kump86 27.07.05, 10:33 ile placicie za mieszkanie w olsztynie- ilu pokojowe i gdzie.... piszcie piszcie. chce porownac Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ziutkaa8 Re: <<<MIESZKANIE OLSZTYN>> 27.07.05, 14:36 W tamtym roku wynajmowałam z kolezanką mieszkanie samodzielne 2- pokojowe.Płaciłyśmy po 400 zł.Teraz wynajęłam sama kawalerkę za którą płacę 840 zł.Trochę dużo ale najlepiej mieszkać samej. Odpowiedz Link Zgłoś
ziutkaa8 Re: <<<MIESZKANIE OLSZTYN>> 27.07.05, 14:38 wczesniej na Jarotach -Mroza, a teraz na Pstrowskiego(lepszy dojazd na Kortowo) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: <<<MIESZKANIE OLSZTYN>> IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 27.07.05, 15:01 ale 840 to całkowity koszt, czy do tego trzeba doliczyć kablówke, wode itp?? Odpowiedz Link Zgłoś
ziutkaa8 Re: <<<MIESZKANIE OLSZTYN>> 27.07.05, 15:12 jeszcze trzeba doliczyć tylko kablówkę. Ale chyba z niej zrezygnuję. Odpowiedz Link Zgłoś
bule Re: <<<MIESZKANIE OLSZTYN>> 27.07.05, 15:15 uu to drogo - do tego trzeb adoliczyć jeszcze wyżywienie, dojazdy - <olaboga? A duże to jest mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
ziutkaa8 Re: <<<MIESZKANIE OLSZTYN>> 27.07.05, 15:20 jeden pokój+aneks kuchenny+garderoba+łazienka+sprzęt (zmywarka,lodówka,pralka,telewizor,itp)Dużo.Ale ciężko znaleźć tańsze mieszkanie.W tamtym roku to całe wakacje wisiałam na telefonie i przy internecie+kilkakrotne wyjazdy do Olsztyna w poszukiwaniu odpowiedniego lokum. Odpowiedz Link Zgłoś
bule Re: <<<MIESZKANIE OLSZTYN>> 27.07.05, 15:22 a nie lepiej wynająć z kimś mieskzanie 2 pokojowe? Wtedy będzie taniej... Ja jeszcze nie mam mieskzania, ale wszystko wychodiz na to, że nie będzie łatwo... Odpowiedz Link Zgłoś
ziutkaa8 Re: <<<MIESZKANIE OLSZTYN>> 27.07.05, 15:25 mam doświadczenie z tamtego roku.I wiem, że nie chciałabym mieć współlokatorki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kump86 Re: <<<MIESZKANIE OLSZTYN>> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 18:55 ja szukam od jakis 2 tyg. non stop w gazecie siedze. no i znalazlam na samym kortowie za ok 400zl od osoby (jestesmy w trzy)- 2 pokoje. mysle ze dobra cena. choc jak dla mnie to dosc drogo niestety :( ale samo kortowo. duzo ogloszen jest w gazecie olsztynskiej-najwiecej wynajmuja na jarotach (duzo studentow tam mieszka,ale to maly kawalek od kortowa). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maadzix Re: <<<MIESZKANIE OLSZTYN>> IP: 195.117.96.* 28.07.05, 11:40 600 zł 2 wielkie pokoje i duza kochnia ... wynajmuje z chłopakiem czyli po 300 zł na zatorzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maadzix Re: <<<MIESZKANIE OLSZTYN>> IP: 195.117.96.* 28.07.05, 11:40 600 zł 2 wielkie pokoje i duza kochnia ... wynajmuje z chłopakiem czyli po 300 zł na zatorzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gigi Olsztynianka IP: *.olsztyn.mm.pl 28.07.05, 13:26 hej, jestem z olsztyna i mam dla was rade. Na mapie moze i jaroty wyglądają blisko kortowa ale dojazd jest okrótny. 15 jedzie przez całe miasto zanim tam dotrze. Straszny tłok i wszyscy ludzie tym autobusem jeżdża. Nie jest fajnie. Jak macie zajęcia na kortowie to najlepsza opcja mieszkania to jest ulica warszawska, osiedle mleczne, sloneczny stok. Radze tam szukac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzix Re: Olsztynianka IP: 195.117.96.* 28.07.05, 15:11 zatorze tez nie jest złe ... wsiadasie w 9 albo w okejke i jest sie na kortowie powtor tez nie jest bolesny .... ale fakt jaroty czy np pieczewo to jednak droga przez meke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martucha Re: <<<MIESZKANIE OLSZTYN>> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 15:48 gdzie najlepiej szukać mieszka nka jesli będzie sie studjowalo na wydziale nauk humanistycznych na uwm.tak w ogóle może ktoś współlokatorki szuka heheh????????????ja chętnie się dołącze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: <<<MIESZKANIE OLSZTYN>> IP: *.olsztyn.mm.pl 28.07.05, 15:52 z pieczewa i jarot mozna jeszcze 30 pojechac, chyba mniejszy tlok jest i szybciej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gigi Re: <<<MIESZKANIE OLSZTYN>> IP: *.olsztyn.mm.pl 28.07.05, 16:32 ale 30 chyba za często nie jeździ. A poza komunikacją to jaroty to jednak zadupie, wszedzie daleko. Wszędzie czyli starówka i dworce. A z warszawskiej to spacerkiem wszedzie. A co na tym humanistycznym będziesz studiowac? I masz może jakiś adres? Piłsudskiego tudzież Głowackiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzix Re: <<<MIESZKANIE OLSZTYN>> IP: 195.117.96.* 28.07.05, 17:15 a czemu nikt nie wypowiada sie w sprawie zatorza?? chyba dobra decyzja?? a bylo pieczewo vs. zatorze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzix Re: <<<MIESZKANIE OLSZTYN>> IP: 195.117.96.* 28.07.05, 17:15 a czemu nikt nie wypowiada sie w sprawie zatorza?? chyba dobra decyzja?? a bylo pieczewo vs. zatorze... Odpowiedz Link Zgłoś
kump86 Re: <<<MIESZKANIE OLSZTYN>> 28.07.05, 17:21 wydzial humanistyczny bedzie niedlugo przeniesiony na kortowo, juz koncza budowac- swietny budynek. a wiec moim zdaniem nalepiej szukac gdzies w poblizu kortowa- no ale nie wiem. ja studiuje biologie i wlasnie na kortowie bede mieszkac (a ze mna dwie dziewczyny z humanistycznego). nie wiem czy wszystkie zajecia bedziesz miec na nowym wydziale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martucha Re: <<<MIESZKANIE OLSZTYN>> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 19:39 bedę studjowała dziennikarstwo a co do szkoły to nie mam pojecia gdzie ona jest nawet jeszcze w olsztynie nei byłam bo dokumenty poczta wysylalam ale teraz będe musiala sie wybrać i poogladać to miasto:)a moze mi powiecie jak dojechać na uczelnie z dworca??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gigi Re: <<<MIESZKANIE OLSZTYN>> IP: *.olsztyn.mm.pl 28.07.05, 20:39 W sumie zatorze wydaje się lepsze od pieczewa. Wszystkie hooligany które tam mieszkłay przeniosły się na pieczewo :P Teraz zatorze staje się ostoję emerytów i rencistów :P I chyba mieszkania są tańsze niż na pieczewie, mniejsze budynki, starsze budownictwo. Tak bezpośrednio to tylko autobusem nr 22 do kortowa, inne z przesiadkami. www.mpkolsztyn.pl/rozklad/index.html?lin=22&kier=A#start Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzix Re: <<<MIESZKANIE OLSZTYN>> IP: 195.117.96.* 28.07.05, 20:46 bno ale wlasnie tu cie zdziwie na zatorzu mam mieskanie wieksze niz na pieczewie wieksze ładneijsze ... i za ta sama cene ... a faktycznie ze jest tam duzo ludzi starszych ...ale i wszedzie blizej... ja wybralam ulice limanowskiego i na stare miasto mam 15 minut miechota a i taksowka kosztyje od 7 do 11 zł z centrum niz jak na pieczewo od 20 -25 :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do martucha- Asia Re: <<<MIESZKANIE OLSZTYN>> IP: *.elb.vectranet.pl / 81.15.226.* 29.07.05, 21:53 Hej! Tak sie sklada, ze ja tez bede studiowala dziennikarstwo i mam nadzieje, ze jakos sie poznamy..wiesz zawsze to lepiej razem w obcym miescie hehehe, choc Olsztyn nie jest dla mnie taki obcy- bylam tam nie raz. Ja juz mieszkanko mam na Warszawskiej, wiec do milego:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justynka Re: <<<MIESZKANIE OLSZTYN>> IP: *.net.pl / *.unipol.net.pl 29.07.05, 00:43 Ja znalazłam mieszkanie na Dajtkach. fajne mieszkanie-domek jednorodzinny, cała gore i poddasze wynajmują studenci. Płace 250 pln za pokoj, mam super łazienke i kuchnie. Jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
kump86 Re: <<<MIESZKANIE OLSZTYN>> 29.07.05, 17:49 zeby ci tylko gazu nie zakrecili i cieplej wody bo to sie zdarza hehe ... Odpowiedz Link Zgłoś