Gość: eva IP: 80.72.40.* 02.05.08, 13:40 Witajcie, czy możecie podzielić się ze mną jak radzicie sobie w korkach (te ciągłe ruszanie i hamowanie jest bardzo męczace)jaką technikę jazdy preferujecie, bardzo proszę o kilka rad... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mika Re: Jazda w korku IP: 217.98.251.* 02.05.08, 16:30 ja sobie w korkach nawet nieźle radze ale nie idealnie heh ;p fakt jest to czasami bardzo męczące.. ruszam i hamuje i tak przez jakiś czas..;/ blee nie cierpię korków..ale jak miałam jeszcze kurs to mój instruktor się zawsze śmiał że w końcu porządnie nauczę się ruszać ;d nie wiem czy w korkach jest jakaś taka konkretna technika jazdy, na pewno jak jedziesz za jakimś autkiem to trzymaj pewną odległość tak jest bezpieczniej...za dużo to się tu nie da napisać.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zofi Re: Jazda w korku IP: *.lanet.net.pl 02.05.08, 18:30 w korku poruszam sie na jedynce no i nie wrzucam na luz, bo nie chce zmieniac techniki jazdy do ktorej sie przyzwyczailam, bo potem zaczne odruchowo ruszac a majac na luzie zgasnie mi auto, wiec trzymam ciagle noge na sprzegle:/ - chociaz przyznam, ze bywa to meczace dla stopy, pomysle w przyszlosci nad tym, czy majac perspektywe 30min w korku nie lepiej wrzucac co jakis czas na luz w korakach tez rozmawiam przez tel(zestaw glosnomowiacy) lub jem, lub obserwuje facetow :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: Jazda w korku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.08, 13:33 Samochód nie zgaśnie Ci, kiedy nie jest na biegu, a na luzie, choćbyś i próbowała wtedy ruszać :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tk Re: Jazda w korku IP: *.tktelekom.pl 04.05.08, 16:44 ja mam auto z automatem więc jazda w korku ogranicza się u mnie do puszczania hamulca i jego naciskania, no chyba że nagle coś sie ruszy to noga mi zawędruje na gaz. Ogólnie w korku najbardziej przeszkadzają mi kierowcy który myśląc że trąbiąc coś uzyskają lub wciskający się z pasa na pas. Odpowiedz Link Zgłoś