Dodaj do ulubionych

przyszli germanisci UJ!!!

11.07.05, 10:16
czy ktos orientuje sie, okolo ktorej mozna spodziewac sie wynikow
rekrutacji?? a moze dostaliscie juz info na konto ERK?? pozdrawiam serdecznie
no i licze na odzew z Waszej strony, kto sie dostal:)
Obserwuj wątek
    • Gość: gosteck Re: przyszli germanisci UJ!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 11:07
      no ja tez wlasnie oczekuje odzewu od UJ, sprawdzam swoje konto ERK srednio 100
      razy dziennie;)) to sie powoli zamienia w manie :/ ale nadal nic nowego od UJ
      na ERK nie dostalem... a juz czas najwyzszy zeby sie odezwali.

pozdrawiam =)
    • skrzynka_kasika Re: przyszli germanisci UJ!!! 11.07.05, 11:48
      dzwonilam w piatek do IFG na UJ i mily pan poinformowal mnie, z ewyniki beda
      11.07... bez sensu takie oczekiwanie, powinni jakas liste na stronie UJ
      zamiescic...jak juz cos na konto dostaniesz, to daj znac:)
      • Gość: gosteck Re: przyszli germanisci UJ!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 12:19
        nawet dzwonilas do IFG na UJ i juz wiesz ze maja byc wyniki dzis... ja dalej
        nic na swoim ERK nie widze :/ ale jak bede mial wynik to dam znac :) ty tez
        podziel sie nowina (oby pozytywna, czego zycze) jak cos sie dowiesz :)
        • Gość: Twixi Re: przyszli germanisci UJ!!! IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 11.07.05, 12:22
          ja tez sprawdzam srednio 100 razy dziennie,ale mam nadzieje ze nasza
          cierpliwosc zostanie nagrodzona:) Pozdrawiam i zycze powodzenia.
          • Gość: gosteck Re: przyszli germanisci UJ!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 12:27
            heh, tez mam taka nadzieje ze nam to czekanie i niepewnosc nalezycie
            wynagrodza ;) powodzenia rowniez!
            • skrzynka_kasika Re: przyszli germanisci UJ!!! 11.07.05, 12:40
              dzwonie jeszcze raz, mam juz dosc tego czekania;) nie dosc, ze musielismy
              czekac jak łosie na wyniki matury, to teraz jeszcze te nerwy zwiazane ze
              studiami...no niestety, przyszli studenci, musimy miec zelazne nerwy;) mama
              nadzieje, ze wszyscy beda zadowoleni, jak juz UJ sie odezwie...zaraz napisze,
              czego dowiedzialam sie w IFG przez telefon
              • Gość: kukuss Re: przyszli germanisci UJ!!! IP: *.autocom.pl 11.07.05, 12:50
                dzwoniłam przed chwilą i mają być dziś po 16 te wyniki na kontach i w Collegium.
                • Gość: gosteck Re: przyszli germanisci UJ!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 12:55
                  aha...po 16... punkt 16 sprawdzam ERK i sie okaze ich slownosc (lub jej
                  brak) :> moze zorganizujmy jakis countdown z szampanem i kawiorem :D ;)
              • Gość: gosteck Re: przyszli germanisci UJ!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 12:50
                kolezanko skrzynko kasika, i co sie dowiedzials przez tel???
                • skrzynka_kasika Re: przyszli germanisci UJ!!! 11.07.05, 12:59
                  nic sie nie dowiedzialam:/ dodzwonic sie nie moglam...probowalam chyba z 30
                  razy i zawsze zajete...no ale nic...zaczekamy do 16, jak nie bedzie wynikow, to
                  szturmem na UJ:)
                • Gość: kukuss Re: przyszli germanisci UJ!!! IP: *.autocom.pl 11.07.05, 13:00
                  nie koniecznie punkt 16, tylko po 16... wiec moze byc np. o 16:15 pewnie....
                  oby tylko "po 16" nie oznaczało o 20, bo przecież 20 to też PO 16! :P :P :P
                  • skrzynka_kasika Re: przyszli germanisci UJ!!! 11.07.05, 13:02
                    nie kracz;D
                    • Gość: gosteck Re: przyszli germanisci UJ!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 13:07
                      mam nadzieje ze to "po 16" to nie beda ani minuty ani godziny, tylko SEKUNDY :D
                      sekundy mozna im jeszcze wybaczyc ;)
                      • skrzynka_kasika Re: przyszli germanisci UJ!!! 11.07.05, 13:28
                        no to moze z innej beczki: skad jestescie? i jakie perspektywy odnosnie
                        zamieszkania? akademik czy M3?
                        • skrzynka_kasika Re: przyszli germanisci UJ!!! 11.07.05, 13:29
                          ale ze mnie sierota...zapomnialam o sobie napisac...ja jestem z Lublinca,
                          jezeli sie dostane, sprobuje akademik zalatwiac, jezeli nie wyjdzie-poszukam
                          wspollokatora:)
                          • Gość: gosteck Re: przyszli germanisci UJ!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 13:43
                            ja jestem ze sredniej wielkosci miejscowosci oddalonej ok.30km na zachod od
                            krakowa, mam dobre polaczenie komunikacyjne (autobusy, pociagi)wiec jak cos to
                            bede dojezdzac z hausa =)
                            • Gość: mewa7 Re: przyszli germanisci UJ!!! IP: *.lososina-gorna.sdi.tpnet.pl 11.07.05, 13:55
                              heh.. widze że rozmowa w toku.. ja tez czekam na wyniki... i az boje sie
                              patrzec na konto erk bo cos czuje ze niestety sie nie dostane (optymizm to moja
                              mocna strona;)) Mam nadzieje ze dzisiaj podadza te wyniki... a chyba zaraz
                              pójde sie przespać zeby ten czas jakoś szybciej minął... pozdrawiam
                              wszystkich.. i życze powodzenia
                              • Gość: Twixi Re: przyszli germanisci UJ!!! IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 11.07.05, 15:06
                                ja z Białegostoku;) i jakoże miałam (wątpliwą) przyjemność mieszkać 4dni w
                                akademiku w czasie egzaminów na prawo na UJ, doszłam do wniosku że podziwiam
                                ludzi, którzy nie dość że mieszkają w akademiku to jeszcze się uczą.
                                Rzeczywistość akademikowa: 3-4osoby w pokoju, jedna chce posłuchać muzyki,
                                druga chce pogadać, trzecia chce włączyć tv, czwarta chce się uczyć ;) Dlatego
                                jak Bóg pozwoli się dostać, to zdecydowanie M3 ;)
                                • skrzynka_kasika Re: przyszli germanisci UJ!!! 11.07.05, 15:32
                                  a masz moze namiar na mieszkanko albo wspollokatora? szczerze mowiac chcialabym
                                  wynajac M3, ale nie widzi mi sie mieszkac tam samej...w koncu im wiecej osob,
                                  tym razniej...
    • mora7 Re: przyszli germanisci UJ!!! 11.07.05, 16:06
      i jak wam poszło...???
      ja tak jak myślałam.. nie dostałam sie.. no cóż nie ta to inna uczelnia;)
    • skrzynka_kasika Re: przyszli germanisci UJ!!! 11.07.05, 16:11
      a ja sie dostalam:)gosteck-jak poszlo??
      • 86madziarka Re: przyszli germanisci UJ!!! 11.07.05, 16:12
        jaki mialas wynik ?? moja przyjaciolka sie nie dostala
      • Gość: fhfgh Re: przyszli germanisci UJ!!! IP: *.igloonet.pl / *.igloonet.pl 11.07.05, 16:12
        a z jakimi punktami sie dostał ten kto się dostał :) ?
      • Gość: pytanko! Re: przyszli germanisci UJ!!! IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 11.07.05, 16:15
        skrzynko_kasika ile mialas punktow o ile mozna wiedziec?ja mialam 100% z rozrz
        ustnej, 90 z podst pisemnej i 86% z rozrz.niestety sie nie dostałam:(
        • Gość: lavenda Re: przyszli germanisci UJ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 16:20
          a ja jestem przyjeta co mnie wcale nie rajcuje bo i tak nie chce tam studiowac
          mialam z ustnej rozszerzonej 100%, pisemnej podstawowej 100%, i rozszerzonej
          96%.
          • Gość: gosteck Re: przyszli germanisci UJ!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 16:28
            ja tez zostalem przyjety, zarowno na fil.germanska jak i szwedzka :) ale
            germanistyka mnie mniej interesuje, dlatego dokonam wpisu na fil.szwedzka.
            mialem 95% ustna rozsz., 98% pis.podst, 95% pis.rozsz. GRATULACJE dla reszty
            osob ktore zdaly!!!
            • skrzynka_kasika Re: przyszli germanisci UJ!!! 11.07.05, 16:31
              ustna rozsz. 95% pisemna PP 94, pr 97%
              • Gość: Twixi Re: przyszli germanisci UJ!!! IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 11.07.05, 16:44
                i ja tez sie nie dostalam ;/
                • Gość: xxx Re: przyszli germanisci UJ!!! IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 11.07.05, 16:49
                  a ile mialas pktow?
                  • Gość: Twixi Re: przyszli germanisci UJ!!! IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 11.07.05, 17:32
                    184pkt. 100%ustny i 84% pisemny. Moje dwie pechowe liczby.
    • Gość: gosteck Re: przyszli germanisci UJ!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 17:15
      wlasnie uzupelnilem informacje dot. mojej osoby na koncie ERK, tak jak sobie UJ
      zazyczyl. jedank mialem pewien problem! ten ich caly formularz elektroniczny to
      jakis niedopracowany, bowiem w polach NIP i nr rachunku bankowego,
      wpisawszy "brak" przy obu, wyswietlala mi sie potem informacja ze zle
      wypelnilem formularz!!! no to co mialem niby wpisac skoro nie mam swojego NIP-u
      ani konta w banku??? wpisalem zatem przy NIP same zera a przy nr rachunku nr
      rachunku mojego ojca. czy ktos mial podobne problemy? dzieki za odp.

pozdro
      • Gość: kukuss Re: przyszli germanisci UJ!!! IP: *.autocom.pl 11.07.05, 17:29
        trzeba naciskac zawsze na pytajnik jak sie czegos nie rozumie jak wypelnic! tam
        jest napisane zeby pole zostawic PUSTEE jesli sie nie ma jakies numerka!!!!
        • Gość: kukuss Re: przyszli germanisci UJ!!! IP: *.autocom.pl 11.07.05, 17:32
          ja sie dostałam a miałam 100% z ustnej rozszerzonej, 98% z pisemnej podstawowej
          oraz 95% z pisemnej rozszerzonej :))) rany, teraz te rzeczy pozanosić i
          uzupełnić dane.... hardcore, ale przynajmniej już jestem na liście :P
    • Gość: huhu. GERMANISTYKA IP: *.autocom.pl 11.07.05, 17:58
      no piszcie jakie wyniki? bo jestem ciekawa z jakimi sie dostawało a z jakimi
      nie....
      • Gość: huhu. GERMANISTYKA IP: *.autocom.pl 11.07.05, 17:59
        ??...
      • Gość: Twixi Re: GERMANISTYKA IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 11.07.05, 17:59
        a ja chciałabym wiedzieć czy ewentualnie mam jakieś szanse z odwołania :)
        • Gość: ?? Re: GERMANISTYKA IP: *.informel.pl / *.informel.pl 11.07.05, 18:01
          jak dowiedziec sie czy jestem na liscie rezerwowych?
          • Gość: yhmmm Re: GERMANISTYKA IP: *.lososina-gorna.sdi.tpnet.pl 11.07.05, 18:41
            z tego co mi wiadomo to nie ma czegos takiego jak lista rezerwowych.. a co do
            odwolania to chyba sa marne szanse ;/
    • Gość: Karcia Re: przyszli germanisci UJ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 18:41
      Ja niestety się nie dostałam :((( Czy każdy może napisać odwołanie?
    • Gość: kukuss .... IP: *.autocom.pl 11.07.05, 18:42
      no jak sie ma powod i nie bardzo niska ilosc pkt to chyba taaakk
      • Gość: ja Re:DO KARCIA IP: 85.219.136.* 11.07.05, 18:51
        a ile mialas pktów ??????
        • Gość: Marieta Re:germanisci UJ IP: *.raciborz.sdi.tpnet.pl 11.07.05, 19:25
          Ja mialam 100% z ustnej , 97% z podstawowej i 89% z rozszerzonej i sie NIE
          DOSTAŁAM !!!
        • Gość: lalalala Re:DO KARCIA IP: *.autocom.pl 11.07.05, 20:41
          ktos jeszcze chcialby sie wypowiedziec? ;) ;)
          • Gość: Twixi Re:DO KARCIA IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 11.07.05, 20:51
            tak, ja chciałabym się wypowiedzieć. Chyba zaczynam szukać pracy na najbliższy
            rok ;/
            • Gość: Kara Re:DO KARCIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 21:00
              Ja chyba też :-/ Jestem załamana. Zawsze czerwony pasek na świadectwie,
              wygrywanie konkursów (nie tylko z niemca), a na studia się nigdzie nie mogę
              dostać :((( Nie wiem co mam teraz zrobić
              • Gość: hmm Re:do KARY IP: 85.219.136.* 11.07.05, 21:03
                ile mialas pktów z tego niemieckiego ze sie nie dostalas ??
              • Gość: xx odwołania IP: *.autocom.pl 11.07.05, 21:07
                na stronie www.filg.uj.edu.pl/ifg/ trzeba wejsc na "informacje dla kandydatów"
                i w kolumnie po lewej stronie jest opcja "formularz odwołania", na dole
                kolumny. tam jest taki szblon jakby. to jest chyba dla wszystkich kierunków.
              • Gość: Twixi Re:DO KARCIA IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 11.07.05, 22:02
                ja mam dokładnie to samo. Nawet matura poszła mi nie najgorzej, ale nigdzie
                mnie nie chcą ;/ A potem media będą rozprawiać dlaczego młodzież popada w
                depresję i coraz częściej sięga po alkohol :D Tak to jest w naszym durnym
                kraju, który zamyka wszelkie perspektywy na przyszłość. Skoro już tak pchamy
                się na chama do tej unii, to proponuję wprowadzić taki sam system szkolnictwa
                jak w krajach Europy Zachodniej. Na studia może iść każdy, bez żadnych głupich
                egzaminów, punktów, progów itp. Jak ktoś chce studiować, to niech sobie
                studiuje. A jak ktoś nie ma na to ochoty lub zwyczajnie się nie nadaje to po
                pół roku albo go wywalają albo sam rezygnuje. Nie to co u nas.. Tytuł magistra
                zarezerwowany dla szczęśliwców ;/
    • Gość: XX DO KARY IP: *.autocom.pl 11.07.05, 21:24
      a jaki miałaś wynik tak w ogóle??
    • Gość: erm Re: przyszli germanisci UJ!!! IP: 85.219.136.* 11.07.05, 22:25
      no wlaśnie-KAra ile mialas pktów ???????????????
    • fiesta86 Re: przyszli germanisci UJ!!! 11.07.05, 22:27
      a ktos wie jaki byl prog??
      • Gość: Twixi Re: przyszli germanisci UJ!!! IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 11.07.05, 22:31
        według moich obliczeń to próg wynosił 190pkt.
        • Gość: aa Re: przyszli germanisci UJ!!! IP: 85.219.136.* 11.07.05, 22:34
          aha,czyli sumowali pkty z matury pisemnej i ustnej na rozszerzonym ???
        • fiesta86 Re: przyszli germanisci UJ!!! 11.07.05, 22:34
          190 na 200?? a przypadkiem nie sumowali tam poziomu podst.i rozszerz.?
    • Gość: Gaulina19 Re: przyszli germanisci UJ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 22:58
      Hejka:)Ja tez sie dostałam. Mam pytanie: jakie specjalizacje wybieracie?
      • Gość: aa Re: przyszli germanisci UJ!!! IP: 85.219.136.* 11.07.05, 23:00
        gratuluje,ile mialas pktów ?
        • Gość: Gaulina19 Re: przyszli germanisci UJ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 00:13
          95% z ustnego i 98% pp, 96%pr
    • Gość: kukuss Germanistyka IP: *.autocom.pl 12.07.05, 09:38
      to widze ze poziom wyrownany i to dosc wysoki.... ciekawe od ilu przyjmowali,
      moze sie dzis zapytam jak pojde wkladac papiery.. :P
    • Gość: 1 Re: przyszli germanisci UJ!!! IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.05, 10:37
      :(
    • Gość: kukuss zasady przyjmowania IP: *.autocom.pl 12.07.05, 13:22
      bylam zlozyc papiery, oni chyba sumowali punkty z ustnego rozszerzonego i z
      pisemnego rozszerzonego.. próg był 112.. ja miałam 115 :)
      • Gość: ??? Re: zasady przyjmowania IP: 85.219.136.* 12.07.05, 13:35
        tylko 112 ??????????? :O
        nie pomylilo Ci sie cos ?
        • Gość: Marieta Re: zasady przyjmowania IP: *.raciborz.sdi.tpnet.pl 12.07.05, 14:01
          jak 112 ???? jak ja mialam w takim razie 189 i sie nie dostalam ? ;/
          • Gość: Marieta Re: zasady przyjmowania IP: *.raciborz.sdi.tpnet.pl 12.07.05, 14:02
            z reszta... w kazdej kombinacji mialam powyzej 186 ..... to jak mogles sie
            dostac majac 115 ? ;/
            • Gość: fdsa Re: zasady przyjmowania IP: *.net.pl / 80.48.185.* 12.07.05, 15:36
              Bo musicie dodać punkty, a nie procenty. Z ustnego max bylo 20 puntkow + max 100
              puntkow z pisemnego rozszerzonego. Czyli razem najwiecej mozna miec 120 puntkow
              • Gość: krakó A czy wywiesili też listy nazwisk? bT IP: *.net.autocom.pl 12.07.05, 16:43
            • Gość: kukuss Re: zasady przyjmowania IP: *.autocom.pl 12.07.05, 16:52
              JESZCZE RAZ POWTARZAM - PKT Z USTNEGO ROZSZERZONEGO I ORAZ PROCENT Z PISEMNEGO
              ROZSZERZONEGO!! U MNIE 20 PKT + 95%. CHYBA!!!! NIE WIEM NA PEWNO CZY TAK
              LICZYLI!!!!!!!
          • Gość: kukuss DO MARIETY IP: *.autocom.pl 12.07.05, 16:56
            domyslam sie jaki przelicznik stosowalas, procent z ustnego rozsz i procent z
            pisemnego rozsz, wg tego ja mialabym 195 punktow, i (licząc takim systemem)
            przyjmowali chyba od 192 pkt.
          • Gość: kukuss Re: zasady przyjmowania IP: *.autocom.pl 12.07.05, 16:59
            aha, i tak - sa listy nazwiskami wewnatrz collegium paderevianum na III
            pietrze....
            • Gość: Marieta Re: zasady przyjmowania IP: *.raciborz.sdi.tpnet.pl 12.07.05, 19:48
              czy jest jakas lista osob na rezerwe wywieszona czy tylko przyjetych odnotowano?
              • Gość: beeee Re: zasady przyjmowania IP: *.autocom.pl 12.07.05, 19:53
                jest lista wszytskich i dopiskiem czy sie dostal czy nie - TAK lub NIE. a obok
                jest lista tych co sie moga na zaoczne i wieczorowe starac....
                • Gość: Marieta Re: zasady przyjmowania IP: *.raciborz.sdi.tpnet.pl 12.07.05, 19:56
                  ja chyba zwariuje.... takim systemem jakim Ty mowiles mam 113 a podobno od 112
                  przyjmowali? a Ty z Krakowa jestes? lista imion i nazwisk tak ?czy pesel ?
                  • Gość: krakó Re: zasady przyjmowania IP: *.net.autocom.pl 12.07.05, 20:12
                    Masz 109 :( chyba :(
                • Gość: Karolina Re: zasady przyjmowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 20:15
                  Jak to- nie każdy może się starać o zaoczne???
                  • Gość: Marieta Re: zasady przyjmowania IP: *.raciborz.sdi.tpnet.pl 12.07.05, 20:20
                    bylo 20 pkt z ustnego -a mam 100% czyli juz mam 20 pkt
                    bylo 50 pkt max z podstawowego - mam 97% co sie rowna 48,5 pkt
                    bylo 50pkt z rozszerzonego- mam 89 % co sie rowna 44,5 pkt

20+ 48.5 +44.5 = 113

jak moge miec 109?
                    jestes z krakowa? czy moglabym Cie poprosic o zajrzenie w instytucie czy moze
                    przez ERK nie zaszla jakas pomylka ?

• Gość: kukuss DO MARIETY IP: *.autocom.pl 12.07.05, 21:04
                    nie masz 113, bo jesli liczyli tak jak ja mowie, to sa punkty z ustnego
                    rozszerzonego i procenty z SAMEGO ROZSZERZONEGO pisemnego! czyli u Ciebie - 20
                    pkt za ustny + 89% za pisemny = 109!!!!
                    • Gość: Marieta Re: DO MARIETY IP: *.raciborz.sdi.tpnet.pl 12.07.05, 21:09
                      a jestes pewien ze tak liczyli?
                      pytales sie dzwoniles?
                      kurde caly dzien dzisiaj dzwonilam i "linia uszkodzona" a czasem bylo zajete
                      ... zwariuje!!!
                      jesli jest rzeczywiscie tak jak mowisz to bardzo dziwny spoob...tak czy
                      siak...załamac sie mozna ;/
                      • Gość: kukuss Re: DO MARIETY IP: *.autocom.pl 12.07.05, 22:00
                        nie dzwonilAM (bo jestem dziewczyna) ale jest podejrzenie ze tak liczyli. a
                        naprawde to pieron wie. a linia nieczynna bo pewnie teraz musza sie uporac z
                        tymi wszytskimi dokumentami co zlozyli ci co sie dostali i ci co na wieczorowe
                        oraz zaoczne ....
                        • Gość: Marieta Re: DO MARIETY IP: *.raciborz.sdi.tpnet.pl 12.07.05, 22:37
                          kukuss : a masz moze gg ?:P jakbys miala chwilke to moj nr to 2225083

prosze odezwij sie bo tutaj musze czekac i nic nie wiem dalej :P

• Gość: krakó Re: DO MARIETY IP: *.net.autocom.pl 15.07.05, 12:26
                            Na pewno liczyli tak,jak tu jest podane.Punkty z ustnego + % z pisemnego rozsz.
                            Z wynikiem 109 przyjmowali na wifczorowe,jeśli zaznaczyłaś tę opcje przy
                            rekrutacji.
    • Gość: hh .. IP: *.autocom.pl 12.07.05, 13:26
      nooo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka