Dodaj do ulubionych

Pytanie bardzo ważne!!!!!!!!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 22:03
czy moge isc sie zapisac na egzamin okazujac wylacznie paszport, poniewaz na
dowod bede jeszcze czekac 3 tygodnie, a mam ostatnie 2h jazd?? prosze o odp,
dzieki z gory!
Obserwuj wątek
    • Gość: ela Re: Pytanie bardzo ważne!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 03.05.06, 22:25
      Możesz
      • Gość: X Re: Pytanie bardzo ważne!!!!!!!!!!!! IP: *.czerniakowska / *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 00:36
        Niestety nie możesz !

Okazując sam Paszport nie potwierdzasz swojego miejsca zamieszkania !

Paszport jest wystarczający jedynie wtedy, gdy masz urzędowe poświadczenie
        adresu zameldowania lub Kartę Stałego Pobytu(dot.obcokrajowców i
        Przesiedleńców).

Dla niedowiarków -
        Intrukcja o potrzebych dokumentach znajduje się w danym WORD/MORD/PORD
        oraz na stronie internetowej danego Ośrodka .
        • tomek854 Re: Pytanie bardzo ważne!!!!!!!!!!!! 04.05.06, 14:51
          Owszem, możesz. 2 tygodnie byłem na egzaminie i pokazywałem tylko paszport.

jezeli zapisałaś się, to już nie musisz wiecej podawać adresu.
          • tomek854 Re: Pytanie bardzo ważne!!!!!!!!!!!! 04.05.06, 14:54
            Do niedowiarków:

wniosek na druku do pobrania w Dziale Obsługi Klienta
            dowód osobisty, tymczasowy dowód osobisty, kartę stałego pobytu lub paszport
            dowód uiszczenia opłaty za egzamin
            jedna wyraźna fotografia o wymiarach 3,5 x 4,5 cm (osoba bez nakrycia głowy i okularów z ciemnymi szkłami, ukazująca głowę w pozycji lewego półprofilu i z widocznym lewym uchem; zachowane musi być równomierne oświetlenie twarzy)
            orzeczenie lekarskie o braku przeciwwskazań zdrowotnych do prowadzenia pojazdów
            zaświadczenie o ukończeniu kursu dla kandydatów na kierowców w zakresie szkolenia podstawowego lub dodatkowego
            pisemną zgodę rodziców lub opiekuna prawnego, w przypadku osoby, która nie ukończyła 18 lat, a ubiega się o prawo jazdy kategorii A1, B1 lub T
            kserokopię posiadanego prawa jazdy kategorii (nie dotyczy żołnierzy służby zasadniczej):
            a) B, jeżeli ubiega się o uprawnienie do kierowania pojazdem w zakresie kategorii C, C1, D lub D1
            b) B, C, C1, D lub D1, jeżeli ubiega się o uprawnienie do kierowania pojazdem w zakresie odpowiednio prawa jazdy kategorii B+E, C+E, C1+E, D+E lub D1+E
            c) A1, B1, C1 lub D1, jeżeli ubiega się o uprawnienie do kierowania pojazdem w zakresie odpowiednio prawa jazdy kategorii A, B, C lub D
            zaświadczenie o odbywaniu zasadniczej służby wojskowej, jeżeli jest żołnierzem ubiegającym się o prawo jazdy kategorii D lub D1, który nie ukończył 21 lat
            pełnomocnictwo, jeżeli w wyjątkowych sytuacjach ustalenie terminu egzaminu następuje przez pełn

www.word.wroc.pl/egzaminy_dokumenty.asp
            Gdzie tu jest jakiekolwiek słowo o zameldowaniu?

Egzamin w PL może zdawać np. bezdomny, albo obywatel innego kraju - i oni nie musza miec zameldowania.
            • Gość: X Miejsce Zameldowania ??? IP: *.czerniakowska / *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.06, 22:14
              Koleżanki i Koledzy !
              Końńńbinujcie co chcecie, ale gdzie ma być wysłany Wasz Protokoł Egzaminacyjny
              o ZDANYM Egzaminie ???
              Do Rynsztoku Górnego, czy dolnego ??? :-)
              • hmatisse Re: Miejsce Zameldowania ??? 05.05.06, 09:39
                Jaki protokół?? Ktoś z Was dostał protokół po zdanym egzaminie??
            • Gość: n Re: Pytanie bardzo ważne!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.05.06, 13:02
              z word.waw.pl/ - zwlaszcza punkt 8:
              1 wniosek na specjalnym druku (druk dostępny w WORD),
              2 dowód uiszczenia opłaty za egzamin,
              3 wyraźną fotografię o wymiarach 3,5 x 4,5 cm, przedstawiającą osobę bez
              nakrycia głowy i okularów z ciemnymi szkłami w taki sposób, aby ukazywała głowę
              w pozycji lewego półprofilu i z widocznym lewym uchem z zachowaniem
              równomiernego oświetlenia,
              4 orzeczenie lekarskie o braku przeciwwskazań zdrowotnych do kierowania
              pojazdami,
              5 zaświadczenie o ukończeniu kursu dla kandydatów na kierowców lub motorniczych
              w zakresie:
              - szkolenia podstawowego,
              - szkolenia dodatkowego - jeżeli trzykrotnie uzyskało się negatywny wynik z
              egzaminu teoretycznego lub praktycznego,
              6 pisemną zgodę rodziców lub opiekuna, jeżeli nie ukończyło się 18 lat,
              7 kserokopię posiadanego prawa jazdy kategorii lub zaświadczenie o zdanym
              egzaminie państwowym odpowiednio na kategorię prawa jazdy:
              - B - w przypadku ubiegania się o uprawnienie do kierowania pojazdem w zakresie
              kategorii C, C1, D, D1,
              - B, C, C1, D lub D1 - w przypadku ubiegania się o uprawnienie do kierowania
              pojazdem w zakresie, odpowiednio, prawa jazdy kategorii B+E, C+E, C1+E, D+E lub
              D1+E,
              - A1, B1, C1 lub D1 - w przypadku ubiegania się o uprawnienie do kierowania
              pojazdami w zakresie, odpowiednio, prawa jazdy kategorii A, B, C lub D,
              8 do wglądu dowód osobisty osoby zapisywanej lub paszport (z załączonym
              zaświadczeniem o zameldowaniu)
              • Gość: takkka Re: Pytanie bardzo ważne!!!!!!!!!!!! IP: *.2-0.pl 05.05.06, 16:32
                tak mozesz z paszportem albo dowodem
              • Gość: aga Re: Pytanie bardzo ważne!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.06, 18:07
                Oczywiscie ze moze byc paszport,ja dawałam paszport, w zeszłym roku robiony bo
                dowod był 7 lat temu robiony i na fotce wogole nie jestem podobna do siebie z
                teraz. wiec wolałam dac dokument gdzie jestem bardziej podobna -kolezanka mi
                mowiła ze przynajmiej we wrocku bardzo sie fotografii przygladaja,;.
    • Gość: agaszon Re: Pytanie bardzo ważne!!!!!!!!!!!! IP: 212.244.78.* 05.05.06, 18:13
      oczywiscie ze mozesz ja sie zapisywalam w dniu 18. urodzin i nie mialam jeszcze
      dowodu. mialam paszport.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka