Dodaj do ulubionych

wstręt do samochodu

12.07.06, 12:35
zapisałam sie na prawo jazdy, nie z własnej woli lecz z przymusu (zmieniam
pracę i muszę być mobilna, ale mam wątpliwości, czy nauczę się jeżdzić?
może jest wśród was osoba, która po podobnych odczuciach zrobiła prawko i
dobrze się z tym czuje
Obserwuj wątek
    • robert.poznan Re: wstręt do samochodu 12.07.06, 15:33
      pocieszę Cię - moja mama również została przymuszona do prawka przez mojego
      tatę, miała ze 30 lat (ale to nieistotne). Pamiętam, że czasem z płaczem
      chodziła na zajęcia :)) Jazda bardzo toporonie jej szła, ale zdała za drugim
      razem, a gdy tylko odebrała prawko - nie przestaje jeździć, dziś nie wyobraża
      sobie aby mogło by być inaczej :)
      • Gość: Rainbow Dash Re: wstręt do samochodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 17:18
        To ile ty masz lat? :o
        • robert.poznan Re: wstręt do samochodu 12.07.06, 18:18
          20, a co ? :)
          • Gość: Rainbow Dash Re: wstręt do samochodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 20:24
            A nic.
            • latola Re: wstręt do samochodu 12.07.06, 21:44
              ej nie przejmuj sie, nie jestes jedyna:) ja zawsze odkad pamietam mowilam ze
              nigdy ale to nigdy nie bede miala prawka bo mi nie bedzie potzrezbne i w ogole
              nie chce i boje sie itp itd, jazdy sa super nie wiem czemu sie balam:) moze moj
              uspiony kieowca za pozno sie obudzil. naprawde uwielbiam to! zobaczysz ze ci sie
              spodoba, glowa do gory i kazdego dnia mysl sobie ze bedzie leipej bo dopiero
              zaczynasz nowe zycie:) :) szerokiej drogi!
              • de_mo_lka Re: wstręt do samochodu 13.07.06, 21:29
                dziękuję za miłe słowa,
                za dwa dni mam pierwszą jazdę, mam tylko nadzieję, że samochód nie gryzie:)
                • agniesiah18 Re: wstręt do samochodu 13.07.06, 22:07
                  Ja skończyłam liceum i z własnej woli zapisałam się na prawo jazdy aby umilić
                  sobie czas w czekaniu na wyniki matury. Jeżeli będziesz miała miłego
                  instruktora, który zawsze powie Ci miłe słowo, pochwali itp.to szybko Twój lęk
                  przed jazdą zniknie. No i oczywiście takiego instruktora Ci życzę. Jeżeli mogę
                  Ci coś poradzić to nie stresuj się przed pierwszą jazdą idz tam spokojnie, w
                  koncu płacisz za ten kurs, więc nawet jak coś zepsujesz w samochodzie to nie ma
                  prawa Cie instruktor okrzyczeć. Dzisiaj miałam 3 jazde, już 7 godzin za mną i po
                  prostu zakochałam się w kierowaniu samochodem mam nadzieję że w twoim przypadku
                  będzie tak samo. Instruktor jest po to żeby Cie nauczyć jazdę, on bierze pod
                  uwagę to że ktoś nigdy nie jezdził samochodem itp. i robi wszytsko aby
                  zaprzyjaznic się z uczącym. No i oczywiście ma on sprzęgło i hamulec, coły czas
                  obserwuje sytuacje więc nie grozi Ci żadne niebezpieczęństwo!
                  • de_mo_lka Re: wstręt do samochodu 14.07.06, 12:38
                    dzięki Aga za wsparcie,
                    i zazdroszczę ci miłości do tego blaszaka
                    • Gość: kama Re: wstręt do samochodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 16:51
                      ja czuje wstret, nie zdalam 7 razy. jestem zalamana
                      • Gość: ktosia Re: wstręt do samochodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 22:18
                        kama , nie poddawaj się, w końcu na pewno ci się uda, nie ty jedna tyle razy
                        podchodzisz do egzaminu
                        • Gość: nowa Re: wstręt do samochodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 15:38
                          ja też dopiero co zaczęłam chodzić na kurs (wczoraj byłam na 2 lekcji) i nie
                          wiem, czy dam radę. Ale myślę, że w teorii to tak średnio wygląda, ale w
                          praktyce będzie fajnie. a jak pomyslę, jaka będę niezależna po zdaniu to już
                          zupełnie się cieszę
    • Gość: majeczkov Re: wstręt do samochodu IP: *.citynet.pl 07.09.06, 16:53
      Mam to samo. I na dodatek dziś się dowiedziałam, że a i owszem dostanę awans, na
      którym mi bardzo zależy, ale pod warunkiem, że zrobię prawko - najlepiej jeszcze
      w tym roku... Brr... Nie ma to jak szef terrorysta... :( Boję się tak strasznie,
      że aż mnie ciarki przechodzą, ale już zaczęłam szukać sobie szkoły jazdy...
      • Gość: migdałek Re: wstręt do samochodu IP: *.c152.petrotel.pl 08.09.06, 08:07
        Poszłam na kurs pod naciskiem rodziców. Wcale tego nie chciałam, nie pociagało
        mnie to, wręcz odczuwałam lęk. Pierwsze jazdy były dla mnie koszmarem, na
        szczęście trafiłam fajnego instruktora, który bardzo mi pomógł. Chociaż różnie
        wyglądały te moje jazdy, zdałam za pierwszym razem ku mojemu ogromnemu
        zdziwieniu i to dodało mi trochę pewności. Nie mogę powiedzieć, że równoczesnie
        z tym zginął mój lęk, przez dłuższy czas siadałm za kierwonicę z łomotem serca.
        Ale to mijało stopniowo. Czasem w sytuacji nieprzewidzianej na drodze odczuwam
        strach, ale to chyba każdy. Fajne w tym wszystkim jest to, że zaczynam odczuwać
        przyjemność z tej mojej jazdy, tak więc głowa do góry :-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka