Dodaj do ulubionych

parkowanie w lewo

31.08.06, 14:51
witam:)
Czy uczyliscie sie na kursie parkowania w lewo? Chodzi mi o parkowanie skosne.
Podobno na egzaminie nie daja parkowania w lewo bo nie moga kontrolowac tego
co sie dzieje po lewej stronie pojazdu (przytarcia, stluczki;)). Pytam,
poniewaz wydaje mi sie ze jest to jeden z podstawowych manewrow jakie powinien
umiec kierowca (a moze sie myle...?). Przeciez nie zawsze na parkingu pod
sklepem/domem/uczelnia beda wolne miejsca tylko po prawej stronie :]
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: parkowanie w lewo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 15:10
      Ja sie uczyłam
      • Gość: Yogi Re: parkowanie w lewo IP: *.icpnet.pl 31.08.06, 15:47
        ja tez sie uczylam i mialam to parkowanie na egzaminie
        • deeedeee Re: parkowanie w lewo 31.08.06, 16:12
          no to super, bo ja musialam sama prosic zeby mnie instruktor zaczal tego uczyc
          no i generalnie do tej pory w lewo zaparkowalam moze 3 razy, z czego wczoraj
          raz... mam nadzieje ze zdaze do egzaminu (wykupilam dodatkowe godziny i jak
          widac slusznie ;)). W prawo mi wychodzi ale w lewo to zupelnie nie wiem kiedy
          zaczac skrecac ani gdzie sie ustawic :/ zawsze wjezdzam krzywo a jak juz mi sie
          uda prosto to na odleglosc max. 40cm od samochodu z lewej o_0 Ja bym wysiadla
          (moze nie bez problemu ale bym wysiadla) natomiast instruktor nie mialby szans :D
          • Gość: Roberccik Re: parkowanie w lewo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.08.06, 19:20
            Na egzaminie,egzaminator nie ma prawa dac Ci parkowania skosnego z lewej
            strony...mam wyjezdzone 25 godzin i jak narazie instruktor mnie tego nie
            uczyl...parkowanie prostopadle...to moze Ci dac z lewej strony,ale tak to
            wiesz:P spokojnie trzeba do tego podchodzic:) to chyba nie jest takie
            trudne:)...ciao:)
    • magda0777 Re: parkowanie w lewo 31.08.06, 21:37
      Ja się uczyłam parkowania w lewo i na egzaminie parkowałam w ten sposób. A z
      resztą w życiu trzeba umieć wiele rzeczy. Nie zawsze jest miejsce po prawej ;-)
      • deeedeee Re: parkowanie w lewo 31.08.06, 22:23
        no to zaczynam sie bac.... co jeszcze moze mnie spotkac na egzaminie z tych
        dziwnych rzeczy? :] Sa moze jakies parkowania powykrecane w kosmos o ktorych nie
        wiem? ;)

Od poczatku wiedzialam ze ja powinam miec troche wiecej wkladu w to, co bedziemy
        robic w tym samochodzie :D
    • magda0777 Re: parkowanie w lewo 31.08.06, 22:27
      Poczytaj www.prawojazdy.com.pl/index.php?id=107&action=view&id_news=367
    • magda0777 Re: parkowanie w lewo 31.08.06, 22:29
      Tam akurat nie ma nic o lewo, ale o parkowaniu skośnym jest. Wole w lewo niż
      tyłem ;-)
      • deeedeee Re: parkowanie w lewo 01.09.06, 10:14
        magda0777 napisała:

> Tam akurat nie ma nic o lewo, ale o parkowaniu skośnym jest. Wole w lewo niż
        > tyłem ;-)

Dzieki za link :)
        Szczerze? Wole tylem w prawo niz do przodu w lewo :P
    • Gość: ferrum Re: parkowanie w lewo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 10:49
      Ćwicz na ulicy jednokierunkowej i dwukierunkowej
      www.prawko-kwartnik.info/images/park.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka