Dodaj do ulubionych

Nowe zasady?????????????????????????

IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 25.12.08, 17:39
nowe zasady a może coś
konkretniej??????????????????????????????????????????????????????????
??Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: prac_min_infrastru Re: Nowe zasady????????????????????????? IP: 94.254.246.* 26.12.08, 16:20
      Z pewnego źródła wiem, że będzie dużo zmian w teorii - m. in. symulator sytuacji drogowych bez mozliwosci zmiany raz udzielonej odpowiedzi oraz z kilkusekundowym limitem jej udzielenia. Zniesiony zostanie również limit błędów - nie będzie mozna pomylić się ani razu. W częsci teoretycznej zmian będzie mniej - planowane jest dodatkowe zadanie na placu manewrowym z bezpiecznej jazdy. Będzie to na przykład umiejętność wyprowadzenia pojazdu z poślizgu. Zmiany wejdą w życie najprawdopodobniej pod koniec pierwszego kwartału roku 2009.
      • Gość: minister Re: Nowe zasady????????????????????????? IP: *.acn.waw.pl 26.12.08, 19:32
        A ja z pewnego źródła wiem, że zmiany będą wprowadzone od połowy
        stycznia. Nowa teoria, zielony listek, okres próbny. Tak więc kto
        zda egzamin do tego czasu niech się cieszy :)
        • Gość: wrc Re: Nowe zasady????????????????????????? IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.08, 09:29
          nie siać zamętu tylko tylko poszukać na forum, wiele razy już pisano na ten
          temat. Ach te wasze pewne źródła...Jak na razie bez zmian.
          • Gość: minister Re: Nowe zasady????????????????????????? IP: *.acn.waw.pl 27.12.08, 11:54
            na forum to sa stare informacje. Teraz idą zmiany i to wkrótce.
            • Gość: venom Re: Nowe zasady????????????????????????? IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.08, 15:00
              wszystko w fazie "projektu" a projekt to propozycja jak na razie
              • Gość: instruktor Re: Nowe zasady????????????????????????? IP: *.acn.waw.pl 27.12.08, 19:18
                projekt jest już zatwierdzony. Czeka tylko na podanie do wiadomości
                • Gość: Sasza Re: Nowe zasady????????????????????????? IP: *.vlan356.dengo.lubman.net.pl 27.12.08, 20:25
                  Pożyjom, uwidim:-)))
                  • linia.frontu Re: Nowe zasady????????????????????????? 27.12.08, 20:35
                    No dokładnie. Prawda jest taka: jak ktoś coś naprawdę wie, to tutaj
                    nie napisze. Ja znam pokrywające się info z 2 źródeł o tym, że
                    zmiany nieprędko. Ale głowy też sobie za to obciąć nie dam. A poza
                    tym wlana byłam, to nic nie pamiętam.

--

[*] ~ potem cisza normalna więc całkiem nieznośna
                    ~
                    Straszne jest tylko deptenie czyjegoś uczucia, reszta to tylko
                    konsekwencje włażenia w gó.......
                    • linia.frontu Re: Nowe zasady????????????????????????? 27.12.08, 20:38
                      A pamięta ktoś jeszcze jaki tu rok temu był sajgon? Wątek za
                      wątkiem: nowe przepisy. I do dziś ani widu, ani słychu.
                      • Gość: staś Re: Nowe zasady????????????????????????? IP: *.idc.net.pl 28.12.08, 11:35
                        Wystarczy wejść na stronę Ministerstwa Transportu.
                        Proponowane zmiany są tam podane na zakładce Projekty.
                        No i wszystko jasne. Na razie oczywiście, bo kiedy i co z tych zmian wejdzie
                        w życie nie wiadomo.
                        • Gość: Agunia Re: Nowe zasady????????????????????????? IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 28.12.08, 12:59
                          Dziękuję za odpowiedzi...choć szczerze mówiąc......to miałam na
                          myśli coś konkretnego a nie wykłócanki.....Pozdrawiam.
                        • pam_pa_ram_pam Re: Nowe zasady????????????????????????? 28.12.08, 16:21
                          Wszedłem.
                          Przeczytałem.
                          Rzecz się nadaje do Trybunału Konstytucyjnego u zapewne tam
                          wyląduje. Dziś niepełnosprawny 13-latek może jeździć wózkiem
                          inwalidzkim, a po wejściu tej ustawy nie będzie mógł aż do 16 roku
                          życia. Do szkoły nie będzie mógł dojeżdżać.
                          To jest "zajazd" na prawa nabyte.
                          Nie sądzę, żeby ten bubel prawny (chyba jeszcze z PiSuaru i Ziobra
                          tworzony) wszedł kiedykolwiek w życie.
                          • Gość: venom Re: Nowe zasady????????????????????????? IP: *.adsl.inetia.pl 28.12.08, 16:42
                            przeczytałeś projekt ustawy o kierujących i on nie wejdzie prędko w życie w
                            takiej formie. Zmienia się rozporządzenie w sprawie szkolenia i egzaminowania.
                            Zmiany "kosmetyczne" prostujące co nieco obowiązujące rozporządzenie.Nie ma co
                            straszyć zmianami choć pora odpowiednia wszak koniec roku się zbliża :)
                            • Gość: staś Re: Nowe zasady????????????????????????? IP: *.idc.net.pl 28.12.08, 19:38
                              A projekt Ustawy o kierujących pojazdami ma już chyba co najmniej sześć lat.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka