Gość: prosper to lipa Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: *.chello.pl 22.07.08, 00:02 UWAŻAJCIE na szkołę PROSPER w Krakowie (teraz Autoprosper - bo zmienili nazwę , choć ciekawe czemu ?) Robiłam u tego Pana kurs i nigdy nie miał czasu żeby prowadzić zajęcia. A jak się raz na zajęcia spóźniłam to jego już nie było , ale co najgorsze policzył mi za te 2 godziny i kazał zapłacić. Nie polecam! Przy zapisywaniu (telefonicznym, bo biura nie ma a wykłady są w innej szkole w Nowej Hucie ) obiecuje że jazdy będą szybko , a w praktyce jeździłam pół roku. Na szczęście zapisałam się na jazdy dodatkowe w Rolminex-ie i myślę że więcej się tu nauczyłam niż w tym Prosperze za pół roku! W sumie to dziwie się że on prosperuje ;( NIE POLECAM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania ADEPT kraków IP: *.chello.pl 21.10.08, 13:42 najgorsza szkola jazdy!w ogole nie ucza jezdzic a potem nie podpisuja dokunemtów bo kursant nie umie jezdzic i zdzieraja kase za nastepne godziny!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościówa Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: *.kolornet.pl 24.07.08, 15:06 W Krakowie nie róbcie Prawa jazdy w szkołąch które oferuja plac manewrowy na Prandoty. Instruktorzy czesto tam jeżdżą, przesiadują, piją kawe, obgadują śmieją się z kursantów...gdy nie wychodzą manewry, odradzam Odpowiedz Link Zgłoś
sarawi prandoty 25.09.08, 18:21 Placu manewrowego na Prandoty od przyszlego roku i tak juz nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasienia "Radarowa 26" ; Kombinator ; Auto-Start ; Q-Mobil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.08, 16:30 Kurs zrobiłam pod warszawą kilka lat temu.. a teraz "jadę" na doszkalających. Przetstowałam już kilku instruktorów w okolicy Radarowej okęcie. Moja opinia na temat nich: 1) OSK "Radarowa 26" Pan Rysio- " tak, tak Pani zda " (nie zrobiłam nic dobrze poza płynną jazdą) 2) "Kombinator " MGR Fizyki itp. Bardzo dobry instruktor , może nawet zbyt dobry bo kolejny był wystraszony moją jazdą po zajęciach z poprzednim .. ale przygotuj się naWYZWISKA, SZARPANIE KIEROWNICĄ I WWCISKANIE HAMULCA!!!! (cyt " Pani mi robi antyreklamę")(choleryk jeden) 3) AUTO-START - no to kompletna pomyłka. Ten Pan nie umiał sam zaparkować przodem!!! 4) Q-Mobil!!!! TAK!!!!!! TEN Pan Odolak Jest najlepszym Instruktorem jakiego widziałam. Cierpliwość bez granic poucza umiejętnie , trafia do człowieka, obrazuje każda sytuację i zna wszystkie możliwe pulapki oraz miejsca szczególnie trudne . Człowiek przy nim myśli! . A co najażniejsze robi tak ,że włącza się w ostatnim momencie. Zawsze daje szansę abyś TY mógł jeszzce raz pomyśleć. Człowiek się usamodzielnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 7-7 Re: "Radarowa 26" ; Kombinator ; Auto-Start ; Q- IP: 89.108.249.* 20.11.08, 14:35 Ten kombinator, to juz sama nazwa go dyskalifikuje, ze powinno sie nim zajac CBA, a te barwy samochodu to w ogole Masakra jak tak mozna bylo zrobic Po jeb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: *.jmdi.pl 28.08.08, 18:20 OSK Tarchomin, szkoła zwinęła żagle a teraz działa już ktoś inny pod nazwą autoszkoła Krzyś. Właściciel ośrodka olewał sobie wszystko, nie nauczył mnie niczego, na co dowód, że nie zdałem. Skracał godziny, rzadko wyjeżdżał poza tarchomin, a o trasie egzaminacyjnej nie było co marzyć. W dodatku uczyłem się jeździć na corsie gdy juz dawno wiadomo było że są toyoty w Wordzie. Ale po co miał zmieniać samochód skoro wiedzaił, że za chwile się zwinie. Kurs trwał długo bo dwa samochody na krzyż i dwóch instruktorów. Jeździłem po godz. najwyżej 1,5. Dobrze,że już nikt sie nie nabije w butelkę przez nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kursant3 Re: Real Auto i Driver Integracyjna Szkoła Poznań IP: 212.67.143.* 06.09.08, 22:14 W Poznaniu nie polecam 2 szkół i instruktorów, których podam tu tylko z imienia- choć chyba mam za dobre serce. Real Auto- mizerna i oszukańcza szkółka gdzie płaci się za teorię a ma się 12h oglądania filmików z instrukcjami jazdy, niesprawne auta i konieczność dobijania się do instruktora żeby łaskawie zapisał na jazdę. Panie Marku - nowy włascicielu -WSTYD!!!! OSK Driver - pan Jureczek- były żołnierz naciąga na kasę, próbuje zastraszać i sądzi że tylko on nauczy jeździć stosując wojskowy - no ba- dryl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca UWAGA NA Driver Integracyjna Szkoła Poznań IP: *.wsl.com.pl 16.01.09, 15:21 Integracyjna Szkoła Jazdy Driver w Poznaniu- przestrzegam. Pan Jurek- były wojskowy -arogant, manipulator i pajac. Zdałam bez problemu prawo jazdy za 2 razem, z tą szkoła miałam tylko krótki kontakt - gdzie dowiedziałam się że nic nie potrafię. Nie nabierajcie się ludzie na tego pana i panią. Siermiężni. Odpowiedz Link Zgłoś
aniamamamarty Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe 07.09.08, 02:28 Gość portalu: Rozczarowany napisał(a): > ... lub nie rzetelne w swojej działalności. > ja mogę ze swej strony podać nazwę OSK Manewr z Wawy, powód żle przygotowana > kadra przynajmniej ta instruktorka z którą jeździłem, właściciel odmawia > zmiany instruktora jak się o to prosi, są nastawieni na wyciąganie kasy od > kursantów, podczas jazd brak informacji zwrotnej czy wykonuje się manewry > dobrze czy źle a jeżeli już to odb ywa się to na zasadzie krzyku i obrażania > kursanta. > Zdecydowany negatyw dla instruktorki Marty S. No to właściciel jest idiotą... chyba,że Pani Marta rzeczywiście jest dobra...ile godzin z nią było i dlaczego tak źle ? Odpowiedz Link Zgłoś
habibi2006 Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe 18.09.08, 11:06 OSK SILVER Białołęka w W-wie. Opis j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
agava1977 Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe 15.10.08, 10:16 Habibi , a dawno to było? Chcę się do nich zapisać, ale się boję. Jakiego instruktora nie polecasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smooth OSK Pirat wykłady śmiechu warte IP: *.chello.pl 25.09.08, 21:39 W OSK Pirat w Lublinie wykłady są prowadzone bez zaangażowania, dopiero na jazdach wychodzi jak mało się wie, do jazd nie mam zastrzeżeń, bo instruktorzy wymagają, ale potrafią nauczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kursantka pirata l Re: OSK Pirat wykłady śmiechu warte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.11, 15:06 nie prawda w piracie uczą zajebiscie i na wykładach jak i na jazdch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kursant Re: OSK Pirat wykłady śmiechu warte IP: *.efekt.net.pl 07.03.12, 21:54 ale w jakim miescie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: OSK Pirat wykłady śmiechu warte IP: *.dynamic.chello.pl 30.09.12, 20:12 Nie zgadzam się, jest wręcz przeciwnie na wykładach można było wszystkiego się dowiedzieć. Na jazdach super, nie mam żadnych zastrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrrrr Re: lokus w siemianowicach śląskich IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.08, 13:33 :/ maja w dupie kursanta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasik Re: lokus w siemianowicach śląskich IP: *.mmj.pl 26.05.12, 10:29 jak ktos chce zmarnowac 30h i sobie tylko przejezdzic to moze isc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: habibi2006 Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: *.mrr.gov.pl 16.10.08, 16:16 Właśnie za sprawą U.m. st.Warszawa udało mi się na podstawie skargi administracyjnej odzyskać piniędze od OSK Silver na Modlińskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WŚCIEKŁA Re: ELITA warszawa IP: *.centertel.pl 15.11.08, 01:44 ELITA ma ośrodki na Marysinie,Szaserów i Powiślu Jazdy są na autach takich jak:renault laguna,opel corsa,opel astra a na toyocie jak się z 5godz.pojeżdzi to się jest szczęściażem. A jazdy są na zasadzie odwożenia się kursantów z Marysina na Szaserów i odwrotnie. Instruktorzy tylko potrafią krzyczeć i za byle co by z samochodu wysadzili. Poza tym kurs trwa conajmniej 6 miesięcy w najlepszym wypadku bo jazdy są po gura 2 godz.tygodniowo albo i żadziej.Lepiej dać 200 zł.i mieć kurs na toyocie i 3 razy szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolekcjoneremocji Re: OSK ELITA warszawa IP: *.acn.waw.pl 10.09.09, 17:46 W OSK ELITA pracuje instruktor którego zdecydowanie odradzam. Wieczenie niezadowolony MACIEJ J., któremu zalezy tylko na wyciagnieciu od Ciebie pieniedzy. Skracanie jazd min. o 10 min. każdej. nagminne spoznianie się, brak uwagi podczas jazdy(pisze smsy, rozmawia przez telefon), zatrzymywanie sie w celu "poczekania na kolege" (P Maciej zwykle uczy jeździć Ciebie i drugą osobę jadącą motocyklem z tyłu jednoczesnie), przekładanie zajęć ( w ciągu całego kursu zdarzyło się to 6 razy) to jedne z wielu przyczyn mojej negatywnej oceny co do tego Pana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aloiw Re: OSK ELITA warszawa IP: *.aster.pl 09.11.10, 14:42 tania szkoła ale i usługa taka sobie..trafil mi sie instruktor- juz nie pracuje w tej szkole, który bardzo dobrze uczył ale za to mogłam jeżdzic tylko raz w tygodniu, bo nigdy ajkos w jego grafik nie moglam się wcisnąć..mała elastyczność a obiecywano cuda na kursie, ze jak trzeba to szkoła zawsze sie dostosuje..nic z tego..prawie wszystkie jazdy miałam odwołane i przełożone na inny termin..mały komfort jesli ktos pracuje i sie uczy..praktycznie zycie trzeba bylo sobie ukladac pod jazdy a pan instruktor potrafil odwołac jazdę 40 min przed albo wcale sie nie pojawić i potem udawał, że nie miał mnie wpisanej- ale to sie zdarzylo tylko dwa razy wiec sie nie czepiam..jednego razu bez slowa wyjasnienia urwal sobie z mojej jazdy 20 min bo musial jechac po syna, gdy następnym razem probowal uwalic mnie na 30 min zapytalam grzecznie jak to rozliczymy bo to są moje cenne minuty jazdy wiec potem oddawal mi ten czas po 10 min..ale to niefajnie tak o swoje walczyc i sie upominac bo ja za ten czas zapłaciłam szkole..do włascicieli nie doniosłam bo nie wiem jakby się to na mnie odbiło..w czasie wykładów w zasadzie w ostatniej chwili wlaściciele powiadomili kursantow, ze w nastepny tydzien wykladow nie będzie bo wlascicielka robi sobie wakacje..ogólnie to niesmak po tym wszystkim pozostał..więc uważajcie albo walczcie o WASZE..a mój kurs trwał 4 mce..zgroza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aleksandra Re: OSK ELITA warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.14, 22:29 ja mam zupełnie inne wspomnienia z kursu który odbyłam w OSK ELITA w Warszawie, z instruktorami zawsze można było dogadać się co do jazd jazdy były średnio co drugi dzień i nie było przypadków skracania czasu jazd - a dzięki tak dobremu przygotowaniu zdałam zarówno teorię jak i praktykę za pierwszym razem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: *.centertel.pl 15.11.08, 01:52 ELITA warszawa ośrodki na Marysinie ,Szaserów i powiślu niby najtaniej ale za to jazdy są oplem corsą lub jnymi autami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: ELITA warszawa nigdy tej szkoły IP: *.centertel.pl 15.11.08, 01:55 Totalne dno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewawawa80 Re: ELITA warszawa nigdy tej szkoły IP: *.home.aster.pl 13.09.11, 14:22 Od trzech tygodni próbuję odzyskać od nich zaliczkę na poczet kursu w którym nie brałam udziału. Dziś usłyszałam od p.Macieja że odliczy mi z tych pieniędzy ZA TEORIĘ i jakos się rozliczymy... GRANDA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kursant Re: osk ELITA warszawa IP: *.centertel.pl 15.11.08, 23:57 toalma porażka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aha Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 14:27 to i Ja napiszę o moich doświadczeniach. Zdecydowanie odrazam AUTO- MOBIL z Międzyrzeca Podlaskiego. Tam dba się głównie o to aby kursant wpłacił pieniązki. wykłady- żenada, zminimalizowane dokilku godzin. egzamin wewnętrzny-parodia. a jazda no cóż- aby szybciej godzina "zleciała". Wspominę że dojazd do Białej Podlaskiej zajmuje większość czasu z kompletem-kursantów pasażerów. Po dojechaniu do miasta szybka zmiana i "pogoń" ponieważ szanowny Pan instruktor musi pozałatwiać swoje sprawy. więc rundka po sklepach "np.kupujemy kask, bądź ubezpieczamy samochód...itp" I tak mniej więcej przez 30godzin. w trakcie których kursant zna całe życie osobiste instruktora, a techniki jazdy i etc.. to tak jakby " praca domowa" Przykładów mnustwo radzę omijajcie szerokim "ukiem"AUTO-MOBIL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: 89.108.200.* 19.11.08, 14:31 Prawo jady Linia NEVER Yaris-y mają 3 cylindrowe które chodzą jak odkurzacz, jeździłem tam z czterema instruktorami Piotr Górecki śmierdzi od niego papierosami mówi nie wyraźnie i krzyczy jak coś nie wychodzi. Tomasz Gromek pozwala na szybką jazdę podczas nauki gdzie potem to się mści na egzaminie państwowym jakby nie wiedział że w mieście jest 50km/h. A ta Pani Ada to jakaś szamanka dlatego odradzam i piszę NEVER. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Linia jest zła IP: 89.108.200.* 19.11.08, 14:37 Linia nie nie. Właśnie słyszałam że jest złą szkołą że tam można szybko pojeżdzić a to nie dobrze na egzaminie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneks Poprosimy o konkretne argumenty! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 15:02 W jakiej lokalizacji można szybko pojeździć i z którym instruktorem? Rozumiem, że skoro osoba, która to mówiła z nim jeździła to zna przynajmniej imię i nazwisko, jeśli nie numer uprawnień? I co to w ogóle znaczy 'szybko pojeździć'? Czy masz na myśli szybkie ukończenie kursu, czy łamanie przepisów o dopuszczalnej prędkości? Bardzo proszę o konkretne wypowiedzi, wobec których mogłabym się ustosunkować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandra Wysocka Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 15:09 Tomek? Jeździłam z właśnie z Tomkiem i taka sytuacja nie miała miejsca. Tomkowi zawdzięczam egzamin zdany za 1 razem na Odlewniczej. Na marginesie: nie masz własnego mózgu? Nie wiem, ile cylindrów mają Yarisy, ale nówki sztuki i mi się nimi świetni jeździło. Pana Piotrka nie znam, i Pani Ady też, więc nie mogę się wypowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
permanentne_7_niebo Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe 19.11.08, 15:23 Bueheheheheheeee, kursanci nie wiedzą, gdzie są jakieś światła, a gościu pisze o cylindrach, fajna konkurencja ;D I dobry wątek uchachałam się ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justiiiiiiiiiiiin Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 15:23 hmmm mam zupelńie inne zdanioe na temat LINII. Zdałam tam za pierwszym razem. Jeździłam z kilkoma instruktorami i wsyztscy podchodzili do jazdy bardzo profesjonalnie. Współczuję Ci, że miałaś takie przeżycia ale ja osobiście bardzo polecam ten ośrodek LINIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneks Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 15:36 im się pomyliła pojemnośc 1.3 z 1.0 chyba ;D Justin, a z kim jeździłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justiiiiiiiiiiiin Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 15:51 jeździłam z Tomkiem Gromkiem, Adamem, potem brałam jeszcze jazdy doszkalające u Ady i Patryka i jesli mam być szczera nie mam do zadnego z nich zastrzeżeń. Każdy mi wsyztsko tłumaczył, nie krzyczał. Może dlatego, że słuchałam instruktora co do mnie mówił i i jego skazówki brałam do serca. Może do głąbów nie da sie inaczej jak wrfzasnąć :P A wiem, że tacy są :PP mówisz mówisz i instruktor ręce załamuje . hehe niektórzy może nie powinni w ogole przystępować do prawa jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pewna pani Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: 194.183.32.* 21.11.08, 00:44 Moja opinia nt Nauki jazdy Linia jest mieszana o tyle, że z jednej strony podczas jazdy było fajnie, super i... "luzacko". Jazdy mineły szybko i całkiem sypmatycznie, aż za sympatycznie bo poziom tych jazd i sympatyczność tych Panów (choć jak czytam tez nie wszystkich) nie ida w parze z ich kompetencją i chęcią nauczenia a wymagania wyraźnie odbiegały od tego co wymagali na egzaminie. Na egzaminie już nie sa tacy mili Ci Panowie i przebudzili mnie z tego rózowego snu. Dopiero jak pojeżdziłam z instruktorem w innej szkoły to mnie nauczył w taki sposób bym samodzielnie zdała egzamin i nauczyła się odpowiedzialnej jazy. Ja kurs robiłam prawie dwa lata temu, więc nie wiem czy coś się zmieniło, ale z tego co słyszałam to nie tylko ja miałam taka opinie, stąd moje mieszane odczucia. Tam jest miło ale nie do końca profesjonalnie i kompetentnie i gdybym miała znowu się zapisać na kurs to raczej bym wybrała inną firme - mimo wszytsko Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaurbanska Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe 21.11.08, 20:49 Jak już ktoś napisał: Dobry Ośrodek obroni się sam. Ja wiem i wy wiecie. Pozdrawiam Paulina Odpowiedz Link Zgłoś
owocowetrufle Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe 19.11.08, 15:45 Nie ma to jak konkurencja ... Kłody pod nogi... ale to świadczy tylko o tym, że LINIA cieszy się dużym powodzeniem. Ja prawko robiłem poza Warszawa. Natomiast brałem jazdy doszkalające w Linii i nie mam żadnych zastrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dno.. Konkurencja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.08, 16:52 To forum już dawno przestało być pomocą dla przyszłych kursantów... Roi się tu od konkurencji, która pluje na inny ośrodek udając kursanta. Ale udaje kursanta i zachwala jaki to cudowny OSK.. C H O R E... Z A Ł O S N E... Prawda jest taka, że kursant i tak jak pójdzie to przekona się na własnej skórze jak jest. Jak jest ok to super... ale jak jest źle.. to później pojedzie po Was ze zdwojoną siłą. a do wsyztskich przyszłych kursantów. Radzę z przymróżeniem oka patrzeć na opinie wystawione tutaj, gdyż 60% tych opinii jest nieobiektywana. Instruktor danego ośroda albo ktoś związany ze szkołą podaje się za kursanta i9 wystawia takową opinię ... cud miód normalnie. :| Proponuję opinni poszukać wśrod znajomych .. przynajmniej będą obiektywne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re:Linia hu ha he IP: 89.108.200.* 19.11.08, 20:02 bardzo ciekawe co pisza pracownicy lini, jestescie zalosni. Niech szef sobie wykupi, albo jakis kolega pana Goreckiego lekcje dodatkowa z panem Goreckim to sie przekona jak uczy wasz kolega i jaka ma kulture osobista. No tak was stac wydac 45 zl. jestescie bogaci i nie szanujecie kasy innych ludzi,dla ktorych to jest duzo i ktorzy chcieliby sie czegos nauczyc, anie byc jeszcze bardziej zdolowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
permanentne_7_niebo Wątki w stylu 'poleccie' to w ogóle paranoja. 19.11.08, 22:18 Wątki w stylu 'poleccie' to w ogóle paranoja. Jedne OSK spamują na inne OSK, ofiary spamu w ramach zemsty również spamują, inne OSK same się chwalą, podszywając pod kursantów, jeszcze inne bronią się w ten sposób. Jedna wielka przewalanka i zagryziakowo. Dobremu OSK ani to nie pomoże, ani nie zaszkodzi, bo obroni się sam tak, jak dobra książka broni się sama. I to nie o to w tym wszystkim chodzi. A jak ktoś nie wie o co to żal. To forum jest po to, by można było dyskutować o przepisach, sytuacjach drogowych etc, nie po to, by się wzajemnie obrzucać gównem. Dla mnie gó...ane są OSK i gó...ani są ludzie, którzy zamiast zająć się rozwojem branży, myślą, jak konkurencji podłożyć kłodę pod nogi. Nie pierwszy raz zresztą o tym mówię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalnosc Linia ZLA IP: 89.108.200.* 20.11.08, 22:15 zgadzam sie z poprzednikami, konczylem kurs rok temu i to ze instruktor mi pozwalal szybko jezdzic wiecej niz 50km/h na kursie nie wyszlo mi to za dobrze na egzaminie panstwowym. zdalem za trzecim razem wykupujac lekcje doszkalajace w innej szkole. Stwierdzenie, ze trzeba czasami krzyknac na kursanta to nie jest metoda, a nawet takiej sytuacji nie bylo, instruktorowi pasowalo jak szybko jezdzilem i sie smial. Odpowiedz Link Zgłoś
permanentne_7_niebo NT/ Wątki w stylu 'poleccie' to w ogóle paranoja. 21.11.08, 19:47 Anegdotka. Romansuję sobie od czasu do czasu z pewnym OSK. Nasz romans opiera się na tym, że OSK stara się wyciągnąć ode mnie informacje kompromitujące inne OSK, a moje zapewnienia dotyczące prawidłowości przeprowadzanych szkoleń kwituje drwiącym uśmieszkiem. To namolne wyciąganie informacji, połączone z filozofią na zasadzie 'samochwała w kącie stała', kłóci się z moją etyką zawodową i moim własnym poczuciem moralności. Nie dlatego, że mam coś do ukrycia, ale dlatego, że drażnią mnie tak nachalne próby dopatrzenia się na siłę nieścisłości, których nie ma. W końcu mnie poniosło. - u nas pierwsza pomoc jest przeprowadzana prawidłowo i w całości, nie wiem, jak było tam - może learz przychodził tylko i podpisywał karty i szkolenie było fikcją - tak, learz przychodził tylko i podpisywał karty i szkolenie było fikcją - właśnie. u nas jest inaczej Nikt nie wyczuł mojej zjadliwej ironii, moje 'potwierdzenie' stanowiło dowód na stawianą tezę. Wówczas zrozumiałam, że pojęcie gówna, użyte przeze mnie w poprzednim poście jest błędem. Jest to po prostu śmieszne. Jeżeli coś komuś zawdzięczam, to staram się o tym pamiętać. I jest mi zajebiście przykro, jak się bezpodstawnie szkaluje coś, co dla mnie jest wartością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zawiedziona Re: Wątki w stylu 'poleccie' to w ogóle paranoja. IP: *.chello.pl 09.12.08, 23:35 I tutaj się mylisz, bo ja trafiłam na Elitę i radzę unikać - nic mnie nie nauczyli i taka jest prawda. Plac manewrowy na Legii - w trakcie całego kursu może ze trzy godziny, gdzie Pan instruktor tłumacząc mi łuk przekręcał lusterka tak, abym widziała linie na placu! Ponadto, kurs trwał około pół roku, bo jazdy były raz na dwa tygodnie, a czasami rzadziej. Jazda po trasach egzaminacyjnych - może godzina i to tylko dlatego, bowiem jeździł z nami motocyklista, który był dzień przed egzaminem. Godziłam się na to bo byłam naiwna i sądziłam, że tak jest wszędzie. Bzdura! Mój błąd polegał na tym, iż skusiłam się atrakcyjną ceną, którą owa szkoła proponowała w 2006r. Tym sposobem wyrzuciłam pieniądze w błoto! Nauczyłam się jeździć na jazdach doszkalających za które słono zapłaciłam, ale było warto, bo zdałam za drugim razem. Tak więc, nie zawsze w takich wątkach odzywają się właściciele OSK. Ja w każdym razie ostrzegam przed tzw. TANIMI KURSAMI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.13, 13:23 Tomasz Gromek, który teraz jeździ w OSK MODEL jest najlepszy na świecie!!!!!!!! Miły, cierpliwy, spokojny w każdej sytuacji i opanowany, świetnie tłumaczy, większość zdaje za 1 razem! Taki instruktor to sama przyjemność. A o tym że po mieście można 50km /h to się wie już po teorii więc nie rozumiem skąd pretensja.... no chyba że się nie myśli samodzielnie... nie wnikam! TOMEK GROMEK JEST THE BEST Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remix Re: GEMID SUPER IP: 89.108.249.* 20.11.08, 14:21 Jezdzilam z wieloma pracownikami Gemidu i nie było mowy o jakiśm podrywaniu mnie, a to ze ktos powiedzial mi miłe słowo nie jest podrywem. Może Tobie nikt nic miłego nie powiedział i jesteś smutna , bo na to liczyłaś i jesteś na nich zła, a to nie jest klub tylko nauka jezdzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek [...] IP: 188.33.171.* 04.11.09, 16:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: GEMID SUPER IP: 78.133.158.* 02.12.09, 10:28 to czy podrywają czy nie podrywaja to akurat nie jest najistotniejsze, trzeba sobie umiec radzic z takimi typkami...Najistotniejsze jest to jak ucza i jaka jest oraganizacja w szkole i tu niestety musze powiedziec, ze organizacja jest bardzo marna, a wlasciwie w ogóle jej nie ma... Jazdy sa ciagle odwoływane i przekladane na inny termin w rezultacie kurs robie juz prawie 5 miesiecy bo jazdy raz na tydzien, nie wiem jak mozna sie nauczyc jezdic jezdzac godzine tygodniowo a czsem nawet co dwa tygodnie, kompletna porazka.. jedyny plus to fajny instruktor ale z tego co slyszlam wlasnie sie zwolnil bo tez nie mogl zniesc tej szkoy....zreszta na przestrzeni ostatnich paru miesiecy przwinelo sie bardzo duzo intruktorow przez ta szkole i nikt dlugo tam nie wytrzymal.. ja szczerze odradzam naukę w GEMIDZIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: GEMID SUPER IP: 188.33.208.* 08.12.09, 14:07 Ja jestem bardzo zadowolona ze szkoły jazdy GEMID, zapisałam się ze znajomym na kurs w pażdzierniku i skończyliśmy cały kurs w niecałe 2- miesiące. Jeżdziliśmy u dwóch różnych instruktorów, kolega skończył po 1,5 miesiąca a ja po 2 tygodniach póżniej. A tobie radziłabym tak jak to my zrobiliśmy rozpisac sie na pare jazd do przodu a nie psioczyc (moze ty sie nie nadajesz do jazdy wiec jestes taka rozgoryczona?). Jak wiadomo nie zawsze każdemu da się dogodzic. Tak czy ianczej jestesmy zadowoloni z tej szkoły i polecamy. Jest Tanio i solidnie w GEMIDZIE!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kursant Re: GEMID Nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.09, 16:14 Witam wszystkich, którzy mają zamiar rozpocząć kurs w gemidzie jak również tych co go ukończyli. Potwierdzam, informację, że organizacja jest kiepska, gorzej niż tragiczna, właściciel nie poważny, olewa swoich kurantów, prawdą również jest to, że czeka się długo na jazdy i że zmieniają się instruktorzy, ponieważ atmosfera w tej szkole jest nie miła. Wkłady prowadzone chaotycznie, a wiedza osoby, która wykłada jest nie kompletna. Naprawdę nie polecam, szkoda czasu i ciężko zarobionych pieniędzy. Facet nie potrafi uczyć, jest sknerą i ma gdzieś szeroko kursantów. Naprawdę nie zapisujcie się tam, ponieważ będziecie żałować. Nie dziwię się, że instruktor się zwolnił, jeśli właściciel nie zmieni podejścia do ludzi, niedługo tam się nikt nie zapisze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pewna Pani [...] IP: *.aster.pl 17.12.09, 11:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kursantka [...] IP: 78.133.158.* 17.12.09, 17:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo [...] IP: 78.133.158.* 18.12.09, 16:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx [...] IP: *.aster.pl 19.12.09, 10:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maria Szczepaniak Re: TAK GEMID polecam IP: *.chello.pl 04.01.10, 20:18 Panie Szymonie (Darku?), lub, jeśli się mylę, osobo o nicku "Pewna Pani" pragnę przypomnieć, że używanie i rozpowszechnianie imienia i nazwiska danej osoby, zwłaszcza w kontekście zarzutów jakie są przedstawione w poście jest prawnie zabronione. To, że nazwisko jest przekręcone nie zmienia postaci rzeczy, ponieważ, jak zresztą widać po postach nie sprawia trudu zidentyfikowanie osoby, o której Pan pisze. A zidentyfikowanie komputera, z którego post był pisany nie jest problemem dla osób tym się zajmujących.Proszę więc trochę się hamować. Rozumiem, że PR jest ważny, zwłaszcza marketing internetowy,oraz, że zależy Panu na dobrym imieniu szkoły. Są jednak inne sposoby PR-u niż obrażanie byłych pracowników i ujawnianie ich danych osobowych (nie ma tu znaczenia czy pracownik był dobry czy zły, to jest po prostu zabronione). W przeciwieństwie do Pana mam odwagę pisać pod własnym nazwiskiem. Pozdrawiam, i życzę nowych, lepszych pomysłów na PR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: *.sta.asta-net.com.pl 01.12.08, 20:10 Zdecydowanie Pik naciągacze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: *.acn.waw.pl 02.12.08, 18:03 linia jest ok.. Patryk dobrze uczy, Tomek rownież z innymi do czynienia nie maialam ale znajomi moi jezdzili również w lini i sa zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kursant Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: 176.100.194.* 01.03.12, 18:50 luzik mszana dolna marcin m!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! odpada kłamca!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.13, 00:00 witam, ten kursant jest chyba jedynym niezadowolonym z kursu w luziku, ja zdecydowanie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdfh Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.13, 21:25 widać że konkurencja obrzuca błotem tylko po co, wszędzie powtarza sie to samo IP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxxxx Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.08, 19:02 Ludzie, zapisujecie się do jakiejś szkoły na kurs, a później wypisujecie na forach, że źle uczą, skracają godziny, nie wydają pokwitowań za wpłaty, dopisują godziny itp. Litości!!! Chcecie zostać kierowcami a nie potraficie powiedzieć właścicielowi szkoły co wam się nie podoba i jakie macie oczekiwania? Troszkę asertywności by się przydało. Ręce mi opadają jak czytam takie teksty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: *.sta.asta-net.com.pl 09.12.08, 18:32 Pik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukani,szkolenia Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: 176.100.194.* 25.01.12, 12:39 luzik mszana dolna kompletna porazka szkolenia niezgodne z obowiazujacym programem szkolenia,instruktor pan Marcin .M [LUZIK],jest klamca poprostu nie polecam,mistrz w obiecankach,kombinowaniu i oszukiwaniu kursantow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kursant Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: 176.100.194.* 01.03.12, 19:02 zgadzam sie z ta opina bajkopisarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość oszukani Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: 176.100.194.* 06.05.12, 18:32 jak miło że ktoś się zebrał na odwage!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.13, 00:02 znów ta sama osoba obraża luzika, ten sam nr ip,zanim wydasz opinię sprawdź i sam się przekonaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janeK Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.13, 22:38 od razu widać że konkurencja wypisuje bzdury, ja robiłem prawko w luziku i jestem zadowolony, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrian89 Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.13, 21:46 ja robiłem prawko w luziku i jestem zadowolony, żadne ze słów z poprzedniego komentarza nie ma potwierdzenia w rzeczywistości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyszka Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: *.chello.pl 23.01.09, 20:44 przestrzegam przed szkoła w krakowie p.Nowakowskiej na os .Bohaterów Wrzesnia 26!!!!!!!!!!!!!!!!! nieuczciwa po zabraniu pełnej opłaty za godziny i załatwienie terminu egzaminu wraz z opłata tego egzaminu oczywiscie przestała odbierac telefon i robiła uniki przez pół roku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!uwaga nie wystawia rachunków!!!!! sprawa nadająca sie do oddania nadzorowi osk Odpowiedz Link Zgłoś
monixa17 Polecam Klakson w Krakowie!!! 23.08.09, 20:53 Polecam wszystkim ośrodek Klakson w Krakowie. Dogodne terminy jazd, świetni instruktorzy, możliwość wyboru instrukotora, a przede wszytskim można sie dużo nauczyć. Gorąco polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Limit pan Karcz Krakow IP: *.cable.ziggo.nl 15.05.09, 23:47 Osk - pan Karcz w Krakowie wlasciwie intruktor i chyba wlasciciel w jednej(nie mialam okazji sprawdzic innych). Robil sobie ze mnie szofera, niczego nie uczyl, jakies paranoje opowiadal np. oskarzal o psucie jakis czesci (!!!!), i ze "przeze mnie" musial jezdzic w godzinach zajec do mechanikow. Nic nie uczyl, natomiast o rodzinie jego wiem prawie wszystko. Szkoda gadac. Z daleka najlepiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez konta Re: 4-kółka w warszawie porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.09, 19:04 Ośrodek organizuje kursy na kat A ale nie ma instruktora a na kat B dwóch instruktorów właścicielka która pojęcia o niczym nie ma i jakiś cwaniak kierownikiem ośrodka się nazywa podobno wszyscy instruktorzy poodchodzili bo im nie wypłacali kasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: 4-kółka w warszawie porażka IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.07.09, 10:55 Nie polecam nikomu. Porazka pod kazdym wzgledem. Dostalam wczesniej zaswiadczenie o ukonczeniu kursu, w sumie tylko dlatego ze instruktor mial problemy rodzinne i godz ktore zostaly mi do wyjezdzenia przepadly. Nie wykonalismy wszystkich manewrow, min gorki, zadnego parkowania. Notoryczny brak czasu, srednio jazdy raz w tyg, zdazaly sie przerwy po dwa i trzy tyg. Telefonow ode mnie nie odbieraja, a najlepsze jest to ze od dwoch dni jest nawet wylaczony telefon do biura. Nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Wpisujcie OSK które według was są nieuczciwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 13:55 'Cztery kółka' z Warszawy, złodzieje, którzy biorą pieniądze za kurs, a w międzyczasie likwidują szkołę! Oszuści, poza tym mają kursantów za idiotów. Oby spotkała ich sprawiedliwość!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poinformowany Enigma Praga PD. IP: 94.254.182.* 19.07.09, 23:05 W szkole "starostwo" przeprowadziło kontrole. Stwierdzono naruszenia przepisów co do zasad szkolenia. Szkole grozi zamknięcie o czym właściciele się nie chwali. Trwa postępowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolus Re: Enigma Praga PD. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.11, 09:11 Nie wiem kto ma takie informacje" że szkole grozi zamknięcie" i "właściciel się nie chwali" Nie ma czym bo ENIGMA to dobra szkoła i jak widać nie zamknęli jej. Następnym razem proszę sprawdzić informacje dokładnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Drogowskaz Warszawa UWAGA!!! IP: 94.254.182.* 19.07.09, 23:38 Właściciel tej szkółki nie może zdać egzaminów państwowych. Ostatnio w Radomiu znów uwalił, biedaczek nie ma odpowiedniej wiedzy. Mimo że szkoli na kategorie B. Wcześniej szkolił w Croswordzie, ale podarł się o kasę. NIE POLECAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Drogowskaz Warszawa UWAGA!!! IP: 188.33.99.* 20.07.09, 18:15 Potwierdzam.Facet był w Radomiu 30,05 i zdawał egzamin...Z tego co wiem nie zdał. Odpowiedz Link Zgłoś
belcia26 Re: Drogowskaz Warszawa UWAGA!!! 23.08.09, 20:58 pytanie co wg.was znaczy nierzetelna szkoła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: Drogowskaz Warszawa UWAGA!!! IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.09, 12:24 Gościu, a skąd znasz wyniki egzaminu? A czy posiadając wiedzę, że ktoś szkoli bez uprawnień zgłosiłeś to do prokuratury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julia Re: Drogowskaz Warszawa UWAGA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.11, 18:12 Zdecydowanie nie polecam OSK Drogowskaz. Instruktorzy słabo zaangażowani w prowadzenie jazd. Gdy się o coś pytałam to potrafili powiedzieć, że zachowuje się jak dziecko zadając takie pytania lub mówili, że to już powinnam wiedzieć, a chyba po to są te kursy, żeby właśnie się wszystkiego nauczyć. Jazdy na ogół zaczynały się z kilkominutowym opóźnieniem oraz kończyły zawsze trochę przed czasem, ten stracony czas razem wzięty w sytuacji gdy ma się tylko 30 godzin do wyjeżdżenia okazuje się być bardzo cenny. Po 30 godzinach w tej szkole jestem absolutnie nieprzygotowana do egzaminu, jednak jazdy doszkalające zdecydowanie decyduję się już wziąć w innej szkole. Na ostatniej jeździe instruktor (Robert) cały czas czytał gazetę, od czasu do czasu dawał mi jedynie jakąś uwagę, więc go poprosiłam żeby przestał czytać. Chyba pan Robert źle postrzega obowiązki w swojej pracy, bo uznał to za jakąś wielką obelgę, zaczął się czepiać każdego szczegółu mojej jazdy oraz robić mi wykład moralny, że nie jestem pępkiem świat (chociaż wydaje mi się, że podczas jazdy powinnam być, a raczej moja jazda, w centrum jego zainteresowania) i że będzie mi ciężko w życiu, jestem bezczelna i w ogóle jakim prawem mówię mu co ma robić?!? takim prawem, że to są lekcje za które płacę by się nauczyć prowadzić samochód, a nie żeby instruktor mógł sobie poczytać gazetę lub posłuchać radia. Zdecydowanie odradzam wszystkim ten ośrodek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Drogowskaz Warszawa UWAGA!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.12, 22:02 zgadzam sie w stu procętach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRZYSZTOF Re: Drogowskaz Warszawa UWAGA!!! IP: *.subscribers.sferia.net 04.05.12, 18:04 nigdy nie byłem w Radomiu jesteś dla mnie śmieszny . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRZYSZTOF Re: Drogowskaz Warszawa UWAGA!!! IP: *.subscribers.sferia.net 04.05.12, 18:19 W odpowiedzi co do jakiejkolwiek awantury o pieniądze to skąd ty możesz o czymś takim wiedzieć chyba że jesteś właścicielem croswordu. Nigdy nie było awantury o pieniądze. W Radomiu nie zdawałem żadnego egzaminu. pozdrawiam i pa pa kto mnie zna wie kto to pisał kisssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dajcie sobie trochę luzu Odpowiedz Link Zgłoś