IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 19:12
Jak teraz patrze na mature z matmy to nie byla ekstremalnie trudna,prawde
mowiac z podstawowej nie mialem pomyslu jak zrobic tylko jedno zadanie.Bylo
po prostu za malo czasu,zadania wymagaly zbyt dlugiego liczenia.Przez brak
czasu mam wielkszosc wyliczen zle,musialem sie spieszyc przez co robilem
bledy i nie mialem czasu na ich poprawienie :( , i tak, zamiast 80%,bede mial
60% jak dobrze pojdzie:(((
Obserwuj wątek
    • Gość: Anulka1986 Re: MATMA IP: *.globsat.net / *.globsat.com.pl 12.05.05, 19:15
      Ja też teraz z perspektywy czasu, w zaciszu domu stwierdzam, że mamta naprawde
      nie była aż taka trudna. Dało się ją napisać, ale fakt, że było za mało czasu
      jest niezaprzeczalny. Poza tym nie da się porównać rozwiązywania zadań w domu z
      tymi na sali egzaminacyjnej, w ktorej panuje nieprzyjemna atmosfera, jest zimno
      a przed Tobą stoi duży zegar nieuchronnie odmierzający czas :( I tak tez
      chciałam miec z podst. koło 70% a teraz jesli bedzie 50% to będę sie bardzo ale
      to bardzo cieszyła :(
      • Gość: MATURZYSTKA ! Re: MATMA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 19:20
        Te zadania nie były strasznie trudne, ale wymagały pomysłu. Niestety mała ilość
        zadań w stosunku do ilości zadań oraz stres zapewne u wielu osób zaowocują
        błędami np. w obliczeniach :( Ja też nie jestem zadowolona ze swojego wyniku,
        bo chciałam mieć około 90% a będę miała około 70% :(
        Ale trudno żyje się dalej...
    • Gość: oamDg Re: MATMA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 19:52
      Ja nie wiedzialam tylko jak zrobić zadanie 8 (tego wzoru nie było w tabilcach)
      i 10, bo niestety funkcje tryg. nie są moja najlepsza stroną:/ To niestety daje
      razem 6+7=13pkt czyli 26% A i tak nie będe miała tych pozostałych 74% bo
      narobiłam błędy w obliczeniach (w tym procencie składanym i kilka minusów
      połknełam w pozostałych). Poza tym nie wiem czy uzają mój tok rozumowania, bo
      oni mają klucz i nawet jak mam dobry wynik to nie zawsze przyznaja max punktów:(
      Na rozszerzony poszłam właściwoe turystycznie, bo chodziłam do klasy, gdzie
      matma była na podstawowym (a może nawet na podstawie podstawowego:P)... Ale
      gdzieś tak 20-30% moge miec z rozszerzenia.
    • Gość: oamDg Re: MATMA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 19:56
      zapomniałabym - przez te błędy w obliczeniach (ach ten brak czasu!) będę miał
      pewnie tylko ledwo ponad 50%. Żenujące! A w domu liczyłam zestawy spokojnie na
      70-90% (zależy jak się trafiło). no nic - pretensje mogę mieć tylko do siebie:(
      Ale mi przykro, bo ja na prawde byłam niezła z tej matmy!
      • Gość: h. Re: MATMA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 20:01
        wiecie, że jak macie błąd w obliczeniach gdzieś, ale dalej rozumujecie poprawnie
        nawet korzystając ze złych obliczeń, to obetną wam za to jeden pkt.
        a poza tym jeśli rozwiązałeś zadanie dobrze, ale innym sposobem niż w kluczu, to
        też dadzą maksymlaną ilość pkt.
        więc się aż tak nie martwcie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka