Gość: WAŻNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 19:00 Witam! Chciałem zapytać się Was na jakich skrzyżowaniach mogę zawracać? Z góry wielkie dzięki :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
28ingrid Re: ZAWRACANIE NA SKRZYŻOWANIACH 24.01.06, 19:19 Można zawracać: 1. na rondach 2. na skrzyżowaniach z warunkową strzałką zieloną 3 oczywiście na skrzyżowaniach z powiedzmy tzw. "całym zielonym światłem" - nie wiem jak to inaczej nazwać, Pod żadnym pozorem nie zawracaj na skrzyżowaniach z sygnalizatorem kierunkowym (!!!!) lub oczywiście gdy jest znak "zakaz zawracania" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: ZAWRACANIE NA SKRZYŻOWANIACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 20:11 a jak jest zakaz jazdy w lewo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: ZAWRACANIE NA SKRZYŻOWANIACH IP: *.olsztyn.mm.pl 25.01.06, 08:36 jak masz "zakaz skrętu w lewo" nie można zawracać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam100 Re: ZAWRACANIE NA SKRZYŻOWANIACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 20:16 Jak masz strzalke warunkową nie mozna chyba zawrocic !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: ZAWRACANIE NA SKRZYŻOWANIACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 20:21 ze strzałką warunkową można zawrócic na pewno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: ZAWRACANIE NA SKRZYŻOWANIACH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 10:39 hmm tylko ja do tej pory widziałam tylko strzałki warunkowe w prawo, natomiast zawraca się w lewo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miecio Re: ZAWRACANIE NA SKRZYŻOWANIACH IP: *.aster.pl 25.01.06, 12:51 Są i lewo- raz taką napewno widziałem chyba w Warszawie, ale było to dawno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: ZAWRACANIE NA SKRZYŻOWANIACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 17:08 mowiac o strzalce warunkowej chodzilo mi o zielona strzalke pod sygnalizatorem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wazne Re: ZAWRACANIE NA SKRZYŻOWANIACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 20:24 3 oczywiście na skrzyżowaniach z powiedzmy tzw. "całym zielonym światłem" - nie wiem jak to inaczej nazwać, - ale to na kazdym takim skrzyzowaniu z sygnalizacja? chodzi mi o to ze jak jest droga jedopasmowa dwukierunkowa i na takiej drodze wystepuje skrzyzowanie z inna droga (np. podporzadkowana) to czy na takie drodze mozna zawrocic? czy tylko mozan to zrobic gdy mamy do czynienia z droga jednopasmowa dwujezdniowa ale odzielona pasem zieleni? Odpowiedz Link Zgłoś