Dodaj do ulubionych

Kat A-egzamin

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 09:58
Mam pytanie:
ile minut trwa egzamin praktyczny na kat A?
Obserwuj wątek
    • Gość: mis-mis Re: Kat A-egzamin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 11:21
      ale możesz doprecyzować pytanie? to zależy od wielu czynników: miasta (każde ma
      inną trasę egzaminacyjną), egzaminatora (czego dokładnie wymaga na placu, np.
      nie zawsze jest hamowanie awaryjne i zatrzymanie w określonym miejscu, mimo że
      formalnie w instrukcji egzaminowania są), tego jak zorganizowany jest egzamin w
      danym ośrodku (pojedynczo, w trójkach).
      w każdym razie, nie ma czegoś takiego jak ustalony czas egzaminowania, jak w
      przypadku B, trzeba zrobić zadania na placu, a potem przejechać trasę
      egzaminacyjną.
    • Gość: Wiola Re: Kat A-egzamin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 11:54
      Ponawiam pytanie,czy ktoś może się orientuje,jaki jest minimalny
      czas trwania egzaminu praktycznego na kat A?
      Jeżeli ktoś orientuje się ,proszę o odpowiedź.
      • Gość: Wiola Re: Kat A-egzamin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 11:59
        Chodzi o minimalny czas trwania egzaminu praktycznego na kat A w
        ruchu drogowym.
    • Gość: shimamoto Re: Kat A-egzamin IP: *.chello.pl 26.04.09, 12:27
      Część druga egzaminu, czyli jazda w ruchu drogowym, powinna trwać minimum 25 minut.
      • Gość: mis-mis Re: Kat A-egzamin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 16:06
        faktycznie, 25 min.
        zmyliło mnie to, że jest stała trasa, którą można przecież przejechać w krótszym
        czasie :)
        ja na pewno jechałam szybciej i nikt mi nie liczył czasu, ;-)
        • Gość: Wiola Re: Kat A-egzamin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 16:11
          Zdawałaś na kat A?
          A może napiszesz,jak jest na egzaminie,chodzi mi o cały przebieg
          egzaminu.
          • shimamoto_san Re: Kat A-egzamin 26.04.09, 16:23
            Hmmm powinni Ci to powiedzieć na kursie. Poza tym w materiałach zwykle jest
            dokładnie opisany przebieg egzaminu.

Tu
            tak w skrócie

Chyba, że chodzi Ci o subiektywne wrażenia już 'po' a nie teorię?
        • shimamoto_san Re: Kat A-egzamin 26.04.09, 16:20
          > faktycznie, 25 min.

Tak napisali w mojej mundrej książce z motocyklistą na okładce. ;)

> zmyliło mnie to, że jest stała trasa, którą można przecież przejechać w krótszy
          > m
          > czasie :)
          > ja na pewno jechałam szybciej i nikt mi nie liczył czasu, ;-)

Pewnie tak. Sporo pewnie zależy od natężenia ruchu drogowego. Na kursie
          instruktor nam powiedział, że miasto pewnie z 15 min będzie trwać.
          • Gość: Wiola Re: Kat A-egzamin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 16:29
            Hmm,pewnie mi to powiedzą na kursie,ale najpierw muszę się na taki
            kurs zapisać,a tego jeszcze nie zrobiłam,a pytam ,bo chcę
            wiedzieć,co mnie czeka
            • shimamoto_san Re: Kat A-egzamin 26.04.09, 16:33
              A rozumiem. No to czeka Cię to co tam napisali w tym linku, który podałam wyżej. :)
              • Gość: Wiola Re: Kat A-egzamin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 16:38
                Dzięki,wygląda groźnie,ale może nie będzie tak źle.
                • shimamoto_san Re: Kat A-egzamin 26.04.09, 16:46
                  Ja jestem jeszcze przed egzaminem, nawet jeszcze nie jeździłam sama, ale już nie
                  mogę się doczekać. :)

A ta
                  historia
                  bawi mnie do łez i baaardzo podtrzymuje na duchu.

PS. Skąd jesteś?
                  • Gość: Wiola Re: Kat A-egzamin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 16:50
                    Jestem z Rypina,kurs mam w tym mieście,a egzamin będę zdawać we
                    Włocławku.A jak Ci idzie na kursie i czy to prawda,że na placu
                    manewrowym jest ciężko?
                    • shimamoto_san Re: Kat A-egzamin 26.04.09, 16:54
                      Jak pisałam - jeszcze nie jeździłam. :D
                      Psychicznie przygotowuję się na to, że na początku będzie bardzo ciężko i że
                      parę razy będę chciała to rzucić w cholerę. ;)
                • Gość: mis-mis Re: Kat A-egzamin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 16:51
                  > Dzięki,wygląda groźnie,ale może nie będzie tak źle.

na pewno będzie dobrze :) to tylko jak się czyta wygląda groźnie, a jak
                  wyczujesz motocykl i na czym to polega, to część lęków minie (choć pewnie
                  pojawią się nowe - ale to normalne, bo jazda na motocyklu niestety nie należy do
                  najbezpieczniejszych hobby...)
              • Gość: mis-mis Re: Kat A-egzamin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 16:45
                właśnie tak :)
                w praktyce nie jest to takie przerażające, a wszystkich tych elementów uczą na
                kursie, a przynajmniej powinni.
                trasa egzaminacyjna jest stała, więc żadnych niespodzianek na niej nie powinno
                być, oczywiście, w ramach kursu i jazdy po mieście powinna być też jazda po
                trasie egzaminacyjnej. a jak dla kogoś to za mało, to zawsze można się tam
                dodatkowo wybrać samochodem /na rowerze / jak kto woli. więc niezdanie z powodu
                nieznajomości trasy można właściwie wykluczyć.
                właściwie to od tego chyba powinnaś zacząć wątek, bo to ile trwa egzamin ma tu
                najmniejsze znaczenie :)
                jakbyś miała jakieś pytania, to pytaj śmiało.
                • shimamoto_san Re: Kat A-egzamin 26.04.09, 17:02
                  Mis a Ty skąd jesteś, jeśli można wiedzieć?
                  I dobrze kojarzę, że jesteś tą Mis od rozterek dotyczących jeżdżenia do pracy na
                  moto? ;)
                  • Gość: mi-mis Re: Kat A-egzamin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.09, 20:33
                    > Mis a Ty skąd jesteś, jeśli można wiedzieć?
                    I dobrze kojarzę, że jesteś tą Mis od rozterek dotyczących jeżdżenia do pracy na
                    moto? ;)

tak, to ja nie zalogowana :) z w-wy jestem.
                    rozterki już poszły precz, da się jeździć do pracy na moto. a od wczoraj mam
                    kuferek więc nawet i torebkę mogę wziąć i mogę być super elegancka w pracy ;-)
                    a Twój kurs jak?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka