Dodaj do ulubionych

soczewki ???

IP: *.icpnet.pl 30.05.07, 14:40
hej! na orzeczeniu lekarskim lekarz napisal mi ze nosze szkła (nie napisała nawet ze kontaktowe:-) a teraz moje pytanie: czy obok na tym papierku musi być jakiś kod ?? i czy to oznacza że nie będę mogła prowadzić w okularach ??? i co ze zdjęciem, w okularach czy w soczewkach jeśli chcę też mieć możliwość noszenia okularów ???
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • tupasia Re: soczewki ??? 30.05.07, 15:24
      Ja noszę soczewki, orzeczenie mówi o prawku na 5 lat. Trochę nie rozumiem o co
      Ci chodzi - zdjęcie robisz jak chcesz, ja mam bez okularów, na egzaminie mogą
      sprawdzić czy masz jedno albo drugie, ostatnio egzaminator w ten sposób
      spoglądał koleżance w oko :)
      • Gość: tsa5 Re: soczewki ??? IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.07, 16:00
        kody są takie:
        01.01 - okulary
        01.02 - soczewka kontaktowa
        01.06 - okulary lub szkła kontaktowe,

wybrane kody, najczęściej stosowane.Potem ten kod masz w prawie jazdy, policjant
        podczas kontroli może to sprawdzić.
      • Gość: andziotka Re: soczewki ??? IP: *.icpnet.pl 30.05.07, 21:27
        chodzi o to ze pani mi powiedziala ze jak nosze okulary to zdjecie musze miec w okularach, no i skoro mam napisane ze w szklach to nie wiem czy na prawku mi napisza ze moge w tym i w tym???? czy mam isc zalatwiac u lekarza zeby mi dopisal ze w okularach tez moge jezdzic???
        • miluniaaa Re: soczewki ??? 31.05.07, 10:52
          Witam
          Podczas ustalania terminu mojego egzaminu WORD nie chcial przyjąć
          zaświadczenia, ponieważ nie było kodów, tylko napisane "okulary"
          Musialam biec do lekarki która wystawiala zaświadczenie.Wpisała kody 01.06
          i tak mam też na prawie jazdy. Jak ci wpisze tylko okulary nie bedziesz mogla
          jezdzic w szklach kontaktowych, policja sie czepia.A lepiej uniknac problemów.
          Pozdrawiam
          • Gość: Magdaalenka Re: soczewki ??? IP: 83.15.80.* 31.05.07, 16:15
            A mi nic lekarz nie gadał,ze coś takiego istnieje,jak podział...Mówił,ze do
            jazdyt mam mieć okulary(ale nie pytał się czy nosze soczewki).Ale może mi
            wpisał,że i to i to,skoro w wordzie się pytała w czym przyjdę...Bo te papiery
            mam w wordzie i nawet nie wiem jak można sprawdzic co mi tam wpisał...A
            wątpię,żebym tak szybko dostała prawko,że nie zapomne o tym kodzie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka