Dodaj do ulubionych

ZAWRACANIE NA SKRZYŻOWANIACH

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 19:00
Witam! Chciałem zapytać się Was na jakich skrzyżowaniach mogę zawracać? Z
góry wielkie dzięki :D
Obserwuj wątek
    • 28ingrid Re: ZAWRACANIE NA SKRZYŻOWANIACH 24.01.06, 19:19
      Można zawracać:
      1. na rondach
      2. na skrzyżowaniach z warunkową strzałką zieloną
      3 oczywiście na skrzyżowaniach z powiedzmy tzw. "całym zielonym światłem" - nie
      wiem jak to inaczej nazwać,

Pod żadnym pozorem nie zawracaj na skrzyżowaniach z sygnalizatorem kierunkowym
      (!!!!) lub oczywiście gdy jest znak "zakaz zawracania"
      • Gość: . Re: ZAWRACANIE NA SKRZYŻOWANIACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 20:11
        a jak jest zakaz jazdy w lewo?
        • Gość: 123 Re: ZAWRACANIE NA SKRZYŻOWANIACH IP: *.olsztyn.mm.pl 25.01.06, 08:36
          jak masz "zakaz skrętu w lewo" nie można zawracać
      • Gość: adam100 Re: ZAWRACANIE NA SKRZYŻOWANIACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 20:16
        Jak masz strzalke warunkową nie mozna chyba zawrocic !!!
        • Gość: x Re: ZAWRACANIE NA SKRZYŻOWANIACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 20:21
          ze strzałką warunkową można zawrócic na pewno!
          • Gość: kaśka Re: ZAWRACANIE NA SKRZYŻOWANIACH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 10:39
            hmm tylko ja do tej pory widziałam tylko strzałki warunkowe w prawo, natomiast
            zawraca się w lewo ;)
            • Gość: miecio Re: ZAWRACANIE NA SKRZYŻOWANIACH IP: *.aster.pl 25.01.06, 12:51
              Są i lewo- raz taką napewno widziałem chyba w Warszawie, ale było to dawno.
          • Gość: x Re: ZAWRACANIE NA SKRZYŻOWANIACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 17:08
            mowiac o strzalce warunkowej chodzilo mi o zielona strzalke pod sygnalizatorem
      • Gość: wazne Re: ZAWRACANIE NA SKRZYŻOWANIACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 20:24
        3 oczywiście na skrzyżowaniach z powiedzmy tzw. "całym zielonym światłem" - nie
        wiem jak to inaczej nazwać, - ale to na kazdym takim skrzyzowaniu z
        sygnalizacja? chodzi mi o to ze jak jest droga jedopasmowa dwukierunkowa i na
        takiej drodze wystepuje skrzyzowanie z inna droga (np. podporzadkowana) to czy
        na takie drodze mozna zawrocic? czy tylko mozan to zrobic gdy mamy do czynienia
        z droga jednopasmowa dwujezdniowa ale odzielona pasem zieleni?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka