Dodaj do ulubionych

<<<MIESZKANIE OLSZTYN>>>

27.07.05, 10:33
ile placicie za mieszkanie w olsztynie- ilu pokojowe i gdzie.... piszcie
piszcie. chce porownac
Obserwuj wątek
    • ziutkaa8 Re: <<<MIESZKANIE OLSZTYN>>&# 27.07.05, 14:36
      W tamtym roku wynajmowałam z kolezanką mieszkanie samodzielne 2-
      pokojowe.Płaciłyśmy po 400 zł.Teraz wynajęłam sama kawalerkę za którą płacę 840
      zł.Trochę dużo ale najlepiej mieszkać samej.
    • ziutkaa8 Re: <<<MIESZKANIE OLSZTYN>>&# 27.07.05, 14:38
      wczesniej na Jarotach -Mroza, a teraz na Pstrowskiego(lepszy dojazd na Kortowo)
      • Gość: max Re: <<<MIESZKANIE OLSZTYN>>&# IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 27.07.05, 15:01
        ale 840 to całkowity koszt, czy do tego trzeba doliczyć kablówke, wode itp??
        • ziutkaa8 Re: <<<MIESZKANIE OLSZTYN>>&# 27.07.05, 15:12
          jeszcze trzeba doliczyć tylko kablówkę. Ale chyba z niej zrezygnuję.
          • bule Re: <<<MIESZKANIE OLSZTYN>>&# 27.07.05, 15:15
            uu to drogo - do tego trzeb adoliczyć jeszcze wyżywienie, dojazdy - <olaboga?

A duże to jest mieszkanie?
            • ziutkaa8 Re: <<<MIESZKANIE OLSZTYN>>&# 27.07.05, 15:20
              jeden pokój+aneks kuchenny+garderoba+łazienka+sprzęt
              (zmywarka,lodówka,pralka,telewizor,itp)Dużo.Ale ciężko znaleźć tańsze
              mieszkanie.W tamtym roku to całe wakacje wisiałam na telefonie i przy
              internecie+kilkakrotne wyjazdy do Olsztyna w poszukiwaniu odpowiedniego lokum.
              • bule Re: <<<MIESZKANIE OLSZTYN>>&# 27.07.05, 15:22
                a nie lepiej wynająć z kimś mieskzanie 2 pokojowe? Wtedy będzie taniej...
                Ja jeszcze nie mam mieskzania, ale wszystko wychodiz na to, że nie będzie łatwo...

• ziutkaa8 Re: <<<MIESZKANIE OLSZTYN>>&# 27.07.05, 15:25
                  mam doświadczenie z tamtego roku.I wiem, że nie chciałabym mieć współlokatorki.
                  • Gość: kump86 Re: <<<MIESZKANIE OLSZTYN>>&# IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 18:55
                    ja szukam od jakis 2 tyg. non stop w gazecie siedze. no i znalazlam na samym
                    kortowie za ok 400zl od osoby (jestesmy w trzy)- 2 pokoje. mysle ze dobra cena.
                    choc jak dla mnie to dosc drogo niestety :( ale samo kortowo. duzo ogloszen jest
                    w gazecie olsztynskiej-najwiecej wynajmuja na jarotach (duzo studentow tam
                    mieszka,ale to maly kawalek od kortowa).
                    • Gość: maadzix Re: <<<MIESZKANIE OLSZTYN>>&# IP: 195.117.96.* 28.07.05, 11:40
                      600 zł 2 wielkie pokoje i duza kochnia ... wynajmuje z chłopakiem czyli po 300
                      zł na zatorzu
                      zł na zatorzu
                      zł na zatorzu
                    • Gość: gigi Olsztynianka IP: *.olsztyn.mm.pl 28.07.05, 13:26
                      hej, jestem z olsztyna i mam dla was rade. Na mapie moze i jaroty wyglądają
                      blisko kortowa ale dojazd jest okrótny. 15 jedzie przez całe miasto zanim tam
                      dotrze. Straszny tłok i wszyscy ludzie tym autobusem jeżdża. Nie jest fajnie.

Jak macie zajęcia na kortowie to najlepsza opcja mieszkania to jest ulica
                      warszawska, osiedle mleczne, sloneczny stok. Radze tam szukac.
                      • Gość: madzix Re: Olsztynianka IP: 195.117.96.* 28.07.05, 15:11
                        zatorze tez nie jest złe ... wsiadasie w 9 albo w okejke i jest sie na kortowie
                        powtor tez nie jest bolesny .... ale fakt jaroty czy np pieczewo to jednak
                        droga przez meke
    • Gość: martucha Re: <<<MIESZKANIE OLSZTYN>>&# IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 15:48
      gdzie najlepiej szukać mieszka nka jesli będzie sie studjowalo na wydziale nauk
      humanistycznych na uwm.tak w ogóle może ktoś współlokatorki szuka
      heheh????????????ja chętnie się dołącze
      • Gość: a Re: <<<MIESZKANIE OLSZTYN>>&# IP: *.olsztyn.mm.pl 28.07.05, 15:52
        z pieczewa i jarot mozna jeszcze 30 pojechac, chyba mniejszy tlok jest i
        szybciej?
        • Gość: gigi Re: <<<MIESZKANIE OLSZTYN>>&# IP: *.olsztyn.mm.pl 28.07.05, 16:32
          ale 30 chyba za często nie jeździ. A poza komunikacją to jaroty to jednak
          zadupie, wszedzie daleko. Wszędzie czyli starówka i dworce. A z warszawskiej to
          spacerkiem wszedzie.

A co na tym humanistycznym będziesz studiowac? I masz może jakiś adres?
          Piłsudskiego tudzież Głowackiego?
          • Gość: madzix Re: <<<MIESZKANIE OLSZTYN>>&# IP: 195.117.96.* 28.07.05, 17:15
            a czemu nikt nie wypowiada sie w sprawie zatorza?? chyba dobra decyzja?? a bylo
            pieczewo vs. zatorze...
          • Gość: madzix Re: <<<MIESZKANIE OLSZTYN>>&# IP: 195.117.96.* 28.07.05, 17:15
            a czemu nikt nie wypowiada sie w sprawie zatorza?? chyba dobra decyzja?? a bylo
            pieczewo vs. zatorze...
      • kump86 Re: <<<MIESZKANIE OLSZTYN>>&# 28.07.05, 17:21
        wydzial humanistyczny bedzie niedlugo przeniesiony na kortowo, juz koncza
        budowac- swietny budynek. a wiec moim zdaniem nalepiej szukac gdzies w poblizu
        kortowa- no ale nie wiem. ja studiuje biologie i wlasnie na kortowie bede
        mieszkac (a ze mna dwie dziewczyny z humanistycznego). nie wiem czy wszystkie
        zajecia bedziesz miec na nowym wydziale
    • Gość: martucha Re: <<<MIESZKANIE OLSZTYN>>&# IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 19:39
      bedę studjowała dziennikarstwo a co do szkoły to nie mam pojecia gdzie ona jest
      nawet jeszcze w olsztynie nei byłam bo dokumenty poczta wysylalam ale teraz
      będe musiala sie wybrać i poogladać to miasto:)a moze mi powiecie jak dojechać
      na uczelnie z dworca???
      • Gość: gigi Re: <<<MIESZKANIE OLSZTYN>>&# IP: *.olsztyn.mm.pl 28.07.05, 20:39
        W sumie zatorze wydaje się lepsze od pieczewa. Wszystkie hooligany które tam
        mieszkłay przeniosły się na pieczewo :P Teraz zatorze staje się ostoję emerytów
        i rencistów :P I chyba mieszkania są tańsze niż na pieczewie, mniejsze budynki,
        starsze budownictwo.

Tak bezpośrednio to tylko autobusem nr 22 do kortowa, inne z przesiadkami.

www.mpkolsztyn.pl/rozklad/index.html?lin=22&kier=A#start
        • Gość: madzix Re: <<<MIESZKANIE OLSZTYN>>&# IP: 195.117.96.* 28.07.05, 20:46
          bno ale wlasnie tu cie zdziwie na zatorzu mam mieskanie wieksze niz na
          pieczewie wieksze ładneijsze ... i za ta sama cene ... a faktycznie ze jest tam
          duzo ludzi starszych ...ale i wszedzie blizej... ja wybralam ulice
          limanowskiego i na stare miasto mam 15 minut miechota a i taksowka kosztyje od
          7 do 11 zł z centrum niz jak na pieczewo od 20 -25 :|
      • Gość: do martucha- Asia Re: <<<MIESZKANIE OLSZTYN>>&# IP: *.elb.vectranet.pl / 81.15.226.* 29.07.05, 21:53
        Hej! Tak sie sklada, ze ja tez bede studiowala dziennikarstwo i mam nadzieje,
        ze jakos sie poznamy..wiesz zawsze to lepiej razem w obcym miescie hehehe, choc
        Olsztyn nie jest dla mnie taki obcy- bylam tam nie raz. Ja juz mieszkanko mam
        na Warszawskiej, wiec do milego:D
    • Gość: justynka Re: <<<MIESZKANIE OLSZTYN>>&# IP: *.net.pl / *.unipol.net.pl 29.07.05, 00:43
      Ja znalazłam mieszkanie na Dajtkach. fajne mieszkanie-domek jednorodzinny, cała
      gore i poddasze wynajmują studenci. Płace 250 pln za pokoj, mam super łazienke
      i kuchnie. Jestem zadowolona.
      • kump86 Re: <<<MIESZKANIE OLSZTYN>>&# 29.07.05, 17:49
        zeby ci tylko gazu nie zakrecili i cieplej wody bo to sie zdarza hehe ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka