Gość: kat IP: *.208.166.194.arpa.as1901.net 05.08.09, 11:37 Witam! Czy ktos robil kurs na prawo jazdy w szkole "Manewr"w Warszawie? Szukam dobrej szkoly, gdzie zrobie kurs w trybie przyspieszonym. Bardzo bede wdzieczna za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
belcia26 Re: szkola nauki jazdy "Manewr" Warszawa 05.08.09, 21:29 A z której dzielnicy Wawy jestes?O co ci chodzi z tym kursem przyspieszonym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przed kursem Re: szkola nauki jazdy "Manewr" Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 08:55 Ja jutro zaczynam w Auto-Driverze . Moja koleżanka tam robi i jest zadowolona . Mówiła że można tam jeździć nawet 5 dni w tygodniu. A firmę mają na Smolnej . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kat Re: szkola nauki jazdy "Manewr" Warszawa IP: *.198.166.194.arpa.as1901.net 06.08.09, 09:14 Mam tylko miesiac czasu na zrobienie kursu dlatego szukam czegos przyspieszonego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kat Re: szkola nauki jazdy "Manewr" Warszawa IP: *.198.166.194.arpa.as1901.net 06.08.09, 09:17 Ach i jeszcze zapomnialam dodac, ze szukam czegos w okolicach woli lub centrum :)) Odpowiedz Link Zgłoś
belcia26 Re: szkola nauki jazdy "Manewr" Warszawa 06.08.09, 12:30 Chyba w miesiąc nie da sie zrobić wykładow i jazd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przed kursem Re: szkola nauki jazdy "Manewr" Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 15:56 Da . Jutro zaczynam wykłady które kończą się w poniedziałek a od wtorku zaczynam jazdy . Mogę nawet jeździć codziennie jeżeli będę dyspozycyjna .Dlatego Auto - Driver Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kathi Re: szkola nauki jazdy "Manewr" Warszawa IP: *.198.166.194.arpa.as1901.net 07.08.09, 16:49 No ja wlasnie zaczynam w nastepna sobote teorie, ktora trwa w sobote i niedziele a od poniedzialku zaczne jazdy. W Imoli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przed kursem Re: szkola nauki jazdy "Manewr" Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.09, 17:30 Matko ile to godzin . Wytrzymasz tyle ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wątpiący Re: szkola nauki jazdy "Manewr" Warszawa IP: *.wspiz.edu.pl 24.03.11, 16:28 to przecież "tylko" 15 godzin lekcyjnych dziennie :D nie ma to jak ściemniać... na jazdach też tak sciemniają?? Odpowiedz Link Zgłoś
belcia26 Re: szkola nauki jazdy "Manewr" Warszawa 12.08.09, 18:49 Gość portalu: przed kursem napisał(a): > Da . Jutro zaczynam wykłady które kończą się w poniedziałek a od wtorku zaczyna > m > jazdy . Mogę nawet jeździć codziennie jeżeli będę dyspozycyjna .Dlatego Auto - > Driver W mojej szkile też tak można Odpowiedz Link Zgłoś
nataliaa84 Jaki WORD? 12.08.09, 16:05 Hej,czy ktoś mógłby mi odpowiedzieć na pytanie gdzienajlepiej zdawać egzamin w stolicy??? Odpowiedz Link Zgłoś
belcia26 Re: Jaki WORD? 12.08.09, 19:33 wszystko zalezy w jakiej szkole robisz kurs,nbo najlepiej jest tam zdawać egzamin gdzie najblizej niego jest szkółka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wątpiący Re: Jaki WORD? IP: *.wspiz.edu.pl 24.03.11, 16:31 eee, a mi się wydaje, że najlepiej zdawać tam gdzie się zna teren... nie polecam tylko tych WORDów przy których jest dużo przebudów, tam łatwo się pomylić (żółte pasy, białe pasy, pojawiające się i znikające znaki, rusztowania zastawiające pole obserwacji i inne takie atrakcje nie ułatwiają zdania) Odpowiedz Link Zgłoś
nataliaa84 Jaki WORD? 12.08.09, 16:06 Zapisałam się na kurs w Wyższej Szkole Jazdy przy metrze Pole Mokotowskie i zastanawiam się teraz na jaki WORD mam się zdecydować...czy to ma wogóle jakieś znaczenie??? mam jezcze troche czasu na decyzję, bo dopiero zaczęłam wykłady, ale już teraz zbieram praktyczne informacje:)a co do szkoły, to jak narazie polecam: dobry dojazd i cena znośna jak na studencką kieszeń. wykładów i jazd narazie nie oceniam, żeby nie zapeszać. CZEKAM NA ODPOWIEDŹ I Z GÓRY DZIĘKUJĘ!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marchewka85 szkoła jazdy na Mokotowie 16.08.09, 09:10 Egzamin chciałabym zdawać na Radarowej, ponieważ mieszkam na Mokotowie i jest mi najbliżej. To już wiem. Póki co szukam porządnej szkoły właśnie na Mokotowie w pobliżu metra. Zastanawiam się nad m.in. Wyższą Szkołą Jazdy. Natalia84 - czy możesz się podzielić swoimi uwagami? Czy są tam normalne wykłady? Ja chciałabym w nich uczestniczyć, czegoś się dowiedzieć. Nie zależy mi tylko, aby je zaliczyć. I czy już zaczęłaś jazdy i jak to wygląda. Zanim się zapiszę chciałabym sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wątpiący Re: Jaki WORD? IP: *.wspiz.edu.pl 24.03.11, 16:33 a gdzie jeździłaś po mieście? albo które tereny znasz najlepiej... zawsze można objeździć nawet na rowerze okolice WORD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: szkola nauki jazdy "Manewr" Warszawa IP: 62.29.248.* 13.08.09, 19:56 Olecam Dobrą Szkołę w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: szkola nauki jazdy "Dobra Szkoła" Warszawa IP: 62.29.248.* 13.08.09, 19:57 Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
belcia26 Re: szkola nauki jazdy "Dobra Szkoła" Warszawa 13.08.09, 20:36 Olek polecasz swoja szkołe a to co pisza na ich stronie mnie nie przekonuje,bo nie sądze aby w kazdej szkole każdy zdawał za pierwszym razem.Może i w tej szkole jest takich kursantów sporo,ale taka reklama mnie nie zadawala.W mojej szkole też tak by mogli napisac,ale po co,nie kazdy zdaje tak szybko i nie każdemu nauka przychozi latwo.Najważniejsze jest to nie ile razy zdajesz,bo możesz umieć wszytko super a na egzaminie na tym co ci najlepiej wychodzi oblejesz i wtedy średnia zdawalności w twojej szkole spada.Najważniejsze to podejscie nauczyciela do kursanta i sposob nauczania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PAN xxx strzeżcie się Akademi jazdy VIP-Górczewska 155 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.09, 14:07 www.vipszkola.pl/index.php - to wszytko jedna wielka ściema!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Re: strzeżcie się Akademi jazdy VIP-Górczewska 15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.09, 00:05 Sam jesteś ściema śmieciu, po co komuś opinię psujesz, osobiście jestem bardzo zadowolony, zdałem egzamin państwowy na kat B za pierwszym podejściem i tylko dla tego, że zostałem dobrze przygotowany przez instruktorów szkoły jazdy "VIP". Polecam 100% naprawdę warto bo instruktor nie jedzie z Tobą i nie ma Cie gdzieś tylko naucza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magduś Re: strzeżcie się Akademi jazdy VIP-Górczewska 15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.09, 11:25 a z kim jezdziłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja79 Re: strzeżcie się Akademi jazdy VIP-Górczewska 15 IP: *.subscribers.sferia.net 08.12.09, 17:43 a ja polecam 'Vip' Arka Michalczyka.jezdzilam z nim 26 godzin, 4 pozostale z panem Jackiem i zdalam za 1 razem bez zadnych jazd doszkalajacych.do arka trafilam przez przypadek bo najpierw mialam zamiar isc do imoli ale po przeczytaniu calego jej grona w ktorym 90% opinii pozytywnych jest na temat arka gdy jeszcze tam pracowal to zmienilam zdanie i jestem bardzo zadowolona z jego szkoly.pelen profesjonalizm.polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: strzeżcie się Akademi jazdy VIP-Górczewska 15 IP: *.memrb.com.pl 19.01.10, 10:57 ja tez bardzo sobie chwale arka, byl moim instruktorem jeszcze w imoli i bardzo duzo mnie nauczyl, teraz polecam go znajomym i tez sa zadowoleni nie wiem jak inni instruktorzy z jego szkoly ale arek jest w 100% godnych polecenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martka Re: strzeżcie się Akademi jazdy VIP-Górczewska 15 IP: *.chello.pl 23.04.10, 20:20 Ja polecam Akademie jazdy VIP-Górczewska jestem bardzo zadowolona ze współpracy oraz cierpliwości Panów instruktorów :D Odpowiedz Link Zgłoś
ka-napka2001 Re: strzeżcie się Akademi jazdy VIP-Górczewska 15 14.05.12, 23:12 Jak ktoś ma się nauczyć jeździć to wszędzie się nauczy. Nie ma co gadać na szkołę czy instruktorów tylko trzeba się zabrać do roboty. Polecam Akademię VIP, wśród instruktorów Marka Krasnowskiego. Choć jest młody, dobrze uczy (i tłumaczy), doskonale zna teorię. Co do jazdy - jest bardzo wymagający, ale jednocześnie bardzo cierpliwy. Od egzaminatora usłyaszałam, że mam bardzo dobrą technikę jazdy. Myślę, że to właśnie dzięki niemu, bo udziela dobrych wskazówek, zwraca uwagę na błędy i stara sie je poprawiać. Jeśli komuś zalerzy na tym, żeby umieć jeździć a nie tylko mieć papier - polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuchbnn Re: strzeżcie się Akademi jazdy VIP-Górczewska 15 IP: *.centertel.pl 17.01.12, 18:33 A kogo polecacie ze szkoły VIP? Czy tak szkoła prowadzi też normalne kursy czy tylko kursy przez zakupy grupowe typu gruper? Prosze o dop. gdyż zastanawiam się nad zapisaniem do nich na kurs. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: strzeżcie się Akademi jazdy VIP-Górczewska 15 IP: 79.162.116.* 24.01.12, 22:52 Vip to wielka ściema Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: strzeżcie się Akademi jazdy VIP-Górczewska 15 IP: *.chello.pl 08.07.10, 15:48 dziś zdałam egzamin na prawo jazdy!!! Wcześniej próbowałam 2 razy, ale nie udało się. Póżniej zaszłam w ciążę, urodziłam dziecko i po długiej przerwie zgłosiłam się do Pana Arka do szkoły, mimo mieszanych opinii bo miałam blisko domu. Od pierwszej chwili mile zaskoczyło mnie pozytywne nastawienie zarówno do mojej osoby jak i mojej jazdy ( ja byłam załamana)Jeżdziłam z panem Arkiem i panem Mirkiem, na zmianę. po 2 miesiącach zapisałam się na egzamin i zdałam. Właśnie dzisiaj. Panie QArku i Panie Mirku, bardzo Wam dziękuję, Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kursantka Re: strzeżcie się Akademi jazdy VIP-Górczewska 15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.12, 14:46 Jak widzę takie teksty to mi ręce opadają. Widać zawistna konkurencja. Żenada. Ja jestem poziomem nauczania w szkole zachwycona :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jo Re: strzeżcie się Akademi jazdy VIP-Górczewska 15 IP: 178.73.48.* 10.02.12, 10:46 I nasuwa się pytanie - ile wpisów jest autentycznych 'kursantów' a ile sfrustrowanego właściciela! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anonymous Re: strzeżcie się Akademi jazdy VIP-Górczewska 15 IP: 192.193.216.* 24.02.12, 13:40 Zdecydowanie zdesperowanego wlasciciela... Moja przyjaciółka miała pecha na nich trafić - właśnie szykuje jej pismo wzywające do sądu, bo nie chcą oddać kasy - kurs rozpoczęła w październiku w tym momencie ma wyjeżdzone 4h, za sobą "umawania się" z 5 instruktorami itp itd. Poziom olewczości tej szkoły byłby śmieszny gdyby nie był straszny. Nie mogłem się do nich dodzwonić, a jak się dodzwoniłem to jak przedstawiłem sprawę - pani mnie rozłączyła... ;-D... kultura kultura i jeszcze raz kultura... polecam wszystkich którzy oczekują emocji - szkoda tylko, że nie pozytywnych, jak ktoś lubi się ciągać po sądach polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kursant Re: strzeżcie się Akademi jazdy VIP-Górczewska 15 IP: 31.61.88.* 27.02.12, 10:52 Ja robiłem kurs przyśpieszony-weekendowy. Na jazdy próbowałem się umówić z wyznaczonym instruktorem od ponad miesiąca!!! Dziś kiedy czekałem na pierwszą umówioną jazdę na przystanku dostałem info od instruktora że nic z tego bo VIP nie płaci mu od dwóch miesięcy więc zrywa z nimi współpracę!!! i co wy na to?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBS Akademia Jazdy VIP - Wolska - uciekajcie ! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.12, 19:13 Niestety musze zgodzic sie z wszystkimi zle piszacymi o VIP. Naturalnie to tylko czesc zlych informacji o tej szkole. Nie kupujcie groupona!!! Umoczycie swoje pieniadze i miesiacami bedziecie czekali na jakiekolwiek jazdy !!! A jesli juz chcecie kupic groupona to zadzwoncie tam i niech Wam dadza gwaranacje ze skonczyc kurs np. w pol roku. Nie dadza! Poniewaz w internecie jest masa roznych opinii (moga byc od klientow, wlascicieli interesu lub konkurencji) MOJA RADA BRZMI: znajdzie wsrod ZNAJOMYCH OSOBISCIE choc jedna osobe zadowolona z kursu w tej szkole, LUB znajdzie osobe ktora jest aktualnie na kursie i jest zadowolona. Wtedy kupcie groupona. Szczerze watpie czy ktos sie zdecyduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Błaszczyk Re: Akademia Jazdy VIP - Wolska - uciekajcie ! :) IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.05.12, 19:30 Nie wiem o co Wam chodzi. Szkoła jak każda inna, teraz tych szkół jest od groma. Jeżeli chodzi o tą konkretną Akademię Vip moim zdaniem jest dobrą szkołą, instruktorów ma bardzo dobrych. Osobiście zdałam prawko za pierwszym razem na Odlewniczej (kurs zaczęłam we wrześniu, jazdy w październiku a 2 stycznia byłam już po zdanym egzaminie i teoretycznym i praktycznym) korzystając z grupona o wartości 699zł. Jeździłam z młodym instruktorem (Marek) jak mogłoby się wydawać z racji młodego wieku niedoświadczony, a wręcz przeciwnie, miał b. dużą wiedzę, był wymagający i zarazem wiadomości teoretyczne był w stanie przełożyć na praktykę, umiał naprawdę wszystko wytłumaczyć i pomóc. Średnio w tyg jeździłam 2-3 razy po 2 h i nie było problemu na umówienie się na jazdy. Teraz bardzo dużo osób zapisuje się nie dlatego ze chce NAUCZYĆ się jeździć a po to żeby zdążyć przed zmianą egzaminu teoretycznego. Przede wszystkim trzeba chcieć zdać i chcieć umieć jeździć i przyłożyć się do tego bo instruktor nie zrobi tego za nas! Także z całą pewnością nie mogę powiedzieć złego słowa a wręcz przeciwnie polecić . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubas Re: Akademia Jazdy VIP - Wolska - uciekajcie ! :) IP: *.imgw.pl 15.05.12, 13:06 Ja skończyłem kurs w tej szkole i trwało to właśnie niecałe pół roku, byłoby szybciej gdyby nie to, że nie miałem za dużo czasu żeby jeździć. Może kwestia instruktora? Ja trafiłem na Marka, był bardzo sympatyczny i chciał mnie czegoś nauczyć. W tym samym czasie robiłem kurs na motocykl w innej szkole- tam był dramat, zostały mi 2 godziny do wyjeżdżenia na które przez wiele tygodni nie potrafili mi znaleźć terminu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kursantka Re: strzeżcie się Akademi jazdy VIP-Górczewska 15 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.05.12, 16:41 ja tez jestem bardzo zadowolona w szczegolnosci z pana marka krasnowskiego. bardzo mily , cierpliwy i duzo nauczyl. polecam go gdyz malo takich osob jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuma Re: strzeżcie się Akademi jazdy VIP-Górczewska 15 IP: *.147.182.225.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.03.12, 16:14 najgorsza szkoła w warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kursantka Re: strzeżcie się Akademi jazdy VIP-Górczewska 15 IP: *.ip.netia.com.pl 05.04.12, 13:25 Długo się wstrzymywałam z wypowiadaniem się na tym forum, bo zanim na nie trafiłam najpierw kupiłam grupona i naprawdę wystraszyłam się że w życiu nie zrobię tego prawa jazdy - a historia pokazała ze się jednak udało :) Nie jest to szkoła dla ludzi, którym strasznie zależy na czasie - ja np. wykupiłam grupona we Wrześniu (mój kurs miał się rozpoczynać jeszcze w Październiku), teorię mi przesunięto na początek Listopada (wcześniej nie mieli dla mnie miejsca). Teoria w strasznych warunkach, ale ze to szybko - raptem parę godzin w Sobotę i w Niedzielę od razu test wewnętrzny - "czyli rachu ciachu i po strachu" :). Potem zaczęło się oczekiwanie na jazdy. Dostałam numer do instruktora, okazało się że pierwszy wolny termin ma jakoś w pierwszym tygodniu Grudnia. Poczekałam, pojechałam - pierwsze jazdy z głowy i co się okazuje, mój instruktor ma cały zajęty kalendarz aż do końca roku. Umówiliśmy się na Styczeń. Pod koniec Grudnia (dobrze że zadzwoniłam) dowiedziałam się że mój instruktor w Vipie już nie pracuje (podobno mu nie płacili, ale ja tam nie wnikam), więc poprosiłam o następnego. Dostałam numer, dzwonię i co? Znów muszę czekać :( Kolejny wolny termin - koniec Stycznia ;@ Trochę się wkurzyłam, ale mówię sobie ok trudno cierpliwa jestem, dam radę, w końcu sama chciałam zapłacić taniej to teraz muszę spokojnie czekać na swoją kolej (i tak wtedy już myślałam ze będę zdawać teorię na tych nowych zasadach, więc już miesiąc w tę czy w tamtą nie robił mi różnicy). Zrobił się koniec Stycznia - poszłam na jazdy, całkiem dobrze mi szło (w między czasie się okazało że teoria jednak zostaje po staremu :). I tak zrobił się Luty, a ja wyjeździłam już 12 godzin i postanowiliśmy z instruktorem przyspieszyć trochę sprawę. Podpisałam ze wyjeździłam już 30 godzin, wzięłam zaświadczenie i poszłam zapisać się na egzamin (Bemowo). Mój instruktor za to że zgodziłam się na taką "przyspieszoną" wersję obiecał mi 7 darmowych godzin jazd doszkalających przed samym egzaminem i tak też było. Egzamin miałam na początku Marca: teoria super, placyk super, miasto średnio (się wzięłam i zdenerwowałam strasznie co spowodowało że stworzyłam zagrożenie podczas zmiany pasa ruchu - moja wina, takie życie - znaczy, się czaiłam jak baba, bo korek był i nikt mnie nie chciał wpuścić). Od razu zapisałam się na kolejny egzamin - termin: początek Kwietnia. Przed egzaminem wykupiłam 2 jazdy (każda po dwie godziny); Koszt wszystkiego: 200 PLN. Oznaczało to że przystępując do drugiego egzaminu miałam wyjeżdżone 23 godziny. Egzamin zdałam - wynik pozytywny. Teraz czekam spokojne na wydanie prawka :) Z mojej historii wynika, że nie taki Vip straszny i że jak ktoś umie jeździć to i tak zda. Dodatkowo miałam bardzo doświadczonego instruktora, który świetnie uczy. A jak komuś zależy na tym żeby mało wydać, to Vip jest wręcz idealny. Zliczyłam wszystkie koszty (razem z opłatą za wydanie dokumentu w starostwie oraz dwoma egzaminami) i cały koszt zdobycia prawa jazdy wyniósł mnie: 1349 PLN (gruppon + badania + pierwszy egzamin: teoria&praktyka + drugi egzamin: praktyka + jazdy doszkalające + koszt wydania dokumentu: 84,50). A więc ludzie NIE STRZEŻCIE SIĘ VIPa :) no chyba że zależy wam strasznie na czasie, wtedy możecie wydać więcej i może na te jazdy nie będziecie tyle czekać, ale i tak żadna szkoła nie zagwarantuje wam kiedy i że w ogóle zdacie ten egzamin :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: strzeżcie się Akademi jazdy VIP-Górczewska 15 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.12, 08:19 Kurs zakończony po 12 godzinach jazdy. To się nie ma czym chwalić. Jest to nie zgodne z przepisami. W każdej chwili grozi Pani odebranie prawa jazdy i konsekwencje dla instruktora i szkoły. Prokuratura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doświadczony Re: strzeżcie się Akademi jazdy VIP-Górczewska 15 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.05.12, 12:04 Witam, nie chcialbym nabijac tutaj kolejnych watkow, lecz Szkoła Vip to jedna wielka ściema, cały Kierownik to jeden wielki sciemniacz ktory potrafi jedynie mydlic oczy a nie potrafi stanac osobiscie i porozmawiac, instruktorzy jeszcze gorsi, pomijajac fakt ze nikt nie chce tam pracowac poniewaz szkola przez calego tego Groupona jest niewyplacalna, lepiej kupic normalny kurs gdzie nie ma setek ludzi, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
diana14 Re: strzeżcie się Akademi jazdy VIP-Górczewska 15 14.05.12, 16:18 Wszystko zależy kto czego szuka, ja jestem bardzo zadowolona z nauki jazdy a szczególnie polecam instruktora Marka Krasnowskiego, pełen profesjonalizm, nigdy się nie spóźnił, był dyspozycyjny nawet w swoim wolnym czasie. Do tego atmosfera miła i bezstresowa. Cieszę się że na niego trafiłam, lepszego instruktora nie mogłam dostać. Więc jak komuś nie odpowiada szkoła to niech zmieni a nie wrzuca do jednego wora szkołę i instruktorów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Błaszczyk Re: strzeżcie się Akademi jazdy VIP-Górczewska 15 IP: *.warszawa.vectranet.pl 14.05.12, 19:33 Potwierdzam w 100% co napisała diana14, Szkoła jak każda inna, teraz tych szkół jest od groma. Jeżeli chodzi o tą konkretną Akademię Vip moim zdaniem jest dobrą szkołą, instruktorów ma bardzo dobrych. Osobiście zdałam prawko za pierwszym razem na Odlewniczej (kurs zaczęłam we wrześniu, jazdy w październiku a 2 stycznia byłam już po zdanym egzaminie i teoretycznym i praktycznym) korzystając z grupona o wartości 699zł. Jeździłam z młodym instruktorem (Marek Krasnowski) mimo to, że młody to miał b. dużą wiedzę, był wymagający i zarazem wiadomości teoretyczne był w stanie przełożyć na praktykę, umiał naprawdę wszystko wytłumaczyć i pomóc. Zawsze sympatycznie, bez jakiegoś niepotrzebnego stresowania się. Średnio w tyg jeździłam 2-3 razy po 2 h i nie było problemu na umówienie się na jazdy. Teraz bardzo dużo osób zapisuje się nie dlatego ze chce NAUCZYĆ się jeździć a po to żeby zdążyć przed zmianą egzaminu teoretycznego. Przede wszystkim trzeba chcieć zdać i chcieć umieć jeździć i przyłożyć się do tego bo instruktor nie zrobi tego za nas! Także z całą pewnością nie mogę powiedzieć złego słowa a wręcz przeciwnie polecić . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: strzeżcie się Akademi jazdy VIP-Górczewska 15 IP: *.posnet.com.pl 16.05.12, 09:19 Ja zapisałem się na kurs w szkole VIP przez Groupon i jestem z tego powodu zadowolony. Wszystko się tak rozchodzi o zmianę przepisów dotyczących egzaminu teoretycznego i wszyscy się nagle rzucili, żeby jeszcze zdążyć "łatwiej" zrobić prawko. Prawda jest taka, że nowy egzamin będzie lepiej przygotowywał do sytuacji na drodze. Ja zapisałem się na kurs, żeby jak najlepiej nauczyć się jeździć, a nie żeby zdobyć kawałek plastiku. Nnajwięcej i tak zależy od instruktora, a ja w szkole VIP trafiłem na moim bardzo dobrego (Marka Krasnowskiego), który wiele mnie nauczył - nie tylko jak zdać egzamin, ale jak bezpiecznie i sprawnie prowadzić samochód. Odpowiedz Link Zgłoś
jaromadzialena Re: strzeżcie się Akademi jazdy VIP-Górczewska 15 04.06.12, 14:35 Czy możesz napisać ile zajął Tobie kurs praktyczny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: strzeżcie się Akademi jazdy VIP-Górczewska 15 IP: *.sds.uw.edu.pl 22.05.12, 20:17 Odradzam szkołę VIP. Tyle stresu i łez! Właściciel nie płaci instruktorom. Instruktorzy się zwalniają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kursant Re: strzeżcie się Akademi jazdy VIP-Górczewska 15 IP: *.rajskanet.pl 18.06.12, 21:53 Uwaga na szkołe vip, właściciel nie płaci instruktorom, zaległosci sięgają dziesiątek tysięcy zł, odbija się to jakości nauczania. Instruktorzy zajęci są tylko myśleniem czy im wypłaci pieniądze. Katastrofa. Dzisiaj w biurze byłem świadkiem kolejnej awantury instruktorów z włascicielem o pieniądze.Żałuje że kupiłem na gruponie tę '' okazję'', w takiej atmosferze nie można się niczego nauczyć. Chyba zrezygnuję. Nieeeeeee poooolllleeeeecccaaammmm !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: strzeżcie się Akademi jazdy VIP-Górczewska 15 IP: *.warszawa.vectranet.pl 29.06.12, 11:33 Obecnie sprawa dotycząca nie płacenia przez kierownika osk VIP jest na etapie przygotowawczym i będzie skierowana do sądu za dopuszczanie się oszustwa na szkodę wielu instruktorów. Odpowiedz Link Zgłoś
karenka19 Re: strzeżcie się Akademi jazdy VIP-Górczewska 15 02.07.12, 22:24 no nareszczie!! niestety pan Aruś się zwinal z interesem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kursant Re: strzeżcie się Akademi jazdy VIP-Górczewska 15 IP: *.pzuci.pl 27.08.12, 09:54 Czy ktoś próbował odzyskać pieniądze za ofertę groupon z tej szkoły? Nie można zrealizować jazd, bo właściciel nie płaci instruktorom. Nikomu nie polecam tej szkoły! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: szkola nauki jazdy "Manewr" Warszawa IP: *.subscribers.sferia.net 22.03.10, 12:43 Jestem pod wielkim wrazeniem instruktorów.Niestety nie zrobiłam tam kursu(i żałuję)ale wzięłam dodatkowe 5 godz.doszkalających po 3 niezdanym egzaminie.Uważam ,że Pan Czarek przez te 5h nauczył mnie więcej niż szkoła ,w której robiłam kurs i wyjeździłam ponad 30h. Serdecznie polecam i dziękuję.Egzamin dziś zdany POZYTYWNIE!! Polecam.Monika Bemowo Odpowiedz Link Zgłoś
karenka19 Re: szkola nauki jazdy "Manewr" Warszawa 02.07.12, 22:21 monika aka Pan Arek - oszust ze szkoły jazdy vip?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: szkola nauki jazdy "Manewr" Warszawa IP: *.subscribers.sferia.net 24.03.10, 14:25 Polecam Ci tą szkołę.Robiłam kurs w innej(niestety)trzy egzaminy oblane mimo dodatkowych wykupionych godzin przed egzaminami.Po trzecim niezdanym egzaminie znajomy polecił mi właśnie szkołę MANEWR -dokupiłam tam 5 dodatkowych godzin przed kolejnym czwartym egzaminem.Uważam ,że przez te 5 godzin Pan Czarek nauczył mnie więcej niż szkoła ,w której robiłam kurs przez ponad 40 godzin. Oczywiście zdałam bez problemu.Jego rady i przydały mi sie na egzaminie i pomogły. Więc polecam kazdemu tą szkołę.NAPRAWDĘ WARTO MANEWR Warszawa ul.Ogrodowa 28/30 www.manewr.waw.pl Pozdrawiam.MONIKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niun Re: szkola nauki jazdy "Manewr" Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.10, 00:36 Polecam tą szkołę jazdy.Tanio i solidnie uczą. Zdałem egzamin w warszawie za pierwszym razem. Bardzo dobry instruktor Marcin-Poświęca 100% czasu na wyszkolenie przyszłego kierowcy,zwraca uwagę na każdy szczegół-a przy egzaminie jest to bardzo ważne. POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: szkola nauki jazdy "Manewr" Warszawa IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.11, 11:14 Uczyłam się w manewrze, nigdy nikomu jej nie polecę. Przed egzaminem spróbowałam jazd doszkalających w innej szkole i tam instruktor w dwie godziny poświęcił mi więcej uwagi niż poprzedni podczas całego kursu. Jak masz możliwość to wybierz inną szkołę i nie sugeruj się ceną i nie rób teorii weekendowo bo nic się nie nauczysz. Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukasz Re: szkola nauki jazdy "Manewr" Warszawa IP: *.home.aster.pl 24.03.11, 12:32 a może to kwestia przyswajalności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marjan Re: szkola nauki jazdy "Manewr" Warszawa IP: 178.73.48.* 02.07.11, 19:17 3miechy jeżdżenia niewyjęte głównie po placu oczywiście w tym czasie instruktor idzie na kawkę wieczne odwoływanie jazd a na koniec się dowiadujesz że nic nie potrafisz i wciskają ci na siłę dodatkowe jazdy bo trzeba wyjść na swoje jak się kurs puszcza pół darmo a najlepszy we wciskaniu kitu jest wielki tłusty rudo-łysy pan czarek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biata Re: szkola nauki jazdy "Manewr" Warszawa IP: *.play-internet.pl 17.05.11, 12:40 Witam .Manewr nie polecam mój mąż robi prawa jazdy juz 2 miesiące a, ma wyjerzdzone dopiero 5 godz.Instruktorzy niestety nie maja czasu dla kursantów . Odpowiedz Link Zgłoś
hankat-oiowo Re: szkola nauki jazdy "Manewr" Warszawa 19.05.11, 16:54 proponuje u mnie w osrodku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uff Re: szkola nauki jazdy "Manewr" Warszawa IP: 178.73.48.* 02.07.11, 19:20 jak szukasz dobrej szkoły to wszędzie tylko nie manewr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Internetsurfer Re: szkola nauki jazdy "Manewr" Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.11, 21:50 polecam www.doszkalanie.pl - serio! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bumi Re: szkola nauki jazdy "Manewr" Warszawa IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.12, 20:56 ja robiłam kurs weekendowy w manewrze, jazdy miałam w Robertem uważam, że jest świetny w tym co robi, egzamin na prawko zdałam z pierwszym razem, więc to nie ma reguły zależy na kogo się trafi i jakie ma się podjeście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michu Re: szkola nauki jazdy "Manewr" Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.12, 20:23 Odradzam, odwoływane jazdy, niepuszczanie na egzaminie wewnętrznym by sobie dorobić, śmianie się ludziom w oczy, i posty zachwalające pisane w necie przez pracowników, żałosne... Odpowiedz Link Zgłoś
marimari123 Re: szkola nauki jazdy "Manewr" Warszawa 14.05.12, 12:40 nigdy do tej szkoły kadra sama powinna uczyc sie jezdzic a nie uczyc innych to skandal nie zdałem prawa jazdy 8 razy i uwazam ze to ich wina bo mnie nie przygotowali tylko mówili ze bedzie ok,;// Odpowiedz Link Zgłoś
trenza Re: szkola nauki jazdy "Manewr" Warszawa 23.06.12, 09:02 Zgadzam się, ja też jestem po tej szkole i niczego się dobrze nie nauczyłam... NA kurs zapisałam się w listopadzie 2011, a ukończyłam do w maju 2012. Trochę to długo co ? Mam wiele do zarzucenia tej szkole zwłaszcza instruktorom. Olewają kursanta, wiecznie przekładają jazdy, nie interesują się do kursant robi na placu ponieważ ważniejsza jest kawka i ploteczki.... Masakra jakaś..... Pieniądze wyrzucone w błoto.... A i jeszcze kurs ukończyłam bez górki, parkowania i zawracania na mieście.... Obecnie wykupiłam sobie jazdy i człowieka który jest kompetentny w tym co robi.... Jak zobaczył co umiem i jak to się za głowę złapał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: szkola nauki jazdy "Manewr" Warszawa IP: *.warszawa.vectranet.pl 29.06.12, 11:51 Polecam, co prawda inną szkołę jazdy "AUTO JAZDA" Powstańców Śląskich 119 robiłam tam kurs i załam za I razem na Bemowie. Z tego co wiem najbliższy początek kursu (teoria) 09.07.12r. Czas zrobienia kursu, to 3 tygodnie - poleca miła obsługa. Agnieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
karenka19 Re: szkola nauki jazdy "Manewr" Warszawa 02.07.12, 22:19 dość dużo wiesz jak na kursanke........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: instruktor "Manewr" Warszawa UPADŁ IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 02.07.12, 22:47 Dziś dowiedziałem się od byłego już pracownika, że OSK manewr upadł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EmEm Re: "Manewr" Warszawa UPADŁ IP: *.stegny.2a.pl 07.08.12, 15:30 Czy byłaby możliwość zdobycia namiarów na tego "byłego już pracownika"? Wszystko wskazuje na to, że wzięli ode mnie pieniądze (za kurs + badania lekarskie) i wystawili do wiatru, od dwóch tygodni nie ma z nimi kontaktu pod żadnym numerem telefonu. Nie mam zamiaru tak tego zostawić, dlatego poszukuję jakiegokolwiek kontaktu z kimś, przez kogo dotrę do nieuczciwych właścicieli firmy. Z góry dziękuję za pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś
rrosemary Re: "Manewr" Warszawa UPADŁ 18.08.12, 14:11 Mam ten sam problem!! zapłaciłam za kurs z góry, zrobiłam teorię i badania lekarskie, cudem udało mi się dodzwonić na jeden z nr komórkowych pod koniec lipca, pan powiedział, że szkoła nie istnieje, ale że może mi pomóc (słyszałam że prowadził wtedy lekcję jazdy), miał się odezwać, ale tego nie zrobił, nie odbiera ode mnie ani nie odpisuje na SMSy, w rejestrze firm firma nadal jest aktywna. Bardzo proszę o kontakt na maila ffajeczka@gmail.com wszystkie osoby, które mają taką sytuację jak ja i autor powyższego postu EmEm. Też tak tego nie zostawię!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oka Re: "Manewr" Warszawa UPADŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.12, 14:58 miałam ten sam problem, od ok miesiaca probowalam sie z kolezanka skontaktowac z panem Czarkiem dzisiaj w koncu odebral telefon i powiedzial ze wystawi zaswiadczenie ukonczenia kursu pomimo ze nie zaczelam nawet jadz... trzeba napierac na jego nr 505519158 do skutku i odzyskac pieniadze Odpowiedz Link Zgłoś
rrosemary Re: "Manewr" Warszawa UPADŁ 23.08.12, 20:45 Dzięki wielkie za pomoc! Dodzwoniłam się, ale odebrał inny pan, zawsze to jakiś ślad. Tak czy inaczej jestem umówiona z prawnikiem z UOKiKu, żeby dowiedzieć się co mogę uzyskać drogą prawną, jeśli polubowna nie zadziała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oka Re: "Manewr" Warszawa UPADŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.12, 20:48 a teraz ode mnie nie odbiera, planuje sie przejechac pod adres z pieczatki, tam mieszka jego zona ktora niby nie ma z nim kontaktu ale jak wszyscy zaczna tam jezdzic to moze w koncu cos wskóramy . Odpowiedz Link Zgłoś
trenza Re: "Manewr" Warszawa UPADŁ 26.08.12, 08:39 A ja wam wszystkim poszkodowanym którzy niestety wykupili szkolenie proponuję wybrać się do Rzecznika praw konsumentów. Tak nie może być że nie możecie odebrać swoich pieniędzy.... www.federacja-konsumentow.org.pl/story.php?story=745 Życzę powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
rrosemary Re: "Manewr" Warszawa UPADŁ 26.08.12, 13:03 Ode mnie odebrał, ale mówił, że Czarka akurat nie ma i do mnie oddzwoni, no i oczywiście nie oddzwonił. Jak już pisałam wcześniej, mam wizytę u prawnika UOKiKu jutro o 16:00. Jeśli ktoś chce jechać ze mną to zapraszam. Jak się czegoś dowiem to oczywiście tutaj przekażę. Oka i inni poszkodowani w tej sprawie - piszcie do mnie na ffajeczka@gmail.com, wymienimy się kontaktami, ja też się chętnie przejadę pod adres firmy z pieczątki, może pojedziemy razem? Odpowiedz Link Zgłoś
rrosemary Re: "Manewr" Warszawa UPADŁ 27.08.12, 17:12 Byłam na konsultacji z prawnikiem polecił mi napisanie pisma na adres firmy, oczywiście z potwierdzeniem odbioru, o treści, że wzywam do niezwłocznego wyznaczenia terminów jazd, inaczej odstępuję od umowy z tytułu niewywiązania się przez nich z tejże i będę żądać zwrotu kosztów. Jeśli mi nie odpiszą ani nie wyznaczą terminu wtedy prawnik podejmie interwencję i pokieruje dalszymi krokami. Bo tak przy okazji to firma nadal istnieje, nie ma wpisu do KRS, ale ma wpis do Centralnej ewidencji gospodarczej, stan na dziś - firma prowadzi działalność! To tyle na ten moment. Czekam na informacje od Was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasnowidz Re: "Manewr" Warszawa UPADŁ IP: *.play-internet.pl 10.09.12, 19:48 Tak czytam o szkołach jazdy i szukam właśnie szkoły na jazdy doszkalające.. I widzę ciągle o upadających szkołach coraz więcej.. Mam nadzieję, że ja nie trafię na taką.. I tak oto padają jak muchy, nie wyrabiając finansowo po sprzedaży kursów w "atrakcyjnych cenach".. Kolejna szkoła => vipszkola.pl/ => przeczytajcie komunikat ;) Manewr też chyba kiedyś tam wystawiał kurs o ile się nie mylę, na tych portalach. Ale tak naprawdę ludzie nie ma co się dziwić, zgubiła wszystkich chęć oszczędności - nawet nie kupując kursu na zakupach grupowych to sama cena kursu na co dzień pozostawiała wiele do życzenia - o wiele za tanio! Współczuję, ale cieszę się, że nie trafiło na mnie albo moich znajomych. Trzymam kciuki za wygranie z nimi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: she Re: "Manewr" Warszawa UPADŁ IP: *.play-internet.pl 14.11.12, 15:38 co do chęci oszczędzenia to masz rację, nie zmienia to jednak faktu że taka oferte przedstawili więc są oszustami i złodziejami. VIP to najgorsza szkoła jazdy ever!!! złodzieje i tyle. kurs robię w nowej szkole i jest po prostu wszytsko super, jazdy sa prowadzone rewelacyjnie i wyklady też. nawet nie ma porównania z tym"vipowskim" bagnem. Żal . nawet wrogom bym nie poleciła:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: szkola nauki jazdy "Manewr" Warszawa IP: *.celestynet.pl 28.08.12, 16:50 Wie ktoś moze gdzie teraz maja osrodek bo na ogrodowej juz niema ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: szkola nauki jazdy "Manewr" Warszawa IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.12, 08:04 widze że nie tylko ja jestem oszukna przez pana czarka, zmył się z naszą kasa i buja po świecie.chyba trzeba coś zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oka Re: szkola nauki jazdy "Manewr" Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.12, 11:08 mysle ze warto by bylo sie spotkac i moze cos wymyslimy na odzyskanie pieniadzy.. kiedy zaczynaliscie kurs?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: szkola nauki jazdy "Manewr" Warszawa IP: *.roto-frank.com 04.09.12, 12:29 Witam, jestem osobą oszukaną przez Manwer. Sama już złożyłam pozew w Sądzie Rejonowym dla Dzielnicy Wola II Wydział Cywilny na Pana Czarka, aby odzyskac pieniadze. Pan Czarek okłamuje, że firma upadła. nie jest to prawdą, ponieważ widnieje w rejestrze działaności gospodarczej jako firma aktywna, jak również w rejestrze OSK. Poza tym, pieniądze można nawet odzysakć od upadniętej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Re: szkola nauki jazdy "Manewr" Warszawa IP: *.ip.netia.com.pl 07.09.12, 10:44 Pan Cezary W - prowadzi dalej jazdy ale w innej szkole, bierze forsę z góry, ciekawe czy ich też wykołuje, nie zmienił telefonu choć go nie odbiera, jeździ na stary plac manewrowy, mówi że chce wyjechać do Niemiec, proponuję zgłosić sprawę na Policji bo to oszustwo, a na to są paragrafy - biorąc pieniądze wiedział że nie ukończy kursów, nip i regon są do ustalenia w sieci, jak ustalić adres, bo poza ogrodową jest jeszcze Bolkowska 10/62 i tel 790 776 777, ale chyba stare Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: szkola nauki jazdy "Manewr" Warszawa IP: *.dynamic.chello.pl 07.09.12, 14:55 hej, on nie mieszka na ul.Bolkowskiej tylko z tyłu Tesco przy ul.Górczewskiej wiem bo miałam z nim przyjemność pojeździć 3 razy i tyle.ale wystawił mi papiery ukończenia kursu, tylko co z tego jak dalej i tak nie umiem jeździć a jazdy dodatkowe kosztują.Powinien mi też oddać kasę bo nie wyjeździł ze mną wszystkich godzin a w prezencie kasy za kurs nie dałam To nie gwiazdka, chyba muszą się spotkać wszystkie oszukane osoby przez Pana CZ. i powinien dostać w pie... pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oka Re: szkola nauki jazdy "Manewr" Warszawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.12, 21:20 proponuje zebysmy sie wszycy razem do niego wybrali... wiem ze mieszka na bolkowskiej bo duzo moich znajomych robilo u nigo kurs... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kayanne Re: szkola nauki jazdy "Manewr" Warszawa IP: *.play-internet.pl 08.09.12, 20:00 mam ten sam problem razem z moja kolezanka! kontaktowalam sie z Panem Cz mial sie odezwac ale milczy do tej pory ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poszkodowany Re: szkola nauki jazdy "Manewr" Warszawa IP: 89.67.150.* 10.09.12, 20:59 W Łodzi wzięli sprawy w swoje ręce. Myślę,że my też powinniśmy tak zrobić: www.facebook.com/events/311473132285380/ expressilustrowany.pl/sledztwo-w-sprawie-wyludzenia-pieniedzy-od-klientow-autoszkoly,artykul.html?material_id=504ddfb916f1da2f10000000 Odpowiedz Link Zgłoś
rrosemary Re: szkola nauki jazdy "Manewr" Warszawa 11.09.12, 00:02 Przepraszam, ze się nie odzywałam, miałam wyjazd służbowy, jutro napisze pismo takie jakie poleciła mi pani prawnik (opisałam je kilka postów wyżej), zainteresowanym prześlę kopie na maila, ale uważam, że powinniśmy się spotkać i zadziałać. Nie pozwólmy żeby ktoś żył za nasze pieniądze i był bezkarny!! Poszkodowany - czy mógłbyś założyć tez takie wydarzenie na Facebooku i wrzucic tutaj linka? może tam jeszcze więcej osób się zgłosi? Odpowiedz Link Zgłoś
rrosemary Re: szkola nauki jazdy "Manewr" Warszawa 14.09.12, 21:33 Dobra, już zrobiłam nasze: www.facebook.com/events/102737323217051/ Przy okazji, moje pismo już wysłałam do UOKiKu, jak zostanie sprawdzone to będę je udostępniać :) Odpowiedz Link Zgłoś
rrosemary pismo -wezwanie do wykonania usługi 17.09.12, 18:43 Pani z UOKiKu poleciła mi napisać pismo tzw. wezwanie do wykonania usługi pod groźbą zerwania umowy. Poniżej wklejam tekst sprawdzony przez prawnika. Pismo nalezy wysłac na adres firmy ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru lub jesli osobiście to z podpisem i datą na egzemplarzu, który sobie zostawimy. Wezwanie do wykonania umowy Wzywam do wykonania umowy tzn. przeprowadzenie całego kursu nauki jazdy kat. B, jaką zawarłam w dn. 3.11.2011 roku poprzez opłacenie kursu (KP nr 517/2011) . Do tej pory została przeprowadzona tylko część teoretyczna i badanie lekarskie. Wzywam do niezwłocznego skontaktowania się ze mną, ustalenia terminarza jazd w ciągu 5 dni kalendarzowych od daty otrzymania niniejszego pisma oraz wykonania usługi (przeprowadzenia 30 godzin zegarowych jazd szkoleniowych oraz wydania zaświadczenia o ukończeniu kursu i zaświadczenia od lekarza) w terminie do 31.10. 2012 pod groźbą odstąpienia od umowy. Z poważaniem, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: pismo -wezwanie do wykonania usługi IP: *.ibs.net.pl 21.05.13, 17:51 hej! ja też jestem osobą poszkodowaną przez tego człowieka którego kultura osobista jest na poziomie żenującym.Jest jeszcze moja koleżanka.Właśnie zdałam pj z inną szkołą ale dzwoniłam wcześniej do Cezarego i prosiłam o jazdy, o zwrot pieniedzy cokolwiek to mnie wyśmiał.Jeśli jeszcze jesteście zainteresowani wspólnym działaniem to proszę o kontakt maggie_p@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k.m :) IP: *.lukman.pl 05.12.13, 21:26 Zapisałem się na kurs prawa jazdy i nie wiem jak sę rozłożyć te godziny do wyjeżdżenia bo mam jeszcze całe dwa miesiące do egzaminu i nie wiem czy wyjeździć wszystkie na raz czy zostawić kilka przed egzaminem. Poracie coś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Re: :) IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.12.13, 19:13 Przecież ośrodek nauki jazdy "Manewr" w Warszawie upadł kilka miesięcy temu a ludzie stracili pieniądze,to jakie jazdy planujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: szkola nauki jazdy "Manewr" Warszawa IP: 80.50.139.* 06.12.13, 09:03 NIE rób tam to są złodzieje i oszuści. Ja Kurs robiłam prawie rok. Szkoda czasu i kasy. mogę Ci polecić wyższą szkołę jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś