Dodaj do ulubionych

Ilu macie instruktorów??

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 23:34
Bo tak sie składa ze ja 2 no w sumie 3...nie wiem czy tak wszedzie jest czy
tylko u mnie.Z pierwszym miałam pierwsza jazde i był troche dziwny,zakładała
noge na fotel pisał smsy i palił w samochodzie!! Był niekulturalny!Mowił mi
wskazowki ale tak od niechcenia.Drugi instruktor okazał sie najlepszy.Miły
ciagle mi tłumaczył co i jak,interesował sie moja jazdą.No i trzeci w sumie
mialam z nim raz jazde i jest ok.Ale ja sie w tym gubie kazdy mowi mi cos
innego:np jeden kaze mi zmieniac biegi na rondzie a drugi zabrani itp.Wy tez
tak macie??Czy przydzeilili wam tylko 1 instruktora? U mnie jest tak ze po
jezdzie idzie sie do biura i podaja juz wyznaczone terminy jazdy.
Obserwuj wątek
    • Gość: iwona Re: Ilu macie instruktorów?? IP: *.centertel.pl 15.07.07, 23:43
      ja miałam 3, z tego 2 ok, ale bez rewelacji i 1 w Łomży przed egzaminem -
      rewelacyjny - przez 3 godziny dał mi więcej wskazówek niż przez cały kurs w W-
      wie + doszkalanie. Generalnie W-Wka wyciąga pieniądze i tutaj płaci się za
      bylejakość, jest zbyt wielu kursantów, a instruktorów dobrych niestety nie. Ale
      co się dziwić tutaj godzina doszkalania kosztuje 40 zł i muszą pracować, dla
      porównania godzina postoju taxi też 40 zł - czyli jak jeździ na nami i pracuje
      ma tyle co taksówkarz na czekający na klienta.
    • patrycja.ros Re: Ilu macie instruktorów?? 16.07.07, 07:58
      Gość portalu: kursantka napisał(a):

> Bo tak sie składa ze ja 2 no w sumie 3...

He he - ja jakoś tez w tej magicznej Trójce się mieszczę.Jeden instruktor-
      trzeba była sie nauczyć jeździć:)))potem w mieście , w którym miałam egzamin
      jazdy doszkalające, a ponieważ się przeniosłam do innego miasta na egzamin to
      kolejny instruktor na jazdy doszkalające.Można by rzec każdy z innym podejściem
      ale na zasadzie " ooooooo tak zostałaś nauczona? ok a można jeszcze tak - próbuj
      i zobacz !!!"
      • anetapp11 Re: Ilu macie instruktorów?? 16.07.07, 14:28
        heh ja w zasadzie miałam 7. W ośrodku gdzie rbiłam kurs miałam 4 różnych, potem
        po pierwszym niezdanym egzaminie poszłam do innego ośrodka gdzie miałam
        kolejnych 2 instruktorów, no i po drugim egzaminie jeszcze jeden instruktor.
        Trzeciego egzaminu nie zdałam- nie wiem czy ilośc instruktorów miała na to duży
        wpływ:)- i teraz już ponad pół roku nie miałam kontaktu z egzaminami,
        odpuściłam sobie i nie wiem czy jeszcze próbować:/
        • svenka_se Re: Ilu macie instruktorów?? 16.07.07, 14:37
          Hehe, to ja przy Was bardzo cieńko wypadam:).Mam tylko jednego instruktora,z
          ktorego jestem cholernie zadowolona i nie chce Go zmieniac:).

Powiedzcie mi tylko gdzie powinnam sie udac po jazdy doszkalajace u tego samego
          instruktora, powinnam w osrodku zapłacic czy u Niego?
          Moze jest to głupie pytanie, ale nie wiem naprawde;)
          • ewosia Re: Ilu macie instruktorów?? 16.07.07, 16:35
            Co ty svenka, z papieżem jeździsz (Jego, Go)?. zapytaj, jak się będziesz
            zapisywać na dodatkowe, czy kwotę jemu do ręki czy w ośrodku zapłacić i już.
            • svenka_se Re: Ilu macie instruktorów?? 16.07.07, 20:50
              A Ty co masz w sobie tyle jadu? Pytałam sie,ale odpowiedz juz znam.

Faktycznie to forum robi sie bezusyteczne wlasnie z powodu takich osob jak Ty
              ewosia.

Pozdr.
              • ewosia Re: Ilu macie instruktorów?? 17.07.07, 10:43
                svenka_se napisała:

> A Ty co masz w sobie tyle jadu? Pytałam sie,ale odpowiedz juz znam.
                >
                > Faktycznie to forum robi sie bezusyteczne wlasnie z powodu takich osob jak Ty
                > ewosia.
                >
                > Pozdr.

Svenka, nie napinaj się. pytałaś jak zapłacić instruktorowi, to
                odpowiedziałam, a Ty atakujesz, że forum się robi bezużyteczne przez takie
                osoby jak ja, bądź sprawiedliwa, przecież dostałaś odpowiedź.
                ok, byłam złośliwa, przepraszam. ale nie mogę się opamiętać jak ktoś używa
                wielkiej litery przy trzeciej osobie, która nie jest świątobliwością lub
                wspominanym zmarłym. jakaś taka pensjonarska maniera a przecież to błąd
                ortograficzny jest.
                • svenka_se Re: Ilu macie instruktorów?? 17.07.07, 11:13
                  Odpowiedziałas w złosliwy sposob jak sama napisałas. Nie jest to miłe.

A wielkiej litery przy trzeciej osobie uzywac bede, w ten sposob okazujac
                  szacunek drugiej osobie.Nie obchodzi mnie, naprawde,jakie masz zdanie na ten
                  temat.Masz prawo do niego,ale ja pozostane przy swojej WIELKIEJ literze e
                  trzeciej osobie.

"jakaś taka pensjonarska maniera a przecież to błąd ortograficzny jest. "
                  Twoja złosliwosc jest w kazdym zdaniu, w kazdym wypowiedzianym słowie. To jest
                  forum, a nie lekcja jezyka polskiego.Jakos nie uwazam duzej litery za bład.
                  Kochanie take it easy.
                  • ewosia Re: Ilu macie instruktorów?? 17.07.07, 11:58
                    Nie napinaj się svenka. To nie moje zdanie. To opinia Rady Języka Polskiego. I
                    nie ma czegoś takiego jak "duża litera", jest "wielka" - to także Rada Języka
                    Polskiego.
                    Powodzenia na egzaminie! I szerokiej drogi zaraz po.

• svenka_se Re: Ilu macie instruktorów?? 17.07.07, 12:02
                      Ewosia,wez sobie odpusc. Nie ja sie napinam lecz Ty.Nie wiem, moze nie
                      zauwazyłas, ale to jst forum: PRAWO JAZDY.Jesli Twoim hobby jest pouczanie
                      innych i poprawienie ich, to moze powinnas sie przeniesc na forum LICEUM.:))))

Powodzenia.

P.s Pozbadz sie tych złosliwosci:)
                • bujaka_jamajka Re: Ilu macie instruktorów?? 17.07.07, 16:06
                  Ja tam w Twojej wypowiedzi nie znalazłam niczego złośliwego:) A może już tak
                  przesiąknęłam złośliwością, że nie odrózniam jej od normalnej wypowiedzi?:):):)
            • Gość: kursantka Re: Ilu macie instruktorów?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 21:18
              Ja osobiscie wolałabym miec jednego instruktora,wybrałabym pana nr 2 :-))
    • Gość: gość Re: Ilu macie instruktorów?? IP: *.aster.pl 16.07.07, 19:11
      Większa liczba instruktorów ma swoje zalety- każdy zwraca uwagę na inne rzeczy
      i dzięki temu więcej jesteście wstanie się nauczyć. Jeden np. będzie zwracał
      uwagę na skręcanie, drugi na używanie kierunkowskazów a trzeci na ułożenie rąk
      na kierownicy.
      • anetapp11 Re: Ilu macie instruktorów?? 16.07.07, 20:20
        Tylko jak każdy instruktor po kolei w inny sposób tłumaczy ci jak powinnaś
        zrobić rękaw czy zaparkować to już nie wiesz kogo słuchać i kto ma rację;)
    • malutki_kwiatusek Re: Ilu macie instruktorów?? 17.07.07, 07:31
      ja mialam pierwszego glupka i jezdzilam z nim 10h - co chwile sie na mnie darl,
      a wiecie jakie trudne są początki :( Później, jak go zmienilam miałam z innym i
      miałam z nim 20h - byl super bo mi wszystko ladnie tlumaczyl! Pozniej dwie
      godziny z innym, nastepnie 12h z tym drugim, pozniej 4h z czwartym instruktorem
      no i nastepnie 6h z tym trzecim i 2 h przed egzaminem z drugim ;) Zagmatwane
      co??? :D
    • bujaka_jamajka Re: Ilu macie instruktorów?? 17.07.07, 16:02
      Ja w sumie jeździłam z 7 instruktorami. Nie wiem czy to dobrze, czy źle, gdyż
      każdy wyznawał inną teorię na temat rond, łuku itd.. Po kilkunastu godzinach
      mój mózg był już tak zorany, że miałam problemy z najprostszymi rzeczami i
      przede wszystkim z samodzielnym podejmowaniem decyzji, ponieważ nie wiedziałam
      jak dany instruktor zareaguje na to co zrobię:)) No ale na szczęście zdałam za
      pierwszym razem, może dlatego, że częste zmiany instruktorów spowodowały to iż
      nie stresowalam się jak siedział obok mnie ktoś obcy? Kto wie:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka