Dodaj do ulubionych

prawo jazdy po 40

IP: *.sejmik.kielce.pl 21.04.06, 11:17
Czy kobieta w wieku 44 lat może nauczyć się jeździć i zrobić prawo jazdy.
Czy jest to bardzo trudne?
Jestem zmuszona sytuacja rodzinną nauczyć się jeździć, bardzo sie boję.
Obserwuj wątek
    • alex74 Re: prawo jazdy po 40 21.04.06, 11:22
      Witaj Zosiu ;)
      Oczywiście , że jest możliwe zrobić prawko po 40-stce.Mój teść robił prawo
      jazdy po 50-tce i zdał bez problemów za 2 razem (ale z własnej głupoty :) oblał
      1 egz.)
      Nie masz się czego bać .Jest dużo ludzi co właśnie w takim wieku robią
      prawko.Nie jest to dużo trudnejsze niż jakbyś poszła na kurs 20 lat wcześniej
      (bez obrazy):))
      Napewno Ci się uda zdobyć ten dokumencik.Wierze ,że dasz sobie rade.Nie przejmuj
      się latami ,bo żeby byż dobrym kierowcą ,wiek nie gra roli.Trzymam kciuki.
      Pozdrawiam .Alex 74
      • Gość: zosia Re: prawo jazdy po 40 IP: *.sejmik.kielce.pl 21.04.06, 11:33
        Dzięki dla aleksa 74 za wsparcie .Naprawdę się podbudowałam Siedzę cały czas i
        myślę jak to będzie ,że się ośmieszę.Ale nie mogę zrezygnować siła wyzsza..
        • alex74 Re: prawo jazdy po 40 21.04.06, 11:37
          Dobrze ,że sie podbudowałaś.O to mi chodziło :) Napewno się nie ośmieszysz.Na
          egzamin idą też dużo starsze osoby niż Ty,więc głowa do góry.

P.S Alex to skrót od mojego imienia Aleksandra ;) Pozdr.
    • Gość: aga Re: prawo jazdy po 40 IP: *.abc.com.pl 21.04.06, 11:30
      Zosiu, popieram to, co napisał Alex74. Poza tym wydaje mi się, że podczas
      egzaminu dojrzalszy wiek stanowi atut - "szybciej" (za 1 czy 2 razem : )) zdają
      osoby starsze, bo mają więcej wyobraźni i bardziej koncentrują się na jeździe,
      poza tym jeżdżą ostrożniej i rozważniej - zaobserwowałam to na swoim własnym
      egzaminie...
      życzę powodzenia i pozdrawiam
      aga
    • Gość: buba53 Re: prawo jazdy po 40 IP: *.man.polbox.pl 21.04.06, 11:40
      Ty kochana martwisz się że masz za dużo lat, a co ja mam powiedzieć?. Nagle
      zostałam wdową,mój mąż tylko jeździł,a mam działkę na którą mogę dojechać
      samochodem. Jestem załamana -co robić ?
      • alex74 Re: prawo jazdy po 40 21.04.06, 12:07
        Buba idz na prawko tak jak Zosia i też sie niczym nie martw.Przykro mi z powodu
        męża :( Pozdr.Alex74
    • ewosia Re: prawo jazdy po 40 21.04.06, 12:34
      Ja robiłam po 30tce i nie było problemu - wręcz przeciwnie. Panowie
      instruktorzy, o których słyszałam, że wrzeszczą - uprzejmi i z szacunkiem. Poza
      jednym, co próbował ale skończyło się zmianą instruktora.
    • Gość: efemeryda Re: prawo jazdy po 40 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 12:45
      Wal śmiało!!! Ja robiłam po 30, a raczej przed 40 i nikogo to nie dziwiło. A
      muszę dodać że widziałam na kursie sporo starsze ode mnie osoby. Ja też się
      bałam - uważałam się za antytalent, ale po każdej kolejnej godzinie było lepiej
      (dużo też jeździłam po bocznych dróżkach własnym autkiem).Nie jest ważne ile
      masz lat - jeżeli potrzebujesz prawa jazdy TERAZ to je zrób po prostu!!!
      Powodzenia - dasz radę!!!
    • gregor_1976 Re: prawo jazdy po 40 21.04.06, 14:05
      Moja siostra zrobila prawko 2 lata temu, byla wtedy rok przed 40-ka. Tez sie
      bala, a teraz bardzo lubi jezdzic i jezdzi ponoc niezle :)
      • Gość: gg 47 Re: prawo jazdy po 40 IP: *.zab.nat.hnet.pl 21.04.06, 14:12
        Nie bój się , najważniejsze żebyś się przełamała i zapisała . Ja mam 47 lat,
        przez wszystkie lata się bałam a teraz jestem po pierwszym egzaminie- teorię
        zadałam , jazdę oblałam - w maju mam następny termin.Uwierz mi i Ty zdasz i ja
        zdam. Powodzenia!
    • 1madzia Re: prawo jazdy po 40 21.04.06, 19:14
      Prawo jazdy dostałam 3 miesiące temu. Egzamin zdałam za pierwszym razem. Miałam
      (mam) 41 lat. Jeżdżę codziennie samochodem i sprawia mi to przyjemność, choć
      pierwsze lekcje w ramach nauki wspominam okropnie. Dopiero później dojrzałam
      psychicznie - uwierzyłam, że ja też mogę no i miałam fantastycznego
      instruktora. Ty też dasz radę! Wszystkiego dobrego!
    • Gość: 46 lat Re: prawo jazdy po 40 IP: *.ustron.sdi.tpnet.pl 22.04.06, 02:00
      Od miesiąca mam prawo jazdy .Chodząc na kurs i jeżdżąc już samodzielnie
      przeżywam te same lęki co piszący tu młodzi ludzie o połowę młodsi.Za 3 razem
      zdałam.Wymyśliłam sobie pod tą okoliczność nowe przysłowie,,Każda stwora spotka
      w końcu takiego egzaminatora przy którym zda".Chiałam jeszcze powiedzić ,że
      podobno kobieta musi mieć tyle godzin jazdy ile ma lat.Fakt coś w tym jest.Więc
      szykuj pieniądze i nie daj się.
    • Gość: pelissa Re: prawo jazdy po 40 IP: *.acn.waw.pl 22.04.06, 14:38
      najstarsza babka na jazdach u mojego isnstruktora miala 72 lata!!! To ty
      dziecko mloda przy niej jestes;) Pewnie ze mozna! Ona weziela chyba ze 100 jazd
      doszkalajacych, ale uwaga: zdala za drugim razem! Jestem pelna podziwu.

Jej maz mial wylew i byl lekko sparalizowany, wiec MUSIALA sie nauczyc, zeby go
      wozic na rehabilitacje...
    • Gość: zosia Re: prawo jazdy po 40 IP: *.sejmik.kielce.pl 24.04.06, 08:31
      Dziękuję wszystkim którzy wyrazili opinie na forum w moje sprawie .
      Uwierzyłam ,że są ludzie na tym świecie których życie innych nie jest obojetne.
      Zaufam Wam i zapiszę się na kurs i nauczę się jeździć.
      Jeszcze się odezwę. Zyczę dużo radości .
      • Gość: efemeryda Re: prawo jazdy po 40 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 10:56
        I tak trzymaj!!! A jak czasem będzie ciężko, to powtarzaj sobie: inni dali radę
        to i ja dam!!! Powodzenia!
    • Gość: :) Re: prawo jazdy po 40 IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.06, 15:48
      Nie przejmuj się - u nas na kursie są trzy panie co najmniej po 40 i dwie panie
      po 60 :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka