Dodaj do ulubionych

To jest chore!!!!!!!

18.09.06, 09:23
20 punktów z poziomu rozszerzonego = 20 punktów z poziomu podstawowego To jest
niesprawiedliwe!!!!!!
Wiadomo ze z podstawy mialabym wiecej niz z rozszerzonego!!!
Panie G. to poprostu kpina!!!
Obserwuj wątek
    • kasia29w Re: To jest chore!!!!!!! 18.09.06, 10:03
      zgadzam się z Tobą. kompletna paranoja. i nie rozumiem. jeżeli będę poprawiać
      rozszerzony to na jego podstawie policzą mi od nowa podstawowy czy pozostanie mi
      stary wynik??
      już nawet nie wiem czy opłaca się poprawiać.
      • malutkaa5 Re: To jest chore!!!!!!! 18.09.06, 10:38
        No wlasnei tez tego nie wiem, jesli napisze lepiej rozszerz, ale jednoczesnie mi
        to obnizy podstawy to ja dziekuje;/
        • coffe13 Re: To jest chore!!!!!!! 18.09.06, 11:39
          Właśnie dziewczyny! mam ten sam problem, i nie wiem, czy jest sens poprawiac...
          musze się wybrac do szkoły i pogadac z dyrektorką...
          • nifren Re: To jest chore!!!!!!! 18.09.06, 13:46
            z tego co wiem to gorszy wynik w tym roku nie jest brany pod uwage, wiec jezeli
            poprawiacie rozszerzona i ja poparwicie bedziecie w aneksie mieli wyzszy wynik,
            jezeli po przeliczeniu na podstwowy wczesniejszy byl wyzszy to on pozostaje
            • votum_separatum Re: To jest chore!!!!!!! 18.09.06, 13:55
              nifren, a skąd to wiesz?? :)
              • mmhhh Re: To jest chore!!!!!!! 18.09.06, 14:15
                byloby bardzo zabawnie, gdyby okazalo sie, ze uwzgledniaja nizsze wyniki...:/
                • nifren Re: To jest chore!!!!!!! 18.09.06, 14:37
                  no nie wiem moja mama mi tak powiedziala a ona nauczycielka jest :)
                  • laabka Re: To jest chore!!!!!!! 18.09.06, 15:00
                    Nizszy wynik nigdy nie był wpisywany na aneksie. Ale przeliczenia z rozsz na
                    podstawy bedą dotyczyły tylko tych co pisza po raz pierwszy: "W roku szkolnym
                    2006/2007 osobom, ktore przystapily do egzaminu w czesci pisemnej z danego
                    przedmiotu na poziomie rozszerzonym i po raz pierwszy otrzymuja swiadectwo
                    dojrzalosci, na swiadectwie tym, oprocz wyniku uzyskanego na poziomie
                    rozszerzonym, odnotowuje sie wynik egzaminu z tego przedmiotu na poziomie
                    podstawowym, ustalonym w sposob okreslony w zalaczniku do niniejszego
                    rozporzadzenia".
                    • coolermaster6 Re: To jest chore!!!!!!! 22.09.06, 17:41
                      No ale jeżeli ten przelicznik dotyczy tylko osób które po raz pierwszy piszą
                      maturę to co mają zrobić osoby które chcą poprawiać maturę z dwoch poziomów? Ja
                      myślę że tabelka też odnosi się do nas, jeżeli to podwyższa nam wynik.
                      Myślę że w tym fragmencie chodzi m.in o to aby w tym roku osoby ktore np. z
                      poziomu rozszerzonego zdobyly 80% z rozszerzenia a podstawe ledwo zdaly juz
                      teraz nie przeliczały wedlug tabelki.
                      • laabka Re: To jest chore!!!!!!! 23.09.06, 03:01
                        To jest rozporzadzenie, a takie pisma raczej sa napisane bardzo starannie bo
                        kazde niedopatrzenie moze byc przyczyna odwolan i innych takich rzeczy. Jakby
                        to mialo odnosić sie do wszytkich to nie urzytoby zwrotu " i po raz pierwszy
                        otrzymuja swiadectwo dojrzalosci". Chociaz nie jestem pewna na 100% bo z CKE
                        nie chca udzielić mi odpowiedzi.
                      • laabka Re: To jest chore!!!!!!! 23.09.06, 03:13
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32477&w=48881088&a=49002481
                        Tak jak myslalam - poprawiajacych nie obejmuje wspaniala tabelka Romka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka