Gość: orzeszka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 22:03 czy moge isc sie zapisac na egzamin okazujac wylacznie paszport, poniewaz na dowod bede jeszcze czekac 3 tygodnie, a mam ostatnie 2h jazd?? prosze o odp, dzieki z gory! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ela Re: Pytanie bardzo ważne!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 03.05.06, 22:25 Możesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Pytanie bardzo ważne!!!!!!!!!!!! IP: *.czerniakowska / *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 00:36 Niestety nie możesz ! Okazując sam Paszport nie potwierdzasz swojego miejsca zamieszkania ! Paszport jest wystarczający jedynie wtedy, gdy masz urzędowe poświadczenie adresu zameldowania lub Kartę Stałego Pobytu(dot.obcokrajowców i Przesiedleńców). Dla niedowiarków - Intrukcja o potrzebych dokumentach znajduje się w danym WORD/MORD/PORD oraz na stronie internetowej danego Ośrodka . Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Pytanie bardzo ważne!!!!!!!!!!!! 04.05.06, 14:51 Owszem, możesz. 2 tygodnie byłem na egzaminie i pokazywałem tylko paszport. jezeli zapisałaś się, to już nie musisz wiecej podawać adresu. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Pytanie bardzo ważne!!!!!!!!!!!! 04.05.06, 14:54 Do niedowiarków: wniosek na druku do pobrania w Dziale Obsługi Klienta dowód osobisty, tymczasowy dowód osobisty, kartę stałego pobytu lub paszport dowód uiszczenia opłaty za egzamin jedna wyraźna fotografia o wymiarach 3,5 x 4,5 cm (osoba bez nakrycia głowy i okularów z ciemnymi szkłami, ukazująca głowę w pozycji lewego półprofilu i z widocznym lewym uchem; zachowane musi być równomierne oświetlenie twarzy) orzeczenie lekarskie o braku przeciwwskazań zdrowotnych do prowadzenia pojazdów zaświadczenie o ukończeniu kursu dla kandydatów na kierowców w zakresie szkolenia podstawowego lub dodatkowego pisemną zgodę rodziców lub opiekuna prawnego, w przypadku osoby, która nie ukończyła 18 lat, a ubiega się o prawo jazdy kategorii A1, B1 lub T kserokopię posiadanego prawa jazdy kategorii (nie dotyczy żołnierzy służby zasadniczej): a) B, jeżeli ubiega się o uprawnienie do kierowania pojazdem w zakresie kategorii C, C1, D lub D1 b) B, C, C1, D lub D1, jeżeli ubiega się o uprawnienie do kierowania pojazdem w zakresie odpowiednio prawa jazdy kategorii B+E, C+E, C1+E, D+E lub D1+E c) A1, B1, C1 lub D1, jeżeli ubiega się o uprawnienie do kierowania pojazdem w zakresie odpowiednio prawa jazdy kategorii A, B, C lub D zaświadczenie o odbywaniu zasadniczej służby wojskowej, jeżeli jest żołnierzem ubiegającym się o prawo jazdy kategorii D lub D1, który nie ukończył 21 lat pełnomocnictwo, jeżeli w wyjątkowych sytuacjach ustalenie terminu egzaminu następuje przez pełn www.word.wroc.pl/egzaminy_dokumenty.asp Gdzie tu jest jakiekolwiek słowo o zameldowaniu? Egzamin w PL może zdawać np. bezdomny, albo obywatel innego kraju - i oni nie musza miec zameldowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Miejsce Zameldowania ??? IP: *.czerniakowska / *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 22:14 Koleżanki i Koledzy ! Końńńbinujcie co chcecie, ale gdzie ma być wysłany Wasz Protokoł Egzaminacyjny o ZDANYM Egzaminie ??? Do Rynsztoku Górnego, czy dolnego ??? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
hmatisse Re: Miejsce Zameldowania ??? 05.05.06, 09:39 Jaki protokół?? Ktoś z Was dostał protokół po zdanym egzaminie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n Re: Pytanie bardzo ważne!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.05.06, 13:02 z word.waw.pl/ - zwlaszcza punkt 8: 1 wniosek na specjalnym druku (druk dostępny w WORD), 2 dowód uiszczenia opłaty za egzamin, 3 wyraźną fotografię o wymiarach 3,5 x 4,5 cm, przedstawiającą osobę bez nakrycia głowy i okularów z ciemnymi szkłami w taki sposób, aby ukazywała głowę w pozycji lewego półprofilu i z widocznym lewym uchem z zachowaniem równomiernego oświetlenia, 4 orzeczenie lekarskie o braku przeciwwskazań zdrowotnych do kierowania pojazdami, 5 zaświadczenie o ukończeniu kursu dla kandydatów na kierowców lub motorniczych w zakresie: - szkolenia podstawowego, - szkolenia dodatkowego - jeżeli trzykrotnie uzyskało się negatywny wynik z egzaminu teoretycznego lub praktycznego, 6 pisemną zgodę rodziców lub opiekuna, jeżeli nie ukończyło się 18 lat, 7 kserokopię posiadanego prawa jazdy kategorii lub zaświadczenie o zdanym egzaminie państwowym odpowiednio na kategorię prawa jazdy: - B - w przypadku ubiegania się o uprawnienie do kierowania pojazdem w zakresie kategorii C, C1, D, D1, - B, C, C1, D lub D1 - w przypadku ubiegania się o uprawnienie do kierowania pojazdem w zakresie, odpowiednio, prawa jazdy kategorii B+E, C+E, C1+E, D+E lub D1+E, - A1, B1, C1 lub D1 - w przypadku ubiegania się o uprawnienie do kierowania pojazdami w zakresie, odpowiednio, prawa jazdy kategorii A, B, C lub D, 8 do wglądu dowód osobisty osoby zapisywanej lub paszport (z załączonym zaświadczeniem o zameldowaniu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takkka Re: Pytanie bardzo ważne!!!!!!!!!!!! IP: *.2-0.pl 05.05.06, 16:32 tak mozesz z paszportem albo dowodem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Pytanie bardzo ważne!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 18:07 Oczywiscie ze moze byc paszport,ja dawałam paszport, w zeszłym roku robiony bo dowod był 7 lat temu robiony i na fotce wogole nie jestem podobna do siebie z teraz. wiec wolałam dac dokument gdzie jestem bardziej podobna -kolezanka mi mowiła ze przynajmiej we wrocku bardzo sie fotografii przygladaja,;. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agaszon Re: Pytanie bardzo ważne!!!!!!!!!!!! IP: 212.244.78.* 05.05.06, 18:13 oczywiscie ze mozesz ja sie zapisywalam w dniu 18. urodzin i nie mialam jeszcze dowodu. mialam paszport. Odpowiedz Link Zgłoś