yenepher 14.10.06, 10:40 uczyli mnie, że zanim odpale auto,powinnam wcisnąć pedał sprzegla i hamulca....tak sie robi, to koniczne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: egzaminator [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 10:52 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xena Re: na egzaminie olalabys za cos takiego od razu IP: *.lodz.dialog.net.pl 14.10.06, 10:56 Ze tez ciebie nikt do tej pory nie wywalil z tego forum za pieprzenie takich dyrdymalow. Palant. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egzaminator 1 Re: na egzaminie olalabys za cos takiego od razu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 15:20 Jak Ty jesteś egzaminatorem z taką wiedzą to ja jestem księdzem,a nie instruktorem. NIE WOLNO!!!!!!!!!!!!! w czasie uruchomiania silnika dotykać pedału gazu we szystkich samochodach z wtryskiem ,sterowanych procesorem. Natomiast obojętnie czy stare auto,czy nowe zapalamy silnik na wciśniętym pedale sprzęgła,aby ułatwić rozruch silnika(szczególnie przy ujemnych temperaturach. Potem wprowadzamy bieg,naciskamy pedał hamulca i zwalniamy hamulec ręczny. Tak jest kolejność. Proste jak drut. P.S Z Ciebie jest egzaminator... Odpowiedz Link Zgłoś
kropka_pl1 Re: na egzaminie olalabys za cos takiego od razu 14.10.06, 20:43 A co zrobić jak stare auto przy wciśniętym sprzęgle uruchamianie silnika kończy sie rychłym jego gaśnięciem? a jak troche przygazuje na biegu z wciśniętym sprzędłem to łapie.. :/ co moze być nie tak? i czy uszkodze go bardziej przez to gazowanie przy uruchamianiu? (rano po przymrozkach i wilgociach tak sie dzieje, jak jest cieplej to nie) Ale coś mu sie w ogóle dzieje bo np jak już rusze i jade 20/h wrzucam dwójke... puszczam sprzegło z jednoczesnym daniem lekko gazu... po chwili zdejmuje całkiem noge z gazu a on po mału gaśnie (coraz wolniejszcze obroty) ratuje to wciśnięciem sprzęgła lub dodaniem gazu.. ale samochód jedzie i nagle gaśnie :/ coś w nim nie tak ale nie wiem co... to pierwsze auto a takie numery robi że hej... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egzaminator1 Re: na egzaminie olalabys za cos takiego od razu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 23:35 Masz auto starszego typu ,z gaźnikiem.Może nie właczasz tzw. ssania.Koniecznie to trzeba zrobić jak silnik jest zimny.Po ogrzaniu silnika,się wyłącza,nowsze samochody gaźnikowe miały już ssanie automatyczne. Jeżeli to nie to ,wyreguluj gaźnik W samochodach z gaźnikami jest dopuszczalne zapalanie silnika z nadeptywaniem gazu.Miałem kiedyś Poloneza,w którym jak kilka razy przed odpaleniem nie ponaciskałem na gaz to nie odpalił. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka_pl1 Re: na egzaminie olalabys za cos takiego od razu 15.10.06, 20:02 Dziękuję za odpowiedź :) Mam renault clio 1,2 kat z 1993, ma automatyczne ssanie :) pojade z nim jednak do mechanika jutro żeby mi przy okazji sprzęgło ustawił aby "niżej brało" :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Finka Re: na egzaminie olalabys za cos takiego od razu IP: 217.153.39.* 14.10.06, 16:03 Jak mozna pisac takie bzdury! Wrzucisz 1-szy bieg, wcisnąć pedał gazu i przekręcić kliuczyk!! Puknij sie w czosnek! Jezuuu.. Przeciez po czyms takim następuje gwałtowne szarpnięcie samochodu a następnie gaśnie silnik!!! Ty chyba nie jestes kierowcą??? Albo to zwykła prowokacja, bo inaczej nie mozna nazwać takiego kretynizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :o] Ło matko! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.06, 20:36 No pewnie, że to prowokacja. Chyba nie bierzecie poważnie tego "egzaminatora"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xena Re: Ło matko! IP: *.lodz.dialog.net.pl 15.10.06, 09:53 problem polega na tym, ze ktos zupelnie "zielony" w temacie moze wziac to cen gosciu pisze na powaznie i moze sobie czy komus innemu zrobic krzywde. Samochod to nie zabawka a jazda nim rodzi odpowiedzialnosc za siebie i innych na drodze. Ten, kto posuwa sie do tego typu prowokacji tutaj musi byc kompletnym kretynem bez zadnej wyobrazni. Najlepiej niech wezmie wiaderko i szpadelek i idzie do piaskownicy jesli chce w ten sposob prowokowac, bo najwyrazniej z niej nie wyrosl. Odpowiedz Link Zgłoś
yenepher Re: Ło matko! 16.10.06, 09:00 ja zadałam pytanie, i oczywiscie wiem, ze odp. "egzaminatora" to prowokacja. Dzieki za wlasciwe odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś