Gość: Wiola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 09:58 Mam pytanie: ile minut trwa egzamin praktyczny na kat A? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mis-mis Re: Kat A-egzamin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 11:21 ale możesz doprecyzować pytanie? to zależy od wielu czynników: miasta (każde ma inną trasę egzaminacyjną), egzaminatora (czego dokładnie wymaga na placu, np. nie zawsze jest hamowanie awaryjne i zatrzymanie w określonym miejscu, mimo że formalnie w instrukcji egzaminowania są), tego jak zorganizowany jest egzamin w danym ośrodku (pojedynczo, w trójkach). w każdym razie, nie ma czegoś takiego jak ustalony czas egzaminowania, jak w przypadku B, trzeba zrobić zadania na placu, a potem przejechać trasę egzaminacyjną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiola Re: Kat A-egzamin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 11:54 Ponawiam pytanie,czy ktoś może się orientuje,jaki jest minimalny czas trwania egzaminu praktycznego na kat A? Jeżeli ktoś orientuje się ,proszę o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiola Re: Kat A-egzamin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 11:59 Chodzi o minimalny czas trwania egzaminu praktycznego na kat A w ruchu drogowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shimamoto Re: Kat A-egzamin IP: *.chello.pl 26.04.09, 12:27 Część druga egzaminu, czyli jazda w ruchu drogowym, powinna trwać minimum 25 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis-mis Re: Kat A-egzamin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 16:06 faktycznie, 25 min. zmyliło mnie to, że jest stała trasa, którą można przecież przejechać w krótszym czasie :) ja na pewno jechałam szybciej i nikt mi nie liczył czasu, ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiola Re: Kat A-egzamin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 16:11 Zdawałaś na kat A? A może napiszesz,jak jest na egzaminie,chodzi mi o cały przebieg egzaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
shimamoto_san Re: Kat A-egzamin 26.04.09, 16:23 Hmmm powinni Ci to powiedzieć na kursie. Poza tym w materiałach zwykle jest dokładnie opisany przebieg egzaminu. Tu tak w skrócie Chyba, że chodzi Ci o subiektywne wrażenia już 'po' a nie teorię? Odpowiedz Link Zgłoś
shimamoto_san Re: Kat A-egzamin 26.04.09, 16:20 > faktycznie, 25 min. Tak napisali w mojej mundrej książce z motocyklistą na okładce. ;) > zmyliło mnie to, że jest stała trasa, którą można przecież przejechać w krótszy > m > czasie :) > ja na pewno jechałam szybciej i nikt mi nie liczył czasu, ;-) Pewnie tak. Sporo pewnie zależy od natężenia ruchu drogowego. Na kursie instruktor nam powiedział, że miasto pewnie z 15 min będzie trwać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiola Re: Kat A-egzamin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 16:29 Hmm,pewnie mi to powiedzą na kursie,ale najpierw muszę się na taki kurs zapisać,a tego jeszcze nie zrobiłam,a pytam ,bo chcę wiedzieć,co mnie czeka Odpowiedz Link Zgłoś
shimamoto_san Re: Kat A-egzamin 26.04.09, 16:33 A rozumiem. No to czeka Cię to co tam napisali w tym linku, który podałam wyżej. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiola Re: Kat A-egzamin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 16:38 Dzięki,wygląda groźnie,ale może nie będzie tak źle. Odpowiedz Link Zgłoś
shimamoto_san Re: Kat A-egzamin 26.04.09, 16:46 Ja jestem jeszcze przed egzaminem, nawet jeszcze nie jeździłam sama, ale już nie mogę się doczekać. :) A ta historia bawi mnie do łez i baaardzo podtrzymuje na duchu. PS. Skąd jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiola Re: Kat A-egzamin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 16:50 Jestem z Rypina,kurs mam w tym mieście,a egzamin będę zdawać we Włocławku.A jak Ci idzie na kursie i czy to prawda,że na placu manewrowym jest ciężko? Odpowiedz Link Zgłoś
shimamoto_san Re: Kat A-egzamin 26.04.09, 16:54 Jak pisałam - jeszcze nie jeździłam. :D Psychicznie przygotowuję się na to, że na początku będzie bardzo ciężko i że parę razy będę chciała to rzucić w cholerę. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis-mis Re: Kat A-egzamin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 16:51 > Dzięki,wygląda groźnie,ale może nie będzie tak źle. na pewno będzie dobrze :) to tylko jak się czyta wygląda groźnie, a jak wyczujesz motocykl i na czym to polega, to część lęków minie (choć pewnie pojawią się nowe - ale to normalne, bo jazda na motocyklu niestety nie należy do najbezpieczniejszych hobby...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis-mis Re: Kat A-egzamin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 16:45 właśnie tak :) w praktyce nie jest to takie przerażające, a wszystkich tych elementów uczą na kursie, a przynajmniej powinni. trasa egzaminacyjna jest stała, więc żadnych niespodzianek na niej nie powinno być, oczywiście, w ramach kursu i jazdy po mieście powinna być też jazda po trasie egzaminacyjnej. a jak dla kogoś to za mało, to zawsze można się tam dodatkowo wybrać samochodem /na rowerze / jak kto woli. więc niezdanie z powodu nieznajomości trasy można właściwie wykluczyć. właściwie to od tego chyba powinnaś zacząć wątek, bo to ile trwa egzamin ma tu najmniejsze znaczenie :) jakbyś miała jakieś pytania, to pytaj śmiało. Odpowiedz Link Zgłoś
shimamoto_san Re: Kat A-egzamin 26.04.09, 17:02 Mis a Ty skąd jesteś, jeśli można wiedzieć? I dobrze kojarzę, że jesteś tą Mis od rozterek dotyczących jeżdżenia do pracy na moto? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi-mis Re: Kat A-egzamin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 20:33 > Mis a Ty skąd jesteś, jeśli można wiedzieć? I dobrze kojarzę, że jesteś tą Mis od rozterek dotyczących jeżdżenia do pracy na moto? ;) tak, to ja nie zalogowana :) z w-wy jestem. rozterki już poszły precz, da się jeździć do pracy na moto. a od wczoraj mam kuferek więc nawet i torebkę mogę wziąć i mogę być super elegancka w pracy ;-) a Twój kurs jak? Odpowiedz Link Zgłoś