05.07.07, 14:40
witam, czy moglby mi ktos sprecyzowac jak to jest po skonczeniu mishu?? mozna
np isc na apilkacje normalnie, czy mish nie daje takich mozliwosci juz?? poza
tym drugie pytanie to czy samo studiowanie np prawa na mishu odbiega od
studiowania prawa "zwyklego"??

prosze o pomoc, z gory dzieki!
Obserwuj wątek
    • fotel_prl Re: M_I_S_H 05.07.07, 18:55
      jw.

dajcie znac z czym to sie je. ponawiam prosbe.
      • Gość: tak to ja karina Re: M_I_S_H IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 19:06
        zasadniczo nie odbiega, bo musisz i tak pozaliczać wszystkie minima programowe.
        myśle, że się nie różni, a jeśl itak to tylko w tą lepszą stronę
        • fotel_prl Re: M_I_S_H 05.07.07, 22:56
          a co np z uprawnieniami. mozna isc na aplijkacje po mishu czy tak jak po
          psychologii, gdzie podobno (przynajmniej na KULu) psychologiem byc nie mozna.
          cos takiego slyszalem.

ogolnie mozecie cos wiecej powiedziec mi o mishu, czy Waszym zdaniem warto
          studiowac misha (na przyklad prawo i ekonomie) czy samo prawo na UW? boje sie ze
          ta mieszanina dwoch kierunkow nie da czegos konkretnego w rezultacie...

prosze o wypowiedz. z gory dzieki.
          • Gość: aguśśś Re: M_I_S_H IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 23:24
            Tak się składa, że mnie też interesuje ten kierunek... Nie na UW, ale jednak...
            Zatem zacznijmy od tego, że MISH to Międzywydziałowy Indywidualne Studia
            HUMANISTYCZNE, więc z tą ekonomia to się nie da:/ Zasada jest taka, że przez
            pewnien okres czasu jesteś zobligowany uczęszczać na zajęcia z więcej niż
            jednego kierunku (np. z prawa, filologii angielskiej i historii), plan układasz
            wspólnie z wybranym z listy wykładowcą, który staje się Twoim "opiekunem"... Z
            każdego przedmiotu musisz zaliczyć minima programowe - tu się zgadzam z
            poprzedniczką. Po tym okresie musisz skupić wybierane zajęcia wokół jednego
            kierunku i to z niego robisz dyplom... Uprawnienia nie są dokładnie takie same
            jak studentów "normalnych" (np. przy zapisie na wykłady, ćwiczenia,
            pierwszeństwo będę mieli studenci prawa, a nie MISHu), ale co do robienia
            aplikacji i późniejszej pracy, myślę, że są równe szanse... Trzymam kciuki:)
            • fotel_prl Re: M_I_S_H 06.07.07, 01:08
              a gdzie skladalas?
              • Gość: aguśśś Re: M_I_S_H IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 10:11
                Jeśli chodzi o Międzywydziałowe to składałam na UMK Toruń i UJ Kraków... W
                Wawie na MISH jest sporo chętnych, a ja nie mam niestety wyników powyżej 90%...
                Także z moim polakiem (72% roz), angolem (90% roz) i WOSem (78% roz) bym się
                nie dostała pewnie, mimo, że to dobre wyniki są... Poza tym tej rozmowy się
                trochę cykałam:/ Ale w Wawie na lingwistykę (francuski - agnielski) startuję...
            • januszewna Re: M_I_S_H 06.07.07, 07:40
              polecam forum: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12784
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka