Dodaj do ulubionych

czy jest ktoś

IP: 80.48.178.* 06.12.06, 19:27
czy jest ktoś taki kto jest w stanie wytłumaczyć niektórym kierowcom zasady
poruszania sie po drodze skoro egzaminatorzy nie są wystarczająco dobrzy???
Zajmowałem stanowisko w niektórych wątkach tego forum ale stwierdzam że nie
potrafię swoją wiedzą zaiteresować nikogo. Szkoda. żegnam Marcin, instruktor
nauki jazdy, egzaminator, rzeczoznawca samochodowy, instruktor doskonalenia
techniki jazdy, ratownik drogowy, widocznie jestem nie kompetentny pomimo
kwalifikacji które posiadam.
Obserwuj wątek
    • Gość: też Marcin ... Re: czy jest ktoś IP: 217.116.102.* 06.12.06, 21:07
      Witam. Ja również mam na imię Marcin :) i od niedewna śledzę to forum, i
      niestety jest na nim wiele opinii z życia wziętych, a nasze życie dotyczące
      szkolenia przede wszystkim jest marne. Sam jestem instruktorem, twórcą i
      właścicielem pozwolę sobie powiedzieć, że porządnego OSK, w którym za kurs
      trzeba dużo zapłacić ale przynajmniej jakość jest na moim zdaniem wysokim
      poziomie ... bo proszę mi pokazać OSK w którym są rzetelnie prowadzone ćwiczenia
      z udzielania pierwszej pomocy z wykorzystaniem profesjonalnego sprzętu, osoby
      uczestniczące w kursie doświadczają hamowania na macie poślizgowej (również
      motocykliści), trenujemy pracę rąk na kierownicy itd ...
      Zatrudniam instruktorów i niestety dla większości z nich otrzymanie u mnie pracy
      to chyba nierealizowalne marzenie ... wiem, może jestem zbyt wymagający ale to
      oni właśnie mają nauczyć jeździć tych którzy potem poruszają się po naszych drogach.
      No i co z tego że się staram ...
      "a tu rzeczywistość skrzeczy!!!" - kolesie wypisują zaświadczenia za 300 zł, na
      jazdach skręcają tylko w praco, jeżdżą autami do których bałbym się wsiąść.
      Więc chyba nie pozostanie nam nic innego jak tylko się dziwić że nikt się tym
      nie interesuje :(
      • mat_mot Re: czy jest ktoś 06.12.06, 21:26
        pozazdrościć tylko takiej szkoły. Mój kurs wyglądał mniej więcej tak: 100zł
        zaliczka po czym pierwsza jazda na mieście, następnie kolejne jazdy i kolejne
        wpłaty po dwóch miesiącach kursu zrobiłem badanie na którym gość zapytał sie
        czy jestem zdrowy, zrobiłem "słowika" , popatrzyłem na kolorowe karteczki i
        badanie miałem w ręku, co do teorii to facet zapytał mi sie jak mi testy idą-
        powiedziałem że dobrze to to mielismy za soba i takim sposobem po 5 miesiącach
        (bo tyle trwał mój kurs) miałem egzamin, który zdałem za 1-szym razem dzięki
        własnemu zaparciu w dążeniu do celu i swoich chęci. Może zabrzmi to nieskromnie
        ale uwazam sie za dobrego kierowce, lecz tylko dzięki sobie napewno nie przez
        ośrodek który mnie niby szkolił. Pewnie takich OSK nie brakuje w naszym kraju
        co jest problemem nas wszystkich.
        pozdrawiam
        i apeluje do przyszłych kursantów wybierajcie dobre Ośrodki .
    • mala_rewolucja Re: czy jest ktoś 06.12.06, 21:54
      Uważam, że dobra szkoła nauki jazdy to pierwszy krok do przygotowania przyszłego
      kierowcy do bycia dobrym kierowcą, jednak bądźmy szczerzy. W ciągu 30 godzin
      nikt nie nauczy się jeździć. Ta umiejętność szkolimy sami kiedy mamy już prawo
      jazdy. Owszem, to na lekcjach z instruktorem uczymy się wielu rzeczy, ale realne
      sytuacje na drodze ( nagłe hamowanie, poślizg, nagłe omijanie przeszkody ) to są
      sytuacje, które mogą spotkac nas tylko w życiu. Jeśli jakimś cudem spotkaja nas
      w czasie nauki jazdy to zawsze obok nas jest ktoś to zareaguje, w życiu jestesmy
      zdani sami na siebie.
      Wiem, że jest wielu dobrych instruktorów i egzaminatorów, ale przecież ktoś
      "wypuszcza" na nasze drogi tych wszystkich posiadaczy prawa jazdy, którzy:
      - nie umieją zaparkować ( zajmują dwa miejsca )
      - wymuszają pierwszenstwo
      - boja się tramwajów
      - nie skręcają w lewo na skrzyżowaniu
      - jadą lewym pasem 40/h
      - omijają bez kierunkowskazu
      - właczają światło przeciwmgłowe jak tylko zobaczą mgłę
    • Gość: gość Re: czy jest ktoś IP: *.acn.waw.pl 06.12.06, 22:36
      Egzaminatorze, przenieś się na www.prawojazdy.com.pl. Może tam bedziesz pomocny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka