malutkaa5 18.09.06, 09:23 20 punktów z poziomu rozszerzonego = 20 punktów z poziomu podstawowego To jest niesprawiedliwe!!!!!! Wiadomo ze z podstawy mialabym wiecej niz z rozszerzonego!!! Panie G. to poprostu kpina!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia29w Re: To jest chore!!!!!!! 18.09.06, 10:03 zgadzam się z Tobą. kompletna paranoja. i nie rozumiem. jeżeli będę poprawiać rozszerzony to na jego podstawie policzą mi od nowa podstawowy czy pozostanie mi stary wynik?? już nawet nie wiem czy opłaca się poprawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
malutkaa5 Re: To jest chore!!!!!!! 18.09.06, 10:38 No wlasnei tez tego nie wiem, jesli napisze lepiej rozszerz, ale jednoczesnie mi to obnizy podstawy to ja dziekuje;/ Odpowiedz Link Zgłoś
coffe13 Re: To jest chore!!!!!!! 18.09.06, 11:39 Właśnie dziewczyny! mam ten sam problem, i nie wiem, czy jest sens poprawiac... musze się wybrac do szkoły i pogadac z dyrektorką... Odpowiedz Link Zgłoś
nifren Re: To jest chore!!!!!!! 18.09.06, 13:46 z tego co wiem to gorszy wynik w tym roku nie jest brany pod uwage, wiec jezeli poprawiacie rozszerzona i ja poparwicie bedziecie w aneksie mieli wyzszy wynik, jezeli po przeliczeniu na podstwowy wczesniejszy byl wyzszy to on pozostaje Odpowiedz Link Zgłoś
votum_separatum Re: To jest chore!!!!!!! 18.09.06, 13:55 nifren, a skąd to wiesz?? :) Odpowiedz Link Zgłoś
mmhhh Re: To jest chore!!!!!!! 18.09.06, 14:15 byloby bardzo zabawnie, gdyby okazalo sie, ze uwzgledniaja nizsze wyniki...:/ Odpowiedz Link Zgłoś
nifren Re: To jest chore!!!!!!! 18.09.06, 14:37 no nie wiem moja mama mi tak powiedziala a ona nauczycielka jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
laabka Re: To jest chore!!!!!!! 18.09.06, 15:00 Nizszy wynik nigdy nie był wpisywany na aneksie. Ale przeliczenia z rozsz na podstawy bedą dotyczyły tylko tych co pisza po raz pierwszy: "W roku szkolnym 2006/2007 osobom, ktore przystapily do egzaminu w czesci pisemnej z danego przedmiotu na poziomie rozszerzonym i po raz pierwszy otrzymuja swiadectwo dojrzalosci, na swiadectwie tym, oprocz wyniku uzyskanego na poziomie rozszerzonym, odnotowuje sie wynik egzaminu z tego przedmiotu na poziomie podstawowym, ustalonym w sposob okreslony w zalaczniku do niniejszego rozporzadzenia". Odpowiedz Link Zgłoś
coolermaster6 Re: To jest chore!!!!!!! 22.09.06, 17:41 No ale jeżeli ten przelicznik dotyczy tylko osób które po raz pierwszy piszą maturę to co mają zrobić osoby które chcą poprawiać maturę z dwoch poziomów? Ja myślę że tabelka też odnosi się do nas, jeżeli to podwyższa nam wynik. Myślę że w tym fragmencie chodzi m.in o to aby w tym roku osoby ktore np. z poziomu rozszerzonego zdobyly 80% z rozszerzenia a podstawe ledwo zdaly juz teraz nie przeliczały wedlug tabelki. Odpowiedz Link Zgłoś
laabka Re: To jest chore!!!!!!! 23.09.06, 03:01 To jest rozporzadzenie, a takie pisma raczej sa napisane bardzo starannie bo kazde niedopatrzenie moze byc przyczyna odwolan i innych takich rzeczy. Jakby to mialo odnosić sie do wszytkich to nie urzytoby zwrotu " i po raz pierwszy otrzymuja swiadectwo dojrzalosci". Chociaz nie jestem pewna na 100% bo z CKE nie chca udzielić mi odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
laabka Re: To jest chore!!!!!!! 23.09.06, 03:13 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32477&w=48881088&a=49002481 Tak jak myslalam - poprawiajacych nie obejmuje wspaniala tabelka Romka. Odpowiedz Link Zgłoś