Dodaj do ulubionych

Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Piszcie

IP: *.gprs.plus.pl 20.10.08, 21:25
Ja uczyłem sie w ABC Trans wawa na odlewniczej, nawet spoko tylko chała z tym ze ciągle dają innego instruktora i tak wyszło ze najważniejszych manewrów zaczęli mnie uczyć pod koniec kursu i oczywiście oblałem. Koleżanka uczyła się w piero czy jak im tam i juz 11 raz pochodzi zreszta wielu znajomych też narzeka na imole pomoc kiepsciutko. ja teraz trafiłem na spoko instruktora rafała ze szkoły dar-cross , super gościu mi wytłumaczył zasady a nie jakies pierdoły o kątach parkowania tylko na ilość obrotów kierownicy i za każdym razem bezbłędnie:-) pojutrze egzamin nr 2. A jakie wy macie opinie o szkołach nauki jazdy?
Obserwuj wątek
    • Gość: kursantka Elita zdecydowanie odradzam! IP: *.chello.pl 20.10.08, 23:47
      Zdecydowanie odradzam szkołę ELITA - Trzymajcie się od niej z daleka!
      Szkoda pieniędzy.
      • Gość: lesiatko Re: Elita zdecydowanie odradzam! IP: *.chello.pl 21.02.09, 18:55
        Witam, Nie mogę zgodzić się z tą opinią. W Elicie robiłam zarowno kurs, jak i
        jazdy doszkalające przed egzaminami i ze szkoły jestem ogolnie b. zadowolona.
        Jesli ktos liczy na miłą obsługę w biurze (co jest istotne przy ustalaniu
        grafiku jazd), miłych i kompetentnych instruktorów, którzy nie tworzą
        niepotrzebnego dystansu i sztywnej atmosfery, to śmiało może iść właśnie do tej
        szkoły. Zgodzę się z jednym z użytkowników, że niestety panuje tam niepisany
        zwyczaj 'urywania' kilku minut z każdej jazdy, co niestety nie jest zabawne dla
        osób, które za to płacą ciężkie pieniądze, ale pomimo tego niedociągnięcia,
        warto właśnie tam stawiać pierwsze kroki w dziedzinie prowadzenia pojazdów.
        Właściciele dbają o samochody, starają się zapewniać jazdy przed egzaminem na
        toyotach yaris, żeby można było oswoić się z samochodem egzaminacyjnym. Ja
        zdałam za 3 razem, ale tutaj to akurat kwestia szczęścia, a nie wina szkoły:) Ja
        ze swej strony polecam w tej szkole Norberta i Radka:)
        Pozdrawiam wszystkich przyszłych Kierowców!!!!!
        • Gość: mimi Re: Elita zdecydowanie odradzam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 10:30
          ODRADZAM!!! Jak wsadza Was na opla (a ja tak wlasnie jezdziłam) to
          toyoty nie zobaczycie a różnica jest, a wyboru zbytnio nie ma na
          czym jezdzisz tylko sami przydzielają.
      • Gość: masakra Re: Elita zdecydowanie odradzam! IP: 83.238.13.* 28.05.09, 13:27
        ELITA to istna masakra!!!!! Nie polecam nawet najgorszemu
        wrogowi!!!!
        To co oni tam wyprawiają to się w głowie nie mieści!!! Instruktor
        Maciek(i zarazem też właściciel firmy) olewa cie i tylko jeździ aby
        jeździć rozwalony na fotelu, nie nauczył mnie niczego konował
        jeden!!! Zdałam sobie sprawę z tego jak przystąpiłam do egzaminu,
        oczywiście nie zdałag go już dwa razy, bo mam ogromne braki, na
        lekcjach doszkalających nauczyłam się więcej niż na całym kursie u
        niego! Jestem po prostu wściekła, a niestety nic innego nie mogę
        zrobić jak tylkon was ostrzec. Mam nadzieję że to pomoże, bo nie
        życzę nikomu jazdy z tym palantem.
        pamiętajcie ELITA to masakra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: masakra Re: Elita zdecydowanie odradzam! IP: 83.238.13.* 28.05.09, 13:31
          piszę oczywiście o ELICIE w Warszawie.
          Nie dodalam jeszcze, że jeździ sie tam na istnych trupach a nie
          samochodach. Nissany rozpadające i takie tam, ma też toyote jedną,
          która jeździłam na koniec kursu tylko, łaskawca piepszony!!!!!!!!!
          Jak sobie jeszcze coś przypomnę to nie omieszkam wam napisać
        • Gość: lolek Re: Elita zdecydowanie odradzam! IP: *.bg.agh.edu.pl 23.11.10, 13:34
          Tam nie jeździ żaden Maciek. A Elita to świetna szkoła. Ja też jeździłam z Norbertem i uważam, że jest swietny. Sprawdził się jako instruktor
      • Gość: Jam Re: Elita zdecydowanie odradzam! IP: *.bg.agh.edu.pl 20.01.10, 13:27
        A ja jestm bardzo zadowolona z Elity...Robiłam tam kurs i uważam, że są
        świetni. Mój instruktor naprawdę przykładał się do swojej pracy i
        nauczył mnie bardzo wiele. Przede wszystkim uczył mnie nie tego jak zdać
        egzamin ale jak prawidłowo jeździć i radzić sobie na drodze. Polecam
        pana Norberta z czystym symieniem.
      • Gość: gość Re: Elita zdecydowanie odradzam! IP: *.finemedia.pl 14.11.11, 13:25
        Ja odradzam szkołę Olszyński we Wrocławia. Kursant musi czekać na instruktora, który się notorycznie spóźnia i uważa, że nie ma obowiązku przedłużać zajęć. Jazdy obywają się w okolicach dzielnicy Psie Pola i okolicznych wiosek. Bardzo rzadko jeżdzi się na teren egzaminacyjny.
      • Gość: Kursant Re: Elita zdecydowanie odradzam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.13, 13:58
        A ja polecam. Całkiem miła atmosfera i dobre szkolenie, zdałem za pierwszym. Z umawianiem sie też nie ma problemu.
      • Gość: Pogubiony Re: Elita zdecydowanie odradzam! IP: *.dynamic.chello.pl 06.08.13, 22:33
        Robi się bałagan. Jedni mówią o szkole krakowskiej, drudzy o warszawskiej!
    • permanentne_7_niebo Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi 21.10.08, 06:51
      Moja szkoła jest najlepsza, a wszystkie inne są najgorsze :D
      Joke;)

Nie chcę mieć nigdy niczego za żadne pieniądze do czynienia z:
      Jar, PIK, Imola, Kombinator.

Nie prosisz o agrumentację i o ustalenie kryteriów oceny.
      Pozdrawiam serdecznie.
      • jangmi Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi 05.01.09, 16:00
        Zgadzam się z opinią, że OSK Pik jest "do odradzenia". Ludzie są
        mili, ale doznania estetyczne (mały i obskurny budynek) i zasady
        (więcej jeżdżenia do biura niż na jazdy) jakie panują w tej szkole
        pozostawiają bardzo wiele do życzenia. Smutne, ale prawdziwe, więc
        odradzam.
    • Gość: p7 Instruktor - nie OSK! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 07:02
      Ocena OSK jako całości na podstawie 1/2 instruktorów mija się z
      celem. W każdym OSK są lepsi i gorsi instruktorzy.
      Drugą sprawą są kryteria kursanta i jego potrzeby - na temat tych
      samych instruktorów opinie są różne.
    • Gość: en Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: *.chello.pl 21.10.08, 09:27
      Dla mnie Warszawianka to porażka totalna:/
      • Gość: dosia Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: *.merinet.pl 16.03.09, 11:31
        Kto zna OSK NA LUZIE.
        Z góry dziekuję za opinie.
    • Gość: od października... Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: *.chello.pl 05.01.09, 16:40
      Jestem w Motokursie na Sokołowskiej. Pierwsze wrażenia odniosłam pozytywne -
      wszystko było przedstawiane w różowych barwach (a jak!). Ale, ale... No właśnie.
      Jeśli chodzi o teorię - odbyło się TYLKO 20 GODZIN LEKCYJNYCH ZAJĘĆ. To, co było
      omówione, było omówione bardzo dobrze; problem w tym, że mowa była jedynie o
      znakach drogowych, do tego raptem kilka słów o manewrach i pierwszeństwie, a to
      zdecydowanie za mało. Cała reszta to jedna wielka czarna dziura. Oczywiście
      wiedza wymagana jest na jazdach, na które zresztą (z p. Andrzejem) trzeba było
      czekać prawie miesiąc od skończenia części teoretycznej(!), kiedy już się
      zaczęły - znowu czekanie miesięczne po wyjeżdżeniu raptem 5 godzin. Do samej
      jakości jazd niby nie można mieć zastrzeżeń, chociaż po wyjeżdżeniu 1/3 kursu
      czuję, że nic nie umiem. Do tego jazdy są ciągle odwoływane... Instruktor wkurza
      się, że samochód zgaśnie albo za długo zastanawiam się na zakręcie, kto ma
      pierwszeństwo. Zaczynałam kurs na początku października, teraz okazuje się, że
      skończę go nie wcześniej niż w połowie lutego... Trochę długo. Ile czasu trwały
      Wasze kursy? Ja żałuję, że nie dopłaciłam 200 zł i nie poszłam na ekspresowy
      kurs w jakiejkolwiek innej szkole. Tutaj na pewno zaletą jest to, że jazda trwa
      bite dwie godziny, nie ma załatwiania w trakcie swoich spraw ani oszczędzania na
      benzynie. Problem w tym, że kiedy wybierałam szkołę, powiedziano mi, że z moją
      dostępnością (czyli praktycznie całe dnie) nie będzie problemu ze zrobieniem
      kursu maks w 2 miesiące... Kupa ściem. Biorą ewidentnie za dużo kursantów i nie
      nadążają. A ja zaczynam mieć dosyć. Dlatego ogólnie odradzam. A Wy co sądzicie o
      tej szkole?
      • Gość: Norbert Motokurs Warszawa-odradzam!!! IP: *.acn.waw.pl 21.02.09, 20:54
        Ja również odradzam MOTOKURS z Warszawy ze względu na mój kurs,który
        trwa już 6 miesięcy u nich (brak wolnych terminów jazd)!
    • Gość: fifi Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: *.centertel.pl 21.02.09, 22:00
      nie ma to jak zalozyc temat ktory juz jest na dodatek nieprecyzyjny no chyba ze chodzi ci o zbior opini z calej polski jak tak to polecam iksmot na krakowskiej i autoigrek na jana pawla ;-) czy naprawde nie da sie odnalesc tematu np. Krakow warszawa ktory osrodek jak jest tam juz 200 wpisow...?
    • mdrive Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi 21.02.09, 22:15
      ...moja najgorsza!!!, do mnie nie przychodź.
      • permanentne_7_niebo Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi 22.02.09, 10:17
        Buehehe, tak czasem trzeba - są ludzie, którzy (naprawdę tak myślę,
        choć może to patologia) zwyczajnie nie zasługują na to, by się uczyć
        w dobrych szkołach, bo i tak ich nigdy nie zadowolisz, choćbyś się
        dwoił i troił, wszystko będzie nie tak, głównie to rozpieszczone
        dzieciaki, które dziwią się, że muszą włożyć w szkolenie swój wkład,
        a przodują w tym synkowie, którzy przychodzą się zapisać z tatusiami
        (jak pracowałam w OSK to większość młodych kursantów chciała być
        dorosła, ale były wypadki, że bez tatusia, który umie z buzią
        wyskoczyć, to ani rusz) ;) Na szczęście to sporadyczne przypadki i
        można sobie z nimi radzić (choć nie wiem, jak to robić dluzej, niż
        przez 15 minut, np. przez 30h) :)
        • owieczka1 Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi 22.02.09, 10:44
          ja chodziłam na kurs + jazdy doszkalające w piero i zdałam za pierwszym razem,
          może to zależy od instruktora no i oczywiście kursanta bo większość nie zna
          przepisów, zasad ruchu drogowego i znaków to jak taki człowiek ma zdać!!!!
        • Gość: od października... Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: *.chello.pl 24.02.09, 19:52
          Drogie Permanentne! Przyznam, że nie mogę do końca zgodzić się z Twoją opinią
          (która - jak mi się zdaje - przynajmniej w pewnej części skierowana była także
          do mnie, jak autorki jednej z powyższych opinii). Moje wymagania w trakcie kursu
          naprawdę nie były wygórowane. Oczekiwałam solidnego kursu i przygotowania nie
          tylko do egzaminu, ale do samodzielnej jazdy w przyszłości w relatywnie krótkim
          czasie. Byłam dyspozycyjna 24/7, a mimo to robiłam kurs od połowy października
          do końca stycznia. Pierwszy egzamin praktyczny mam w połowie marca. Jest mi
          przykro, bo w sekretariacie szkoły zwyczajnie mnie oszukano, a instruktor wolał
          dawać mi do zrozumienia, że będą mi potrzebne jazdy doszkalające, niż po po
          prostu mnie uczyć. Obecnie jestem po kilku godzinach doszkalających, które
          wykupiłam już w innej szkole - niebo a ziemia! Nauczyłam się tu więcej, niż na
          całym moim poprzednim kursie, w który włożyłam mnóstwo czasu (głównie czekania),
          cierpliwości, ale też własnego zapału i nauki. Egzamin teoretyczny zdałam
          śpiewająco (0 błędów), ucząc się teorii, a nie ją wkuwając. I nie jestem
          bynajmniej młodą naiwną dziewczyną, która do załatwiania swoich spraw potrzebuje
          tatusia czy mamusię. Ja nie mam sobie nic do zarzucenia, za to Motokursowi mam
          do zarzucenia sporo. A piszę o tym, żeby przestrzec innych ludzi, którym się
          wciska, że będą mieli najlepszy kurs w krótkim czasie. Prawie 4 miesiące to
          chyba jednak długo, jak na zwykły kurs, kiedy się jest całkowicie
          dyspozycyjnym... Myślę, że jest mieć o co żal. No i sama jakość jazd i teorii -
          wszystko pozostawiało wiele do życzenia.
          • Gość: :) Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: *.chello.pl 24.02.09, 20:32
            przenieś się na Wołoską a zobaczysz co to znaczy kurs! Jeśli jesteś dyspozycyjna
            to zrobisz kurs w dwa tygodnie!
          • permanentne_7_niebo Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi 25.02.09, 08:14
            Absolutnie nie do Ciebie, ogólnie i przy okazji, w odpowiedzi na
            post mdrive'a, że jego szkoła jest najgorsza, ironiczny:)

Prawda jest taka, że taka ocena jest niewymierna - w każdej
            (absolutnie w każdej) szkole są dobrzy instruktorzy i źli
            instruktorzy - czynnikiem, który ewokuje ocenę powinien być
            instruktor, bo nawet teorii można nauczyć się samemu, a zadaniem
            instruktora jest "objawić" jej sens na drodze, w praktyce. Jeśli
            instruktor nam nie odpowiada, należy go zmienić. Zachowanie biura
            jest niedopuszczalne, biuro powinno rzetelnie informować o
            wszystkim, w tym o czasie oczekiwania na pierwszą jazdę i
            częstotliwości jazd (ale zależy to od filozofii firmy, a nie osoby w
            birze). Zasadniczo, jeśli się ludzi traktuje jak ludzi (tzn. jak
            partnerów, a nie jak idiotów) i uczciwie się im podaje warunki,
            wychodzi to lepiej.
            Wiadomo, że ocenę wystawia człowiek, a ludzie są różni. Istnieją
            przypadki, które za wszelką cenę chcę albo zrobić z Ciebie idiotę,
            bo ich to bawi, albo zwalić winę na wszystko inne, byleby nie
            zastanawiać się nad własnym zachowaniem i własnym myśleniem.
            Najprościej. W tym poście poruszam problem istnienia takich
            zachowań.
            Ja robiłam praktykę 3 m-ce i uważam, że to szybko, jeździłam co 2-3
            dzień, sporadycznie co tydzień. Moim błedem była niedojrzałość, brak
            koncentracji na jazdach i robienie kilkumiesięcznych przerw w jd
            niweczących całą pracę włożoną przez instruktora w moje szkolenie.
            • permanentne_7_niebo Warto wiedzieć. 25.02.09, 11:16

Że każdy kursant ma prawo do zmiany instruktora w ciągu całych 30
              godzin swojego kursu. (Instruktor też ma prawo do przekazania
              kursanta komuś innemu w razie trudności z porozumieniem). Jak się
              będziecie zgłaszać na 3h przed ukończeniem kursu, że się współpraca
              nie układa, to się nie dziwcie.

I sprawa jest prosta: albo ktoś robi kurs i obie strony biorą to na
              poważnie, albo któraś z nich odwala kaszanę i w tym wypadku nauki
              nie będzie.
    • Gość: :) L-Piotr IP: 212.106.165.* 16.03.09, 15:11
      Bez watpliwości l-piotr.prv.pl/
      • Gość: Rysiek N. Re: L-Piotr IP: *.215.196.193-internet.zabrze.debacom.pl 01.05.11, 10:28
        Bez wątpienia nauka w tym ośrodku to sama przyjemność,ja osobiście byłem kursantem p.Adama,wielki pokłon w jego stronę za tak fantastyczne podejście i cierpliwość.Ostatnie jazdy przygotowujące do egzaminu odbyłem z p.Piotrem.Polecam wszystkim tych instruktorów gdyż wiedza którą mi przekazali zaowocowała tym że zdałem egzamin za 1! razem:) Jeszcze raz dziękuje i życzę sukcesów Wam jak i kursantom.Serdecznie pozdrawiam.
        Bez wątpliwości l-piotr.prv.pl/ !!!!!!!!!!!!!
        • Gość: niezadowolona Re: L-Piotr IP: *.215.194.119-internet.zabrze.debacom.pl 16.08.11, 14:29
          Nie zgadzam się zupełnie z tym panem co twierdzi że ta szkoła jest super.
          Odradzam jazdy z panem K,który jest już za stary na uczenie. A jedyna kobieta która uczy tam kursantów, jest wredna i potrafi tylko krzyczeć oraz mówić jak to źle się jej jeździ z tym czy innym kursantem. Do cholery!!! Nie za to jej się płaci. Planowałam złożyć skargę na poziom nauczania w tej szkole, ale wiadomo że zawsze się wybronią twierdząc że ktoś nie ma drygu do prowadzenia auta...
          NIE POLECAM L-PIOTR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: :( Re: L-Piotr IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.12, 20:04
        Cóż, ja jestem bardzo niezadowolona z tej szkoły - zajęcia teoretyczne, to czysta kpina i zupełna strata czasu - koszmarnie nudne podanie odpowiedzi na pytania testowe i nic więcej. Na zajęciach praktycznych było dużo lepiej, ale tylko do czasu, gdy na kilka jazd umówiłam się z jednym instruktorem, a pojawiał się inny, który bezustannie krytykował moją pierwszą panią instruktor, chciał wprowadzać zmiany na chwilę przed egzaminem (tak się zastanawiam, czy nie chciał specjalnie namącić mi w głowie, żebym straciła opanowanie i pewność siebie i nie zdała?). Egzamin zdałam, co rzeczony instruktor skwitował słowem SZKODA!!!
        Jestem oburzona - człowiek płaci niemałe pieniądze i traktuje się go po prostu fatalnie.
    • Gość: Mona Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: *.waw.cdp.pl 17.03.09, 15:40
      Auto-Kadet przy ul. Jasnej - wprawdzie wynajmowana jest tam 1 salka wykładowa,
      ale za to wykładowca ok, tłumaczy klarownie i nie przynudza. Miałam tam zajęcia
      weekendowe od 9-14. W cenie kursu są podręczniki i badania lekarskie na miejscu,
      ale w tygodniu. Jeśli ktoś nie załapie się na lekarza, a zależy mu na czasie, to
      musi poszukiwać tego pana w przychodni albo na Bemowie albo na Tarchominie. Co
      do jazd - mój pierwszy instruktor, p. Janek był niestety kiepskim instruktorem -
      przede wszystkim złośliwy, obcinał godziny o ok 10 minut, ciągle jeździłam po
      tych samych trasach etc. Dopiero po zmianie instruktora na p. Zbyszka odczułam
      różnicę - gość jest w porządku, wymaga, tłumaczy na spokojnie aż do skutku, ale
      nie jest złośliwy ani chamski. Jeżeli wytyka błędy, to albo na wesoło albo w
      formie konstruktywnej krytyki. Dobrze mi się z nim jeździ, w końcu zaczęłam
      ćwiczyć manewry i zamierzam wykupić u niego godz, dodatkowe, wyjeżdża pełne 2
      godziny, stale inne trasy bez monotonii, co daje możliwość sprawdzenia się w
      różnych warunkach i w różnych sytuacjach, bo nie jest sztuką jeździć stale tymi
      samymi trasami jak tresowana małpka;) Tak więc szkołę polecam i tego konkretnego
      pana instruktora także;) Jedyną wadą Zbyszka jest popalanie w aucie, ale ja jako
      wieloletni bierny palacz jestem do tego przyzwyczajona;) Jednak z góry uprzedzam
      przyszłych kursantów;)
      • Gość: Kaczmar Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.09, 12:09
        Zdecydowanie odradzam wszystkim Autokadet przy ul. Jasnej. Na kurs zapisałem się
        na kat. A + B w lutym a jest czerwiec i nie zacząłem jazd na motocyklu bo
        "podobno" nie ma placu. Upierdliwy instruktor, w szkole
        nic nie wiedzą niedługo chyba szlak mnie trafi. Nie wspominam o szkoleniu
        teoretycznym bo to kpina a nie nauka. NIE POLECAM!!
        • Gość: Mona Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: *.waw.cdp.pl 20.10.09, 13:33
          a jak się nazywa ten instruktor? ja wprawdzie robiłam tylko kat. B, ale nie
          miałam problemów ani z teorią ani z zapisem na praktykę. Pierwszy mój instruktor
          wprawdzie był do bani, ale potem zmieniłam na Zbyszka i dopiero on nauczył mnie
          jeździć, w międzyczasie miałam też 4 godz. jazd z bratem kierownika ośrodka
          Rafałem.
        • Gość: ja Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.10, 17:47
          Autokadet na ulicy jasnej - nie polecam!
          Niby koszt tylko 999 ale z góry jest prawie ustalone ze masz dokupić u
          nich jazdy dodatkowe - bo nie chcą podpić karty kończącej kurs.
          Ściemniacze i tyle.
          • Gość: PJ Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.10, 21:15
            Potwierdzam! Miałam przerwę w kursie spowodowaną wyjazdami i przed ostatnimi dwoma godzinami do wyjeżdżenia miałam miesiąc przerwy więc pojechałam cienko. Oczywiście zdawałam sobie sprawę, że będę musiała dokupić godziny bo bym nie zdała egzaminu. Ale chciałam jak najszybciej zapisać się na egzamin! A karty mi nie podpisali! Więc wściekłam się, powiedziałam sobie, że nie dostaną ode mnie złotówki więcej. Poszłam do właściciela/kierownika i powiedziałam, że mi się to nie podoba. Powiedział, że poza moim instruktorem tylko kierownik ośrodka może mi podpisać kartę. Umówiłam się więc z nim, ale za kilka miesięcy bo miałam znowu wyjazdy. Jeździłam z godzinkę i podpisał mi kartę. Oczywiśćie na początku był wielce oburzony, że brałam jazdy u kogoś innego. To faktycznie ludzie, którzy ściemniają. Nie sugerujcie się niską ceną kursu tylko opinią o rzetelności. Teoria była beznadziejna. Irytuje mnie potraktowanie pierwszej pomocy jako czegoś nic nie znaczącego. Czasem podstawowe umiejętności resuscytacji mogą uratować komuś życie! Jeżdżenie z moim instruktorem nie było przyjemne, szłam jak na ścięcie na jazdy. W dodatku ciągle jarał. Przez tę głupią szkołę moje prawo jazdy strasznie się rozwlekło. Ale nie dostali ode mnie więcej kasy!
            • Gość: Jan Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: *.ien.pw.edu.pl 06.11.10, 16:43
              Uwżajcie na nich. Nic się nie nauczycie a w dodatku te irytujące propozycje "załatwienia" prawa jazdy od instruktora Piotra. To sprawa dla proukratury!
            • Gość: Jan Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: *.ien.pw.edu.pl 06.11.10, 16:44
            • Gość: Jan Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: *.ien.pw.edu.pl 06.11.10, 16:50
              Nic się nie nauczycie. Teorie prowadzi dziadek co w kółko mówi o "frajerach z Bielan" i puszcza filmy z laptopa. Instruktor ciągle przeszkadza w jeździe, łapie za kierownice, sam parkuje za kursanta. Wziąłem jazdy doszkalające w Imoli i stwierdziłem, że więcej nie umiem niż umiem! Unikać ich jak ognia !!! Nie dajcie się skusić niską ceną. Zapłacicie łącznie więcej niż pełny kurs w Imoli. Żenada.
              • Gość: Jola Imola- unikać! IP: 109.243.249.* 24.11.10, 14:52
                Imola też nie jest rewelacyjna.Instruktorzy są niemili, spóźniają się notorycznie i mają gdzieś kursanta.
                • Gość: Rowerzystka Re: Imola- unikać! IP: *.dynamic.chello.pl 28.06.12, 14:42
                  Instruktorzy w tej szkole to jakieś buractwo! Dziś o mało nie zostałam potrącona przez L-kę Imoli na ursynowie! Jechałam rowerem z DZIECKIEM w FOTELIKU na pasach na zielonym koleś nawet nie zahamował kursantowi samochodu i jeszcze zaczął mnie wyzywać i drzeć się....chamstwo, bezmyślność, głupota, nieodpowiedzialność!!!! Wstyd,że ktoś kto nie widzi pieszych, rowerzystów na pasach kiedy mają prawo tam być(na swoim zielonym świetle) może uczyć innych jeździć! Niebezpieczne sytuacje z L-kami mogą się zdarzać, bo to jest nauka ale od czego jest dodatkowy hamulec???Skandal i szok, nigdy bym nie poszła do tej szkoły na kurs i nikomu nie polecam!
                • Gość: Rowerzystka Re: Imola- unikać! IP: *.dynamic.chello.pl 28.06.12, 14:56
                  Instruktorzy w tej szkole to jakieś buractwo! Dziś o mało nie zostałam potrącona przez L-kę Imoli na ursynowie! Jechałam rowerem z DZIECKIEM w FOTELIKU na pasach na zielonym koleś nawet NIE ZAHAMOWAŁ kursantowi samochodu i jeszcze zaczął mnie wyzywać i drzeć się....chamstwo, bezmyślność, głupota, nieodpowiedzialność!!!! Wstyd,że ktoś kto nie widzi pieszych, rowerzystów na pasach kiedy mają prawo tam być(na swoim zielonym świetle) może uczyć innych jeździć! Tacy instruktorzy to sami powinni się cofnąć na kurs i badania psychologiczne!!!!!Niebezpieczne sytuacje z L-kami mogą się zdarzać, bo to jest nauka ale od czego jest dodatkowy hamulec???Skandal i szok, nigdy bym nie poszła do tej szkoły na kurs i nikomu nie polecam!
                  • Gość: gość2 Re: Imola- unikać! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.12, 21:15
                    Pytanie czy Pani przejechała rowerem przez przejście dla pieszych czy przez ścieżkę rowerową bo to jest różnica jeżeli przez przejście dla pieszych instruktor miał rację proszę przeczytać kodeks drogowy
    • Gość: mario20 Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.09, 17:30
      Odradzam elite na grochowie, oszukuja, wyciągaja kase i maja stare
      samochody!!!!!!
    • Gość: aneta Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: *.subscribers.sferia.net 01.06.09, 10:37
      o jejku! czytam i nie dowierzam, ja jestem ze swojej szkoły bardzo zadowolona!!!
      może dlatego że jest nowa powstała w tym roku, ekstra mieli do mnie podejście i
      w miesiąc zrobiłam prawko, mieli dla mnie czas nie odmawiali jazd.mają tylko
      toyotki i to nówki.Adresu to już nie pamiętam ale podaje stronę www.alejazda.waw.pl
      • Gość: a_awe Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 14:45
        Witam wszystkich przed kursem, w trakcie i po :)
        Moge ze spokojnym sumieniem polecić szkole jazdy z Bemowa LIDER i
        instruktora Zbigniewa Tylkę.
        Kurs zrobiłam bardzo szybko (jeździłam po dwie godzinki prawie
        codziennie). Pan Zbyszek to ostoja spokoju i świetny instruktor.
        Naprawdę nauczył mnie jeździć.
      • Gość: Maciej Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: *.subscribers.sferia.net 08.06.09, 16:55
        Ja również polecam SZKOŁĘ "ALE JAZDA" nigdzie indziej tak tanio nie będzie
        jeśli chodzi o nauczanie to bomba:)))
    • Gość: AniaM Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: *.aster.pl 01.06.09, 21:29
      czy wiecie coś na temat szkoły MIX na zwycięzców? bede wdzięczna za każde info :)
      szukam sobie dobrej szkoły i nadal nie wiem gdzie sie zapisać :/
    • Gość: gosc gosc Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: *.aster.pl 05.06.09, 09:51
      Najlepsza szkola dla mnie, i wspanialy instruktor ze szkoly "osk KOS" w
      Warszawie p.Marek-dzieki Niemu zdalam egzamin w bardzo krotkim czasie. A
      Najgorsza szkola to osk w Komorowie Janusz G.- szczerze NIE polecam.
      • Gość: a_awe Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 13:59
        Tylko "LIDER" zdałam za pierwszym razem :)(zdawałam na bemowie).
        Polecam wszystkim instruktora Zbigniewa Tylkę.
        /www.lider.waw.pl/
    • iza_pekala Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi 07.10.09, 15:51
      Polecam DAR Cross, 7 lat temu trafiłam na super instruktora, teraz
      mam jazdy doszkalające i znów jestem zadowolona!
      • Gość: OLO Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 16:06
        A ja polecam www.ale-jazda.pl/
    • Gość: Sylwka Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.09, 18:43
      Zdecydowanie odradzam Dar-Cros w Konstancinie ul. wojewódzka 12.
      Instruktor składa niedwuznaczne propozycje. Zastanawiam się czy
      pujść z tym do prokuratora. Mam wszystkie smsy od tego oblesnego
      Pana.. Odradzam, odradzam. Nie jest to Pan Rafał.
      • longina-krymska Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi 19.10.10, 12:21
        Gość portalu: Sylwka napisał(a):

> Zdecydowanie odradzam Dar-Cros w Konstancinie ul. wojewódzka 12.
        > Instruktor składa niedwuznaczne propozycje. Zastanawiam się czy
        > pujść z tym do prokuratora. Mam wszystkie smsy od tego oblesnego
        > Pana.. Odradzam, odradzam. Nie jest to Pan Rafał.
        a możesz podac nazwisko
    • Gość: naiwna kursantka Dar-Cros Konstancin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.09, 09:49
      Szkoła bardzo dobra, przestrzegam jedynie przed instruktorem Januszm
      Krymskim. do czego dąży podczas jazd, to na pewno nie nauka.
      Strzeszcie się dziewczyny tego typa z Konstancina. jeżdzi czerwoną
      Toyota Yaris. Swoją drogą poszukuję dziewczyn które mają podobne
      doświadczenia z tym obleśnym typem. gardener-house@02.pl
      tel 501183874.
      • Gość: ledy Re: Dar-Cros Konstancin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.09, 09:52
        Ja mam coś do powiedzenia o nim, wieczorem zadzwonię. Już od
        dłuższego czasu chciałam o tym komus powiedzieć. Czas zebrać siły i
        zająć się tym chamskim lowelasem. Brawoo, brawwo
        • Gość: Misia Re: Dar-Cros Konstancin IP: *.cdma.centertel.pl 08.10.10, 08:02
          Zadzwonię wieczorkiem do Państwa i też dołożę swoją cegiełkę na chyba tego samego instruktora z dar-cross w konstancinie, swoją drogą do dziś żałuję, że pusciłam mu to płazem.
          • longina-krymska Re: Dar-Cros Konstancin 19.10.10, 11:06
            bardzo prosze o kontakt 504 140 194zalerzy mi na tym(w dobrej mierze)
    • blue-miszka Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi 17.10.09, 15:24
      fatalna szkola to IMOLa - za kazdym razem inny instruktor i kazdy beznadziejny,
      po ich kursie dwa razy nie zdalam egzaminu na luku poleglam bo jakies farmazony
      wciskali do glowy i w akcji czlowiek glupial, kilka dni temu zdalam egzamin na
      radarowej po kilku lekcjach u innego zupelnie instruktora korego zreszta
      polecalam w innym watku
    • Gość: :) ABS + IP: *.chello.pl 18.10.09, 22:58
      Polecam szkołę !!!!!!!!!!!!!!!!! ABS !!!!!!!!!!!!!!!!!!! przy ul.
      Elbląskiej 10 , dostałam 'namiar' od
      znajomej, która właśnie tam się uczyła. Organizują wyjazdy do Łomży
      na egzamin. Ja jednak zdecydowałam się zdawać w jeszcze innym
      mieście z którego pochodzę.
      Obie zdalyśmy za 1 razem:)
      Nie wiem jak jest z innymi instruktorami ale Ci z którymi
      jeździłyśmy to : Marek Jędrysiak (grande punto) i Marek Krawczyk
      (toyota yaris).
      Z pełną odpowiedzialnością polecam :)
      Miła atmosfera, punktualność i solidna nauka :)
      jeśli chodzi o godziny jazd to bynajmniej z Panem M. Jędrysiakiem
      nie ma najmiejszego problemu- pn-pt 8.00-20.00 jest do dyspozycji.
      Więcej wychwalała nie będę, życzę miłych jazd i zdania również za 1
      razem!!, aż szkoda odbierać prawko i kończyć jazdę "elkami":(:)
      • Gość: celdor Re: ABS + IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.10, 22:34
        Witaj
        Masz rację Marek Jędrysiak to bardzo doświadczony instruktor i wszystkim polecam
        tego człowieka.Jest wstanie nauczyć chyba każdego.
        Nauka jazdy to przyjemność z tym człowiekiem.On uczy myśleć a nie tylko jeździć.
        Uważam , że powinno być więcej takich instruktorów.
        I oczywiście , masz rację żal się rozstawać.
        pozdrawiam
        celdor :)))
        • Gość: Kasia Re: ABS + IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.08.12, 08:02
          Zgadzam się z powyższym.

Marek zwraca uwagę na zachownie na drodze, wskazuje błędy podczas jazdy, duzo tłumaczy i ma pokłady cierpliwości( skad?- nie wiem) ale widzę że pracuje z zamiłowaniem i że kocha to co robi :-)

Marku pozdrawiam
          K.I Bemowo

POlecam ta szkołe!
    • Gość: Aga www.qrsant.pl IP: 94.254.229.* 19.10.09, 21:39
      www.qrsant.pl/ z Warszawy

• Gość: niezadowolony Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: 77.255.255.* 22.10.09, 23:34
      Witam, gorąco ... odradzam Elitę. W moim przypadku (kurs na kat. A) pragnę wspomnieć o paru mankamentach.
      1) Przez cały czas trwania kursu (20 h) w kasku nie było szybki- pomimo moich próśb o naprawę kasku.
      2)Wszystkie jazdy na mieście spędziłem jeżdżąc za kursantem na kat. B i oglądając, jak nasz instruktor (mój i kursantki na kat. B) nabawia się skrzywienia kręgosłupa przechylając się w niebezpiecznym stopniu w stronę kierującej osoby.
      3) Na pytanie (skierowane również do właściciela) dlaczego ani razu ja nie prowadziłem a za mną nie jechał instruktor, otrzymałem odpowiedź, że to dla mojego bezpieczeństwa.
      4) Notoryczne spóźnianie się instruktora.
      5) Zdarzył się nawet przypadek jazdy bez lewego lusterka.
      Ponieważ wątkiem tego forum jest wymienianie wad osk, nie będę się rozpisywał nad plusami (zbyt dużo czasu zajęłoby mi wymyślenie jakichkolwiek :P).
    • berdebul Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi 20.01.10, 22:15
      Uczyłam się w Dobrej Szkole. Zadowolona jestem, teoria ok, jazdy - trafiłam na świetnego instruktora. Człowiek cierpliwość, po niektórych jazdach dochodziłam do wniosku że powinien mnie rozjechać bo mi się należało;)
      Jeżeli chodzi o godziny jazd bardzo ok nigdy nie było problemu z ułożeniem tego jakoś sensownie i dla mnie i dla niego, zawsze mogłam powiedzieć co jeszcze chciałabym przećwiczyć, czy czuje się dobrze wykonując manewr czy niekoniecznie i chcę sobie jeszcze powtórzyć.
      Jak nastrój był nie bardzo zawsze próbował zrobić coś żebym się rozchmurzyła. W autku fajna muzyka, brakowało mi tego na egzaminie - ta niezręczna cisza z egzaminatorem brr.
      Nigdy nie uczyłam się parkowania na ilość obrotów kierownicy - wszystko zależy od miejsca i samochodu.
      • belcia26 Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi 20.01.10, 23:02
        Ja poleam WESOŁĄ SZKOŁE z Ursusa Warsawie.
        • Gość: mi Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: *.acn.waw.pl 21.01.10, 22:27
          Polecam szkołę Auto-Jar na Fieldorfa. Jeździłam z panem Jurkiem, ale
          pozostali instruktorzy wydawali się bardzo sympatyczni. Egzamin zdałam
          za 2 podejściem.
    • Gość: Gość Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: *.elektrosat.pl 23.11.10, 15:17
      Jesli chodzi o Wrocław, to moim zdaniem najlepsza jest Szkoła Jazdy Kursant.
      www.kursant.wroclaw.pl/
      Szczerze polecam. Pol mojej klasy robilo tam kurs i 90% zdala za pierwszym razem.
      I nikogo to nie dziwilo. Serio. Bez stresu, poważne dorosle traktowanie, mila atmosfera.

Wlasnie, ta atmosfera jest najwazniejsza. Bo jak na kursie jestes wyluzowany i spokojny, to potem na egzaminie tez masz luz. A stres potrafi splatac rozne figle... I zdaje sie po kilka razy zupelnie bez sensu. No i w Kursancie jeszcze swietnie tlumacza wszysykie zasady. Maja tez filmiki, dzieki ktorym wiedza (typu swiatla) sie utrwala.
      Sie rozgadalam;)

Polecam!
      • Gość: Izabell Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: *.elektrosat.pl 31.01.11, 10:30
        Potwierdzam! Ja też Kursantowiczka:) Tak się bałam egzaminu, ze nie spodziwalam sie, ze tak gladko pojdzie. Jestem ooooooogromnie wdzieczna (szczegolnie p. Andrzejowi!!!!). Za cierpliwosc i swietne podejscie. Nie balam sie jezdzic i nie balam sie w rezultacie egazminu:)))
        Super. Naprawde tryskam radoscia, bo zdalam ten plac i miasto. A zdac luk w takich warunkach, to nie latwe zadanie. Teraz odkladam kase do wakacji na autko. Jakies pomysly na ekonomiczny sam. do jezdzenia po miescie???
        • Gość: Piteeer Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.02.11, 22:51
          Widac ze kobieta. Tylko wy sie tak ekscytujecie. Piszczycie na placu jak zdacie i placzecie jak oblejecie egazam. Co do auta, to zalezy w jakim sie dobrze czujesz i jakie masz potrzeby. Jazda po miescie czy dlugie trasy. Najlepiej kup taki, ktory malo pali. Mozesz zapytac tego instruktora, co Cie uczyl. DObry instruktor widzi jakie masz predyspozycje i powinien ci pomoc. Mi moj powiedzial od razu - szybki zryw, przyspieszenie i niezbyt duza predkosc, bo dlugo nie pojezdze. heheh. Moze mial racje. Widzial, ze mam ciezka noge;)
          • Gość: KURSANTOWICZ Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: *.21.54.194.generacja.pl 30.03.11, 16:53
            Oczywiście, że KURSANT. Trzy razy podchodziłem do robienia kursu. No i się wreszcie udało i z kursem i z egzaminem. Polecam - szczególnie dla tych, którzy potrzebują szczególnej mobilizacji;)
            • Gość: olexy Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.05.11, 07:45
              Należę raczej do wyważonych ludzi i uważam, że nie ma się co tak ekscytować. Aczkolwiek popieram opinię poprzednika, który sądzi iż Kursant dobrze przygotowuje do egzaminu, a co więcej - do bycia kierowcą. Uważam, że szkoła jazdy, to nie podstawówka. Nie można jakiegoś przedmiotu, poziomu ominąć zgodnie z myślą: jakoś się uda, jakoś to będzie. Tutaj ważny jest każdy etap. Dlatego doceniam zarówno egzaminy wewnętrzne, długie godziny jazdy, doszkalania itp. Podsumowując - jestem bardzo zadowolony z tej szkoły.
              • Gość: Anielii Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: *.21.54.194.generacja.pl 02.06.11, 13:15
                No ja tez polecam ta szkle. Na poczatku bylo ciezko, ale z czasem dalam rade:) Tak czesto narzekamy na tych instruktorow, ale jak pomysle, jaka ja jestem kursantka, to szczerze wspolczuje mojemu instruktorowi;) Ciekawe czy jest jakies ich forum, na ktorym mozna poczytac o nas :-D W kazdym razie w Kursancie maja duuuuuza cierpliwosc. POlecam szczegolnie dziewczynom;)
                • Gość: Daizy Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.11, 12:55
                  No własnie szukam instruktora, ktory.... bedzie dla mnie lagodny:)))
                  mam alergie na chamow i krzykaczy. Wtedy jeszcze bardziej sie stresuje. Chyba zreszta jak wszyscy.... Czytalam wiele dobrego o tym Kursancie. Chyba się tam przejdę...
                  • Gość: Gonzo Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.11, 10:50
                    Ja tez czytalem i nasluchalem sie duzo dobrego o Kursancie. Dlatego, jak tylko pomyslalem o robieniu prawka, to od razu na mysl przyszedl mi Kursant. Zastanawiam sie tylko nad instruktorem. Oni przydzielaja czy mozna wybrac?
                    • Gość: Alehandro Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.11, 10:19
                      Zapisalem sie wlasnie na B+E do Kursanta. Mam nadzieje,że te wszystkie dobre opinie o tej szkole sie potwierdza;-)
                      • Gość: Jolantina Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.12, 12:11
                        Oczywiście, że Kursant - potwierdzam wypowiedzi poprzedników. Świetna, profesjonalna szkoła i najlepsza we Wrocławiu!
    • Gość: moa0erjfnvjxnuiao Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: *.centertel.pl 21.01.11, 23:40
      A ja NIE POLECAM szkoly 7ka z ul. Ciolka w Warszawie (2 biuro maja na tarchominie), zaplacilem za kurs, instruktorka na 6 godzinie jazdy przed rozpoczeciem jazdy na mnie nawrzeszczala , zaczela sie nabijac z mojego jakania itd... Generalnie stwierdzilem ze mam w d... taka szkole . Oczywiscie PIENIEDZY NIE ODDALI , i nie mieli nawet zamiaru, ja nie dociekam , stac mnie ! a te pare zl sobie w buty wsadzcie ! W innej szkole juz zrobilem prawko bez tzw. łaski - za 2 razem zdalem
    • Gość: jaro Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.11, 17:15
      nie polecam egidy na bemowie więcej wiedziałem przed kursem od instruktora-porażka
      • Gość: Kyszak Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: *.home.aster.pl 06.02.11, 23:02
        Trudno jest oceniać szkołę, ale odradzam P. Marcina Osucha z Zielonego listka w Warszawie.
        Przezyłam wielki stres, czułam się nieswojo, ignorowana i traktowana z góry. Jak cos mi się udawało to mówił, że to przypadkiem!!!
        Po jeździe z tym instruktorem powiedziałam, że juz nigdy nie wsiądę za kółko...na szczeście po upływie 1,5 roku powoli zbieram się do ponowienia kursu. Nie będzie to napewno Zielony listek.
        Pozdrawiam i życze powodzenia.
        • Gość: Basia Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.09.12, 13:00
          Generalnie ja robię w Nauce Jazdy Efekt. Jestem w trakcie więc jak zdam to się pochwalę, ale ogólne wrażenia pozytywne

Teoria w 5 dni jestem przed 25h jazdy, jak na razie wszystko ok

Ciekawe tylko czy za ten egzamin obiecany zapłacą hihi

• Gość: Grześ Re: Która szkoła najlepsza a która najgorsza?? Pi IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.09.12, 15:14
            Nauka Jazdy Efekt
            Zrobiłem szybko i tanio
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka