Dodaj do ulubionych

Dobra szkola w Warszawie

IP: 80.72.40.* 15.05.06, 17:45
witam!
chcialam Was zapytac jaka dobra szkole mozecie mi polecic w Warszawie.
pod koniec maja chcialabym zaczac juz zajecia a jeszcze nie wiem gdzie .Nie
wiem na ktora sie zdecydowac.Poleccie mi cos prosze :)
Obserwuj wątek
    • soare_j Re: Dobra szkola w Warszawie 15.05.06, 17:49
      Nie wiem jak inne szkoly ale ja chodze do Imoli i jestem zadowolona, na
      poczatku byly pewne nieporozumienia ale teraz jest super, mam super instruktora
      i jest bez zarzutow i mam nadzieje, ze tak bedzie. Pozdrawiam,
      • Gość: Dorota Re: Dobra szkola w Warszawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 14:56
        ja też szkoliłam się w Imoli. Wczoraj miałam swój pierwszy egzamin i wszystko
        poszło ok. Mój instruktor był super, bardzo spokojny i wyrozumiały ponadto
        posiadał naprawdę dużą wiedzę i potrafił ją przekazać.
      • Gość: kris imola zawsze na początku coś dziwnego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.06.06, 17:19
        na początku zawsze same nieporozumienia, ale potem super. Ta szkoła sama sobą
        się podnieca, omijać
        • Gość: Agnieszka Wybór szkoły IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.06, 15:26
          Już wcześniej komuś też radziłam: Wybierz dużą szkołę z dużą ilością
          instruktorów.U mnie w szkole było ich
          3 i jak mój instruktor zachorował to wszyscy trafiliśmy do 2 pozostałych.Efekt
          był taki,że jazdy odbywały się co 2 miesiące i kurs trwał w sumie 8
          miesięcy.Nikt tam nikogo nie kontrolował więc nie było się do kogo
          poskarżyć,szef był opryskliwy a na dodatek wykłady to czytanie kodeksu przez
          znudzonego "wykładowcę".
          Z tego co wiem to i tak "szybko" zrobiłam ten kurs bo znajomi z kursu jeszcze
          go tam robią.
    • Gość: Gracka Re: Dobra szkola w Warszawie IP: 80.72.40.* 15.05.06, 19:23
      dzieki za propozycje :)
      prosze o wiecej opcjii
      • Gość: Yogi Re: Dobra szkola w Warszawie IP: *.icpnet.pl 15.05.06, 19:49
        poszukaj troche na forum. o szkolach w Warszawie napisano juz tyle ze glowa
        boli.Wystarczy poszukac
        • Gość: X Re: Dobra szkola w Warszawie IP: *.czerniakowska / *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.06, 21:42
          Dobra, czy Lepsza ....... ? :-)

Dobra Szkółka (wykłady), to nie wszystko .
          Ważniejszy jest Instruktor na Jazdach , bo od niego zależy czy zaliczysz
          pozytywnie Egzamin za PIERWSZYM RAZEM !

Według mnie , to szukaj takiej informacji u Swoich bliskich znajomych którzy
          chodzili na kurs w ostatnim czasie (dopytując się o konkretnego Instruktora
          Jazdy)!!!

Co do wykładów, to ja mam dwóch Faworytów - "PUMA" na Kłopotowskiego (obok
          Urzędu Dzielnicy oraz "QLQ" na ul. Bema 76(na terenie szkoły).

Co do konkretnych nazwisk, to nie chcę pisać TU, ale prywatnie, to mogiiię :-)

ps.
          Spotkałem już wielu różnych Instruktorów i wielu z nich OLEWA swój zawód i to
          czy nauczy czegoś, czy tylko odpracuje Swoje, weźmie pensję i tyle !
          Kursant , albo zda, albo NIE i wróci się dokształcać.

Gdy pójdziecie na kurs i już na samym początku zauważycie, że Instruktor jest
          kiepski w przekazywaniu wiadomości i zamiast Was szkolić , to idzie pogadać z
          kumplami , a Ty trenuj sam......, to zmieńcie natychmiast Instruktora, albo
          nawet OSK !!!!!!!!

• Gość: zuzia Re: Dobra szkola w Warszawie IP: 64.208.49.* 25.05.06, 14:07
      i co szkola wybrana?
      • Gość: Karoli Uważać na Imolę IP: *.aster.pl 30.05.06, 11:18
        Są tu bardzo zróżnicowani instruktorzy, dlatego należy uważnie obserwować ich
        poziom.Nie brak też dobrych.Trzeba tylko miec szczescie na nich trafic.
        • Gość: kaska Re: Uważać na Imolę IP: *.acn.waw.pl 30.05.06, 11:27
          ja sie z Imoli przenioslam po tygodniu. zaryzykowalam w osrodku pod domem,
          trafilam na super instruktora i zdalam za pierwszym razem:)
          • Gość: Uleńka Jeśli kurs to tylko w IMOLI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.06, 15:25
            Chodziłam na osiedlu do małej szkółki gdzie miałam jazdy raz na 3 tygodnie ale
            najgorsze było to jak jeden z instruktorów się rozchorował i wszyscy musieliśmy
            trafić do dwóch pozostałych,jazdy mieliśmy raz na 2 miesiące...tragedia.
            Mama przepisała mnie do Imoli i kurs skończyłam w 2 tygodnie.
            Aha...jeżdżę czerwonym Peugeotem 207 i pozdrowionka dla wszystkich uczących się.
        • Gość: Eda Re: Uważać na Imolę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 00:09
          Ja również szkoliłam się w I moli. Powiem jedno, w życiu nie czuję si na siłach,
          aby pójść na egzamin. Teraz zapisuję się do babskiej szkoły jazdy w Warszawie i
          mam nadzieję,że mi to pomoże.
          • Gość: kijali Re: Uważać na Imolę IP: *.gprspla.plusgsm.pl 24.06.06, 11:38
            ja tez szkoliłam sie w imoli!!!tam nie uczą ale tylko zgarniaja
            kasę...przeniosłam sie do małej szkoły gdzie rozpoczęłam prawdziwy kurs z
            prawdziwego zdarzenia(w 5 tyg)-teoria 1 podejście pozytywnie, praktyka za dwa
            tyg ale nie boję sie bo jestem pewna swoich umiejętności!!super instruktor,fajna
            atmosfera...luz 100%!!"ABC" Osk na Grochowskiej!!
          • Gość: Violka Polecam IMOLĘ IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 24.06.06, 14:59
            Prawda jest taka,że rozmawiając z moim świetnym instruktorem z IMOLI o zmianie
            szkoły nie słyszał jeszcze aby ktoś z IMOLI przeszedł do innej szkoły jazdy a
            pracuje tam od 4 lat.Tak więc nie potwierdzam tych bzdur wypowiadanych na temat
            tej szkoły tu na forum i wiem od niego,że małe pseudo szkółki w ten sposób
            atakują IMOLĘ bo jest dla nich największą konkurencją.Polecam każdemu w ciemno
            profesjonalny kurs prawa jazdy w IMOLI.
            • Gość: kijali Re: Polecam IMOLĘ IP: *.gprspla.plusgsm.pl 24.06.06, 17:36
              Kilka osób z moich znajomych ,którzy robili kursy w IMOLI miało zastrzeżenia co
              do sposobu prowadzenia tam zajęć.Instruktorzy tam są przepracowani ,jeżdżą
              długo, trzeba mieć szczęście,zeby dostać dobrego instruktora.Ja sobie cenię
              bardziej indywidualne podejście do sprawy a taka duża szkoła nie jest w stanie
              mi tego zapewnić.Osobiście wolę mieć zajęcia z jednym lub dwoma instruktorami
              podczas całego kursu.Przy większej liczbie instruktorów panowie nie kontakując
              sie ze sobą nie wiedzą na jakim poziomie są moje umiejętności i w czym mi
              ewentualnie pomóc, więc cały czas powtarzam stare błędy i nie robię postępów.
            • Gość: kijali Re: Polecam IMOLĘ IP: *.gprspla.plusgsm.pl 24.06.06, 17:37
              Obiektywna prawda jest taka ,że Imola nie jest wcale szkołą nr 1.
    • Gość: kijali Re: Dobra szkola w Warszawie IP: *.gprspla.plusgsm.pl 24.06.06, 11:41
      Idź do "ABC" na Grochowskiej...teorię wykładają bardzo jasno a jazdy szubko
      zrobisz i nauczysz sie jeździć...ja zdałam teorię za 1 podejściem a jazdy mam za
      dwa tygodnie i wcale sie nie boje!!!
      pozdrawiam
      • Gość: Mateusz Spadaj z tą autoreklamą szkoły ABC IP: *.aster.pl 25.06.06, 22:10
        Skończ z tym autoreklamowaniem szkółki ABC z Grochowskiej,bo wszyscy mają cię
        tu dość.Jak na szkółkę z 2 miesięcznymi tradycjami rozumiem,że musisz się
        reklamować bo nie masz klientów ale jest na to wiele innych profesjonalnych
        metod.Ucz się od lepszych bo to co robisz podważając metody innych tak się
        składa,że działa w odwrotną stronę.
        • Gość: carola Re: kulturalny jesteś....nie ma co......... IP: *.gprspla.plusgsm.pl 25.06.06, 23:29
          takie teksty sobie daruj koleś.....Sam robisz pseudoreklamę Imoli!! Jestem pewna
          ,że sam w niej uczysz bo ci ABC przeszkada......swoją opinie zachowaj dla
          siebie... chyba Imola ma krucho z klientelą ,jeżeli na forum naciaga ludzi i
          podszywa się pod wieloma nickami!!!!Ja uczę sie w MAŁEJ SZKÓŁCE na OCHOCIE i
          powiem ci,że jest nie żałuję.Szkoła jest dla mnie a nie ja dla szkoły...moi
          znajomi sparzyli sie na dużych szkołach, więc tam nie poszłam...i innym też nie
          radzę...
          • Gość: Mateusz Re: kulturalny jesteś....nie ma co......... IP: *.aster.pl 26.06.06, 09:12
            Tak się składa,że nie jestem ani klientem ani instruktorem tylko
            zaobserwowałem,że w wielu wątkach na tym forum w prymitywny i nachalny sposób
            reklamujesz swoją szkółkę( ABC z Grochowskiej w Warszawie).Daj sobie spokój bo
            każdy wie,że takich trzeba omijać szerokim łukiem jak nie mają innych sposobów
            na przyciągnięcie klientów.A podważanie wiarygodności lepszych od siebie to też
            nie metoda.W tym całym wątku wiele osób wypowiada się pozytywnie o jednej
            szkole a ty wszystkich atakujesz i widać ,że masz pianę na ustach. Ochłoń
            koleś...
            • Gość: jasiek Re: kulturalny jesteś....nie ma co......... IP: *.gprspla.plusgsm.pl 26.06.06, 13:03
              widocznie ta szkółka na grochowskiej musi byc dobra,jeżeli tak ją atakujesz!!A w
              twoje zapewnienia nie wierzę, ponieważ twoje posty są stronnicze!!Śmierdząca
              sprawa,żr ngle tyle osób wypowiada sie pozytywnie o jednej szkole a druga atakuje.
              DUŻE nie znaczy dobre! Im mniejsza szkoła tym bardziej sie stara o dobrą opinię!
              Daj szansę się wypowiedziec innym!To wlasnie Imolę prymitywnie reklamujesz
              atakując innych...wiecej obiektywizmu!!
            • konrad732 Re: kulturalny jesteś....nie ma co......... 26.06.06, 13:54
              jakoś nie zauwazyłem aby ABC nadmiernie sie reklamowała na forum......czego nie
              można powiedzieć o Imoli! Robiłem kurs w Imoli w zeszłym roku i wcale nie jestem
              zadowolony z kursu......jazdy były skracane,instruktorzy niepunktualni .
              Podchodziłem do egzaminu 3 razy i zdałem tylko dlatego że zmieniłem szkołe na
              inną...
              Więc ja również twierdzę że Imola wcale nie jest dobrą szkołą.....
              Poza tym to forum opanowała Imola w różnych postaciach i próbuje nałapać
              "klientów"......Rozsądnie myślący człowiek szybko zauważy, że cos tutaj jest nie
              tak..więc sam ochłoń KOLEŚ.....i nie wypisuj bzdur pochwalnych bo i tak wszyscy
              wiedzą ,że to nie prawda....
        • konrad732 Re: Spadaj z bzdurami!!! 26.06.06, 14:01
          Zapomniałem zapytac....skąd wiesz że ta "szkółka" jak ja nazywasz działa tylko
          dwa miesiące???Nigdzie nie ma takiej informacji!Przeglądalem przed chwilą ich
          stronę!Więc nie bajeruj ,że jesteś osoba postronną, ponieważ masz za dokładne
          informacje...więc musisz byc z branży ..podejrzewam ,ze to kolejna bzudra
          wyssana z palca aby nie pozwolic sie wypowiedzieć komuś kto ma inne zdanie o
          Imoli niz ona sama!
          • turner1 Uwaga na szkołę ABC 26.06.06, 14:08
            Uważajcie na tę szkołę.Byłam tam na kursie i ogólnie tragedia - uciekłam do As-
            a.Instruktor przysypiał podczas jazd,plac manewrowy jest kompletnie dziurawy a
            auto którym jeździłam to gruchot.Najgorsze,że instruktor na pierwszej jeździe
            rozkazał mi wykupić 20 godzin jazd dodatkowo bo nie skończe u nich kursu.
            • ewcia721 Re: Uwaga na bzdury!!! 26.06.06, 17:04
              coś ci Mateusz bardzo zależy na obsmarowaniu tej szkółki ,jeśli zmieniasz
              pseudonimy...A poza tym ciekawe co piszesz o ich aucie , jeśli na ich stronie
              internetowej jest napisane ,że mają nowe auta kupione w 2006 roku....bardziej
              wierzę ich stronie niż Tobie, ponieważ stronka wygląda na rzetelniejszą od
              Twoich informacji..Poza tym nie słyszalam jeszcze ,aby w jakiejkolwiek szkole
              ktoś komus kazał wykupić dodatkowe 20 godzin do 30 w kursie .A jestem w temacie
              bo mój syn robił kurs na prawko i moi znajomi też...Po 30 godzinach kazda szkoła
              wydaje zaświadczenie do egzaminu a dokupienie dodatkowych godzin to wolny
              wybór..Popatrz lepiej jak w twojej szkole uczą , bo opinie o niej nie są
              pochlebne ...wręcz przeciwnie...To jest poprostu żenada co robisz....Chyba nie
              myslisz , że ktoś uwierzy w te bajki.
              • turner1 Re: Uwaga na bzdury!!! 26.06.06, 17:36
                Tam jest tylko jedno auto i to gruchot a ja w przeciwieństwie do ciebie nie
                jestem właścicielem marnej szkoły ABC tylko jej klientką.W dodatku rozczarowaną
                kursem w tej firmie.Moja opinia o niej to tylko moje doświadczenie z tą
                szkołą.Chciałam się podzielić opinią bo dziwię się,że są tu takie achy i ochy
                na jej temat.
                • Gość: kijali Re: Uwaga na bzdury!!! IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 27.06.06, 11:58
                  mam pytanie.....A kiedy to rzekomo byłaś na kursie w tej szkole?Bo na moim nikt
                  sie nie przeniósł i nie zrezygnował....wręcz przeciwnie.....dochodzili coraz to
                  nowi ludzie....a na wcześniejszym była kolezanka i tez mi na ten temat nic
                  niewiadomo......a poza tym tam uczy w chwili obecnej 3 instruktorów.
                • Gość: kijali Re: Uwaga na bzdury!!! IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 27.06.06, 12:01
                  więc jesli jest ich 3 to nie moga jeździc na 1 samochodzie!Pomysl co piszesz i
                  nie opowiadaj bajek.....
            • abcosk Re: Uwaga na szkołę ABC-oświadczenie ABCOSK 27.07.06, 23:26
              Witam Państwa
              Jestem kierownikiem w Ośrodku Szkolenia Kierowców ABC.
              Po przeczytaniu postów zamieszczonych na forum czuję się w obowiązku
              poinformowac Państwa , iż Ośrodek Szkolenia Kierowców jest ośrodkiem działającym
              od 20 marca bieżącego roku. Wyposażenie Ośrodka w zakresie zagadnień ruchu
              drogowego to multimedialny wykład firmy WINFOR, wsparty bogatą bazą plansz i
              filmów szkoleniowych. W zakresie zajęć praktycznych to samochody Ople Corsa
              wyprodukowane w 2006 roku zakupione w marcu 2006.
              Wśród osób szkolonych nie było osoby , która przerwałaby szkolenie przenosząc
              się do innej szkoły.
              Osóby , które dotychczas zdawały egzaminy państwowe zdały je za pierwszym lub
              drugim podejściem, nie było osoby , która zdawałby egzamin trzykrotnie.
              Jest mi niezmiernie przykro , iż osoby wypowiadajace się na tym forum wypisują
              nieprawdziwe opinie na temat ośrodka , w którym nigdy nie uczestniczyły na
              jakimkolwiek etapie szkolenia. Informacja dotycząca zmuszania kogokolwiek do
              zakupu dodatkowej liczby godzin w momencie rozpoczecia szkolenia jest bzdurą!!!
              ponieważ nie można przewidzieć jakiej liczby godzin ktoś będzie potrzebował.
              Nie zrosumiała jest tym bardziej motywacja działania osób oczerniających nasz
              Ośrodek.
              Osbom , które chcą rozpocząć szkolenie sugeruję , aby zaczerpnęły opinii o nas
              od naszych obecnych i byłych klientów. Ewentualnie zapraszamy do osobistego
              kontaktu ze szkołą. Obecnych i przyszłych klientów Ośrodka Szkolenia serdecznie
              przepraszamy , iż są narażeni na takie opinie.

Serdzecznie Pozdrawiam Tadeusz Szaj.
              • Gość: ABCOSK Re: Uwaga na szkołę ABC-oświadczenie ABCOSK IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 28.07.06, 00:16
                PS NIE jesteśny autorani i nie podzielamy opini na temat innych osk których
                dobre imie nadszarpnięto w tym wątku. Nie identyfikujemy się z tymi opiniami.

Tadeusz Szaj
          • Gość: john od dawna to widać IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.06.06, 16:40
            ktoś strasznie pilnuje dobrych wypowiedzi dla Imoli. Przecież to korporacja
            taxi, nikt nic nie wie tylko jest zawsze najlepiej. Bzdury !
            • ewcia721 Re: od dawna to widać 26.06.06, 17:08
              jak to kto.......instruktorzy i pracownicy Imoli siedzą na forum i denerwuja
              się, że pali im sie grunt pod nogami....
    • imme1981 OK, więc jaka szkoła??? 17.07.06, 10:58
      Ja od kilku miesięcy mieszkam w Wawie i nie wiem gdzie szukać dobrej skzoły,
      dlatego proszę o konkretne namiary. Zamiast debatować czy gdzieś ma miejsce
      autoreklama po prostu doradźcie sierocie. Pozdrawiam
      • Gość: dżana Re: OK, więc jaka szkoła??? IP: *.gprspla.plusgsm.pl 17.07.06, 12:45
        Podzwoń do kilku szkół, w internecie znajdziesz ich dużo wpisując np:
        prawojazdy.pl lub grupa33.
        Dobra szkoła to taka, która :
        -potrafi dostosowac program nauczania do potrzeb kursanta,
        -tworzy kameralna atmosferę,
        -instruktorzy są elastyczni, nie krzyczą , mają dużą wiedzę i potrafią ją przekazać,
        - nie odklepują godzin lecz wykazują zaangażowanie i gruntownie przygotowują
        kursanta,
        -podstawa dobrej szkoły jest dobry wykładowca, który nauczy cię podstaw co w
        późniejszej części kursu będzie dla ciebie bardzo przydatne.
        - nie daj naciągnąć sie na bajki o rzekomej "wysokiej zdawalności " szkoły ,
        ponieważ żadna szkoła nie ma 97 % zdawalności w 1 terminie...
        Jeśli więc 97 % zdaje na egzminie z 1 podejściem to skąd sie biorą osoby , które
        oblewają??? Z kosmosu??
        Prawda jest taka ,że są niedouczeni.
        Pamiętaj - duża szkoła nie zawsze dobrze uczy...
        Najlepiej popytaj wśród znajomych w pracy, cos ci podpowiedzą, przeanalizuj ich
        opinie i sama wyciągnij wnioski , czy chcesz zdać egzamin czy go zdawać ??
        Pozdrawiam
        • agamuza Re: OK, więc jaka szkoła??? 19.07.06, 14:43
          Ja robilam kurs tu www.krzys.waw.pl/Strona%20glowna.html
          Jeden instruktor Krzys będący swoim szefem, dobry stan samochodu, świetny
          kontakt z Krzysiem - potrafi przekazac wiedze, nie ma żadnych stresów - fajny
          facet.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka