Czy trzeba mieć jakieś specjalne znajomości, czy kogoś oszukać ? mozna poprosic instruktora,żeby wcześniej wypisał papiery, jeszcze przed zakonczeniem kursu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de Re: termin egzaminu IP: *.icpnet.pl 13.11.05, 17:18 2,5 tyg :) w Poznaniu. I sama termin pani z okienka zaproponowałam. I takie oblezenie? Dziwne.... Odpowiedz Link Zgłoś
w357 Re: termin egzaminu 13.11.05, 18:32 Gość portalu: kinga napisał(a): > > mozna poprosic instruktora,żeby wcześniej wypisał papiery, jeszcze przed > zakonczeniem kursu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Czyli lekkie oszustwo (tak jak napisałem wcześniej). Na podobnej zasadzie możnaby poprosić o wcześniejsze wypisanie aktu zgonu, no bo kiedyś NA PEWNO umrę:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehhhh Re: termin egzaminu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 08:33 ja biegałam już dwa tygodnie przed ukończeniem kursu (jazd), żeby mi wypisali i żebym miała od razu po kursie egzam- żadnych dodatkowych godzin itp. i się nie zgodzili. co więcej baba z sekretariatu od początku kursu mi wmawiała, że ona (jak ktoś chce) zabiera papiery i zamawia terminy, że nie trzeba do WORDu jeździć. ale oczywiście jak skończyłam kurs, to mi powiedziała, że ona ma dzieci i, że sie musi nimi zając a nie codziennie do WORDu biegać. i świetnie. i oczywiście to co mi mówiła o kolejkach i terminarzu zapchanym do końca września (był koniec sierpnia) było bzdurą. ehhhh lepiej szybko wszystko zrobić samemu, żeby jak najkrócej się przejmować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: termin egzaminu IP: 217.8.166.* 14.11.05, 10:34 Ja zapisywałam się dzisiaj rano i poerwszy wolny termin był na 8 grudnia wieczorem albo 9 grudnia rano. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.S Re: termin egzaminu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 12:51 z tym wcześniejszym odbiorem dokumentów jeszcze przed skończeniem kursu to zależy tylko od tego jak dogadasz się ze swoim instruktorem/lub OSK. Ja zapisałam się na egz jak jeszcze miałam kilka godzin (chyba ze 4) do wyjeżdzenia- bo kończyłam kurs pod koniec września i wtedy było wielkie zamieszanie i niewiadoma z tymi zmianami które niby miały wejść od 04.10 - dlatego zapisałam się jeszcze przed końcem kursu - bo pózniej było ciężko o jakiś wolny termin- bo wszyscy zdawali na hura przed tymi "planowanymi" zmianami... zdawałam we Wrocławiu i na egzamin czekałam jakieś 2,5 tyg - teraz pewnie też terminy są dość odległe, bo każdy chce zdążyć znów przed 10.01.2006 ..... w każdym razie zapisywanie się na egz przed końcem kursu jest oszustwem- ale ustawodawcy sami kursantów do tego prowokują zmieniając zasady przeprowadzania egzaminów na prawo jazdy bez wprowadzenia okresów przejściowych dla osób które rozpoczęły kurs przed wprowadzeniem zmian- chyba że jest/będzie inaczej a ja się mylę ...???! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VVVV dlaczego są KOLEJKI na egzanin??? IP: *.czerniakowska / 212.160.106.* 14.11.05, 16:10 No właśnie, dlaczego są te kolejki ? Przecież fabryka kierowców pod hasłem OSK nie ma takiej przerobowości jak WORD w wykonywaniu egzaminów!!! Na 100 osób kończących kursy w OSK jest średnio 300 egzaminów !!! To znaczy , że WORD'y robią o 200 % więcej PIENIĘDZY aniżeli powinni!!! Czyli, aby uciąć extra dochody i kolejki w Word, to mam apel doświeżych "kierowców". UCZCIE SIĘ PILNIE I ZDAWAJCIE ZA PIERWSZYM PODEJŚCIEM !!! NIE DAJCIE SIĘ TRAKTOWAĆ JAK GŁĄBY !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolec Re: dlaczego są KOLEJKI na egzanin??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 16:18 ja w czwartek od 7.30 do 10.30 mam ostatnią jazde, a o 13.30 egzamin!:] Odpowiedz Link Zgłoś