Dodaj do ulubionych

Uwaga na obsługę techniczną

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 12:59
Wczoraj oblałam. Zdołował mnie na obsłudze pytaniami: co dzieje się z
kontrolką
kierunkowskazu w samochodzie w momencie przepalenia żarówki, drugie
pogrążające
mnie pytanie brzmiało jaka jest przyczyna ubytku płynu hamulcowego??
Odpowiedzi brzmią: kontrolka kierunkowskazu miga dużo szybciej niż zwykle, a
płyn hamulcowy znika ze zbiorniczka przez uszkodzone przewody.
To nie było bezpośrednią przyczyną oblania. Ale byłam już tak zestresowana że
nie zrobiłam Łuku.
Poza tym zdawałam jako ostatnia o godz 21-ej . W ośrodku byłam tylko ja i
sprzątaczka. Na placu manewrowym też już nikogo nie było.
Termin następnego egzaminu 1 wrzesień.
A takie rzeczy dzieją się w KRAKOWIE.
Obserwuj wątek
    • Gość: grazyna Re: Uwaga na obsługę techniczną IP: *.robobat.pl / 217.96.2.* 21.07.06, 13:12
      Zupelnie jakbym widziala siebie :(. Tez w Krakowie. Oprocz tych pytan Pan
      zapytal mnie, gdzie jest skrzynka bezpiecznikowa. Zrobilam wielkie oczy a Pan na
      to, ze co bym zrobila, gdyby mi sie przepalila zarowka i zatrzymalaby mnie
      policja. Zdenerwowalam sie bardzo i tez padlam na luku, chociaz akurat z tym nie
      mialam nigdy wiekszych problemow :(.

Pozdrawiam
      G.

Czy to byl Pan o nazwisku zaczynajacym sie na M?

• Gość: Becia_30 Re: Uwaga na obsługę techniczną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 13:15
        tak pan Miętus. Również spytał mnie o skrzynkę z bezpiecznikami
        • queen-of-angels Gostek wyraźnie leczy kompleksy... 21.07.06, 13:24
          Gość portalu: Becia_30 napisał(a):

> tak pan Miętus. Również spytał mnie o skrzynkę z bezpiecznikami

Dziewczyny...no nie mogę! Co za typ!
          Trzeba było powiedzieć ze słodkim uśmiechem 'Ojejku, nie wiem. Ale będzie Pan
          tak miły i zechce mi pokazać i wytłumaczyć, praawwdaaa?' <w sensie...jaki Pan
          mądry!;P>

PS. A swoją drogą to dobrze wiedzieć, gdzie taka skrzynka się znajduje i jak te
          bezpieczniki sprawdzić ;P

pzdr
    • queen-of-angels Wolne żarty... 21.07.06, 13:16
      Gość portalu: Becia_30 napisał(a):

> Zdołował mnie na obsłudze pytaniami: co dzieje się z kontrolką
      > kierunkowskazu w samochodzie w momencie przepalenia żarówki, drugie
      > pogrążające mnie pytanie brzmiało jaka jest przyczyna ubytku płynu
      > hamulcowego??

Pan Egzaminator musiał mieć niezły ubaw...co za złośliwy upierdliwiec...brrrr
      Nie musisz wiedzieć takich rzeczy...to jakieś kpiny!

W Instrukcji Egzaminowania
      (www.prawojazdy.com.pl/files/kodeks/szkolenie_i_egzaminowanie.swf - str.
      32) jest _wyraźnie_ napisane, że "osoba egzaminowana musi zaprezentować, że
      potrafi sprawdzić poziom płynów, działanie świateł zewn. i sygnału dźwiękowego".

Nie powienien w ogóle zawracac Ci tym głowy! Trzeba było zaprotestować...
      Dobrze, że nie wpadł na pomysł rozebrania silnika i złożenia na czas... ;-/

pzdr
    • Gość: Becia_30 Re: Uwaga na obsługę techniczną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 13:30
      Ten Pan udzielał nam instruktażu przed egzaminem. Był tak zabawny, dowcipny,
      wesoły, pocieszał nas. Bardzo chciałam żeby mnie egzaminował. No i stało się.
      Trafiłam na niego i bardzo mocno się rozczarowałam. Jedno jest pewne pozory
      mylą. Więc nie należy sugerować się wyglądem miną itp egzaminatora. Moża się
      przejechać.
      • Gość: grazyna Re: Uwaga na obsługę techniczną IP: *.robobat.pl / 217.96.2.* 21.07.06, 13:50
        Też wydawał mi się sympatyczny, ale potem miałam wrażenie, że po prostu chciał
        mnie oblać i już. Jak już mi przeszedł żal do świata po oblanym egzaminie, to
        stwierdziłam, że może przesadzam, że to właściwie moja wina, bo nie wiedziałam...
        Może następnym razem trafimy na kogoś innego...
        • Gość: katrine Re: Uwaga na obsługę techniczną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 21:54
          co za palant... nic dodac nic ujac .. mam nadzieje ze nie spotka mnie
          takie "szczescie"
    • Gość: pan x Re: Uwaga na obsługę techniczną IP: *.provider.pl 22.07.06, 12:47
      A ja mam w związku z takimi przypadkami jedno pytanie, ustawa jasno określa
      czego wymaga się od egzaminowanego w zakresie obsługi technicznej,ale... nie
      każdy WORD ma takie same pojazdy, po drugie przecież nie będę jeździł całe życie
      Pandą,Punto czy innym,bo np. mam w domu mercedesa i co? jego "obsłużyć" nie będę
      potrafił ,więc po cholerę mi wiedzieć gdzie się sprawdza płyn chłodniczy w
      jakimś tam fiaciku,jak całe życie jeździł będę extra limuzyną czy też np.
      "antykiem" który nawet nie ma chłodnicy;)?,wracając jednak do pytania. Czy moge
      w związsku z powyzszym poprosić na egzaminie o instrukcję obsługi danego pojazdu
      w której to jasno i wyraźnie napisane jest "co gdzie i do czego"?
      • Gość: choyrack Re: Uwaga na obsługę techniczną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 12:50
        poprosic zawsze mozesz tylko nie wiadomo jaki efekt tego bedzie. A z cala reszta
        sie zgodze bo po cholere sie uczyc co gdzie jaki i po co sprawdzac.
        • Gość: pan x Re: Uwaga na obsługę techniczną IP: *.provider.pl 22.07.06, 12:55
          No tak, zapewne na taką prośbę "jaśnie wielmożny,miłościwie panujący w czasie
          egzminu" podziękuję za szybciutko zarobione 112 pln, czyli oblewka. ;)
          • Gość: JULKA Re: Uwaga na obsługę techniczną IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 22.07.06, 13:50
            WIECIE CO, A MI SIE WYDAJE, ZE TO NIE JEST TAKIE GLUPIE, POD WARUNKIEM,ZE
            PYTAJA O PODSTAWOWE RZECZY, A NIE LAPIA NA GLUPOTACH I OBLEWAJA. WYDAJE MI SIE
            ZE KAZDY KTO WSIADA DO AUTA POWINIEN WIEDZIEC CHOCIAZ JAK TE RZECZY
            WYGLADAJA.ALE UWAZAM ROWNIEZ ZE POWINIEN BYC DOKLADNY WYKAZ PYTAN Z TEGO
            ZAKRESU, WLASNIE PO TO, ZEBY EGZAMINATOR NIE MOGL WYMYSLAC BEZSENSOWNYCH
            PYTAN.I WLASNIE KSIAZECZKA Z TYMI PYTANIAMI I Z MODELEM SAMOCHODU (SCHEMATY
            ITP) POWINNA BYC DAWANA NA KURSACH, NJLEPIEJ GDYBYBYLA PRZYSYLANA OD OSRODKOW W
            KTORYCH SIE ZDJE. TYM SPOSOBEM OSOBA ZDAJACA, WIEDZAC GDZIE CHCE ZDAWAC DOSTAJE
            TAKA BROSZURKE I WSZYSTKO JEST JASNE.
            A TAK JAK TERAZ ONI TO ROBIA TO GLUPOTA JEST. I NAPRAWDE MOZNA TO TRAKTOWAC
            JAKO NAJSZYBCIEJ ZAROBIONA KASE.
            JA NA EGZAMINIE PIERWSZY RAZ W ZYCIU WSIADLAM DO SAMOCHODU W KTORYM WSZYSTKO
            USTAWIA SIE "ELEKTRYCZNIE"I NAPRAWDE NAJADLAM SIE STRACH SZUKAJAC USTAWIENIA
            LUSTEREK.NIESTETY MUSIALAM O TO ZAPYTAC.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka