Dodaj do ulubionych

Gliwice-egzamin

24.01.06, 10:16
Witam egzaminowanych z Gliwic.Podzielcie się swoimi doświadczeniami.Od lutego
rozpoczynam kurs i jedyne czego się dowiedziałm to,że w Gliwicach są
wyjątkowo skorumpowani egzaminatorzy i że muszę się nastawić na przynajmniej
8-krotne zdawanie.Nigdy nie dawałam łapówki i nie mam zamiaru dać i tym
razem,choć wiem,że wyszło by taniej.Wobec tego,czy mam jakieś szanse,żeby
zdać.Jak było z Wami i czy ktoś z Was zdawał na nowych zasadach?
Obserwuj wątek
    • Gość: Powered JJ Re: Gliwice-egzamin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 13:18
      Na nowych egzaminach ogolnie bez lapowki raczej nie przejdziesz.
      Jesli egzaminatorzy sa skorumpowani, a egzaminy juz nowe - to przygotuj sie nie
      na 8 podejsc, a na 20-30. Powodzenia!
    • Gość: stas Re: Gliwice-egzamin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 13:48
      to co powiedział użytkownik Powered to mało powiedziane. Lekko musisz się
      liczyć z 40 podejściami. Może mój kumpel miał szczęście bo zdał za 36, no ale
      ty jestes kobietą...sama rozumiesz, wiesz jak jest.
      Co do łapówek to przecież normalne, różnica w Gliwicach polega na tym, że jak
      nie posmarujesz to nawet placu manewrowego nie odśnieżą, serio
      • ja.justyna Re: Gliwice-egzamin 25.01.06, 10:36
        Gość portalu: stas napisał(a):

> to co powiedział użytkownik Powered to mało powiedziane. Lekko musisz się
        > liczyć z 40 podejściami. Może mój kumpel miał szczęście bo zdał za 36, no ale
        > ty jestes kobietą...sama rozumiesz, wiesz jak jest.

mam się śmiąć...?a może płakać...? jestem kobietą i o zgrozo blondynką...

> Co do łapówek to przecież normalne, różnica w Gliwicach polega na tym, że jak
        > nie posmarujesz to nawet placu manewrowego nie odśnieżą, serio

zdawać będę w kwietniu,więc bardzo mi nie dokuczą...dziękuję bardzo za rzeczowe
        odpowiedzi,widać,że się bardzo postaraliście...
        • Gość: anita Re: Gliwice-egzamin IP: *.chello.pl 25.01.06, 20:02
          Ja zdawałam w Warszawie na Powstańców (zdałam za czwartym razem), a jeżdziłam w
          kilku szkołach w Warszawie i pod Warszawą (dość trudno było mi się umówić na
          jazdy doszkalające po pracy, stąd różni instuktorzy i różne OSK) i nikt nigdzie
          nie proponował mi prawa jazdy za kasę. Moje odczucia są zatem takie, że
          zjawisko kupowania prawka oczywiście istnieje, ale wydaje mi się, że jest to
          raczej jakiś margines.
        • Gość: stas jak umiesz jezdzic to zdasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 20:04
          proste ja budowa cepa
          • ja.justyna Re: jak umiesz jezdzic to zdasz 25.01.06, 20:14
            dziekuję,przynajmniej mam cichą nadzieję,że to jest wogóle możliwe.
    • Gość: Moni Re: Gliwice-egzamin IP: *.bater.net.pl / *.bater2.zabrze.pik-net.pl 28.02.06, 21:17
      Dzis zdawalam w Gliwicach i zdalam za 2 razem ;) bez łapówki dodam!!! powodzenia-wszystko jest możliwe.
      • ja.justyna Re: Gliwice-egzamin 01.03.06, 11:10
        Gratulacje!Do jakiej szkoły chodziłaś?
        • Gość: lomek Re: Gliwice-egzamin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.06, 19:25
          bez paniki nie jest tak żle powodzenia
        • Gość: MarcOver Re: Gliwice-egzamin IP: *.imperiumnet.pl 01.03.06, 23:09
          Witam. Ja zdalem za pierwszym razem (egzamin 16 luty) chociaz sam nie wierzylem
          w to ze mi sie uda. Teraz czekam juz na prawko. Polecam szkole na Jagielonskiej
          sa tam naprawde dobrzy instruktorzy. I dobra strona tej szkolki jest to ze
          np:masz 8 godzin do konca kursu to oni skladaja juz papiery do Osrodka, czeka
          sie okolo 3 tygodnie na egzamin a w tym czasie masz do wyjezdzenia te 8 godzin.
          Ja mialem egzamin na 15:30 a od 11 do 13 mialem jeszcze dwie godziny jazd. Jak
          chcesz moge napisac jak wygladal egzamin.
          • ja.justyna Re: Gliwice-egzamin 02.03.06, 12:29
            Jak chcesz moge napisac jak wygladal egzamin.

Pewnie,że chcę.
          • Gość: gość portalu Re: Gliwice-egzamin IP: *.altec.pl 02.03.06, 19:41
            To ciekawe co piszesz !
            I każdy kursant tak może u nich zrobić ??
          • abjlanette Re: Gliwice-egzamin 02.03.06, 21:16
            Nie wiem czy wiecie, ale to jest niezgodne z prawem!!
            Zaświadczenie o ukończeniu kursu, niezbędne do ustalenia terminu egzaminu,
            wydaje się dopiero po ukończeniu kursu, czy po 30 godzinie jazd !!

Czy nie lepiej nauczyć jeździć dobrze samochodem ??
            To tak jak przygotowywać samochód do sprzedaży, żeby przejechał 10 km i się
            popsuł...
            Myślę że lepiej zdać egzamin i potrafić jeździć ... niż za tę samą cenę tylko
            zdać egzamin !!

Pozdrawiam !!
            • Gość: Moni Re: Gliwice-egzamin IP: *.bater.net.pl / *.bater2.zabrze.pik-net.pl 05.03.06, 12:23
              Ja chodziłam w Zabrzu do Liska-egzaminator jak usłyszał to się uśmiechnął i powiedział, że to dobra szkoła :) www.lisek-naukajazdy.pl/ Powodzenia!
            • Gość: google Re: Gliwice-egzamin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 14:30
              może i to jest nie zgodne z prawem ale wiadomo jakie nasze prawo jest. Moim
              zdaniem właśnie chore jest iż kursant musi wyjezdzic 30 godzin, potem czeka sie
              na egazmin miesiąc...oczywiscie szkoła "sugeruje" aby ten wykupil sobie
              dodatkowe godziny - w ten sposob oczywiscie kaska leci tzn 35 zl za godzine.
              Kurs byl tanszy ale i tak na dodatkowych godzinach się zarobi
              • abjlanette Re: Gliwice-egzamin 05.03.06, 16:07
                To jest kwestia odpowiedzialności i uczciwości w biznesie.
                Prawo jakie jest, takie jest. Ale...
                po pierwsze jest po to aby je przestrzegać
                po drugie, jeśli ktoś będzie miał zaświadczenie przed ukończeniem kursu, to
                teoretycznie może sobie odpuścić dalsze jazdy.

Te kilka bądź kilkanaście dni nikogo nie zbawi !
                Nie można zakładać że każdy po 30 h będzie dobrze przygotowany do jazdy po
                drogach publicznych. W znakomitej większości tak jest, ale jednak nie zawsze.

Jak już napisałem we wcześniejszym poście, szanujący się ośrodek nauki jazdy
                uczy jeździć samochodem, a nie przygotowuje do egzaminu!

To nie uczelnia gdzie można ZZZ ( myślę że każdy wie co to znaczy )!!
                Prowadzimy kursy NAUKI JAZDY a nie PRAWA JAZDY !!!!

Pozdrawiam
                • Gość: google Re: Gliwice-egzamin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 16:59
                  dobra szkoła i pomoze w ustaleniu egzaminu - tzn ustali go przed ukonczeniem
                  kursu i dopilnuje tego aby uczen wyjezdzil te 30 godzin (minimum - jesli
                  zobacza ze slabo jezdzi to wtedy powinni powiedziec instruktorzy ze jeszcze
                  mozna cos wykupic). Owszem, zła szkola wypisze zaswiadczenie i bedzie sie
                  starala aby kursant nie wyjezdzil tych godzin.
                  Sorry, ale dobra szkola idzie na rękę kursantowi
                  • abjlanette Re: Gliwice-egzamin 05.03.06, 17:12
                    <Sorry, ale dobra szkola idzie na rękę kursantowi>

Zgadza się, ale w granicach przepisów prawa !!
              • Gość: BruxaPequena Re: Gliwice-egzamin IP: *.tvtom.pl 06.03.06, 02:03
                Boze jak cos takiego czytam to mi sie slabo robi! Prawko jest drogie tak jak
                wszystko inne w Polsce. Wszyscy narzekaja ze kurs drogi ze godziny dodatkowe
                drogie ze egzamin drogi ze trzeba czekac ect ect. a taka szkola nauki jazdy oki
                bierze te 1000 /1500 zl za kurs ALE musi oplacic przede wszystkim instruktorow,
                lokal, samochody i wszystko inne !!! I jakis zysk musi byc bo chyba o to w tym
                chodzi. Ejjj google naprawde myslisz 30 h jazd to za duzo?? nawet jesli uwazasz
                ze po 15 h swietnie ci idzie to jest tylko zludzenie. w jezdzie samochodem licza
                sie umiejetnosci a one przychodza z czasem.
    • Gość: agata Re: Gliwice-egzamin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 16:04
      A ile sie czeka na egzamin w Gliwicach, i jak wygladaja zapisy, czy sa duze
      kolejki??
      • Gość: kika Re: Gliwice-egzamin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 16:10
        to co sie teraz dzieje w WORDACH przechodzi ludzkie pojecie !! w Gliwicach
        terminy sa na okolo 10 maja!!
        Wszsyscy kierownicy WORDOW powinny zostac zwolnieni za brak umiejetnosci
        dostosowania podazy (ilosc egzaminatorow) to popytu(ilosc kursantow). Bo coz
        oni maja innego do roboty. Powinno sie zatrudnic fachowcow o ekonomi a nie
        starych troli
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka