IP: 80.53.157.* 11.05.07, 21:06
mam pytanie bo ja mam jutro egzamin i zaczynam normalnie wariowac. jak sie
ustawia te lusterka eletryczne w puncie? bo wiem ze na egzaminie sa wlasnie te
glupie elektryczne i pamietam ze jak 1 raz zdawalm to nie umialam ich ruszyc.
To trzeba nacisnac i czy do tego jest jeden przycisk?
www.prawko-kwartnik.info/sterpunto2005.html
niech mi ktos powie bo w tym linku sa narysowane i ktory przycik jest do
ktorego bo tam sa 2 przyciski i tylko obok jednego pisze "lewe" i
"prawe".Prosze o pomoc.
Obserwuj wątek
    • p3nisista Re: lusterka 11.05.07, 21:09
      przyciskiem na dole wybierasz lusterko którym chlesz się bawić o d-padem na górze sterujesz lusterkiem
      • Gość: gulka Re: lusterka IP: 80.53.157.* 11.05.07, 21:11
        a to znaczy ze na dole tylko raz przyciskam czy trzeba przytrzymac? bo pamietam
        ze mi to nie chcialo sie ruszyc... i na gorze tez trzeba przytrzymac czy tylko
        nacisnac?
    • Gość: Kiciunia Re: lusterka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 21:12
      to niech mi ktos wytlumaczy po co na egzaminie ustawia sie elektrycznie skoro
      na jazdach manualnie?skad mozen wiedziec gdzie sie co przyciska,manualanie
      przynajmniej mozna pomastrowac ta wajacha w kazda strone!
      • Gość: gulka Re: lusterka IP: 80.53.157.* 11.05.07, 21:14
        no bo takie maja samochody niestety ... nic na to nie poradze , nie wiem czy we
        wszytckich wordach tak jest ale ja uwazam ze szkoleniowe powinny byc identyczne
        , to dodatkowy stres , ja np nie wiem czy jutro mi sie uda je ustawic!i glownie
        tym sie martwie...
        • Gość: aaa Re: lusterka IP: *.jgora.dialog.net.pl 11.05.07, 23:17
          Gulka. Powiedz egzaminatorowi, że nie wiesz jak sie obsługuje takie lusterka.
          Na bank pomoże. Nie szukaj problemu tam gdzie go nie ma. Powodzenia:)
          • linia.frontu Re: lusterka 12.05.07, 00:05
            Powinniśmy umieć obsługiwać lusterka w każdym autku, w końcu nie uczymy się po
            to, by umieć jeździć, czy też ustawiać lusterka w tym, a tym konkretnym autku,
            ale by: _umieć_jeździć_, bądź: _ustawiać_lusterka_. Trzeba pytać, czy w danym
            OSK mają samochody wyposażone w lusterka elektryczne, czy manualne i wybrać OSK
            z odpowiednim wyposażeniem, jeśli ustawienie lusterek elektrycznych jest aż tak
            istotnym czynnikiem nauki jazdy.
            • Gość: gulka Re: lusterka IP: 80.53.157.* 12.05.07, 17:01
              a poradzilam sobie z tymi lusterkami , obsulga jest naprawde prosta:)
              • Gość: magda Re: lusterka IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.05.07, 17:11
                i co udało ci się zdać?
                • Gość: gulka Re: lusterka IP: 80.53.157.* 12.05.07, 19:22
                  nie , niestety nie ale nie przez lusterka:) ale oczywiscie moja wina byla a nie
                  egzaminatora:) stres i brak koncentracji i nie zauwazylam znaku ograniczajacego
                  predkosc ktory byl na chodniku swoja droga.nie twioerdze ze to wina egzaminatora
                  ale wsztskie znaki powinny dla ulatwienia byc na kijku a nie polozone na
                  chodnku.wtedy oni maja pole do popisu a wiqdomo ze jak ja nie znam wsyztskich
                  takich sytacji w miescie to nie mam szana.
    • Gość: natalia Re: lusterka IP: *.aster.pl 13.05.07, 09:36
      Dlaczego nie poprosisz instruktora żeby Ci to wytłumaczył? Po za tym nie ma sie
      co tak tym przejmować. Jak mialam swój pierwszy egzamin powiedziałam
      egzaminatorowi że na kursie mialam samochód z ręcznym ustawianiem lusterek i on
      sam mi powiedział jak to się robi.
      • Gość: gulka Re: lusterka IP: 80.53.157.* 13.05.07, 14:45
        spoko ,a egzaminie sama sie kaplam jak sie nimi trzeba poslugiwac , to nie jest
        trudne, a instruktor ma zwykle lusterka w sakochodzie wiec jak ma
        wytlumaczyc?ale juz nie ma problemu tyle ze i tak nie zdalam , zaczynam watpic
        cdzy kiedys sie uda bo to taki stres i tyle czasu to trwa i trzeba byc skupionym
        na maksa a ja mam wlasnie trudnosci z koncentracja i spostrzegawczoscia chyba ,
        ciezko wypatrywac tych znakow wszedzie np. na drzewie albo postawionych... mam
        juz tego dosc i nie mam checi podchodzic koleny raz ale musze bo sie nie poddam
        chocbym zdawala 20 razy.
        • Gość: :) Re: lusterka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 17:25
          Na pewno zdasz! Ja też długo nie mogłam zdać, ale teraz już śmigam autkiem
          samodzielnie :)
          Mam jednak pytanie o ten znak ograniczenia predkości. Napisałaś, że był
          położony na chodniku. Chyba namalowany na jedni???? Znaków ograniczenia
          predkości jeszcze na chodniku nie widziałam :)
          • Gość: gulka Re: lusterka IP: 80.53.157.* 13.05.07, 22:32
            nie , to nie byl znak poziomy na jezdni. To byl znak taki jak normalne pionowe
            tyle ze bez tego slupka czy kijka i dlatego byl nisko i na czyms oparty na
            jezdni chyba , bez sensu wogole po co robia takie glupie znaki , to nie maja juz
            tych kijkow...
            • Gość: gulka Re: lusterka IP: 80.53.157.* 13.05.07, 22:33
              ja tez nie widzialam a jednak byl i zobaczylam po raz pierwszy chyba!
        • Gość: natalia Re: lusterka-do gulki IP: *.aster.pl 13.05.07, 18:36
          I o to chodzi zdawaj do oporu!!!.Jeśli chodzi o lusterka to mi instruktor choć
          mial manualne ustawianie powiedzial, ze na egzaminie bedą inne , z nerwów na
          egzaminie jednak niebardzo wiedziałam co zrobić ale to na prawdę nie był
          problem.Pozdrawiam.Bądź dzielna.
          • Gość: gulka Re: lusterka-do gulki IP: 80.53.157.* 13.05.07, 22:41
            nie wiem czy jest jakis opor na koncu , znaczy nie wiem czy kiedys to zdam ale
            zdaje hehe:)
            • Gość: natalia Re: lusterka-do gulki IP: *.aster.pl 14.05.07, 08:22
              Zdasz!Każdy w końcu zdaje, oczywiscie sa rekordy typu 13 egz ale są i tacy co
              za 1 razem zdają. Z moich obserwacji większość moich znajomych (w tym również
              faceci) zdali miedzy 3 - 6 egzam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka