Gość: KUKURYKU IP: *.chello.pl 27.03.07, 12:08 Wpisujemy tu szkoly jazdy, ktorych Nie POLECAMY iminne nazwiska i dane instruktorow!-jesli macie odwage:) nie wpisujemy szkol polecanych-to robia TUTAJ za nas instruktorzy... same minusy!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basia_11 Re: Beznadziejne szkoly jazdy-gdzie i co im zarzu 27.03.07, 12:16 > > nie wpisujemy szkol polecanych-to robia TUTAJ za nas instruktorzy... Sądzisz, że w wątku o polecanych szkołach to nie kursanci chwalą swoje szkoły tylko właściciele/instruktorzy robią sobie reklamę? pozdrawiam Basia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KUKURYKU Re: Beznadziejne szkoly jazdy-gdzie i co im zarzu IP: *.chello.pl 27.03.07, 12:21 bardzo nie chcialem, aby watek dotyczyl czegos innego niz napisalem we wstepie...!!!!!!!!!!1 odpowiadam i koncze dyskusje: tak, jestem tego pewien a teraz te szkoly i minusy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adamus Re: Beznadziejne szkoly jazdy-gdzie i co im zarzu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.03.07, 15:48 Widzę że nie ma chętnych:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolcia Re: Beznadziejne szkoly jazdy-gdzie i co im zarzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 16:01 Sam się wpisz pod tym beznajdziejnym tematem Odpowiedz Link Zgłoś
no-comments Re: Beznadziejne szkoly jazdy-gdzie i co im zarzu 27.03.07, 16:37 Gość portalu: Karolcia napisał(a): > Sam się wpisz pod tym beznajdziejnym tematem A dlaczego zaraz beznadziejnym?? Gdyby wierzyć, że opinie na forum będą prawdziwe, a nie tylko wynikiem działań konkurencji, to taka wiadomośc które OSK w danych miastach omijać- pomogłaby niejednemu kursantowi zaoszczędzić pieniędzy na dodatkowe jazdy, żeby się nauczyć tego, czego w "beznadziejnym" ośrodku nie nauczyli. A tak idziesz na kurs i tak naprawdę wielu kursantów często nie wie i jak się okazuje nie moglo przewidzeć, czego można się po danym OSK czy konkretnych już wykłądowcach czy instruktorach spodziewać. Może komuś by to pomogło. Pzdr Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
basia_11 Re: Beznadziejne szkoly jazdy-gdzie i co im zarzu 27.03.07, 17:14 no-comments napisała: > Gość portalu: Karolcia napisał(a): > A tak idziesz na kurs i tak naprawdę wielu kursantów często nie wie i > jak się okazuje nie moglo przewidzeć, czego można się po danym OSK czy > konkretnych już wykłądowcach czy instruktorach spodziewać. Może komuś by to > pomogło. Pzdr Wychodzi na to, że tego typu wątki na forach są mało wiarygodne:-( Zarówno szkoła może uprawiać kryptoreklamę jak i konkurencja może szkalować... No trudno, kierując się opinią z forum zapisałam się na jazdy doszkalające, mam nadzieję, że nie strzeliłam totalnej głupoty... pozdrawiam Basia Odpowiedz Link Zgłoś
linia.frontu Re: Beznadziejne szkoly jazdy-gdzie i co im zarzu 27.03.07, 17:55 Ah, No_Comments. Ale tu nikt w to nie wierzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odwołujący się Re: Beznadziejne szkoly jazdy-gdzie i co im zarzu IP: *.aster.pl 27.03.07, 17:21 Lepiej pisać o tych dobrych szkołach. Bo ze złych to po kilku godzinach jazdy zazwyczaj kursanci rezygnują i żądają zwrotu pieniędzy. Mnie pierwszy egzaminator jedynie potrafił nauczyć techniki jazdy ,chociaż i tutaj mam zastrzeżenia.Nauczyl wymuszać pierwszeństwo i wogóle nie odpowiadał na zadawane mu pytania.Bardziej zaszkodził niż pomógł w nauce jazdy.Więc go zmieniłem i potem raczej było wszystko wporządku.Poza tym że ominęły mnie takie zadania jak zawracanie oraz skręt w lewo z drogi podporządkowanej (prawie każdy egzaminator to sprawdza).A wiadomo że na egzaminie zbytnio czasu nie ma na myślenie i trzeba mieć to opanowane juz na jazdach bo może przyczepić sie do dynamiki jazdy. Dobra szkoła musi mieć wyrównaną kadrę instruktorską bo w razie choroby lub braku miejsc u polecanego np. przez znajomych instruktora , bez znacznej straty czasu skończymy kurs.Wiec dobra szkoła to przede wszystkim kadra. Oczywiście instruktorzy chcą w czasie pracy załatwiać swoje sprawy i każą czekać w samochodzie , w czasie 30 godzin kursu czekalem jedynie 10 minut więc nie moge narzekać.Druga sprawa to przekładanie terminu jazd.Często były odwoływane bo inny kursant wykupił droższe dodatkowe jazdy a ja dowiadywałem się na kilka godzin przed jazdą o tym fakcie .Raz rano wstałem specjalnie na jazdę i gdy dojechałem na miejsce zastałem innego kursanta , wtedy miarka się przebrała.Samochód był sprawny technicznie w przeciwieństwie do tych z egzaminów.Brak uprzedzenia mnie o zmianie instruktora i o zdanie czy się na to zgadzam - nie byłem do tego przygotowany - całkowite zaskoczenie ze strony OSK. Przy nauczaniu pominięto 1 zbiorniczek w samochodzie który miałem pokazać ,na egzaminie był dodatkowy stres i zgadywanie. Dane o ośrodkach szkolenia są tragiczne: W 73% ośrodków szkolenia kierowców kontrolowanych przez Najwyższą Izbę Kontroli stwierdzono nieprawidłowości; Pojawiają się na rynku usług szkoleniowych ewidentne oszustwa polegające na obietnicach typu „u nas zdobędziesz prawo jazdy w trzy dni”; Ocenia się, że na skutek nieuczciwej konkurencji cena za kurs na prawo jazdy kategorii B jest zaniżona o 50% i nie pozwala na pełną realizację obecnego programu szkolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
linia.frontu Re: Beznadziejne szkoly jazdy-gdzie i co im zarzu 27.03.07, 17:54 Abstrahując od teoretycznych rozważań odnośnie do istoty dobrego OSK - każdy kij ma dwa końce - Zakładając taki wątek, dajemy pole do popisu tzw. konkurencji, pisząc o dobrych szkołach, narażamy je na ataki tejże "tak zwanej", dlatego najrozsądniej jest chyba nie rozjątrzać. Odpowiedz Link Zgłoś
mala_obserwatorka Re: Beznadziejne szkoly jazdy-gdzie i co im zarzu 27.03.07, 19:50 Niby tak, tylko że zakładając wątek o dobrych szkołach, również dajemy pole do popisu konkurencji, która będzie wpisywać,że szkoła "X" jest beznadziejna... Idąc tym tokiem myslenia nie powinno być wątków ani o dobrych, ani o złych szkołach. Zreszta ja i tak twierdzę, że nie sama szkoła sięliczy, tylko konkretne osoby, tzn. instruktorzy, którzy w niej uczą. W każdym stadzie znajdzie się czarna owca.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuku A U T O A V A N T I IP: *.chello.pl 29.03.07, 11:23 jest beznadziejna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie powiem:) Wodzielak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 11:46 teoria ok, chociaz egz. wew. to śmiech., badania lekarskie -wszyscy na jednej sali podchodzi się do starszego pana i czyta literki z małej książki -koniec badania. Jazdy na bardzo niskim poziomie (Marek -instruktor gbur, który wychodzi z założenia, że trzeba wykupić min. 20 h dodatkowo, na Bemowo jeździć nie lubi, lubi Piastów i okolice), Najlepsze, że egz. wewnętrzny z jazd w papierach mam podpis właściciela nie instruktora z którym jeździłam. Oni chyba nawet takich uprawnień nie mają! Porażka i zmarnowane pieniądze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sezamka Proponuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 12:18 informacje dotyczące polecanych w danym mieście szkół wysyłać mailem zainteresowanej osobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KUKURYKU Re: Proponuję IP: *.chello.pl 29.03.07, 14:20 2 razy ktos zapytalo dana skzole jazdy, do kogo itp odradzilam tamtego, tego polecilam negatywy brzmia mi autentyczniej... Odpowiedz Link Zgłoś