vanilla5 19.03.06, 19:28 Witam! Mam pytanko - na ile kierunków można składać w tym roku papiery?? I na ile na jednej uczelni?:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oxy_gen_86 Re: na ile kierunków ????? 19.03.06, 20:12 Mozesz zlozyc nawet na 4 (tylko musisz zrobic odpis z oryginalu). Inna sprawa - czy uczelnie beda brac pod uwage takie odpisy... Oczywisice za kazde podanie musisz zaplacic 80-90 zl (oplata rekrutacyjna). nawet jesli beda to kierunki na jednym wydziale. Odpowiedz Link Zgłoś
blind0r Re: na ile kierunków ????? 19.03.06, 20:15 na tyle na ile chcesz kierunkow, przeciez tam gdzie sie dostaniesz zanosisz swiadectwo i inne dokumenty po ogloszeniu list rankingowych, chyba ze zdajecie na jakies dzikie uczelnie z innym debilnym systemem :) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
kaja86 Re: na ile kierunków ????? 19.03.06, 22:12 heh, to chyba Uniwersytet Ślaski i Politechnika Śląska to jakies strasznie dzikie uczelnie, bo w zeszłym roku kazali mi przynieść świadectwo przed ogłoszeniem list rankingowych ;) Ogólnie są uczelnie, które akceptują odposy notarialne (np UŚ) i takie, które biora tylko oryginały albo odpisy z OKE (np Polsl). Ale to wszystko pisze w regulaminie. Poza tym na UŚ za każdy kierunke placiłam po 80 zł, nawet jak były na jednym wydziale. Ale np na Politechnice płaciło sie 80 zł i można było składac nawet na wszystkie kierunki na danym wydziale. Ale to wszystko tez jest napisane w regulaminie uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: na ile kierunków ????? IP: *.acn.waw.pl 20.03.06, 14:52 w Warszawie jest na szczescie normalnie, w tym roku na uw nawet obniza sie oplaty rekrutacyjne i niebedzie 80zl za kazdy kierunek :) Swiadectwo donosisz jak sie dostaniesz a nie przed. Ciekaw jestem kto wymysli debilizm zeby przynosci swiadectwo przed ogloszeniem list ~~ chyba chca miec wiecej pracy, zamieszania, klopotow i chca naciagnac kandydatow na wieksze koszty :) zal.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nef szczecin IP: *.chello.pl 20.03.06, 16:09 u mnie tak jest w calym miescie,na kazdej uczelni,sklada sie dokumenty nie znajac wynikow matury,rok temu tak samo bylo :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: assams Re: na ile kierunków ????? IP: *.crowley.pl 22.03.06, 20:57 tzn. ze najpierwsz skladam papiery. po otrzymaniu wynikow matur, podaje je uczelni (np. droga elektroniczna UJ?) i jak sie dostane dopiero donosze swiadectwo? bez obelg prosze przy odpowiedzi;] mam poprostu nadzieje,z e nie bede musial 3 odpisow przygotowywac, a przeciez nie oglaszaja list na uczelni nie znajac wynikow matur. no chyba ze sie myle:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś