Dodaj do ulubionych

WORD Wrocław

07.11.08, 15:35
witam, interesuje mnie wszystko na temat WORD-u we Wrocławiu, trasa
egzaminacyjna, czy az tak cięzko tam zdac?? ogolnie jacy są egzaminatorzy??
zapraszam do dyskusji;) Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • sloneczko55555 Re: WORD Wrocław 07.11.08, 16:25
      trasy są różne , chyba każdy egzaminator ma inną. Słyszałam,że teraz także
      często zdarza się , że jeżdżą na Brochów. Miałam na szczęście tylko dwa egzaminy ,

pierwszy egzamin: egzaminator koło 40 w miarę wydawał się fajny, chociaż już na
      placu podniósł na mnie głos. Na placu pokazywałam wszystkie możliwe światła
      (chyba tylko odblasków nie kazał ) <hahaha>
      na mieście byłam pierwsza jeździłam po skrzyżowaniach ,które mój instruktor
      pokazał mi,że dość często i łatwo można się złapać. Oblałam ze swojej głupoty
      już pod koniec egzaminu, wykonałam parkowanie i wymusiłam pierwszeństwo , jest w
      tym też winy troszeczkę egzaminatora ,który powiedział do mnie abym szybko
      wyjeżdżała i jedziemy do WORDu ,wiec wyjechałam i po hamulcach. :D Pan
      egzaminator dał mi wykład, że zapamiętam sobie sytuację i jest pewien ,że zdam
      za drugim razem,że panuję nad autem .

Drugi egzamin wypite kilka filiżanek herbatki , placyk zaliczony ładnie,
      egzaminator starszy pan , chociaż z wyglądu srogi, poprawiał mi lusterko
      powiedział,że nie muszę widzieć linii , jadę patrząc tylko w tylną szybę.
      Następnie miasto byłam druga , kobieta przede mną oblała po 10 minutach i
      wykonałam parkowanie równoległe, zawracanie przy użyciu bramy, zawracanie na
      skrzyżowaniu równoległym z wysepką i bez i po 45 minutach wróciłam do WORDu.
      Dodam,że w czasie egzaminu wskoczył mi pieszy i nieźle zarzuciło egzaminatorem i
      od tego momentu był stres czy się nie zemści :d Pan pogratulował i nawet nie
      miałam siły się cieszyć. Od jakiś 3 tygodni jeżdżę już sama autkiem po mieście.

Drugi egzamin miałam 2 tygodnie po pierwszym.
      Słyszałam,że Wrocław ma nie za wysoką zdawalność,ale nie jest to potwierdzone
      • bernadetalos85 Re: WORD Wrocław 07.11.08, 16:36
        dziekuje słoneczko5555, hmm... ja sie jednak obawiam, gratuluje Ci zdania za
        drugim razem;) moj instruktor twierdzi, ze na to nie ma reguły, trzeba miec
        mnostwo szczescia..
        • sloneczko55555 Re: WORD Wrocław 07.11.08, 17:24
          Ja jeździłam już wcześniej trochę. Od początku mój instruktor powtarzał,że nie
          będe miała problemu ze zdaniem i powiedział,że skopie mi tyłek jak nie zdam za
          pierwszym razem i gdy do niego zadzwoniłam ii powiedziałam o smutnej wiadomości
          przez pewien czas myślał,że go wkręcam :D. na szczęście zlitował się. Ja i tak
          najbardziej jestem mu wdzięczna za jazdy , teraz brakuje mi jazd z elka, teraz
          to już sama odpowiadam za to co robię. Trasę sama muszę sobie zaplanować i t
          chyba najgorsze . Ale dzięki niemu nikt na mnie nie trąbił jeszcze:P. Jestem
          wdzięczna,że nauczył mnie wyprzedzać co rzadko zdarza się i teraz bez obawy
          wyprzedzam wolniejsze samochodziki :P.
          • bernadetalos85 Re: WORD Wrocław 07.11.08, 17:39
            zgadza sie, masz po prostu "ten" dar do prowadzenia autka;) mnie tez instruktor
            mowi, ze bedzie ok. ale czasem w to nie wierze. moze brak wiary we własne
            możliwosci, ehh. ale jakos to bedzie, musi byc;)Pozdrawiam i zycze powodzenia w
            pokonywaniu przeszkod na drodze;)i szerokiej drogi. aha i jeszcze jedno -
            udowodniłas, ze zarowno kobiety jak i męzczyzni mają takie same predyspozycje do
            prowadzenia autka:)) jeszcze raz Ci gratuluje;))
            • sloneczko55555 Re: WORD Wrocław 07.11.08, 17:50
              Masz już termin na egzamin? Jeszcze jedna rada, idź najlepiej z kimś na egzamin
              i w czasie kiedy czekasz na swoją kolej lepiej nie słuchaj osób zdających , mnie
              to zestresowało jak słyszałam,ze ta osoba zdaje 5 raz , ta 4 i w głębi duszy
              mówiłam sobie,że umiem jeździć,ale z drugiej strony było jak oni tyle nie mogą
              zdać to ja też nie zdam i w odpowiednim momencie czekając już na jazdę odeszłam
              od tej grupy :)
              • bernadetalos85 Re: WORD Wrocław 07.11.08, 17:57
                w poniedziałek mam ostatnie dwie godziny kursu, u mnie w osrodku przeprowadzany
                jest egzamin wewnętrzny praktyczny, wiec po tych dwoch godzinach czeka mnie
                pierwszy egzamin praktyczny(dobrze, ze nie panstwowy)hehe, zalezy jak pojade-tzn
                jak dobrze to dostanie papierek ukonczenia kursu , a jak srednio- to bede
                musiala jeszcze dokupic pare godzin, dodam jeszcze ze , ten egzamin nie
                przeprowdza moj instruktor, tylko kierownik osrodka, zupełnie obcy mi facet. jak
                dostane papierek to dopiero zapisze sie na panstwowy:)
              • bernadetalos85 Re: WORD Wrocław 07.11.08, 17:58
                dziekuje za rade, na pewno wykorzystam w przyszłosci:)
                • sloneczko55555 Re: WORD Wrocław 07.11.08, 20:59
                  Czy dobrze się domyślam , robisz może kurs w kursancie? U mnie też był egzamin
                  wewnętrzny, jednak przeprowadzony przez mojego instruktora,ale o to czy zaliczę
                  się nie bałam bo miałam umiejętności. Gdybym nawet popełniła jakiś drobny błąd
                  raczej tylko by mi to powiedział ze względu,że przez te 30h widział jak jeżdżę i
                  to było formalnością. Powodzenia i więcej wiary w siebie!!
    • bernadetalos85 Re: WORD Wrocław 08.11.08, 19:27
      Robie kurs w Atucie,bedzie ok, nie ma czym sie stresowac;) pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka