15.02.06, 14:51
Hej! Mój brat zdaje w tym roku mature i potrzebuje jakis materiałów do
prezentacji o Holocauscie..co byscie polecili?jakie lektury...szara-
przystan@o2.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: holo Re: Holocaust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 17:24
      Radio Maryja Holocaust dzieci nienarodzonych
    • m_19 Re: Holocaust 04.03.06, 13:58
      hej co by,scie polecili?
    • Gość: cranium Re: Holocaust IP: *.chello.pl 04.03.06, 14:23
      lektur to ja nie czytalam ale niech przygotuje cos o obozach koncentracyjnych,przesladowaniach zydow przez III rzesze i w II wojnie swiatowej,nazizmu,getta itd.dobrze by bylo zebrac nie tylko lektury ale i jakies fakty historyczne ktore wzbogacilyby prezentacje,moze gdzies sa jakied dokumenty na necie dostepne no nie wiem niech poszuka twoj brat czegos takiego...jest jakas ksiazka-Holocaust- o historii i zagładzie Żydów (Szuchta Robert i inni Wydawnictwo Szkolne PWN)-na necie kosztuje 8zl ;)

polecam strone -> www.hamlet.pro.e-mouse.pl/uczen/index.php?id=intro moze sie przydac ;)
    • Gość: cranium Re: Holocaust IP: *.chello.pl 04.03.06, 14:28
      sprawdz te lektury:
      -"Zdążyć przed Panem Bogiem" - Hanna Krall.
      -"Medaliony" - Zofia Nałkowska
      -"Opowiadania" - Tadeusz Borowski
      • Gość: wb Re: Holocaust IP: *.comernet.pl 04.03.06, 15:37
        To jakaś podła konwencja, my mamy być oryginalni i podejść do tematu nowatorsko.
        www.allegro.pl/item86875248_wspomnienia_lekarza_z_auschwitz_koszmar_horror.html - zajrzyj na ten link, "Byłem asystentem dra Mengele" jest jedną z najlepszych pozycji o Holocauście - mało emocji, dużo faktów i prawdziwy obraz piekła na ziemi z relacji świadka i uczestnika. A żeby pokazać jak Holocaust wygląda z relacji katów, można się posłużyć Autobiografią Rudolfa Hoess'a. (historicus.pl/zrodla/xx.htm). 25 na 20 punktów gwarantowane ;)
        • selby Re: Holocaust 01.04.06, 12:43
          ja proponuje tez Ryszard Czerkowski "Cieniom Treblinki"- duuuzo faktów, ciekawe.
    • Gość: Izi Re: Holocaust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 21:32
      Dziewczynka w czerwonym płaszczyku - ROmy Ligockiej. I "Los utracony"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka