ertes 02.10.05, 00:26 Ktos z Was byl tam? Cos szczegolnie ciekawego wartego polecenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lukasz97 Re: Getty Centre 03.10.05, 19:22 ertes napisał: > Ktos z Was byl tam? Cos szczegolnie ciekawego wartego polecenia? widoki, budynek, ogrod... sama zawartosc jakos taka nieszczgolne wrazenie wywiera, szczegolnie jak kto byl w paru muzeach w europie... ciekawe kiedy starego Gettyego otworza... l Odpowiedz Link Zgłoś
ertes Re: Getty Centre 04.10.05, 03:14 Mowisz ze nie nakradli tyle co Europejczycy? Chociaz ostatnio okazalo sie ze kupowali kradzione z Wloch. Odpowiedz Link Zgłoś
ertes Szyszki 04.10.05, 03:17 W niedziele wybieram sie na szyszki (Sugar Pine) w rejon Big Bear. Znacie moze jakies ciekawe miejsca gdzie mozna szczegolnie duze znalezc? Odpowiedz Link Zgłoś
czajek76 Re: Szyszki 04.10.05, 18:06 Ja znalazlem swoja na Mt Baldy gdzie zabral mnie Lukasz. Calkiem sporawa :) Co do restauracji to mowie jak najbardziej powaznie, w dodatku ceny sa calkiem znosne. Acha, jesli bedziesz wieczorem to raczej warto wczesniej zrobic rezerwacje. Z tego co pamietam to stek jest b. dobry, poza tym ktos jadl eskalopki (tzn scallops, nie wiem czy to to samo) z lososia czy tunczyka (no, w kazdym razie z ryby) i tez mu smakowaly. Na deser mialem cos z fig i tez niezle. Nie pamietam co braly dziewczyny bo one tylko jakies male rzeczy, ale tez nie narzekaly. Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: Szyszki 04.10.05, 19:05 Rafal, eskalopki to nie scallops. Eskalopki to takie kotleciki, a scallops to takie okragle (czy raczej walcowate) owoce morza, to, czym malze sa przytwierdzone do swoich skorup. Ja je bardzo lubie. Odpowiedz Link Zgłoś
czajek76 Re: Szyszki 04.10.05, 22:05 No wlasnie tak mi cos nie pasowalo. Myslalem ze moze to ta sama kategoria, ze niby podobny ksztalt albo cos. Czyli te scallops to nie byl ani losos ani dunczyk tylko scallops jako takie. W kazdym razie smakowalo temu komus. Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: Szyszki 04.10.05, 22:30 Pewnie, bo dobre sa. Zwlaszcza te wielkie, oceaniczne. Tylko moj maz ich nie lubi. A mam mase w zamrazalniku i musze je sama jesc... Odpowiedz Link Zgłoś
ertes Re: Szyszki 04.10.05, 22:38 Mowia ze w okolicach Big Bear sa najwieksze. Ale w sumie na Mt. Baldy nie bylem wiec warto by pojechac. Ostatnio zatesknilo mi sie za jesienia. Restauracje po takiejm reklamie odwiedze na pewno :) Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz97 Re: Szyszki 05.10.05, 00:01 czajek76 napisał: > Ja znalazlem swoja na Mt Baldy gdzie zabral mnie Lukasz. > Calkiem sporawa :) uh.. tyle ze to nie byly szyszki Sugar pine tylko Coulter pine - tez duze, ale nie az tak. za to bardziej kolczaste ;o) lukasz > Co do restauracji to mowie jak najbardziej powaznie, w dodatku ceny sa calkiem > znosne. Acha, jesli bedziesz wieczorem to raczej warto wczesniej zrobic > rezerwacje. > Z tego co pamietam to stek jest b. dobry, poza tym ktos jadl eskalopki (tzn > scallops, nie wiem czy to to samo) z lososia czy tunczyka (no, w kazdym razie z > > ryby) i tez mu smakowaly. Na deser mialem cos z fig i tez niezle. Nie pamietam > co braly dziewczyny bo one tylko jakies male rzeczy, ale tez nie narzekaly. Odpowiedz Link Zgłoś
ertes Re: Szyszki 05.10.05, 02:20 Jak znajde jakies dobre miejsce to dam znac. Mam sporo zamowien z Polski i innych rejonow ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ania_2000 Re: Szyszki 05.10.05, 21:19 Czy to sa jakies specjalne szyszki???? Pierwsze slysze:) Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz97 Re: Szyszki 05.10.05, 22:33 ania_2000 napisała: > Czy to sa jakies specjalne szyszki???? > Pierwsze slysze:) i jedne i drugie (Sugar Pine i Coulter Pine) wielkie sa... po lesie najlepiej w kasku -nigdy nie wiadomo, co sie moze stac jak komu takie cos: waynesword.palomar.edu/coulter1.htm na glowe spadnie... l Odpowiedz Link Zgłoś
ania_2000 Re: Szyszki 06.10.05, 00:34 WOW!! i jak ktos sie nadal bedzie upieral, ze to tylko w TEXASIE wszystko jest najwieksze na swiecie, to mu pukne ta szyszka:) No prosze - nie tylko najwiekszymi sekwojami i redwoods California sie moze poszczyczyc:) Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz97 Re: Szyszki 06.10.05, 03:40 ania_2000 napisała: > WOW!! > i jak ktos sie nadal bedzie upieral, ze to tylko w TEXASIE wszystko jest > najwieksze na swiecie, to mu pukne ta szyszka:) > No prosze - nie tylko najwiekszymi sekwojami i redwoods California sie moze > poszczyczyc:) uh... mozesz jeszcze dodac do listy drzewka najstarsze: www.sonic.net/bristlecone/intro.html l Odpowiedz Link Zgłoś
kot.behemot A ja odwrotnie 06.10.05, 09:52 Próbowałem maślaki z Polski pod sosnami na podwórku, ale się chyba grzybnia nie przyjęła. :) Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz97 Re: A ja odwrotnie 06.10.05, 15:51 kot.behemot napisał: > Próbowałem maślaki z Polski pod sosnami na podwórku, ale się chyba grzybnia nie > przyjęła. :) jak z maslakami nie wiem, ale okolice osrodka konferencyjenego w Asilomar zasiedlone sa przez rydze - moze lokalna transplantacja lepiej pojdzie ? ;o) l Odpowiedz Link Zgłoś
kot.behemot Re: A ja odwrotnie 06.10.05, 19:53 A może w Utah w ogóle za sucho dla porządnych grzybów. :( Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: A ja odwrotnie 06.10.05, 20:20 Albo jest w sam raz dla porzadnych, a za sucho dla jadalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
ertes Re: Getty Centre 10.10.05, 21:01 Polowy sie udaly choc w miejscu w ktorym poprzednim razem przywiezlismy szyszki mnostwo powycinanych drzew. Nasza pazernosc wyszla dopiero w domu gdy okazalo sie ze mam pelny bagaznik Sugar i Coulter Pine szyszek :) Przy okazji zobaczylismy kilka jesiennych drzew :) Odpowiedz Link Zgłoś
kot.behemot Re: Getty Centre 10.10.05, 21:23 ertes napisał: > Nasza pazernosc wyszla dopiero w domu gdy okazalo sie ze mam pelny bagaznik > Sugar i Coulter Pine szyszek :) Ech, naukowcy! :) Trzeba było wziąć kilka najładniejszych, a z reszty wytrząsnąć nasiona. Odpowiedz Link Zgłoś
ertes Re: Getty Centre 10.10.05, 21:30 Jesli chodzi o scislosc to ja jestem w tej drugiej grupie z motta tego forum. Odpowiedz Link Zgłoś