Dodaj do ulubionych

OSK Arkadiusz Piekary Śl.

IP: *.domainunused.net 19.10.08, 18:55
Jeśli ktoś chodził do tego OSK to proszę o jakieś informacje i
opinie. dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: siwy Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.08, 07:59
      Hm...
      Uczuca mieszane. W zależnoci do kogo trafisz na jazdy.Mój kolega chodzil do
      innej szkoy, ale w Bytomiu to jak sobie porównywaliśmy, to on 2 razy więcej robi
      manewrów na drodze, częściej jeździ po Bytomiu. Ja dużo spędzam czasu na
      ichniejszym placu przy M-1. Tam instruktorzy idą sobie pogadać, a my tracimy
      niepotrzebnie czas na manewr cakowicie opoanowany.
      • Gość: sisi Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.streamnet.pl 20.10.08, 18:58
        Potwierdzam. Jestem z Piekar Śląskich i wykupiłam kurs w jednej ze
        szkół w Centrum Bytomia. Nie napiszę w jakiej , bo odrazu rzucicie
        się , że to reklama. Każdą godzinę jazdy zaczynałam w centrum
        Bytomia i tam też kończyłam. Wolałam z Brzezin dojeżdżać autobusem
        do Bytomia, ale za to miała wszystkie jazdy tam gdzie najczęściej
        jeżdżą egzaminatorzy. W piątek zdałam ZA PIERWSZYM razem. Fakt
        miałam duże umięjętności, ale też fakt, że trafił mi się życzliwy i
        przyjazny egzaminator. 3 razy wygasiłam auto(noga mi dygała). Dwa
        razy nie włączyłam kierunkowskazu. Egzaminator to mi wytknął, ale
        powiedział, że było by bardzo niesparawiedlwe jakby mnie oblał, bo w
        najtrudniejszych momentach zachowałam się tak jak należy. A
        jeździłam drogami, które znałam na pamięć.
        Aha, na placu manewrowym w szkółce w której jeździłam, spędziłam
        raptem może 2,5 godziny. Reszta to była jazda po mieście i dużo
        manewrów(parkowania, zawracania) w różnych miejscach.
        Zuzanna
        • Gość: M. Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.domainunused.net 21.10.08, 20:39
          sisi jakbyś mogła to napisz mi jaki to osk w e-mailu martina7@o2.pl
          • Gość: paweł Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.241.foxnet.com.pl 28.01.09, 14:19
            Nie polecam, ze względu na brak odpowiedniej organizacji. Brak szacunku dla
            czasu kursantów.
            • Gość: ziuta_29 Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.04.09, 11:40
              hmm ile ludzi tyle opinii wiadomo! jak dla mnie to bardzo dobry
              Ośrodek. Robiłam kurs w Bytomiu i jestem bardzo zadowolona z
              organizacji. Wszystko było OK:) teoria 2 razy w tygodniu potem
              jazdy.Byłam dyspozycyjna więc nie było problemu z ustaleniem godzin
              jazd.Jeździłam z dwoma instruktorami po paru godz. wybrałam TEGO
              JEDNEGO. To on nauczył mnie wszystkich manewrów dzięki niemu
              poznałam trasy egzaminacyjne. Miałam problem ze skrzyżowaniem na
              Stroszku jeździł ze mna tam tak długo aż wkońcu się przełamałam i
              przestało być ono dla mnie takie straszne. Mój instruktor był
              cierpliwy zawsze tryskał humorem zwracał uwagę na błędy ale co
              najwazniejsze potrafił pochwalić. W Bytomiu jest duża konkurencja i
              nie wiadomo jaki Osrodek wybrać ja nie żałuje że wybrałam właśnie
              ten ZAWSZE BĘDĘ MIŁO WSPOMINAĆ ŚMIGANIE "L"
      • Gość: sieklik Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.acn.waw.pl 06.04.09, 13:45
        Witam. Czy możesz opisać ten OSK na www.lewojazdy.pl Bardzo zależy nam na takich
        opiniach. Pozdrawiam
        • Gość: Seba220 Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.10, 13:46
          co tu dużo mówić osk najlepszy na śląsku!!! Zdawałem tam wiec sam wiem jak jest
          a jest super!!! Naprawde warto pod każdym względem polecam pozdro :-))
          • Gość: kursant Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.net.stream.pl 28.01.10, 18:31
            Osrodek się sypie, totalny bajzek. "L-ki" stoją bezrobotne na
            placu manewrowym.
            Taki jest Arkadiusz .
            Kto mógł napisać poprzedni post. Tylko własciciel, który za wszelką
            cenę chce uratować osrodek.
            ja tam wtopiłem kasę i nic mnie nie nauczono.
            Krzysiek
      • d1980 Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. 19.07.12, 19:02
        Szkoła godna polecenia i jak najbardziej na plus .
    • Gość: gość Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.09, 13:21
      polecam ;-) zdałam za 1 razem
      • Gość: mis Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 18:19
        Właśnie sie zapisałam, a czy mógłby mi ktoś powiedzieć, z jakich
        książek i testów tam korzystają???, bo chciałabym kupić.
        • Gość: Ewelina Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.piekary.net 10.02.10, 21:13
          no chyba Ci powinni te książki zapewnić, to dziś podstawa - w każdej szkole
          jazdy dostajesz materiały.
          Pozdrawiam, ale tam teraz jest afera lepiej nie ryzykuj bo możesz być na policję
          wzywana a to bardzo nieprzyjemne, wiem coś o tym bo robiłam prawko u krawca
          dlatego przestrzegam, dużo stresu, a policjanci zastraszają.
    • Gość: MIMI Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.interpc.pl 01.07.09, 21:06
      Szkoła z prawdziwego zdażenia, uper ucza i sa duże szase na szybkie zdanie :)
    • Gość: spiddi Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.09, 15:07
      ja też na +, zdałem za 1 razem, miałem swietnego instruktora
      p.Andrzeja! goraco polecam
      • Gość: kasia Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.piekary.net 07.10.09, 16:03
        tO podobnie jak ja tez zawdzieczam Andzrejowi ale takrze p.Piotrkowi
        D;))
        • Gość: wera Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.galileusz.3s.pl 10.12.09, 17:40
          Jesli o mnie chodzi to rowniez jestem bardzo zadowolona a szczegolnie z
          instruktora p.Andrzeja;) Ale co mnie wkurzylo w tej szkole to to ze za odwolanie
          jazdy musze zaplacic 40zl!!! To jest jakis skandal!!! jeszcze tego nie
          wyjasnilam moze ktos z Was wie cos na ten temat?? Bo mnie nikt o tym nie
          poinformowal...!
          • Gość: Greg Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.microchip.net.pl 30.12.09, 12:53
            Co do odwolania jazd - placi sie nie za odwolanie tylko za rezygnacje z jazd na
            dobe przed ich odbyciem, tzn. jesli sie nie zglosisz na jazdy lub odwolasz je
            mniej niz 24h przed jazdami to za kazda nie wykorzystana godzine placisz 20zl.
            Ja o tym wiedzialem, moi znajomi tez, wiec nie wiem w czym problem....
          • Gość: kokieta Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.piekary.net 23.09.11, 09:33
            Tak niestety tak jest zaspisz na jaZdy bynajmniej 30 minut to kara 40 zloty....ja tak mialam przed domem ale najdziwniejsze jest to ze nawet instruktorka nie raczyla zadzwonic w dzwonek przy drzwiach, Instruktora polecam Pana : Jarosława D. bardzo sympatyczny mily Pan =)
    • Gość: Krzysiek Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.net.stream.pl 31.01.10, 13:40
      22.1.2010 Przestępstwa w szkole jazdy
      Kategorie: » ośrodki szkolenia kierowców » korupcja

Ponad 1000 przestępstw zarzuciła śląska policja właścicielowi szkoły
      jazdy i pracującym u niego instruktorom. O wypisywanie fałszywych
      zaświadczeń oskarżona została też zaprzyjaźniona ze szkołą lekarka.
      Śledczy ustalili, że 34-letni mieszkaniec Piekar Śląskich,
      właściciel dwóch szkół jazdy (w Piekarach i Bytomiu), chętnych na
      kurs przyjmował już w czasie jego trwania. Za kierownicą sadzał ich,
      zanim nauczyli się teorii. Zaprzyjaźniona z mężczyzną lekarka
      wypisywała kursantom zaświadczenia lekarskie ze wstecznymi datami. W
      tym samym czasie zatrudnieni w szkole jazdy instruktorzy pomagali im
      w zdobyciu dokumentów o odbyciu szkolenia teoretycznego. Wszyscy
      pomocnicy oszusta za lewe dokumenty dostawali pieniądze. Akt
      oskarżenia przeciwko właścicielowi szkoły nauki jazdy i nieuczciwej
      lekarce trafił do sądu - doniosła “Gazeta pl”.

• Gość: xxx Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: 94.254.139.* 01.02.10, 12:38
        hehe :)

jak dla mnie to typowa zagrywka konkurencji :)

jakiś czas temu też była afera z jakąś największą szkołą w
        Piekarach, właściciela wsadzili chyba więc teraz się mści i szuka
        haków. Oj fajnie się dzieje w Piekarach :) teraz to pewnie żadna
        szkółka tam nie powstanie - zniszczą wszystkich z zemsty :)

• Gość: Gość Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.sileman.net.pl 01.02.10, 13:07
          Witam
          Niema żadnych przestępstw, wszystkie Ośrodki działają na tych samych zasadach z
          myślą o Kursancie. Problem wyolbrzymiony przez Dziennikarzy.
          • Gość: Krzysiek Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.net.stream.pl 01.02.10, 17:22
            To dlaczego nie mam jazd?.
            Dlaczego nie moge się umówić na egzamin wewnętrzny?.
            Ile można słuchać: Prosze poczekać, jest zima...trudne warunki...za
            kilka dni do pana sie odezwiemy!!!!
            Dlaczego kilku instruktorów z Arkadiusza ewakuowało się do innych
            osrodków. Mój "prowadzący" powiedział: Krzychu ja tam już nie
            pracuję, reszty dowiesz sie później albo z prasy.

Gość portalu: Gość napisał(a):

> Witam
            > Niema żadnych przestępstw, wszystkie Ośrodki działają na tych
            samych zasadach z
            > myślą o Kursancie. Problem wyolbrzymiony przez Dziennikarzy.
            Więc gościu jak myślisz o Kursantach, zadzwoń do mnie i umów się
            na jazdy. Dlaczego moja koleżanka, mimo ukończenia kursu i zdania
            egz. wewn. nie dostała Świadectwa, by się zapisać w wordzie.
            Odpowiedz : od 22.01 nie możecie wypisywać Świadect .
            • Gość: stop trollom Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.compnet.com.pl 02.02.10, 11:48
              Bzdura
              W Arkadiuszu na bieżąco wystawiane są zaświadczenia o ukończeniu kursu.
              Nie wystawia się natomiast "od ręki" zaświadczeń o odbyciu jazd dodatkowych (po
              każdorazowym 3 krotnym oblaniu egzaminu). Trzeba odbyc 5 godzin jazd i na 6
              konczy się to egzaminem wewn. Zgodnie z ustawą. Nie wszystkie osrodki tak
              postepują i pewnie stąd ten bezpodstawny zarzut.
              A co do artykułu w prasie, znaczna część to bzdury z palca wyssane,
              niepotwierdzone, nie mające miejsca akurat w Arkadiuszu. Podobnie funkcjonowała
              wtedy większość ośrodków, niektóre do teraz...Artykuł nierzetelny,
              niezweryfikowane informacje.
              NIe napisano również, że ten OSK cieszy się bardzo dużym uznaniem u kursantów,
              na jazdy uzupełniające przychodzi masa ludzi z innych ośrodków, oczy im się
              otwierają i bardzo sobie chwalą. Zdawalność bardzo wysoka.
              NIe napisano też, że od jakiegoś czasu WSZYSTKO zapięte jest na ostatni guzik,
              OSK działa bez zarzutu i uchybień, chyba jako jedyny w okolicy.
              Nie wiem kto takie bzdury wypisuje, konkurencja czy sfrustrowani własnymi
              niepowodzeniami nieudacznicy...
            • kursantka_28 Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. 02.02.10, 19:53
              Koledze Krzyśkowi chyba się Ośrodki pomyliły ja odebrała
              zaświadczenie wczoraj bez problemów zostało wystawione :) z jazdami
              nigdy nie miałam problemów zawsze umówione tak jak chciałam i z kim
              chciałam. Trudno stwierdzić co niektórzy tu na tym forum chcą
              udowodnić . Kazdy kto robił kurs w tym Ośrodku wie jak jest. A ten
              co pisze takie brednie powinien się dwa razy zastanowić zanim póści
              taką fame. Żal mi takich ludzi którzy myślą że takimi oszczerstwami
              coś wskurają. Wiele moich koleżanek robiło w innych Ośrodkach kurs i
              co ??! na jazdy uzupełniajace chodziły do Arkadiusza bo wszystko
              inaczej wygladało niz na innych kursach . Klient płaci klient
              wymaga , tam zawsze wszystko robia w miarę możliwości tak żeby
              klient wyszedł zadowolony . Wszystko podane na tacy karta na
              jazdy,wydrukowane zestawenie godzin zawsze miła obsługa POLECAM!!!
            • Gość: xxx Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: 109.243.54.* 02.02.10, 20:06
              moim zdaniem nie mogą wypisywać zaświadczeń ponieważ pewnie mają
              najzwyczajną w świecie kontrolę; jak każdy ośrodek raz na jakiś
              czas. W czasie kontroli książka ewidencji osób szkolonych jest
              zabierama przez urząd miejski i nie ma możliwości wystawienia
              zaświadczenia.

Ta niby afera z tym osk pokazuje tylko jak niedopracowana jest
              ustawa o szkołach jazdy.

Moim zdaniem najgorsza w Bytomiu jest XXL - oceniam w roli
              obserwatora tzn po tym czym jeżdzą: same stare Punta.
              • Gość: xyz Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.compnet.com.pl 02.02.10, 21:24
                Ludzie, co wy z tymi zaswiadczeniami? Na bieżąco są wydawane.
                A kontrola już daaawno się skończyła.
              • Gość: Lamborghini Kiepskiej baletnicy IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.10, 15:10
                > Moim zdaniem najgorsza w Bytomiu jest XXL - oceniam w roli
                > obserwatora tzn po tym czym jeżdzą: same stare Punta.

Kiepskiej baletnicy przeszkadza i rąbek spódnicy.
                Chciałbyś/chciałabyś Lamborghini Gallardo na kursie jeździć?
            • Gość: kursantka Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.piekary.net 05.02.10, 15:37
              Pisze do ciebie bo jak czytam te brednie ktore wypisujesz na
              internecie to dostaje białej goraczki.Nie jestem w zaden sposob
              zwiazana z ta szkoła ale to co wypisujesz nie jest bezkarne pamietaj
              ze to ze siedzisz po tej drugiej stronie nie upowaznia cie do
              pisania tych bredni!! Gdybys byl kursantem tak jak ja (i nie tylko
              ja) to bys wiedzial ze dokumenty i jazdy mozna zalatwic tam w jeden
              dzien!!Wiec albo jestes nieudacznikiem albo konkurencja.I mysle ze
              pan Arkadiusz powinien stanąć na glowie zeby dowiedziec sie kim
              jestes. MILEGO DNIA
              • Gość: :) :) :) Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.interpc.pl 27.12.10, 19:02
                wkrótce kolejny egzamin, kurs robiłam w osk Arkadiusz, juz kilka razy oblałam... :( zobaczymy co będzie, a szkoła ogólnie oki, polecam mądrze wybierać instruktora bo od niego dużo zależy... 3majcie kciuki :*
          • Gość: p Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.piekary.net 12.03.10, 15:34
            Tak tak tak ! zgadzam sie w 100 %. Robiłam prawko w Arkadiuszu i jestem
            mega zadowolona. Instruktora mialam naprawdę świetnego, prawko zdałam
            za 1 razem. Policja nie ma co robic chyba, nawet jesli Arkadiusz
            wypisywał wczesniej zaswiadczenia o ukonczonych jazdach to tylko dla
            dobra kursantow. ZRESZTA w 90 % szkól jazdy mozna wczesniej uzyskac
            zaswiadczenie.
    • Gość: Agusia Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.10, 21:06
      Ja gorąco polecam!!Robiłam prawo jazdy w okresie zeszłorocznych wakacji-kurs
      zaczęłam w czerwcu i na początku września zdałam egzamin za 1 razem:D Byłam na
      tyle dyspozycyjna, że mogłam odbyć jazdy właściwie codziennie,przed samym
      egzaminem dokupiłam kilka godzin jazd i udało się:)Oczywiście nie byłoby to
      możliwe gdyby nie Pan Janusz:D Do dzisiaj mile go wspominam-człowiek
      zaangażowany w swoje obowiązki,zawsze miły i spokojnie wszystko tłumaczył:)Wręcz
      eLkowy guru:D Nie wiem co myśleć po tej aferze,ale mimo wszystko bardzo dobrze
      wspominam kuts i nie żałuje wydanych pieniędzy właśnie w tej szkole. Sama
      postanowiłam skorzystać po pozytywnych rekomendacjach innych osób.
    • Gość: Aldonka Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: 85.11.69.* 05.02.10, 08:42
      OSK Arkadiusz polecam wszystkim, którzy chcą zdobyć prawo
      jazdy.Wszystko odbywa się tam normalnie, nie rozumiem ludzi którzy
      wypisują takie bzdury.Wszyscy są grzeczni i nastawieni na
      kursanta.Mile wspominam instruktora Grzegorza, który mnie nauczył
      wielu manewrów, jego prawdziwe zaangażowanie i kompetencje.Zdałam za
      pierwszym razem i jestem uznawana za dobrego kierowcę.
      • Gość: D Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.multimo.pl 07.02.10, 11:04
        Kończyłam kurs w Arkadiuszu w Bytomiu i jestem raczej zadowolona, przede
        wszystkim z instruktora, p. Janusza. Bardzo cierpliwy i zaangażowany. Miałam
        pewne trudności z nauką, antytalent i brak predyspozycji do prowadzenia, ale
        daliśmy radę:)zdałam za drugim razem co jak na moje możliwości uważam za ogromny
        sukces.
    • Gość: Wdzięczna Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.sileman.net.pl 05.02.10, 22:57
      Czytam wszystkie wypowiedzi i z zarzutami postawionymi na forum wobec ośrodka
      Arkadiusz nie mogę się absolutnie zgodzić! Nie znam doniesień prasowych ale wiem
      dokładnie jak wygląda szkolenie w ośrodku. Burzy się we mnie gdy czytam niektóre
      historyjki. Szkołę poleciła mi znajoma, a teraz ja sama polecam innym i z pełnym
      przekonaniem mogę powiedzieć,że to był najlepszy wybór! Nigdy nie zapomnę
      instruktora któremu zawdzięczam zdanie egzaminu i to za pierwszym razem, pana
      Janusza. Od początku do końca zaangażowany w pracę.Cierpliwy do granic
      możliwości. Pełen profesjonalizm. Czułam się traktowana indywidualnie, a nie jak
      kolejna osoba którą trzeba czegoś nauczyć i z której można ściągnąć kasę. Super
      by był gdyby we wszystkich ośrodkach pracowali tacy ludzie jak w Arkadiuszu. Nie
      znam lepszej szkoły.:)
    • Gość: Zmotoryzowany Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.sileman.net.pl 05.02.10, 23:16
      Dość nie dawno korzystałem i miałem przyjemność zapoznania się ze szkołą
      Arkadiusz. Może nie uczęszczałem na cały kursu ale wykupiłem jazdy dodatkowe
      przed egzaminem. Egzamin za parę chwil a ja poczułem potrzebę doszlifowania
      swoich umiejętności. Za porada mojej dziewczyny poszedłem do siedziby Arkadiusz
      w Bytomiu. Nie miałem zbyt dużo czasu przed egzaminem ale jak się okazało to nie
      stanowiło problemu. Tak prawdę powiedziawszy jedyny problem to moje wymagania co
      do godzin, które muszę powiedzieć wszyscy spełnili z uśmiechem na twarzy. Ani
      przez chwile nie czułem się zbywany (jak to czasami miało moje miejsce w innej
      szkole w której robiłem kurs). Nie zgadzam się co do zarzutów do personelu
      szkoły. Jestem pełen podziwu dla instruktorów za cierpliwość (wykorzeniania ze
      mnie złych nawyków które wciągnąłem jak gąbka podczas kursu). Wychodzą na
      przeciw kursantom. Wdzięczny jestem bardzo p. Januszowi. Mam wrażenie że nerwy
      zostawia gdzieś indziej albo w ogóle nie zna takiego słowa. Za to jego
      cierpliwość do powtarzania nawet 100 razy tego samego jest nie do opisania. Co
      do zarzutów jakie przeczytałem wcześniej to tak jak już ktoś się wypowiadał.
      Konkurenci lepiej schowajcie głowy w piach i chylcie czoła bo macie ciężki
      orzech do zgryzienia z taka konkurencją. Inaczej wygrać się nie da zostało Wam
      tylko pisać bzdury. A do innych gości którzy twierdza że coś nie tak lub źle
      nauczeni. Czasami warto słuchać czego ten koleś obok Was siedzący w aucie chce
      wbić Wam do głowy a nie myśleć o niebieskich migdałach albo uważać siebie za
      mistrza kierownicy. Podsumowując szkoła najlepsza jak dla mnie. Instruktorzy
      (jeździłem z 3) świetni i każdy podchodzi do swojej pracy profesjonalnie a nie
      drą się w aucie że coś źle lub nie tak. Przypomniało mi się jeszcze co do
      zarzutów jakoby to instruktorzy stoją na placu manewrowym i gadają sobie. Przy
      mnie nie miało coś takiego miejsca. A teraz po paru godzinach spędzonych z
      przyjemnością za kółkiem w miłym towarzystwie mam to upragnione prawo jazdy.
      Więc piesi bójcie się :))
      • lastsunset Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. 06.02.10, 22:27
        Tak przypadkiem...dwa ostatnie posty ...dwie osoby...z jednego
        komputera?.
        Konkurencja na pewno działa.
        Ale najgorsze jak WŁAŚCICIEL robi sobie sm kryptoreklamę.
        To jest samobójstwo.

Jestem z branży, ale nie konkurencją. Działam na terenie Krakowa.
        Też takie posty moich konkurentów bywały, szczególnie na portalach
        krakowskich.
        Samochwały...umarły.
        Pozwól chłopie umrzeć temu wątkowi, bo wiecej straty będziesz miał
        niż zysku.
        Najlepsze są ośrodki o których się nie pisze. Ani dobrze, ani źle.
        Oni(tak jak ja trwają wiecznie) bo siła internetu jest duża, ale to
        miecz obusieczna. Najlepsza jest reklama "szeptana".
        Zadowolenie moich klientów ma przełożenie w ilosci klientów.
        ja się nie wyrywam przed orkiestrę. Robię swoje dobrze i mam dobrą
        markę. Oprócz swojej strony internetowej...nie wychylam się.
        • Gość: życzliwy Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.sileman.net.pl 08.02.10, 20:32
          Witam
          lastsunset jak się nie znasz na sieciach internetowych to się nie wypowiadaj I.P
          sileman.net.pl to jest siec w której jest wiele komputerów, ja też jestem
          abonentem I.P.silemana.net.pl a piszę z innego komputera. W poście wyświetli się
          I.P.sileman.net.pl to nie znaczy że to ten sam komputer. Poza tym nie znasz
          problemu to nie zabieraj głosu w sprawie, bo stajesz się intruza.
          Z wyrazami szacunku.
          Pozdrawiam
    • Gość: Beata. ; ) Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.sileman.net.pl 18.02.10, 20:40
      Niedawno ukończyłam kurs prawa jazdy, z pozytywnie zdanym egzaminem.
      Moim instruktorem jazd Był Pan Janusz ... Cierpliwy, pomocny,
      precyzyjny, wymagający (..) i tak bym mogła wymieniać bez końca.
      Serdecznie polecam Ośrodek Szkolenia ' Arkadiusz ' gdyż posiada bardzo
      wykwalifikowanych instruktorów, przesympatyczne Panie w sekretariacie
      (Szombierki). Podczas zajęć panuje tam fantastyczna atmosfera.
      Serdecznie pozdrawiam,
      Beata.
      • Gość: jool Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.stk.vectranet.pl 10.03.10, 20:12
        W Bytomiu nie polecam szkoły xxl ,lekcje po 45min,jazdy raz, czasami dwa razy w tyg,instr olewaja kursantów,niski poziom nauczania,mam porownanie bo teraz chodze do innej szkoly i dopiero wychodza braki jakie wynioslam z tej szkoly szkoda kasy nerwow ,czasu nie polecam
        • Gość: smutek Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: 83.238.221.* 21.03.10, 00:11
          Prawda o OSK Arkadiusz jest taka że sa w kiepskiej sytuacji
          Jak się sprawa skończy mogą odebrać niektórym osobom tam szkolonym Prawo Jazdy
          • Gość: Gość życzliwy Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.sileman.net.pl 25.03.10, 10:48
            Smutek od razu widać że jesteś z konkurencji bo KTO inny mógłby wypisywać takie bzdury,nie mającego nic wspólnego z obowiązującym prawem. Osoby uzyskują Prawo Jazdy zdając egzamin państwowy w WORD . Zajmij się swoimi sprawami i nie podawaj fałszywych informacji.
            Serdecznie Pozdrawiam
            • Gość: obserwator Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: 85.14.127.* 25.03.10, 13:49
              Całkowiecie obiektywnie patrząc na tę sprawę to musze powiedziec ,że
              dośc ciekawe jest to, że opinie broniące Arkadiusza pochodzą z
              jednej sieci internetowej !!! Czyżby w Piekarach i Bytomiu była
              tylko taka sieć ????
              I tu zaraz się ktoś odezwie ,że się nie znam !!!!

• Gość: Gość życzliwy Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.sileman.net.pl 30.03.10, 11:40
                Witam
                Obserwator - "nie życz komuś żle nie będzie ci dodrze"
                Pozdrowienia
                • Gość: Obserwator Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.chello.pl 30.03.10, 17:17
                  Obserwator czytaj ze zrozumieniem ;-))
                  I to jest własnie problem Polaków brak zrozumiena cytającego
                  tekstu !!!!
                  • Gość: psycholog Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.sileman.net.pl 31.03.10, 10:08
                    Największym problemem co NIEKTÓRYCH Polaków jest:
                    brak tolerancji,uprzejmości, życzliwości.
                    Lecz odwrotnie: zazdrość, chamstwo, nienawiść.
                    Interesujemy się sprawami innych, wyrażamy o innych osobach opinie, czekamy na ich błędy.
                    Co niektórzy powinni popatrzeć na swoją OSOBĘ, zająć się swoimi sprawami, bo nigdy nie wiadomo co czeka Nas w życiu.
                    Z wyrazami szacunku.
                    • Gość: jazda Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.ingbank.pl 02.09.10, 11:35
                      Czy ktoś ostatnio robił tu prawko ??
                      • Gość: driver Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.chello.pl 02.09.10, 22:10
                        halo czy ktoś coś wie na temat tej szkoły? Jestem z Piekar i szukam bo dobrej
                        szkoły bo nie chce wtopić pieniędzy. Pomocy :)
                        • Gość: galarete Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.10, 17:58
                          Właśnie robię tam kurs i nie dostrzegam żadnych wad, o których pisali przedmówcy. Nie rozumiem tylko, skąd zachwyt p. Januszem, koleś według mnie jest tragiczny,można usiąść w fotelu kierowcy i nic nie robić, on sam wciska sprzęgło kiedy trzeba i zapala samochód jak ci zgaśnie, za to p. Grzegorz jest fantastycznym instruktorem, cierpliwym i rzeczowym człowiekiem. Poza kilkoma godzinami z instruktorem, który mnie niczego nie nauczył (Janusz), cała reszta kursu jest świetna, bardzo przyjemna, zarówno teoria jak i praktyka. Nie żałuję, że się tam zapisałam, mam nadzieję, że prędzej czy później zadam egzamin,a jeśli tak się nie stanie to raczej nie będzie to wina ośrodka tylko mojego osobistego braku predyspozycji do bycia kierowcą :)
                          • Gość: x+y=z Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.sileman.net.pl 22.11.10, 09:46
                            Też robię kurs w Osk Arkadiusz jestem zadowolony z przebiegu szkolenia, koleś pan Janusz ma wysoką zdawalność 50% czyli co druga osoba zdaje za pierwszym razem, a osób które zdały za drugim razem też jest sporo, to są fakty oparte na statystyce WORD Katowice, które można sprawdzić na www.januszs-prawojazdy.pl polecam, można się dużo nauczyć.
                            • Gość: kursantka Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.interpc.pl 27.12.10, 19:23
                              a ja polecam GRZEGORZA KAŁUŻE, miałam jazdy w sumie z każdym z instruktorów fachowo do swojego zawodu podchodzi tylko p. Grzegorz! Instruktor rewelacyjny, uczy, tłumaczy, ma cierpliwoc i mega wyrozumiałość, po p. Bajer tylko on został jako ten NAJLEPSZY!!! ps dziewczyny dwa głębokie oddechy, pamiętajcie że uczycie się jeżdzic i w związku z tym nie zakochujcie się...
                              • Gość: Kursantka Bytom Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.sileman.net.pl 21.01.11, 10:29
                                Niedawno ukończyłam kurs w OSK Arkadiusz. Ośrodek poleciła mi znajoma. Mieszkam w Bytomiu na dodatek w dzielnicy Szombierki. Byłam mile zaskoczona organizacją kursu i przebiegiem zajęć teoretycznych i praktycznych, dodam że na zajęcia byłam dowożona aż do Piekar Śl autami ośrodka. Moim instruktorem prowadzącym był p. Janusz przygotował Mnie do egzaminu bardzo dobrze. Egzamin zdałam za pierwszym razem. Jeździłam z trzema instruktorami. Czytając niektóre opinie na temat p. Janusza uważam że są krzywdzące. Oraz zauważam fakt że jak osoba wychwala innego instruktora to przy okazji krytykuje p. Janusza, podejrzane.
                                Ja wystawiam opinię tylko mojemu instruktorowi prowadzącemu i oceniam p. Janusza jako bardzo dobrego instruktora.
                                Jak można ocenić instruktora na beznadziejnego jeśli osiąga w swojej pracy tak dobre wyniki, i ma bardzo dobrą opinię.
                                Poza tym jak się jest anonimowym to zawsze można napisać bzdury nie mające pokrycia.
                                Jeśli wybierasz instruktora to zawsze możesz zapytać Kierownika Ośrodka o zdawalność danego instruktora i opinię na temat jego cech charakteru.
                                Po drugie dziwne jest że p Arek zatrudniał by w swoim Ośrodku Szkolenia beznadziejnych instruktorów, jeśli oferuje wysoki poziom szkolenia.
                                Kursantka Beata
                              • Gość: KURSANTKA Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.interpc.pl 15.04.11, 22:01
                                POLECAM INSTRUKTORA GRZEGORZA KAŁUŻĘ - DZIĘKUJĘ ZE CIERPLIWOŚĆ WYROZUMIAŁOŚĆ, MIŁO I PROFESJONALNIE SPĘDZONE 30 H, DZIĘKUJĘ ZA PARKOWANIA, ZAWRACANIA, ŁUK I JAZDĘ, POROSTU DZIĘKUJĘ ZA WSZYSTKO CZEGO MNIE NAUCZYŁEŚ - ZDAŁAM, NAPRAWDĘ DZIEKUJĘ :) POZDRAWIAM SERDECZNIE
                              • Gość: XXX Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.piekary.net 07.06.11, 16:37
                                Odświerzam stary wątek :)
                                P. Rafał Bajer otworzył swój Ośrodek w Piekarach Śląskich w "Biedronce" ma Biuro podobno. Super tez uczyłam się z nim i zdałam za pierwszym razem. Zreszta nie tylko ja. Polecam go chetnie innym i takich instruktorów jak on życze innym. ..."elki śmigają" przy nim :0
                                • Gość: kursancik z prawki Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.compnet.com.pl 13.01.14, 15:41
                                  Jedyna godna zaufania nauka jazdy w Piekarach to ta:
                                  polecam
                              • Gość: kursantka 2 Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: 81.219.181.* 22.11.11, 19:19
                                dzieki kursantko za podpowiec co do Grześka - jednakze za pozno - mialam z nim zaledwie kilka jazd i nie spie po nocach ja nie wiem co on w sobie ma ale patrzac na niego eksploduje - myslicie ze powinnam zmienic instruktora:(? masakra;(
    • Gość: Waldek J Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.silesiamultimedia.com.pl 16.02.11, 13:50
      Witam. Szkoliłem się w tej firrmie na kat. B w 2009 roku. Jestem bardzo zadowolony. Szkolenie teoretyczne i praktyczne na bardzo dobrym poziomie. Pełny luz. A efekt. No cóż. Zdałem za pierszym razem. To chyba wystarczy jako rekomendacja. Zbieram kase i zamierzam startować na kat. C. Tylko w "Arkadiuszu". Pozdrawiam
      • Gość: uprzejmy Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 07.03.11, 21:13
        No to sobie kat C w Arkadiuszu nie zrobisz bo nie ma.... Co do przekretow - skoro 10 instruktorow ma wyroki to chyba cos jest na rzeczy.... reszte pozostawiam ocenie zainteresowanych
    • Gość: jm Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.piekary.net 23.06.11, 09:33
      Jestem właśnie w trakcie kursu w OSK "Arkadiusz" w Piekarach Śląskich i jedyne, co mogę powiedzieć: NAPRAWDĘ WARTO! Jestem osobą dość wymagającą, ale szkoła nauki jazdy "Arkadiusz" mnie nie zawiodła, a wręcz przeciwnie - bardzo pozytywnie zaskoczyła.

Teorię skończyłam po niecałych dwóch tygodniach, bo grupa była na tyle fajna, że chcieli się spotykać na zajęcia praktycznie codziennie.

Aktualnie jestem w połowie zajęć praktycznych, moim instruktorem jest Pan Janusz - nie można trafić lepiej! Człowiek spokojny, konkretny, wie, czego należy nauczyć kogoś, kto za kierownicą siedzi pierwszy raz w swoim życiu. Jazdy z nim to sama przyjemność, nie trzeba się niczym stresować, ma znakomite podejście, wszystko zawsze wytłumaczy, wymaga samodzielności, ale to moim zdaniem najlepszy sposób, by nauczyć się jeździć i przede wszystkim - NIE BAĆ! Jestem pewna, że do egzaminu będę porządnie przygotowana.

Mam nadzieję, że choć trochę pomogłam. Nie wypisujcie tutaj głupot, jeżeli nigdy nawet nie postawiliście nogi za progiem drzwi tej szkoły nauki jazdy.

POZDRAWIAM!
      • Gość: kursantka Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.piekary.net 23.06.11, 12:43
        Czyżby sam pan janusz to pisał albo szef? Śmieszne to co piszesz, wszyscy super instruktorzy się zwolnili otworzyli swoje lub pracuja dla innych zostali tylko ci co trzymią z P.Arkiem :)
        A właśnie pan janusz taki jest....
        Porażka na szczeście zdawałam prawo jazdy w tej szkole jak czasy tam były inne.
        Pozdrawiam BYŁYCH instruktorów OSK ARKADIUSZ :)
        Oni wiedza o kim mowa.
        • Gość: jm Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.piekary.net 23.06.11, 13:23
          Nie jestem ani Panem Januszem ani jego szefem, a szkołę jak najbardziej sobie chwalę i nie zmienię zdania. Byłych instruktorów nie znam osobiście, ale też słyszałam o nich pozytywne opinie, więc nie wątpię w to, co piszesz :) Za to Ty nie powinieneś/powinnaś podważać mojego zdania skoro ani jednej godziny z żadnym z nowych instruktorów nie wyjeździłeś/aś.

Pozdrawiam serdecznie.
          • Gość: maciek Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.net.stream.pl 23.06.11, 19:37
            Ostrzegam przed tą firmą. powstał jakiś klon, czyli sc.Uciekaja przed niechlubna przeszłoscią. jestemszczesliwcem ktoremu oczy sie w tamtym roku otworzyly przy zapisywaniu u nich i udało mi się wycofac, choc zaliczke stracilem.
            Widze ze to zalosna reklama ś.p firmy P. Arkadiusza
            • Gość: jm Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.piekary.net 23.06.11, 21:55
              a mógłbyś mnie oświecić i powiedzieć co tak bardzo nie pasowało Ci w "Arkadiuszu"?
            • Gość: Basia D. Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.piekary.net 23.07.11, 14:27
              co za bzdury ktos tu wypisuje OSK Arkadiusz jest naprawde solidnym osrodkiem przeszlam do Arkadiusza z innego Piekarskiego osrodka w ktorym oprocz stresu i zniechecenia do jazdy samochodem niczego sie nie nauczylam ,wykupilam u nich dodatkowe jazdy i prosze bardzo prawko mam w kieszeni P.Arek bardzo uprzejmy zawsze ma czas zeby pogadac i doradzic a takze podtrzymac na duchu jesli nie uda sie zdac za pierwszym razem bo w koncu nie kazdy ma takie szczescie.Co do instruktorow ,jezdzilam z P.Januszem naprawde wspanialy instruktor dzieki niemu uwierzylam w siebie i praktycznie on na nowo mnie wszystkiego uczyl ,żaluje tylko jednego,ze nie zapisalam sie od razu do Arkadiusza tylko stracilam czas i nerwy w innym osrodku ...Nie wierzcie w te glupoty o jakichs aferach, w Piekarach jest bardzo duzo OSK i konkurencja, bzdurnymi oskarzeniami chce wykonczyc naprawde dobry osrodek.Jesli miala bym polecic jaką szkole nauki jazdy wybrac to tylko Arkadiusza i oczywiscie P. Janusza instruktora konkretnego,doswiadczonego,ktory swietnie potrafi wyuczyc teoretycznie i praktycznie a poza tym jest wyrozumialy i sumienny i naprawde zalezy mu zeby kursant zdal egzamin nie tylko dlatego ze mial szczescie ,ale dlatego że naprawde nauczyl sie dobrze i bezpiecznie jezdzic
    • Gość: Była kursantka Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.adsl.inetia.pl 26.04.12, 14:22
      Muszę powiedzieć że ja jestem zadowolona z tej szkoły (Piekary ŚL...instruktorzy bardzo kompetentni i solidnie przygotowują do egzaminu. Moja trasa egzaminacyjna idealnie pokryła się z jazdami:) i manewry ( zawracanie, parkowanie i zatrzymania w wyznaczonym miejscu) również... W tej szkole nikt mnie nie stresował i nie krzyczał:) Powiem tak: nie jeździłam nigdy samochodem i zdałam za 1 razem :D to wszystko mówi. Polecam Pana Jarka i Konrada :D
      • Gość: Ryszard Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.net.stream.pl 29.04.12, 01:07
        Ale jaja, takiej kryptoreklamy nie widziałem od dawna. Omijajcie łukiem ten Osrodek. Zostawiłem tam pieniadze i nerwy.
      • Gość: ;) Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 02.07.12, 19:40
        hahaha ;D chyba ktoś naćpany to pisał
    • Gość: bObEEr Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.piekary.net 11.05.12, 11:38
      szkoła bardzo fajna, zdawałem kategorie B i C i na prawde nie narzekam. Polecam serdecznie
      • Gość: młody Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 02.07.12, 18:03
        szkoła żałosna, naciągają na kase jak nie wiem co. zeby ukonczyc kurs musisz zdać u nich coś ala egzamin państwowy, często oblewają, musisz wykupić dodatkowe godziny, zero punktualności, za odwołanie jazd 45zł kary za godzine.... żałuje i odradzam wszystkim
        • Gość: kursant Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.interpc.pl 08.08.12, 22:46
          skonczylem kurs zdalem za 1 razem, polecam instruktorow : Grzegorz, Janusz i Konrad ta trójca is the BEST !!!
          • Gość: kursant Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.12, 22:30
            Prawo jazdy kategorii A i B - jedno i drugie za pierwszym razem.
            Co do oceny szkoły- szef- pan Arkadiusz- w porządku gość, ale za dużo na swojej głowie co skutkuje zapominaniem o umówionych telefonach i niesłowności.
            Instruktorzy B- miałem doczynienia z p. Grzesiem, p. Konradem, p. Jarkiem- wszyscy trzej to na prawdę dobrzy fachowcy przy których zdanie za pierwszym razem nie będzie żadnym wyczynem. Szczególnie polecam pierwszego z nich- człowiek twardy, z poczuciem humoru, umie postawić na swoim. Jego rady egzekwowane co 10 minut- jak patrz w lusterko lewe, nawet jak wjezdzasz na dopiero zaczynający się pas, zaowocowały tym, że nie rozwaliłem motocyklisty wyprzedzającego przez podwójną ciągłą, dalej oczywiście stosuje jeszcze inne jego porady jak 'bez sprzęgła w zakręcie', co mimo że na początku kłopotliwe po opanowaniu skutkuje bezpieczną jazdą w zimę na zakrętach... Aż dziw, że w innych szkołach nie wspominają o takich rzeczach!
            Ponadto instrukturzy- tutaj szczególnie p. Konrad pokazuje ulubione miejsca egzaminatorów na manewry zawracania, parkowania itp.- dlatego polecam naukę pierwszych kroków z p. Grzesiem aby potem pozwiedzać rejony egzaminacyjne z p. Konradem. :)
            Aha- i do wszystkich schumacherow, ktorzy jezdzili kilka/nascie razy po polu/bocznej uliczce/zamkniętym prywatnym placu- na 100 procent macie złe nawyki (wiem, bo też sam tak miałem)- idzcie również na początek do p. Grzesia - szybko nauczy pokory, poprawi to co złe :)

Samochody za wyjątkiem zadbanej i błyszczącej się yariski sześciobiegowej Konrada nie są w zbyt dobrym stanie, ale myślę że na potrzeby kogoś kto uczy się pod egzamin spokojnie wystarczą- prawda taka, że nigdzie nie ma nowych wozów w skórze, a jazda zaczyna się po odebraniu prawka.

Instruktor A- p. Krzysiek, człowiek idealnie wpasujący się w fotel instruktora jak p. Grzesiu - sam jest od wielu lat motocyklistą z bagażem doświadczeń, do tego dobry humor i umiejętność przekazywania wiedzy. Ósemkę i inne manewry opanowuje się u niego szybko, a potem wymyśla ćwiczenia poprawiajace min koordynacje czy koncentracje. Również Polecam!

O drugim instruktorze A - panu Arkadiuszu, który też był motocyklistą niestety dobrze nie można się wypowiedzieć, manewry na placu kursanta= okazja do nadgonienia zaległości z biura, na szczęście głównym instruktorem tej szkoły jest p. Krzysiu.

Co do oceny ogólnej jestem zadowolony- ceny kursów atrakcyjne, instruktorzy bardzo fajni, oczywiście są mankamenty, jak rozwalone drzwi w jednej Toyocie, albo jakaś pęknięta szyba(nie wiem jak sprawa ma sie obecnie), ale mysle ze zdany egzamin i dalsza bezpieczna jazda sa chyba najwazniejsze. pozdrawiam i powodzenia ;)
            • Gość: :) Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.kg.net.pl 07.11.12, 17:58
              A czy mógłby Pan powiedzieć coś więcej na temat pana Jarka ?
              • Gość: kursant Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.interpc.pl 18.04.13, 20:21

ja bym polecił p. Bajera i p. Kałuże których już tam nie ma NIESTETY tylko dzieki im ta szkola pozytywnie presferowala teraz bedzie sie sypac ze wzgledu na brak pozadnych - z powolaniem! instruktorow! o dobrego pracownika trzeba dbac widocznie o nich nie dbali, siostra konczy tam kurs na chwile obecna bardzo niezadowolona odszedl jej instruktor p. Kałuża który mnie wraz z p. Bajerem prowadzili do konca i zdalem, teraz nie polecam zadnego z obecnych instruktorow. Pozdrawimam

• Gość: Expert Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.compnet.com.pl 13.01.14, 15:43
                polecam

Expert polecam nauka jazdy Tarnowskie Góry
                :)
                Expert prawo jazdy Radzionków
                :)
                Piekary Śląskie szkoła nauki jazdy
      • Gość: GOŚĆ J. Re: OSK Arkadiusz Piekary Śl. IP: *.adsl.inetia.pl 29.12.12, 21:05
        Kurs odbyłam w OSK Arkadiusz, bo w sumie do tam miałam najbliżej. Zajęcia teoretyczne prowadzone były przez pana Arkadiusza. W ciekawy sposób dzielił się swoją wiedzą z kursantami, aczkolwiek nadmiar obowiązków często owocował opóźnieniem rozpoczęcia zajęć. Na koniec części teoretycznej został przeprowadzony egzamin. Zajęcia praktyczne poprzedzone są zajęciami na tzw. symulatorze. Niby dobry pomysł, ale nie do końca, ponieważ jazda na symulatorze tak naprawdę ma się nijak do jazdy prawdziwym samochodem. Zła synchronizacja obrazu i prędkości doprowadzała mnie do szału.
        Zajęcia praktyczne miałam z trzema panami: Konradem, Grzegorzem i Jarkiem, który w końcu został moim instruktorem prowadzącym. Pan Konrad - młody człowiek, duży zasób wiedzy teoretycznej i praktycznej, niestety sposób jej przekazywania jak dla mnie dość irytujący. Nie lubię "kiziu-miziu" tylko "twardą rękę", aczkolwiek potrafi nauczyć jak się zachować na drodze. Pokazuje trasy egzaminacyjne.
        Pan Grzegorz - zwraca uwagę na szczegóły, posiada duży zasób wiedzy , niestety kultura osobista mogła by być na wyższym poziomie.
        Na koniec zostawiłam Pana Jarka , którego polecam z czystym sumieniem. Twarda ręka - to jest to. Wie kiedy i jak zwrócić uwagę by jego nauka nie poszła w las. Czasami podniesie głos, gdy po raz setny musi uświadomić kursantowi błąd, ale to wychodzi na dobre. Nigdy przy tym nie jest arogancki czy złośliwy. Jego rady baaardzo się przydają i dobrze je zapamiętać. Człowiek o wielkim sercu i rozumie. Zostaje w pamięci On i jego rady.

Zajęcia praktyczne również zakończone są egzaminem, na którym nie ma taryfy ulgowej.
        Godziny jazd można dogodnie dopasować do własnego terminarza.

Egzamin państwowy zdałam za drugim razem tylko dlatego ,że za pierwszym razem puściły mi nerwy czego konsekwencją było popełnienie tzw. głupiego błędu. Za drugim razem poszło już gładko.

Reasumując : można nauczyć się jeździć w tej szkole.
    • Gość: laura osk arkadiusz IP: *.microchip.net.pl 13.12.13, 19:59
      ja polecam jak najbardziej :) Nauczyli mnie jeździć od zera bo nigdy wczesniej nie mialam styczności z autem i zdałam za pierwszym razem :) Jeździłam z instruktorami i z Piekar i z Bytomia:)
      • Gość: magda Re: osk arkadiusz IP: *.ip.netia.com.pl 17.12.13, 22:08
        @laura mogłabys napisac z ktorymi instruktorami jezdzilas ;) ? bo na stronie arkadiusza jest 7 instruktorow ;o zastanawiam sie nad wyborem tej szkoly i wole juz tak na przyszlosc wiedziec z kim bede miec jazdy :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka