Gość: karolinka-b IP: *.debnet.pl 23.05.05, 23:42 A tam ktoś składa??bo ja złożę chyba na stosunki międzynarodowe:-) albo na prawo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: yaku_ona Re: UMK Toruń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.05, 23:55 prawdopodobnie europeistyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolinka-b Re: UMK Toruń IP: *.debnet.pl 23.05.05, 23:56 o tam okropniaście duzo ludzi było w zeszłym roku:-) 24 czy jakos tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anika86 Re: UMK Toruń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 08:09 Ja na politologie,ale sama nie wiem jeszcze moj angielski rozszerzony:( Biora go tam pod uwage. Jak bede miala mniej niz 65% to chyba poszukam innego kierunku Odpowiedz Link Zgłoś
megucha Re: UMK Toruń 24.05.05, 09:42 Składam papiery na germanistykę i na jedno z: europeistyka/prawo/stosunki międzynarodowe :) co do europeistyki, to w zeszłym roku było 33.6 osób na miejsce, powodzenia, pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaku_ona Re: UMK Toruń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 10:32 no wiem,ze bylo duzo osob -licze na to,ze pomysla sobie,ze skoro bylo tak duzo, to w tym roku nie probuja i bede miala wstep wolny ;););) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc :) Re: UMK Toruń IP: *.olsztyn.mm.pl 24.05.05, 09:44 Ja czaje sie na biologie ;) ale jeszcze zastanawiam sie nad psychologia na uw i ug ,wiec nie wiem jak to wyjdzie...czekamy na wyniki; powinni tu zalozyc forum dla maturzystow i studentow by mozna bylo sobie z nimi pogadac, to napewno utwierdza w wyborze. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: UMK Toruń IP: *.olsztyn.mm.pl 24.05.05, 11:05 Ja bym chciała na ekonomię...ale z moimi wynikami chyba nie mam co marzyć..Mam pytanie:jeśli ktoś składa na ekonomię to jakie macie mniej więcej wyniki??? Odpowiedz Link Zgłoś
anex Re: UMK Toruń 24.05.05, 14:16 ja składam tam na prawo i stosunki miedzynarodowe, z tym że na stosunki jestem zwolniona z postępowania rekrutacyjnego, ale to jeszcze nic pewnego w zalezności ile olimpijczyków złoży tam podanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inga Re: UMK Toruń IP: *.olsztyn.mm.pl 24.05.05, 14:18 je jestem w identycznejc sytuacji.jak masz olimpiade? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akane Re: UMK Toruń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 14:27 chyba historia sztuki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: UMK Toruń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 14:44 biotechnologia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anakolut kto na biotech? IP: *.160.39.87.tczew.net.pl 26.05.05, 19:30 kto sie wybiera na UMK na biotechnologie i jakich spodziewacie sie wynikow z bioli/chemii/fizy/matmy czy czegokolwiek tam.. ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anex Re: UMK Toruń IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 31.05.05, 23:16 olimpiade wiedzy o unii europejskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nornik Re: UMK Toruń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 18:16 ja tez jestem chetna na ekonomie, na szczescie maja fajne przeliczniki bo mi rozszerzony z matmy tragicznie poszedł, wstepnie: Angol podstawa 94-98% rozsz 80-87% Matma podstawa 80% rozsz 50% a Ty ja tam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: UMK Toruń IP: *.olsztyn.mm.pl 25.05.05, 19:13 Ja : angol podst. 80%, rozsz. ok.95% matma podst. 60%, rozsz. ok.40% Jak widać nie ma się zbytnio czym chwalić..:/ Odpowiedz Link Zgłoś
emilka86 Re: UMK Toruń 24.05.05, 15:00 Ja złożę na filologię polską i socjologię albo filozofię. Jednak UMK jest u mnie na drugim miejscu. Priorytetowa sprawa to UAM. KTO ZDAJE DO TORUNIA na te kioerunki, co ja. Dajcie znać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolabor Re: UMK Toruń IP: *.torun.mm.pl 24.05.05, 15:28 a to mnie cieszy bardzo, że tutaj administracja się nie przewija :P ale będzie spooory problem po "przesiewie" na prawie... może być różnie drugi kierunek to socjologia może jeszcze historia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrija Re: UMK Toruń IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.05.05, 15:32 chemia stosowana z informatyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnn Re: UMK Toruń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 16:39 historia sztuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Re: UMK Toruń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 16:48 Historia sztuki Odpowiedz Link Zgłoś
m_1986 Re: UMK Toruń 24.05.05, 16:59 ja na socjologie :-) a i czeka mnie jeszcze rozmowa kwalifikacyjna ... ehe ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ann Re: UMK Toruń IP: *.herc.net.pl / *.herc.net.pl 24.05.05, 17:25 Jak to rozmowa kwalifikacyjna??? :> ja tesh na socjologię się wybieram a nic o rozmowie nie wiedziałam... Czyżbym coś przeoczyła?? Prosze odpowiedz bo sie troszkę zaniepokoiłam;) dzieki ! Odpowiedz Link Zgłoś
profusion Re: UMK Toruń 07.07.05, 18:26 Chyba się coś komuś pomyliło! W Toruniu nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi czego nie ma w Toruniu? IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 19:21 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malanka do m_1986 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 21:34 Wybierasz rozmowe kwalifikacyjna? Ja myślalam,zeby tylko świadectwo złożyć Odpowiedz Link Zgłoś
muszalena Re: UMK Toruń 25.05.05, 00:08 przy dobrych wynikach-historia przy mniej dobrych ;) MISH i rozmowa :/ Odpowiedz Link Zgłoś
n_nicky Re: UMK Toruń 25.05.05, 00:23 Ja na prawo.Ale najważniejsze są dla mnie UAM i UWr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nb Re: UMK Toruń IP: 80.51.205.* 25.05.05, 10:07 kurde za duzo tych "na prawo" :/ :E:E:E ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
m_1986 Re: UMK Toruń 25.05.05, 12:12 jest rozmowa, albo oceny ze świadectwa będa brane. Nietety nie mam średniej 5,0 i wyżej wiec wydaje mi sie ze nie mam najmniejszych szans mimo, ze średnia była dobra. wiec wybrałam 3 ksiązki i czytam ......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anika86 Re: UMK Toruń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 13:10 A to nie jest tak,ze biora pod uwage oceny z matury?Bo moj chlopak studiuje socjologie i mowi,ze tylko 10% osob przyjmuja z rozmowy, a reszta to oceny. Dlatego tez zdecydowalam sie na ta srednia ocen Odpowiedz Link Zgłoś
m_1986 Re: UMK Toruń 25.05.05, 14:09 juz sama nie wiem, niech ktos mi to wytłumaczy. dlaczego 10% ?:> a jak myślice z jaka serdnia ludzie mają szanse się tam dostać?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anika86 Re: UMK Toruń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 18:10 Chodzi o to,ze ludzie na rozmowie nie potrafią trafić w gusta egzaminatorów. Oni oczekują już typowo socjologicznego podejścia do ksiązki (czyli lekko ociera się też o filozofie). Zazwyczaj czują niedostyt i z rozmowy z pozytywnym wynikiem wychodzi zaledwie garstka osób. Oni też zdają sobie sprawe,że ludzie, którzy idą na rozmowe mają o wiele gorsze wyniki w nauce niż Ci którzy zdają ze świadectwem, a więc traktują ich delikatnie mówiąc jak głupków, a ta rozmowa to często polega na tym żeby wyłapać 5-6 naprawde inteligentnych ludzi, któym się noga powinęła. Nie mam pojęcia jaka ta średnia powinna być. W zeszłym roku mój chłopak miał trzy piątki i dwie czwórki (brali pod uwage historie, wos, geografie, język i język polski), test zaliczył na 80% i był tak pod koniec listy(ok.50 miejsca), ale w tym roku to oceny z matur,a więc zielonego pojecia nie mam.Mysle ,ze prog w pierwszej kolejności bedzie na pewno wysoki, bo ludzie którzy składają na prawo czy politologie na wszelki wypadek złożą też na socjologie.Ale Ci którzy dostaną się na wymarzony kierunek automatycznie zwolnią miejsca i na pewno będą przyjmować z odwołań. Powodzenia dla wszystkich.Mam nadzieje,że się spotkamy w październiku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudus Re: UMK Toruń IP: *.icpnet.pl 25.05.05, 18:19 Ja na stosunki międzynarodowe i na europeistyke. Na stosunki indeks już mam:P Odpowiedz Link Zgłoś
negativeburn Re: UMK Toruń 25.05.05, 18:29 Moim wymarzonym kierunkiem na UMK jest prawo, potem socjologia ... ALE! jesli sie dostane na socjologie to pewnie wtedy to bedzie moj wymarozny kierunek. A swoich wynikow nie podaje bo ich nie znam... Co ztego ze policzylem sobie iles tam % z roz. histy jak egzaminator paralityk mi nie da polowy tych pkt :P:P:P Ps. rekrutacja w tym roku bedzie baaaaaaardzo ciekawe Czujecie juz adrenaline?:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi MISH, historia sztuki,filozofia,etnologia i IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 19:13 Historia Sztuki i Kultury. w tej kolejnosci...chyba gdzies sie do cholery dostane:>>> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anika86 Re: UMK Toruń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 20:52 Coś mi się wydaje,że będzie strasznie ciekawie przy tegorocznej rekrutacji na socjologie. Mam jednak nadzieje,ze jakos to bedzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmieciuch Re: UMK Toruń IP: *.swk.vectranet.pl / 81.15.246.* 25.05.05, 22:06 stosunki międzynarodowe Odpowiedz Link Zgłoś
m_1986 Re: UMK Toruń 25.05.05, 23:02 heheh jak oceny z matur przeciez do rekrutacji przechodzą osoby które zdawały jakies tam przedmioty i jak potem znów mogą brac pod uwage te same oceny a raczej %%%%%%% .........................??????????? hehehe może i nie mialam najlepszych ocen, nie mówie, że jestem najgorsza i ze 'noga mi się poślizgneła' bo taką srednią jaką miałam uwazam za całkiem dobrą, ale tez nie az tak dobrą zeby moc z nią startować. w moim rozumowaniu biorą oceny ze świadectwa ukończenia szkoły lub możliwa jest rozmowa <kto co woli> i nie wydaje mi sie zeby było przewidziane 10% miejsc na ludzi z rozmowy, ciekawe skąd to wiesz. Z resztą lepiej zadzwonić tam osobiście pozdraaaaawiam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeee Re: UMK Toruń IP: 80.51.205.* 26.05.05, 10:08 O co wam chodzi ??? Mi sie wydawalo ze dla nowo maturzystow to istnie tylko albo rekrutacja poprzez % albo rozmowe ( do wyboru) a wy tu o jakis ocenach :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anika86 Re: UMK Toruń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 19:08 dokładnie tak! Biorą pod uwagę oceny z matury (czyli te %) albo rozmowę. I to jest jedyne prawdziwe wyjście. Nikogo nie obchodzi świadectwo ukończenia szkoły Odpowiedz Link Zgłoś
m_1986 Re: UMK Toruń 26.05.05, 22:58 czyli trzeba tam zadzwonic. bo juz nic nie rozumiem. jedni tłumaczą tak drudzy inaczej ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anika86 Re: UMK Toruń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 23:07 na stronce sobie sprawdz: www.soc.uni.torun.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ped18 Re: UMK Toruń IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 29.05.05, 10:57 a kto wybiera sie na pedagogike? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Annie Re: UMK Toruń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 14:24 Zmartwię Was, ale ja tez mam w planach socjologię (cos dużo nas :) ), ale po głowie chodzą mi jeszcze stosunki międzynarodowe. Co do matury, to nie jestem tylko zadowolona z polskiego (jedynie podstawowego, ale może nadrobię rozsz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: UMK Toruń IP: *.lowicz.sdi.tpnet.pl 31.05.05, 14:51 ja na socjoligię i psychologię czytam już lekturki na rozmowę kwalifikacyjną bo u nas w szkole nie ma szans, żeby wziąć pod uwagę świadectwo. po prostu masakra. i nie łamcie mnie, że wymagają specjalistycznych pojęć i podejścia psychologicznego...;((( pozdrawiam pszyszłych studentów UMK, może się spotkamy na wynikach lub na wstępnych papapaappapapapapapapapapapapapapapapapapapapapapapappapapapa;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: UMK Toruń IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 31.05.05, 15:24 Musze Cie Izo zmartwic bo na UMK nie ma psychologii...:(( a co do socjologii to zycze wszystkim powodzenia w dostaniu sie na ten kierunek...słyszałam ze jest naprawde duzo kandydatów z dobrymi wynikami...:(( do zobaczenia na UMK:P Pozdrowienia dla wszyskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: UMK Toruń IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 31.05.05, 15:30 każdy tu pisze o socjologii, prawie czy stosunkach miedzynarodowych...a czy ktos wybiera sie na pedagogike:)???i czy orientuje sie ktos co to bedzie i z czego bedzie ten test (egazmin wstepny)...:)jak ktos cos wie to niech da znac...prosze:)?pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A kto na MISH??? Re: UMK Toruń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 17:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik A FILOLOGIA POLSKA ? IP: *.68.66.102.kutno66.tnp.pl 06.06.05, 18:50 chcialabym wiedziec czy ktos sklada papiery na umk na filologię polska bo ja planuje i sie zastanawiam czy bedzie duza konkurencja:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ann Re: A FILOLOGIA POLSKA ? IP: *.herc.net.pl / *.herc.net.pl 06.06.05, 19:04 włąśnie waham się między socjologia, a filologią polską...;) nie wiem jak dotrzec do limitu miejsc jakie uczelnia ma do zaoferowania...a moze Wy macie jakies linki w rankingami z lat ubiegłych>:> byłabym wdziweczna;) pozdrówki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan86 Re: UMK Toruń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 19:55 A na informatyke to się ktoś wybiera ?? Myślałem też o ekonomii ale raczej z moimi wynikami z języka to odpada :):):) (tak licze sobie 80% z podst. niemieckiego) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonk Re: UMK Toruń IP: *.globsat.com.pl 06.06.05, 20:12 A ja chce na filologie angielską :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Limity Re: UMK Toruń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 22:23 Limity są na wydziale humanistycznym wywieszone jak kogoś interesuje- na Fosie Staromiejskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: UMK Toruń IP: *.68.66.70.kutno66.tnp.pl 06.06.05, 22:29 A mozesz nam zdradzic te limity?to taka malutka prosba:)bo niekazdy mieszka w toruniu lub gdzies blisko zeby to sprawdzic:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ann Re: UMK Toruń IP: *.herc.net.pl / *.herc.net.pl 06.06.05, 22:58 Ja tesh proszę o przybliżenie limitu miejsc...oj az sie boje pytac..ale od tego zalezy czy wogóle zdecyduje sie skłądac doikumenty do Torunia..Prosze o odpwiedz;) bo mieszkam daleeeko daleko;) papa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: UMK Toruń IP: *.68.66.70.kutno66.tnp.pl 06.06.05, 23:02 ja na dniach otwartych slyszalam oile dobrze pamietam ze na filol polską w zeszlym roku bylo 5 osob na miejsce ale to jedyna informacja jaką znam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _ Re: UMK Toruń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 12:06 a idzie ktos na matematyke ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: UMK Toruń IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 07.06.05, 13:40 czy ktos wybiera sie na pedagogike:)?no i czy ktos orietuje sie co to ma byc za test jako egazmin wstepny?z gory dziekuje za informacje Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: UMK Toruń IP: *.68.66.64.kutno66.tnp.pl 07.06.05, 14:45 WAZNE PYTANIE:-)))czy ktos sie orientuje od kiedy zaczyna sie internetowa rejestracja na studia na UMK w Toruniu????jesli tak-niech napisze-bedę bardzo wdzięczna:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan86 Re: UMK Toruń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 19:37 a bedzie wogole jakas internetowa rejestracja ?? Odpowiedz Link Zgłoś
stefanek86 Re: UMK Toruń 07.06.05, 20:31 na stronie UMK pisze, iż rejestracja internetowa rozpocznie sie razem ze starem rekrutacji, czyli dla nowych maturzystow, 1 lipca... a tak a propos na co sie wybierasz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: UMK Toruń IP: *.68.66.77.kutno66.tnp.pl 07.06.05, 21:57 ja juz pisalam-na filologię polska:)ajak inni:)? Odpowiedz Link Zgłoś
stefanek86 Re: UMK Toruń 07.06.05, 22:16 ekonomia tudzież nieśmiertelny kierunek pod kryptonimem zarządzanie i marketing :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmieciuch Re: UMK Toruń IP: *.swk.vectranet.pl / 81.15.246.* 10.06.05, 13:40 hmm, miałam składać na stosunki międzynarodowe, ale chyba jednak wybiorę historię :) ktoś może wie jakie są limity przyjęć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Kto na Europeistyke? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 15:22 Duzo Was? Czy to prawda, ze mozna tu wybrac poziom na jakim zdawalo sie historie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kto na Europeistyke? IP: *.olsztyn.mm.pl 10.06.05, 19:04 Ja na prawo i ekonomię.Zdziwiłam się,gdy przeczytałam na stronie UMK,że kandydaci mają składać tylko kopię św. dojrz.,dokument wpłaty i podanie.Czyli nie trzeba żadnych zdjęć,zaświadczeń lekarskich,itp.?? Odpowiedz Link Zgłoś
m_1986 Re: Kto na Europeistyke? 10.06.05, 19:29 ja widze ze jednak trzeba i inne dokumenty ....... na podaniu jest to samo :D >wypełniony formularz podania na studia, >świadectwo dojrzałości (oryginał lub odpis wydany przez szkołę) lub odpis dyplomu ukończenia studiów, >4 fotografie, >orzeczenie lekarskie, stwierdzające brak przeciwwskazań do studiowania na wybranym kierunku lub specjalności, >kserokopię dowodu osobistego, >oryginał dowodu wpłaty opłaty administracyjnej z tytułu ubiegania się o przyjęcie na studia. -------------------------------------- pozdrowienia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kto na Europeistyke? IP: *.olsztyn.mm.pl 10.06.05, 19:45 Ale dotyczy to tylko kandydatów,którzy są zwolnieni z postępowania kwalifikacyjnego lub u których obowiązuje postępowanie kwalif. na podstawie złożenia wymaganych dokumentów.Natomiast na prawo i ekonomie(i wiele innych kierunków) obowiązuje konkurs świadectw.Na ich stronce jest: "na kierunki, na które przeprowadzony zostanie konkurs świadectw dojrzałości: wypełniony formularz podania na studia, potwierdzoną przez dyrektora szkoły lub komisję rekrutacyjną kserokopię świadectwa dojrzałości, oryginał dowodu wpłaty opłaty administracyjnej z tytułu ubiegania się o przyjęcie na studia." Czyli nie trzeba innych dokumentów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja2 Re: Kto na Europeistyke? IP: 212.244.85.* 10.06.05, 23:46 brawo dla pani/pana @ja przeciez jest napisane, jaki typ postepowania kwalifikacyjnego. ekonomia - konkurs swiadectw na przyklad, a potem idzie sie dalej i szuka, jakie dokumenty potrzebne sa przy konkursie swiadectw ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ann Re: Kto na Europeistyke? IP: *.herc.net.pl / *.herc.net.pl 11.06.05, 08:27 ale spójrzcie tlyko...ja rozumeim, że w wypadku brania pod uwage kwalifikacji ze swiadectwa tylko 3 dokumnety sie licza (formularz, wpłata, xero siadectwa dojrzałości). ALE przy wypełnainiu tego formularza jest wyraźnie napisane, że dołączam także świadectwo ukończenia szkoły..Zobaczcie sami..hm,,Może dla pewności załączyc to swiadectwo ukonczenia?? a reszta dokumentów skląda sie poźniej, jak sie dowiemy, że zostaliśmy przyjęci :) OBY:) podobno przyjdzie do nas powiadomienie listowne, dzwoniłąm i Pani mi mowiłą:P pozdówki PS> sorki za literówki, to moaj słabość :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmieciuch Re: Kto na Europeistyke? IP: *.swk.vectranet.pl / 81.15.246.* 11.06.05, 18:40 ok, jestem tępa, ale jeśli na histori jest konkurs świadectw, to składam kserokopię czy oryginał/odpis? w dodatku teraz zauważyłam, że dokumenty trzeba składać bezpośrednio na wydziałach, czyli szykuje się jazda przez pół polski :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nb Re: Kto na Europeistyke? IP: *.eimg.pl / 80.51.205.* 11.06.05, 19:23 Istnieje takie cos jak poczta ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kto na Europeistyke? IP: *.olsztyn.mm.pl 11.06.05, 20:15 Na ich stronie napisane jest jakie postępowanie kwalifikacyjne przeprowadzają na każdym z kierunków.Są takie kierunki(np. chemia),gdzie bierze się pod uwagę świadecwto dojrzałości oraz oceny końcoworoczne-z tego wniosek,że należy składać także św. ukończenia szkoły.Po prostu sprawdź jakie jest postępowanie kwalif. na twoim kierunku.Dziwne tylko,że chcą same kopie,żadnych oryginałów,chociaż oczywiście tak jest lepiej:]Poza tym,z tego co zrozumiałam oni mogą sami poświadczyć zgodność z oryginałem?Albo dyrektor może.To dobrze- nie trzeba żadnych odpisów natarialnych:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: UMK Toruń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.05, 23:06 ja też, ja też na filo polską!!! i nie tylko;) ale ja już kiedyś pisałam... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaisa Re: UMK Toruń IP: *.tvk.torun.pl 12.06.05, 17:04 a ja na pedagogike...:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: UMK Toruń IP: *.olsztyn.mm.pl 13.06.05, 11:07 Nikt więcej do Torunia?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola DO TYCH CO SKLADAJA NA SM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 12:05 Rejestrowaliscie sie juz internetowo??? Bo mam problem przy wyborze tam przedmiotow... Czy mozna wybrac na poziom podst. np. historie, a na rozsz. WOS, czy tez musi to byc jeden ten sam przedmiot ?? W sumie skoro zrobili oddzielne rubryczki.... co Wy o tym myslicie... Prosze, pomozcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alka Re: DO TYCH CO SKLADAJA NA SM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 15:18 musi byc ten sam przedmiot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronika Re: UMK Toruń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 12:15 buhehehehe ja bym chciala na stosunki miedzynarodowe...albo i administracja. ale chyba niepotrzebnie przeczytalam wasze posty bo sie przerazilam jaka mam konkurencje;) wiecie gdzie mozna znalezc jakies dane ile osob jest na 1 miejsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Do weroniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 12:30 W poprzednim roku, czy moze dwa lata temu na fizyke na Uniwersytecie Białostockim bylo 0,6 osób na miejsce. Polecam ==> hehehehehe, ale tylko do pierwszej sesji . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronika Re: Do xyz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 12:01 thx za rade:] NIESTETY nie skorzystam. moze sam(a) sie tam wybierzesz?:> Odpowiedz Link Zgłoś
wily_witch Re: UMK Toruń 17.06.05, 22:23 ktos wie ile jest tam osób na prawo? albo na mish? archeologię? etnologię? albo historię? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to_ja Re: UMK Toruń IP: *.olsztyn.mm.pl 18.06.05, 12:27 Czy ktoś wie ile było rok temu osób na miejsce na prawie i ekonomii w UMK?? Odpowiedz Link Zgłoś
anex Re: UMK Toruń 18.06.05, 15:30 na prawo? 6 na jedno miejsce. www.uczelnie.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmieciuch Re: UMK Toruń IP: *.swk.vectranet.pl / 81.15.246.* 18.06.05, 17:59 na historię 6, tak mi odpisali w mailu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek MISH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 19:07 A idzie ktoś na MISH??? Przymują 20-25 osób. W zeszłym roku 6 osób na miejsce i niesamowicie wszycy obryci. Ja się wciąż zastanawiam, bo to z jednej strony troche strata kasy:) No i ludzie z MISHu mowia,że studia mało konkretne... A jak ktoś już ma zamiar składać to z jakiej dziedziny lektury wybieracie??? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marylla Re: MISH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 23:25 Ja też chciałam próbować na MISH. Co do tych lektur to do końca się wacham. Chciałm z filozofii,ale od studentów MISHu słyszałam,że niezła sieczkarnia. Wymagają analizowania iście metodologicznych problemów w danej książke, a to chyba lekka przesada. Z ato słyszałam,że profesorka od polskiego jest spoko. Jak ktoś jest obdziobany i poprawnie sie wypowiada to nie robi wielkich problemów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: MISH IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 19.06.05, 14:07 ide na pedagogike:)wie ktos ile jest osob na ten kierunek? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: MISH ja chcialam isc IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 19:51 ale mam teraz POWAZNe watpliwosci- czytam lektury z filozofii wiec...:( Strasznie sie teraz boje-moze rzeczywiscie-szkoda kasy...chociaz byly to jeszcze jedyne alternatywne studia dla mojgow WYMARZONEGO kierunku na ktory nie pojde bo jest w Krakowie:(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miłosz Re: MISH ja chcialam isc do MIMI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.05, 23:08 Jeśli chodzi o MISH to straszni "wyżeracze" tam zawsze składają. Ja próbowałem w zeszłym roku i wylądowałem na socjologii:) (na którą notabene, było dwa razy więcej chętnych). Chodzę na niektóre zajęcia z ludźmi z MISHu i większość z nich to albo po liceum humanistycznym (3 lata filozofii w szkole) albo po jakiejś olimpiadzie. Z tego co wiem jest chyba 25 miejsc,a w tej chwili olimpijczycy zabrali już 7. Ale szczerze mówiąc to Cie nie zniechecam. Jesli naprawde tego chcesz... Ale na wszeli wypadek zabezpicz się tak jak ja się zabezpieczyłem jakąś polonistyką czy czymś gdzie ludzie na egzamin nie przychodzą tak rewelacyjnie przygotowani. A na co się chciałaś wybrać do Krakowa? Pozdrawiam Miłosz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi do Miłosza IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 15:22 do Krakowa na filmoznawstwo-moje ogromne marzenie, niestety przez najblizsze 5 lat bedzie utopia, dzieki za mila slowa.Moze nie warto stuiowac z "wyzeraczami" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miłosz Re: do Miłosza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 19:13 Dlaczego od razu rezuygnujesz z tego filmoznastwa? Nie poddawaj się. Zaczep się gdzieś. Choćby na ten MISH, ulej troche rok i zacznij sie przygotowywac. Wiem ,ze na UJ sa kursy przygotowawcze na filmoznastwo (www.fundacja.uj.pl czy jakos tak). Uwierz w siebie!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: do Miłosza, IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 19:31 raz jeszcze dziekuje za mile slowa. Wiesz mwiac szczerze wszystko rozbija sie o kase <Krakow jest dosc kosztownym miastem>Zaluje szczerze ze w Toruniu nie ma takiego kierunku ale co robic? Moze uda mi sie na MISH, jesli nie to skladam jeszcze na historie sztuki i kultury i filozofie. Wiesz to troche przykre jak zachrzaniasz 3 lata LO zeby potem pojsc na cos "alternatywnego".W kazdym razie film pozostanie moim hobby na razie ale to calkiem mile hobby;))) pozdrawiem Cie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malka Re: do Miłosza, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 08:10 Hej! Ja też ide na MISH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia :) IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 25.06.05, 14:58 czy nikt sie nie wybiera na pedagogike?bo nie wiem jakie mam szanse a wszystekie osoby w tym watku pisza o całkiem innnych kierunkach...:) pozdrowienia dla wszystkich ktorzy wybieraja sie do Torunia-moze sie spotkamy w październiku:) Odpowiedz Link Zgłoś
roswellka Re: :) 04.07.05, 13:11 oj na pedagogikę bardzo duzo osób.,., ja też :]] ale ten tes trochę mnie przeraza :> a pozatym złożyłam na fil. polską i chemię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melania historia sztuki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 15:55 Aż się boje! A z jkimi wynikami na historię sztuki?? Odpowiedz Link Zgłoś
yavanna86 italianistyka i rosyjska bez znajomosci 05.07.05, 10:05 angielski 98,98 polski 89,88 II jezyk brAK:> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 06.07.05, 09:05 W dzisiejszej gazecie przeczytałam ze na UMK jest ok 11 tys chetnych wiec niezlła konkurecia sie szykuje...z czego napewno polowa zrezygnuje bo UMK nie jest na 1 miejscu ich wmarzonej uczelni...:)najwiecej osob złozylo na prawo, administracja, potem pedagogika i stosunki miedzynarodowe... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 09:18 Napisz w jakiej gazecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słonko ................................... IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 18:44 w gazecie wyborczej: miasta.gazeta.pl/torun/1,35576,2809403.html Odpowiedz Link Zgłoś
myrtana Re: UMK Toruń 06.07.05, 09:32 Ja natomiast złożyłam wczoraj na archeologię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi ja tez na archeologie IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 16:14 na historie sztuki i na filozofie.mam nadzieje ze gdzies sie dostane pozdrawiam:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melania Hej mimi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 16:34 ja też próbuję na historie szuki, co prada moje oceny nie są imponujące,ale mam papierki z olimpiad z historii sztuki więc mam nadzieję przy odwołaniu! A u Ciebie jak świadectwo??Ja mam zaledwie 69pkt:-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi hej melania! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 18:09 ale z czego masz te 69<?>. Ja tez bralam udzial w olimpiadzie ( doszlam do ustnego na okregowym)-ale ZADNYCH papierkow mi nie dali:(((moze jednak odwolanie nie bedzie potrzebne...zreszta i tak nastawiam sie na filozofie- najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Izza19 Re: UMK Toruń IP: 81.210.17.* 07.07.05, 20:04 Ja składam na socjologię i podchodzę do rozmowy kwalifikacyjnej.. Na wydziale humanistycznym chyba przeważają chętni na socjologię bo na 10 osób stojących najbliżej mnie w kolejce 6 składało na ten kierunek... Mam pytanie do tych co tam składali na socjologię: wybraliście rozmowę kwalifikacyjną czy konkurs świadectw??? Ci co wybrali rozmowę proszę o kontakt:) iza_zyto@poczta.onet.pl lub 2287424 Może spotkamy się na miejscu??? Pozdrówki:) Odpowiedz Link Zgłoś