Gość: zosia IP: *.sejmik.kielce.pl 21.04.06, 11:17 Czy kobieta w wieku 44 lat może nauczyć się jeździć i zrobić prawo jazdy. Czy jest to bardzo trudne? Jestem zmuszona sytuacja rodzinną nauczyć się jeździć, bardzo sie boję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alex74 Re: prawo jazdy po 40 21.04.06, 11:22 Witaj Zosiu ;) Oczywiście , że jest możliwe zrobić prawko po 40-stce.Mój teść robił prawo jazdy po 50-tce i zdał bez problemów za 2 razem (ale z własnej głupoty :) oblał 1 egz.) Nie masz się czego bać .Jest dużo ludzi co właśnie w takim wieku robią prawko.Nie jest to dużo trudnejsze niż jakbyś poszła na kurs 20 lat wcześniej (bez obrazy):)) Napewno Ci się uda zdobyć ten dokumencik.Wierze ,że dasz sobie rade.Nie przejmuj się latami ,bo żeby byż dobrym kierowcą ,wiek nie gra roli.Trzymam kciuki. Pozdrawiam .Alex 74 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: prawo jazdy po 40 IP: *.sejmik.kielce.pl 21.04.06, 11:33 Dzięki dla aleksa 74 za wsparcie .Naprawdę się podbudowałam Siedzę cały czas i myślę jak to będzie ,że się ośmieszę.Ale nie mogę zrezygnować siła wyzsza.. Odpowiedz Link Zgłoś
alex74 Re: prawo jazdy po 40 21.04.06, 11:37 Dobrze ,że sie podbudowałaś.O to mi chodziło :) Napewno się nie ośmieszysz.Na egzamin idą też dużo starsze osoby niż Ty,więc głowa do góry. P.S Alex to skrót od mojego imienia Aleksandra ;) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: prawo jazdy po 40 IP: *.abc.com.pl 21.04.06, 11:30 Zosiu, popieram to, co napisał Alex74. Poza tym wydaje mi się, że podczas egzaminu dojrzalszy wiek stanowi atut - "szybciej" (za 1 czy 2 razem : )) zdają osoby starsze, bo mają więcej wyobraźni i bardziej koncentrują się na jeździe, poza tym jeżdżą ostrożniej i rozważniej - zaobserwowałam to na swoim własnym egzaminie... życzę powodzenia i pozdrawiam aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba53 Re: prawo jazdy po 40 IP: *.man.polbox.pl 21.04.06, 11:40 Ty kochana martwisz się że masz za dużo lat, a co ja mam powiedzieć?. Nagle zostałam wdową,mój mąż tylko jeździł,a mam działkę na którą mogę dojechać samochodem. Jestem załamana -co robić ? Odpowiedz Link Zgłoś
alex74 Re: prawo jazdy po 40 21.04.06, 12:07 Buba idz na prawko tak jak Zosia i też sie niczym nie martw.Przykro mi z powodu męża :( Pozdr.Alex74 Odpowiedz Link Zgłoś
ewosia Re: prawo jazdy po 40 21.04.06, 12:34 Ja robiłam po 30tce i nie było problemu - wręcz przeciwnie. Panowie instruktorzy, o których słyszałam, że wrzeszczą - uprzejmi i z szacunkiem. Poza jednym, co próbował ale skończyło się zmianą instruktora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efemeryda Re: prawo jazdy po 40 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.06, 12:45 Wal śmiało!!! Ja robiłam po 30, a raczej przed 40 i nikogo to nie dziwiło. A muszę dodać że widziałam na kursie sporo starsze ode mnie osoby. Ja też się bałam - uważałam się za antytalent, ale po każdej kolejnej godzinie było lepiej (dużo też jeździłam po bocznych dróżkach własnym autkiem).Nie jest ważne ile masz lat - jeżeli potrzebujesz prawa jazdy TERAZ to je zrób po prostu!!! Powodzenia - dasz radę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gregor_1976 Re: prawo jazdy po 40 21.04.06, 14:05 Moja siostra zrobila prawko 2 lata temu, byla wtedy rok przed 40-ka. Tez sie bala, a teraz bardzo lubi jezdzic i jezdzi ponoc niezle :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg 47 Re: prawo jazdy po 40 IP: *.zab.nat.hnet.pl 21.04.06, 14:12 Nie bój się , najważniejsze żebyś się przełamała i zapisała . Ja mam 47 lat, przez wszystkie lata się bałam a teraz jestem po pierwszym egzaminie- teorię zadałam , jazdę oblałam - w maju mam następny termin.Uwierz mi i Ty zdasz i ja zdam. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
1madzia Re: prawo jazdy po 40 21.04.06, 19:14 Prawo jazdy dostałam 3 miesiące temu. Egzamin zdałam za pierwszym razem. Miałam (mam) 41 lat. Jeżdżę codziennie samochodem i sprawia mi to przyjemność, choć pierwsze lekcje w ramach nauki wspominam okropnie. Dopiero później dojrzałam psychicznie - uwierzyłam, że ja też mogę no i miałam fantastycznego instruktora. Ty też dasz radę! Wszystkiego dobrego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 46 lat Re: prawo jazdy po 40 IP: *.ustron.sdi.tpnet.pl 22.04.06, 02:00 Od miesiąca mam prawo jazdy .Chodząc na kurs i jeżdżąc już samodzielnie przeżywam te same lęki co piszący tu młodzi ludzie o połowę młodsi.Za 3 razem zdałam.Wymyśliłam sobie pod tą okoliczność nowe przysłowie,,Każda stwora spotka w końcu takiego egzaminatora przy którym zda".Chiałam jeszcze powiedzić ,że podobno kobieta musi mieć tyle godzin jazdy ile ma lat.Fakt coś w tym jest.Więc szykuj pieniądze i nie daj się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pelissa Re: prawo jazdy po 40 IP: *.acn.waw.pl 22.04.06, 14:38 najstarsza babka na jazdach u mojego isnstruktora miala 72 lata!!! To ty dziecko mloda przy niej jestes;) Pewnie ze mozna! Ona weziela chyba ze 100 jazd doszkalajacych, ale uwaga: zdala za drugim razem! Jestem pelna podziwu. Jej maz mial wylew i byl lekko sparalizowany, wiec MUSIALA sie nauczyc, zeby go wozic na rehabilitacje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: prawo jazdy po 40 IP: *.sejmik.kielce.pl 24.04.06, 08:31 Dziękuję wszystkim którzy wyrazili opinie na forum w moje sprawie . Uwierzyłam ,że są ludzie na tym świecie których życie innych nie jest obojetne. Zaufam Wam i zapiszę się na kurs i nauczę się jeździć. Jeszcze się odezwę. Zyczę dużo radości . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efemeryda Re: prawo jazdy po 40 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 10:56 I tak trzymaj!!! A jak czasem będzie ciężko, to powtarzaj sobie: inni dali radę to i ja dam!!! Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: prawo jazdy po 40 IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.06, 15:48 Nie przejmuj się - u nas na kursie są trzy panie co najmniej po 40 i dwie panie po 60 :) Odpowiedz Link Zgłoś